Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) Narakh válasza #Dániel (#1979) üzenetére


Narakh
senior tag

Ez nem hangzik nagyon jól.

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#2002) #Dániel


#Dániel
tag

A tegnapi nap margójára [ Bootloader még mindig nincs nyitva ]

EEA globálról váltottam kamera hiba miatt sima globálra, ami [10.2.9.0] Márciusi security frissítéssel van még csak, az EEA Áprilisi. MiFlashTool_v2 -öt használtam, ahhoz nem kell BL-t nyitni.

A sima globál (most is az van) teli van buggal, legalább is jobban idegesít mint az EEA kamera hibája.
- Nem lehet eltüntetni az ujjlenyomat kijelzést zárt képernyőről
- Az értesítések az értesítési sávból random eltűnnek, vagy éppen megjelennek. Lehúzva, meg minden ott van.
- Nincs képernyő rendezés 5×6 ,ez azért érdekes, mert mikor először raktam fel akkor volt. Mos nincs, de ahol a telefonhívó van, meg sms, stb, oda DE csak oda enged betenni 5 alkalmazás ikont... röhej.

Aztán mentem át DEV-re, de ott meg megáll a frissítés Július 1-el. Kb 30 percig volt fent, de egy csomó olyan dolog volt benne, amivel még nem is találkoztam. Notch kikapcsolás, extra kamera módok, és még egyéb más.

Aztán DEV-ről alig tudtam visszamenni sima Globálra, arról nem is beszélek, hogy EEA-ra meg már esélyem sincs. DEV-ről globálra az volt a baja, hogy downgrade-elni akarom a telefonom, de ne felejtsük el, hogy mikor EEA-ról visszamentem Globálra, az is downgrade-nek számított... na mindegy. Most itt vagyok globálon, és várom 187 órát hogy leteljen, ez nonszensz. Próbáltam a hivatalos úton is csinálni, ahogy azt ők ajánlják.

[link]

Csak egy kérdésem lenne a Xiaomi team felé, miért ajánlják ezt a lehetőséget, és opciót, ha az abszolút nem is működik sehogy sem, és semmilyen irányban. Hiába írják, hogy oda vissza lehet menni, nem megy. Jelen esetben Globálról akartam vissza menni EEA-ra. Próbáltam korábbi EEA-s verzióval is, semmi.

A MI fórumon közben nagyon megy a sírás, hogy nincs update Mi9-re 3-4 hónapja. Több moderátor már írta, hogy Xiaomi átszervezi az update folyamatot, és ez több ideig tart, illetve valószínűleg több figyelmet is fordítanak a Mi9-re, ezért késik az update. (3 hónapja? :D ) (de mondjuk ez csak kifogásnak jó... ja nem, annak sem.)
Ezért is kapták meg a 10.3-as frissítést előbb a Mi9SE és Mi9T.
Illetve még azt is írták az adminok közül többen, hogy Július 1-el változás lesz, egyébként pont akkor marad abba a Globál beta frissítése is, ami a DEV.

Szóval Július 1-el fog jönni az új frissítés, és nagyon, de nagyon remélem, hogy mindenki 1 ROM-ot fog kapni.

[ Szerkesztve ]

(#2003) Atomgeszi válasza #Dániel (#2002) üzenetére


Atomgeszi
veterán

"Aztán mentem át DEV-re, de ott meg megáll a frissítés Július 1-el. Kb 30 percig volt fent, de egy csomó olyan dolog volt benne, amivel még nem is találkoztam. Notch kikapcsolás, extra kamera módok, és még egyéb más."

Én csak azt nem értem, hogy ezután minek akartál visszamenni global stabilra, de legfőképp EEA-ra?!

Megáll a frissítés július 1-gyel.. és? Ma még jön egy dev, aztán meg maradhatsz dev-en, vagy pedig majd egy frissítés gyanánt , ha megjön a global stabilra való átállás, akkor majd frissítetted volna. De most szerintem csak felesleges köröket csináltál. Mi nem volt jó deven, ami miatt visszaszálltál a másik kettő rosszabbra?! :F

(#2004) dreko válasza #Dániel (#2002) üzenetére


dreko
aktív tag

bocsánat, de milyen 187 óra? mire kell várni?

