Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ДарСтав


ДарСтав
aktív tag

És akkor én még azon lepődtem meg, hogy elfogy GTA V alatt a 2 GB VRAM. :Y

Kakolookiyam

(#2) snecy20 válasza ДарСтав (#1) üzenetére


snecy20
veterán

Az simán, még FullHD + Low/Normal beállítások alatt is felkúszik 2GB-ra.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#3) ДарСтав válasza snecy20 (#2) üzenetére


ДарСтав
aktív tag

Pedig nálam FHD, DX11, High (kivéve a Texture Quality, az Normal) beállítások mellett megáll 1421 MB-nál.

Ez meg lemaradt az imént:
Azért nem semmi, hová fejlődött a számítástechnika 15 év alatt. Akkoriban még híre se volt többmagos prociknak, az 1 GB RAM csak álom volt, és senki nem tudta elképzelni, hogy mekkora az az 1 TB.

[ Szerkesztve ]

Kakolookiyam

(#4) snecy20 válasza ДарСтав (#3) üzenetére


snecy20
veterán

Igazából sokat elmond a szoftverek hardverigényéről az is, hogy 10 éve egy 800Mhz-es Duron 256MB rammal simán elég volt internetezésre, alig zabáltak memóriát a böngészők, és szintén nem volt ennyi hardverigényes bővítmény. Manapság meg már kész katasztrófa a böngészés C2D szintű konfig alatt, ennyit jelent az avultatás. Van egy ilyen gép is a családban, E8500+4GB+Integrált VGA, sokszor már a prohardver főoldal megnyitása is akadást okoz a böngészőben. Ami a VGA-kat illeti, a VRAM be fogja érni valószínűleg a gépben lévő RAM-ot nagyon hamarosan, és minden jel arra mutat hogy majd videomemóriából kell idővel sokkal több, mint RAM-ból.

[ Szerkesztve ]

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#5) kmisi99


kmisi99
addikt

Nyilván tudatosan emelik mindennek az igényeit, hogy kelljen újat venni, ott van anno 600mhz es androidos telefon, életemben nem láttam azelőtt akkora sebességet, ma az ember földhöz vágná mert a böngésző se futna raja.

(#6) snecy20 válasza kmisi99 (#5) üzenetére


snecy20
veterán

Pontosan erről van szó. Ami még nem lenne nagy katasztrófa, mert a legtöbb ember azért 2-3-4 évente lecseréli az eszközeit amúgyis, legyen az PC, tablet vagy okostelefon, de attól még nagyon kilóg a lóláb...

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#7) Shing válasza kmisi99 (#5) üzenetére


Shing
őstag

Hát én azért nem újítok telefont, mert az újak csak lassabbak. Az X8-as mindent rögtön megnyit, most meg csak olyat olvasni, hogy a 80 ezres telónál akadozik a menü. Minőség. :C
PC még jobb, én emlékszem hogy anno suliban 95-ös gépekről száz éves Internet Explorerrel neteztünk és nem emlékszem, hogy különösebben lassú lett volna. Nyilván most már tele van flash-el, CSS-el, php-val az egész, de 20x gyorsabbak is a gépek. Mégis behal az egész és még mindig téma, hogy melyik böngésző a gyorsabb. Ennyit a nagy fejlődésről. :DDD

Anti-hype

(#8) Lauda


Lauda
félisten

Ehhez az is hozzatartozik, hogy hol volt a pc grafika 15 eve es hol most. Elinditom a crysis3-at, gta-t es leesik az allam a latvanytol. :Y :C

(#9) dragon1993 válasza Shing (#7) üzenetére


dragon1993
őstag

A PHP garantáltan nem okoz túl nagy gépigényt kliens oldalon :P ;]

(#10) snecy20 válasza Lauda (#8) üzenetére


snecy20
veterán

Érdekes módon nálam az álleejtős időszak 2004-re esett. Chronicles of Riddick, Doom3, HL2...és azóta már hol vagyunk ettől a szinttől, mégsem ér már nagy meglepetés.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#11) Lauda válasza snecy20 (#10) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, ez valoban erdekes.

(#12) snecy20 válasza Lauda (#11) üzenetére


snecy20
veterán

De az 1999 és 2001 közötti időszakot is "forradalomnak" éltem meg, a Quake3, NFS Porsche, Max Payne azért rendesen feladta a leckét, gyakorlatilag hosszú évekre.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#13) Shing válasza snecy20 (#10) üzenetére


Shing
őstag

A 2005-ös Splinter Cell: Chaos Theory-ben is láttam olyan megvalósításokat, hogy még ma sem sztenderd. :DDD Ja és még 2004-hez hozzápasszolnám a Far Cry-t.

