Hirdetés

2020. december 1., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) orbano


orbano
félisten

profi fotómasinákhoz sem jönne jól a még gyorsabb szekvenciális írási tempó

A vér nem válik VAZZE!™

(#2) Gabboo


Gabboo
tag

24 nm - na az komoly!!!

(#3) DemonDani


DemonDani
addikt

Kíváncsi vagyok, ki huzza be elsőnek a 20nm alatti gyártást

asd fgh jkl éáű

(#4) devast válasza DemonDani (#3) üzenetére


devast
addikt

Intel, ki mas... ugy tudom intel mar fel eve szallitja a 24nm-es nand-al szerelt ssd-it.

(#5) DemonDani válasza devast (#4) üzenetére


DemonDani
addikt

Samsung... már 20nmen vannak egy ideje...
szóval nem lehet biztosan kijelenteni. És a Samsungnak fontosabb meg több pénze van erre a fejlesztésre, nem sok hely van ami nem az intelé de a Nand Flash ide tartozik.

asd fgh jkl éáű

(#6) Tyberius válasza DemonDani (#5) üzenetére


Tyberius
aktív tag

Jaja, a Samsungnak részben már van HDD üzletága, aminek helyét majd át kell vegye az SSD, illetve millió fajta kütyüt is gyártanak, amikbe mind-mind flash memória kell, így jól jön a házilag, olcsón gyártott cucc. Az Intel meg inkább csak egy szeletet akar az új tortából, nem ezen múlik a többi üzletáguk sikere.

(#7) shabbarulez válasza DemonDani (#5) üzenetére


shabbarulez
őstag

3x nm-en is az IMFlash előzőtt meg minden más gyártót jóval, 2x nm-es sem volt ez másképp, 1x nm-en sem igazán várható másképp. Az Intel/Micron duo már februárban bemutatta a 25nm-es 64Gb-es MLC NAND lapkáját, áprilisban követte a Samsung egy 27nm-es 32Gb-es MLC NAND lapkával. Őket a Hynix követte 26nm-en egy 64Gb-es MLC NAND lapkával augusztusban, majd pár nappal később jött az IMFlash 25nm-es 64Gb-es TLC NAND-jána bejelentése, végül most a Toshiba 24nm-en szintén egy 64Gb-es MLC NAND lapkával. Konkrét termék ami ezekre épül idén elsőként Q4-ben az IMFlashtől várható, a többi három gyártó flash lapkáira épülő termékek csak jővőre érkeznek.

Az IMFlash februárban amikor bemutatta a 25nm-es NAND-ját 18 hónapos ütemtervet jelölt meg a következő generáció érkezéséig. Ha azt tartják akkor jővő ősszel úgy egy év múlva várható hogy érkezzen a 128Gb-es 17nm-es generáció, az arra épülő termékek meg úgy 2012 nyár felé. Nagy valószínűséggel a három másik gyártó továbbra is szorosan a nyomukban lesz majd.

NAND lapkáktól függetlenül szintén jővő őszre, egy év múlva lesz időszerű hogy az Intel bemutassa a 15nm-es demo waferját, ahogy egy évvel ezelőtt ezt 22nm-en esetén is megtette. Az arra épülő procik érkezése 2012 végén, 2013 elején várható.

(#8) DemonDani válasza shabbarulez (#7) üzenetére


DemonDani
addikt

Köszi a részletes infót!

asd fgh jkl éáű

(#9) shabbarulez válasza shabbarulez (#7) üzenetére


shabbarulez
őstag

A végén elírtam a dátumokat egy évvel, természetesen 2013 vége és 2014 eleje 15nm-es logicnál.

(#10) DemonDani válasza shabbarulez (#9) üzenetére


DemonDani
addikt

hát az Inteles Tick-tock ütemterv szerint 2013 végén kéne piacra kerülnie a 22nmnél 1 fokkal alacsonyabb gyártással készülő processzornak... Ami azért nagyon nem egy NAND Flash szintjén van :DDD

asd fgh jkl éáű

(#11) antikomcsi


antikomcsi
veterán

Azért viszonylag jól halad ez a dolog, régen hallotam olyat is, hogy 100 nm alá nagyon nehéz lesz menni, szinte lehetetlen, most meg már a 1x határain dörömbölünk.

(#12) Angel1981


Angel1981
veterán

Az Intel jövő év végére már 22 nm-en fogja nyomni, tavaly már prezentált is működő prototípusokat.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.