(#2005) petipetya válasza dreko (#2004) üzenetére


petipetya
nagyúr

A bootloader hivatalos nyitására.

"nincs rá lezsóidő"

(#2006) Gomez1984


Gomez1984
aktív tag

Ezt sikerült elkapni.
Az épület elmosódott mert kézben tartottam.

(#2007) petipetya válasza Gomez1984 (#2006) üzenetére


petipetya
nagyúr

Zseniális képek :C

"nincs rá lezsóidő"

(#2008) ricsi0307 válasza petipetya (#2007) üzenetére


ricsi0307
senior tag

:DDD

(#2009) #Dániel válasza Atomgeszi (#2003) üzenetére


#Dániel
tag

Egyszerű. Én mikor a telefont kifizettem, azzal együtt a támogatást is megvettem hozzá szoftveresen legalább 2 évre, de minimum 1-re. Ebből nem szeretnék engedni.

#Simple bankkártyás fizetés

Ma nekem sem sikerült fizetnem, nagyon sokadik alkalomra sem. Fogalmam sincs mit állítottam be rosszul... vagy miért működött normálisan ezelőtt az EEA ROM-al. Majd végül, a HCE pénztárcáról átváltottam másra, aztán azonnal vissza, HCE-re, és láss csodát. Ott is bug-os mert valami be van ragadva... csodás. Ez csak egy tapasztalat, ha valakinek még mindig nem jönne össze.

#Gomez1984

Csodás képek!

(#2010) Atomgeszi válasza #Dániel (#2009) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Én értem. De, egy blintre hagyatkozni, hogy július elsején JÖN TALÁN valami ÚJ... Hát én biztos nem downgradeltem volna le. Szerintem minimum még 1 hónap eltelik mire valami kijön, de ne legyen igazam. A józan ész azt diktálná, hogy oké, 3 hónapja húzzák már a frissítést, akkor most valamit nagyon hegesztenek a háttérben, de ez csak spekuláció. Addig bőven ellettél volna szerintem a dev-el.. friss sec patch el és minden új feature-vel. Ha meg jön július elsején akkor simán átfrissíted, ha nem jön, akkor meg maradsz rajta. Eleve a stabil mindig lemaradásban van. Az is minimum 2 hónap lesz mire behozza a mostani dev szintjét stabil szinten. De ne legyen igazam. De már semmin nem lepődök meg.

(#2011) #Dániel válasza Atomgeszi (#2010) üzenetére


#Dániel
tag

Már annyit kínlódtam vele, hogy kezdem unni. 1 hónapja vettem, és már bontom meg az egész rendszert, mert háklis vagyok arra, ha valami nem úgy működik ahogy kellene. HA Július 1-el nem fog történni semmi, akkor megyek a xiaomi.eu-ra, vagy DEV-re, és/vagy adom el a telefont. Nem fogok én ezen görcsölni, így is sokkal több időt töltök már vele, mint amennyit kellene.

(A Nexus 5-öt 3,5 év után kezdtem ROM-olni, azért ez sok mindent elárul a rendszerről)

[ Szerkesztve ]

(#2012) Oldmobil válasza #Dániel (#2011) üzenetére


Oldmobil
aktív tag

Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat!
Pont ez ami visszatart, mert ezek a apróságok azért fontosak a napi használatban, látszódjanak az értesítések, gördülékeny legyen a mobilfizetés, ne oldja fel magát zsebben, ki lehessen kapcsolni a képernyőt teljesen stb.
Hiába nagyon jó a hardver és az egyik legjobb a kamera ma a piacon, ha ilyenekkel kell vesződni.
Lehet, hogy nem várok és veszek inkább LG G7-et, a kamerát kivéve az is tud mindent, amit akartam, cserébe nem bugos.

(#2013) #Dániel válasza Oldmobil (#2012) üzenetére


#Dániel
tag

Én senkit nem akarok a Xiaomi-tól elriasztani, félreértés ne essék. Azzal a ROM-al, ami nekem volt, az van másnak is, és neki nincs vele semmi gondja. Lásd kamera.