Anti-hype

(#14) Dr. Romano válasza Lauda (#8) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Ez mindig az adott kor sajátja. Anno C64-en a Last Ninja 2 állejtős 2D grafika a Fighter Bomber vagy a Total Eclipse meg ámulatba ejtős 3D graffal rendelkezett. Később Playstationon is nagyot néztem amikor láttam a Tomb Raidert és a Tekken-t.
Durva volt még a Quake 2 is OpenGL alatt. Anno csak szoftver módban láttam mindenhol futni, de mikor végre szereztem egy 3D gyorsítót és elindítottam OGL-ben, koppant az állam rendesen.
A Doom 3 is ütött a valós idejű árnyékaival aztán meg jött a Far Cry és ismét ámulás. A Crysis meg újra magasra a lécet és így tovább...

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#15) Doze válasza snecy20 (#10) üzenetére


Doze
aktív tag

Nekem is HL2 volt egy "szubjektív" mérföldkő... emlékszem valahogy a Doom3-mal jelent meg közel azonos időben HL2... és doom3 felfalta a gépet, egy hajszálnyival jobb grafikával, mikor a HL2 vígan duruzsolt a legszélesebb vga skálán, így esett meg hogy azonos időben toltuk végig haverokkal, és volt akinek 1.8-as cerkája volt mx440-el, míg másnak meg P4 2.8, X800 pro-val.

(#16) snecy20 válasza Doze (#15) üzenetére


snecy20
veterán

Ezt tanusíthatom, akkoriban egy sima alsókategóriás PC-n is remekül mutatott, szaggatások nélkül.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#17) Dr. Romano válasza Doze (#15) üzenetére


Dr. Romano
veterán

A Source motor eszméletlenül meg volt csinálva. Ha jól rémlik 1,8GHz-s celeronnal 512MB rammal és egy Radeon 9600-al 1024+max-on futott 4xAA-val DX9-ben. Még éppen játszható volt és a grafika eszméletlen szép. Nagy szó volt hogy egy 3A-s játékot ilyen beállításokkal tudtam futtatni azon a gépen :K

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#18) Doze válasza Dr. Romano (#17) üzenetére


Doze
aktív tag

Most is csinálhatnának ilyet, skálázódjon mindenre rendesen.... amit GTA5-el is leművelnek az egy vicc, de komolyan. Szerintem azért IS csorbíthatatlan a HL2 hírneve, mert tényleg elmondatják magukról hogy Kínától, Ausztráliáig mindenki a játékukat tolta, és megtehette mert elég volt egy gagyi gép is hozzá, ha meg élvezni akartad a grafikát alátoltad a vasat és leesett az állad. Így mindeni ismeri aki valaha megfordult PC-s körökben.

Másik nagy címem az az: elders scrolls 4 oblivion, nagy gépfaló volt az az is. De olyan hangulattal/grafikával, amit a mai napig nálam nem igazán ver semmi. Ráadásul végső soron ugyan az a motor van alatta mint skyrim-nek. Ma is ugyan úgy bolyongok az erdőkben mint akkor. :DDD, és ha azt veszem 2007 óta én nem láttam ekkora grafikai javulást.

Ami még ott van szeren az Crysis

(#19) kmisi99 válasza Doze (#18) üzenetére


kmisi99
addikt

Ha már crysis a crysis 2 is megér egy misét, a kijött DX11 es updatet ha valaki felrakja akkor a játék egy komplett óceánt lerendereltet a pálya alatt a vga val az egész játék alatt, csak hogy nagyobb legyen a gépigénye. :(

(#20) ДарСтав válasza kmisi99 (#19) üzenetére


ДарСтав
aktív tag

Azt se felejtsük el, ki akart ezzel keresztbe tenni, és kinek. :)

Kakolookiyam

(#21) snecy20 válasza kmisi99 (#19) üzenetére


snecy20
veterán

Én anno nem tudtam kipróbálni DX11-es update-tel, utólag bepótolni pedig már nincs kedvem. Grafikai szinvonalban nagy javulást jelentett? Nekem szépnek tűnt DX9 alatt is.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#22) kmisi99 válasza snecy20 (#21) üzenetére


kmisi99
addikt

Én nemtudom, igazából én rosszul látom a különbségeket ha valami szép és még szebb lesz az nem annyira tűnik fel csak az ha rondább lesz. :D

ДарСтав Mire gondolsz? Nem tudom kinek akartak keresztbe tenni.

(#23) deicide válasza snecy20 (#4) üzenetére


deicide
veterán

Ez nálam már megtörtént, pedig 16GB van a gépben. ;]
Na jó, kicsit csalok, mert SLI alatt nem adódik össze a memória, de akkor is. És a GTA V-el meg is tudok etetni 8GB feletti mennyiséget 2560x1600-ban.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#24) Vladi válasza snecy20 (#6) üzenetére


Vladi
nagyúr

IGen, egyre több írást látok erről. Nekem is ez a meggyőződésem.
Viszont a 2-3-4 év szerintem már extrém. Az én gépeim 10 év körüli életutat jártak be mind. A mostani dekstopom is 5 éves, semmi okát nem látom a váltásnak.