(#2014) Atomgeszi válasza Oldmobil (#2012) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Értesítés javítva lett dev-ben, idő kérdése, míg globalba bekerül.
Addig 3rd party appot használok, teljesen jól működik. Jobban is tetszik, hogy személyre lehet szabni,hogy hol legyenek az ikonok.
Gördülékeny mobilfizetés. Hát nekem hol kéri hol nem az ujjlenyomatazonosítót. Azt mondom ezzel semmi baj nincs, ha ne adj isten ellopnák, legalább biztosan nem tudnak fizetni vele ujjlenyomat nélkül. Ez szintén vegyesen van bármilyen telefonnal, mikor anno otp topikba rákérdeztem.
Ha kijelzővel előrefelé rakod, nem oldja fel zsebben, egyébiránt erre is van 3rd party app.
Ezt a kijelzőt ki lehessen kapcsolni nem tudom mire gondolsz..

Aki nem tud várni, annak ott van a xiaomi.eu dev, ugyanúgy folytatódik majd. Ki kell várni a BL nyitást 0-172 óra között.. Nem hiszem, hogy ez annyira probléma, mint amekkorát egyesek csinálnak.

Mindegyik készüléknél vannak apróságok, amiket lehet javítani vagy bosszúságot okoz.

(#2015) Sanyesz. válasza #Dániel (#2013) üzenetére


Sanyesz.
őstag

"Én senkit nem akarok a Xiaomi-tól elriasztani, félreértés ne essék."

Hát, pedig...
Hogy adjunk némi balanszt a fenti mondatodnak, hadd jelezzük: igenis vagyunk, akik elégedetten használjuk a Mi9-t. Remélem írhatom többek nevében.
Nem azért, mert minimalista elvárásaink vannak egy kvázi "flagship" készülékkel szemben, hanem azért mert tényleg teszi a dolgát. Ez a mérleg másik nyelve. :K

"Tiefe Brunnen muss man graben, wenn man klares Wasser will."

(#2016) #Dániel válasza Sanyesz. (#2015) üzenetére


#Dániel
tag

Abszolút egyetértek, és írtam már korábban is hogy a telefon nagyon jó, de elég ha csak betudom magamnak hogy háklis vagyok a műszaki dolgokra, és hát ha szóváteszem, bocsáss meg. Sehol nem írtam hogy nem jó a telefon, vagy borzasztóan lehúztam volna, csak megosztottam a véleményem a tagokkal. Viszont nem hiszem hogy az én véleményem miatt nem vesznek majd a magyar felhasználók Mi9-et, vagy Xiaomi mobiltelefont, csak nézz fel a community fórumra hány különböző nemzetiségű ember veri tam-tamot.

(#2017) ΞΔGLΞ válasza Oldmobil (#2012) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nálam semmi ilyen nincs, és hidd el én aztán nem tökölnék, videóra venném (nem az első eset lenne), ahogy teljes erőből a falhoz b...nám ezt a készüléket, ha ennyi gond lenne vele. De itt Dániel, konkrétan saját magát szopattyúzta be/le főleg a kamera miatt.

(#2018) ΞΔGLΞ válasza #Dániel (#2016) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Vegyél egy X-et, ott nem lesz ilyen gondod, de komolyan, mint írtam elismerem, hogy létezik a hiba és sáomiékfaxoskodnak is, de biztos javítják. Most, konkrétan egy esti vaku anomália miatt egy rakás időt elcsesztél már az életedből a semmire, sőt mint írod több hibád is lett.

:)

(#2019) Atomgeszi válasza ΞΔGLΞ (#2018) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Iphone X-et?

Ha jól tudom, ott alapból semmilyen értesítés sincs a notifbaron, nem? Vagy már fejlődött annyit? :D

(#2020) ΞΔGLΞ


ΞΔGLΞ
nagyúr

Vettem rá teljesen a széléig kiérő TG-t Bécsben...és persze lekerekített a széle, úgyhogy a nillkin elmehet a francba. Ezen is elcsúszik a légy, olyan sima a bevonat rajta, szóval ez marad rajta.






(#2021) petipetya válasza ΞΔGLΞ (#2020) üzenetére


petipetya
nagyúr

A fotók alapján úgy tűnik, mintha kisebb lenne az aktív kijelzőnél.