Okos telefonnal a világból ki lehet kergetni. Nekem buta kell. :DD A mostani 2.5 éves, az elődje 6 évig húzta. :K

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#25) snecy20 válasza Vladi (#24) üzenetére


snecy20
veterán

Hát, attól függ. Ha menni akarunk a technológia után, akkor 2-3-4 év alatt szinte mindenünk lecserélődhet, ha kevésbé vagyunk erre kihegyezve, akkor már valóban ráérősebb a téma. :) Mondjuk monitort, HDD-t vehet az ember valóban nagyon hosszú távra is, VGA 3 év alatt, proci pedig 5 év alatt biztosan elavul.

Telefon terén hasonló a helyzet velem is, a elgbutább okostelefonra van csak igényem. Az extrább dolgokra ott a tablet. :)

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#26) Vladi válasza snecy20 (#25) üzenetére


Vladi
nagyúr

Hogyha kivesszük a képletből a játékokat, az újabbakat, akkor sokkal tovább bírja. A mai gpu-k ilyen szempontból gyakorlatilag nem avulnak el. nekem most phenom II x4-em van. Szerintem egy darabig még az se avul el.

"If you dont read the newspapers, you are uninformed. If you do read it, you misinformed." Denzel Washington

(#27) snecy20 válasza deicide (#23) üzenetére


snecy20
veterán

Jah, te már reprezentálod a tendenciát. :)

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#28) deicide válasza snecy20 (#27) üzenetére


deicide
veterán

Azért van kicsi különbség, az igényt nem én generálom, hanem a játékgyártók, én csak felülök a vonatra. :)

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#29) snecy20 válasza snecy20 (#27) üzenetére


snecy20
veterán

Nálam idén év elején jött el az az időszak, amikor azt mondhattam hogy a frissen megjelenő játékokra az FX6300 + HD7950 kombó kevés, még húzva is. Egyre többször kerül elő a medium beállítás...Persze ez ma már csak alsó-középkategória, tehát nincs ebben semmi különös. Amúgy az igaz, hogy egy Phenom II is rengeteg mindenre elég, ma sem rossz proci az.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#30) snecy20 válasza deicide (#28) üzenetére


snecy20
veterán

Kérdés hozzád: Mi az, amire egy darab GTX Titan-X nem elég, az SLI pedig igen? :)

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#31) deicide válasza snecy20 (#30) üzenetére


deicide
veterán

2560x1600-ban sok játékhoz határeset a fix 60fps-hez szűrőkkel az 1db Titan (pl Crysis3, FC4, GTA V) és hamarosan váltok majd, ahogy írtam 3440x1440 ultrawide-ra, ha végre jön belőle 30" körüli 144Hz-es G-Sync-es megoldás, oda még inkább kelleni fog.

A másik indok, hogy előtte 980 SLI-m volt, onnan 1db Titan visszalépés lett volna.

Live fast - On high - Repentless - Let it ride

(#32) snecy20 válasza deicide (#31) üzenetére


snecy20
veterán

Értelek. Egy pár év múlva valószínűleg a 3440x1440 és a 4k is alap lesz majd, mint ahogy mára a FullHD lett úgymond minimumszint, pedig 4-5 éve még az is csak keveseknek volt. Egy ideig be vagy biztosítva. A DX12 meg még messze van úgyis a gyakorlati alkalmazásokban...

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#33) ДарСтав válasza kmisi99 (#22) üzenetére


ДарСтав
aktív tag

Elég sokat emlegették, hogy valószínűleg van összefüggés a láthatatlan óceán, és a The Way It's Meant To Be Played (NVIDIA) között. Erre utalt az is, hogy főleg ATi / AMD kártyán esett be emiatt a teljesítmény. Ezt persze hivatalosan nem ismerték el.

Kakolookiyam

(#34) Shing válasza snecy20 (#29) üzenetére


Shing
őstag

Azért durva lenne ha egy FX6300 + HD7950 kombó csak alsó-közép kategória lenne. Akkor az enyém mi? Belépőszint alatti gép? :DDD Max a procid montható gyengének ahhoz a kártyához, de azért nem sok játék van ami többet kér. Meg azért a 4k-tól is elég messze vagyunk még. Lehet, hogy téged olyan emberek vesznek körbe és olyan oldalakra jársz ahol mindenki komolyabb cuccokkal rendelkezik, de ez nagyon nincs így. Pl. én is még 1280x1024 felbontáson hasítok. :DDD

Anti-hype

(#35) snecy20 válasza Shing (#34) üzenetére


snecy20
veterán

Használtan hardverapróról ez én proci + VGA kombóm egy kb. 60k-s összeállítás (de lehet annyi se), az szerintem már inkább a belépőszintet jelenti.

Ha közmunka van, minden van! O.V.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.