"nincs rá lezsóidő"

(#2022) ΞΔGLΞ válasza Atomgeszi (#2019) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

X-en (illetve iphone-on ios 12 alatt) egyszerűen nincs olyan már, amiről nem értesít, de nem akarok itt belemenni semmilyen ez vagy az a jobb készülékbe. Az iphone topikba nem is írok, mert eskü az agyam felforr a sok kegyetlen idiótaságot felhalmozó okoskodótól.
Én 99 óta vagyok neten és már 96-tól apple gépeim (is) voltak a mai napig, egyszerűen ez a legjobb számomra megbízhatóság szempontjából. De van win desktop és laposom is.

:)

(#2023) ΞΔGLΞ válasza petipetya (#2021) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Pont ugyanakkora, különben ki sem raktam volna ide és meg sem említem, mert máris leszedtem volna.
Egy nagyon apró fénytörése ennek is van a szélén, lehet azt látod, de az már belefér, nem olyan durva, mint a nillkin-nél volt. :)

[ Szerkesztve ]

(#2024) Atomgeszi válasza ΞΔGLΞ (#2022) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Nem arra gondoltam, hogy értesít vagy nem értesít.

iphone8 plust használtam, barátnőmét, ott pl. az értesítési sávon felül ahol az óra van, semmi ikon nem jelent meg, mint pl. androidon. Hanem ugye fel vagy le kellett húzni az értesítési sávot és akkor ott egymásalattfölött jelentek meg.
AOD van?

[ Szerkesztve ]

(#2025) #Dániel válasza ΞΔGLΞ (#2017) üzenetére


#Dániel
tag

Hát ja, belehajszolom magam a hülyeségbe, borzasztógyrosan. :D

(#2026) ΞΔGLΞ válasza petipetya (#2021) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Talán felülről a harmadik (GOOGLE) képen látni, hogy szinte megegyezik.

(#2027) Bazs- válasza fisi (#1997) üzenetére


Bazs-
tag

Ez és a Galaxy s10e között gondolkodom, de ott meg kisebb az akksi, ráadásul az ára is magasabb.

Mivel munka eszköz is kész, ezért fontos a stabilitás és az üzemidő.

(#2028) ΞΔGLΞ válasza Atomgeszi (#2024) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah, értem, sry...
Nem, szerencsére ilyen ott/itt nincs.
Mert engem az zavar, ha felemelem a telefont, akkor minden értesítést azonnal megjelenít. Remélem az apple soha nem hülyül meg, hogy oda tesz értesítő ikonokat. :) Még nyomásra sem! :D

Jah, oledx néven fut, nekem nem kell, mi9-cen sem használom.

(#2029) petipetya válasza ΞΔGLΞ (#2026) üzenetére


petipetya
nagyúr

Értem :R

"nincs rá lezsóidő"

(#2030) hroberto válasza #Dániel (#2002) üzenetére


hroberto
addikt

Én tényleg nem tudok már kiigazodni azon, hogy milyen ROM-ot használsz, de a Globál stabil ROM-on el lehet tüntetni lezárt képernyőről az ujjlenyomat olvasó helyét, és v an 5X6-os képernyő elrendezés.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#2031) petipetya válasza hroberto (#2030) üzenetére


petipetya
nagyúr

Pont az általad említett funkciók nem érhetőek el a globál stabil romon.

"nincs rá lezsóidő"

(#2032) Oldmobil válasza Atomgeszi (#2014) üzenetére


Oldmobil
aktív tag

Szia, kijelző kikapcsolás alatt arra gondolok, hogy amíg nem nyomom meg a bekapcs gombot addig nem jelenít meg semmit, nem kísérel meg ujjlenyomatot olvasni, nem ébred fel.

Köszi az infókat. Ugyanakkor egy flagship modellre nem szeretnék 3rd party appokat pakolni, hogy normálisan működjön.

[ Szerkesztve ]

(#2033) hroberto válasza petipetya (#2031) üzenetére


hroberto
addikt

Pedig elérhetők. Egy hete vettem a telefont a Turbadótól, semmi mókolás. Globál stabil van rajta.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#2034) Atomgeszi válasza Oldmobil (#2032) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az ujjlenyomat helye a dev-en már kikapcsolható, és az EEA stabilon is. Napok hetek kérdése, hogy a global stabilon kikapcsolható legyen.

Amúgy, ha nincs AOD, akkor aztán nyomogathatod rossz ujjal, lábbal az ujjlenyomat ikont, az istenért sem kapcsol be a kijelző. És más esetben sem ébred fel, se nem indít kamerát nálam.

De még AOD mellett sem. 5-6-7 éve biztosan kijelzővel előrefelé teszem a telefont a zsebbe, problémamentesen.

(#2035) Atomgeszi válasza ΞΔGLΞ (#2028) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Na ezaz. Sokan itt sírnak, hogy 2 mp-re villan fel az értesítési sávon az ikon, meg 3rd party app kell. ios-on még ennyi lehetőség sincs (amikor bejött a noccs, iphonen persze semmi értelmeset nem takart ki(mert meg se jelent ott semmi), de androidon pedig elég sokat - hülyeség volt átvenniük).

(#2036) Atomgeszi válasza hroberto (#2033) üzenetére


Atomgeszi
veterán

V10.2.9.0 PFAMIXM?

(#2037) JoeCockBill válasza Atomgeszi (#2034) üzenetére


JoeCockBill
senior tag

ez számomra mondjuk felfoghatatlan, soha nem is hallottam senkit aki így tenné. nekikoccansz bárminek és kijelző szevasz. de legalább a hátulja védve van :D

új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas

(#2038) petipetya válasza hroberto (#2033) üzenetére


petipetya
nagyúr

Pedig nem.

"nincs rá lezsóidő"

(#2039) Atomgeszi válasza JoeCockBill (#2037) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Főleg nyáron melegben, iszonyú idegesítő eleve az is, ha hosszúnadrágban kell lenni, főleg, ha még dől a csülkömről is a víz, és még mikor előveszem a telefont az is egy merő folyás. De még embert se hallottam, és velem se történt meg ,hogy bármi baja történt volna ettől bármelyik telefonnak is. Mindenki leejti betonra általában. Évek óta így használom, semmivel sem lett több vagy kevesebb baja.

(#2040) Oldmobil válasza Atomgeszi (#2034) üzenetére


Oldmobil
aktív tag

Köszönöm, ez remek hír!
Nagyon az Mi9 felé húzna a szívem és ha ezek rendben vannak, vagy hamarosan rendben lesznek, nem is várok tovább!

(#2041) Oldmobil válasza JoeCockBill (#2037) üzenetére


Oldmobil
aktív tag

+1! Pocket mode is jöhetne, mintha a régebbi xiaomikban lett volna...

(#2042) Atomgeszi válasza Oldmobil (#2041) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Egyre többet olvasok külföldi fórumokon a pocket mode-ról, gyanítom vissza fog kerülni. Lehet már dev-ben az is benne van, nem tudom.

(#2043) JoeCockBill válasza Oldmobil (#2041) üzenetére


JoeCockBill
senior tag

régen minden telefonban volt, az utóbbi 1-2 évben mintha elfelejtették volna ezt a teljesen alapvető funkciót. v30 is állandóan feloldott zsebben, mix 2s is, haver is erre panaszkodik note8-as samuval. nem is értem

új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas

(#2044) cirx válasza #Dániel (#2002) üzenetére


cirx
senior tag

Van 5x6 csak frissítsd a launchert!

S23 GREEN

(#2045) ΞΔGLΞ válasza petipetya (#2021) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Wazze tényleg jól láttad, egy nagyon picit tényleg betakart, valószínűleg a legtöbb tulajt ez nem zavarta volna, az előbb azonnal letéptem róla. :R
Csak azt tudnám, hogy miért erőltetik ezeket a fekete keretes szarokat. Mert simába én még nem találkoztam olyannal, ami a széléig kiért volna.
Szóval, igazad volt, de én erre max akkor teszek fel újra tg-t, ha betonozni megyek és a sóderen tartom a telefont.

(#2046) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Én tegnap óta vagyok globál dev-en vagyis Globál beta-n
Ma frissitett a mai kiadásra.
Nekem semmi baj nincs ezen, sem a 20-i, sem a 27-i rommal.

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#2047) Atomgeszi válasza HUTCHDB (#2046) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Kamerát nézted, hogy hányas lett az új devvel?

(#2048) hroberto válasza Atomgeszi (#2036) üzenetére


hroberto
addikt

10.2.26.0 Stabil.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#2049) hroberto válasza petipetya (#2038) üzenetére


hroberto
addikt

Persze, biztos csak beképzelem... :U

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#2050) Atomgeszi válasza hroberto (#2048) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az EEA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.