Hirdetés

2020. január 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) hülyegyerek


hülyegyerek
(addikt)

Valaki egyszer azt mondta,hogy az emberiség az 1.világháborúban vesztette el az ártatlanságát.Igaza lehet,hiszen a szervezett tömeggyilkosságot ott alkalmazták először....Gondolok itt a mustárgázra,a tankokra,a repülőkre.
A lényeg viszont az,hogy ennyi mindent még nem veszített egyik ország sem,mint a háború után.
Megérte?

Egy kis zenei aláfestés tőlem is:[1916]

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Civic FK6 * Ceed JD

(#2) CYBERIA


CYBERIA
(senior tag)

Piszkos egy valami volt ez, békekötéssel együtt mindenestül.
Gyakorlatilag már 1920-ban biztosra lehetett venni, hogy a békeszerződésekkel együtt aláírták a II. Világháborút is.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#3) gyga


gyga
(senior tag)

Az a szar, hogy ezt is mi szívtuk meg a legjobban.... mintha a mi hibánk lett volna az egész.

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#4) mephi666 válasza hülyegyerek (#1) üzenetére


mephi666
(veterán)

szerintem nem ott, hanem már sokkal korábban... arról nem szól a fáma, amikor pl. az amerikai őslakosokat üldözték és irtották... vagy a "dicső" keresztes háborúkról sem... (meg az egyház egyéb dolgairól: eretnekség, stb) és még sokkal jobban vissza lehetne menni az időben... "lesz ott sz@r, csak jó mélyre kell ásni" durva lehetett tényleg a világháború, meg mi is megszívtuk kegyetlen mód, de ezt már nem lehet visszacsinálni... (talán nem is lenne érdemes, mert lassan 100év eltelt már... sokminden változott) nem kell szerintem ezen annyit filózni, mert olyan az egész, mint egy lejátszott focimeccs, ami után szidhatja az ember a bírót, de olyat nem nagyon hallottam még, hogy meg is másították az eredményt...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) #84221696


#84221696
(törölt tag)

Szűk látókörű békekötések, amik a mai napig rányomják bélyegüket a középkelet európai országokra! A "nyugat" pedig biztonságos távolságból szemléli ezt a soknemzetiségű térséget, ahol nagyon sok időnek kell eltelnie, amire megérnek a feltételek a békés egymás mellett éléshez. Sok idő, amíg minden kis nemzet szembe mer nézni a múltjával (ha van olyan) és az országaik területén élő kisebbségek jogait nem fogják megnyírbálni.

(#6) D.Orion


D.Orion
(veterán)

Dédszüleimtől sokat hallottam, hogy hogyan élték meg a II.Vh-t. De az első nagy háborúról nekik is csak szürke emlékeik voltak gyerekkorukból és azok a történetek amiktől szüleiktől hallottak. Az egész háborúban nem az a legszörnyűbb, hogy megtörtént, hanem az, hogy a történelem megismételte önmagát. :(

Szerintem azokat a hsz-eket mellőzük amik arról szólnak, hogy mekkora vesztesei vagyunk ennek a "békeszerződésnek", mert ebből csak az lesz, hogy elharapóznak a dolgok és törölve lesz az egész cikk, amit nem kéne. Ez legyen a békés emlékezés helye.

Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp Dö Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp

(#7) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Miért 11.11.11. a cím?
És miért nem használod a PH! képfeltöltőjét? Nem elég megbízható neked?

***

(#8) #84221696 válasza mephi666 (#4) üzenetére


#84221696
(törölt tag)

Hát igen. A középkori történelmet a bigott vallásosság, a vallásháborúk irányították. ("Nyugat"!!! a szemeid ide vessd, mert itt, vagyis Erdélyben valósult merg legelőször a világtörténelemben a humanizmus által megénekelt szabad vallásgyakorlás akkor, amikor "nyugaton" még tűzzel-vassal írtották egymást a római katolikusok és protestánsok/kálvinisták).

Az újkori történelmet meg a gazdaság irányította és irányítja. Amerika őslakosságát lemészárolta az amerikai demokrácia...földért, ásványi kincsekért és a vasútért.

(#9) vgergo válasza ollie (#7) üzenetére


vgergo
(aktív tag)

A cím láttán én azt hittem, hogy az Allee nevű bevásárló központ megnyitójáról lesz szó (2009.11.11. 11óra 11perc 11kerület), de tévedtem

(#10) xuldar válasza D.Orion (#6) üzenetére


xuldar
(őstag)

A Schengeni Övezet bővülésével és később az Euro bevezetésével ezek a határok lassan értelmüket vesztik.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#11) Geffry válasza ollie (#7) üzenetére


Geffry
(aktív tag)

11-ik hónap, 11-ik nap, 11-ik óra. Ezért. A ph-s képfeltöltővel pedig részben azért nem próbálkoztam még, mert ahol írtam, oda nem tudtam lementeni a képeket...

mephi666: Persze ilyen szempontból felesleges folyton átrágni egy csontot, de ha kicsit a fenekére nézünk a dolgoknak akkor mégiscsak igaz hogy mi szívtuk meg, csak nem a trianoni értelemben hanem úgy hogy minden ami manapság történik az közvetlen visszavezethető az első világháborúra.
Szó sincs itt amúgy arról hogy én azt gondolom, hogy ha a központi hatalmak győznek, akkor máris szebb és jobb világ van, de ahogy a régi mondás tartja: a győztesek írják a történelmet. Ezúton is köszönet nekik.
Háború amúgyis csak azért van mert akik csinálják őket azoknak nem kell kimenni a frontra.

hejesírásó: A képek java valóban beállított, de tényleg valós. A szines kép kb 1879 óta elérhető volt, de mivel a nyomtatások elsősorban fekete-fehérben jelentek meg, illetve a magas ár miatt, nem volt elterjedt így pedig a fejlesztése is elmaradt. A képekhez használt film nem volt elég érzékeny ahhoz hogym ozgást is rögzítsenek. Elmosódott paca lenne akár egy kézmozdulat is.

Köszi mindenkinek aki vette a fáradságot hogy elolvassa! :R

[ Szerkesztve ]

A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

(#12) hejesírásó


hejesírásó
(senior tag)

a képek szépek, és jók, de nagyon beállítottak, nagyon "tiszták" a valós körülményektől nagyon távol állók. Sosem voltam híve az ilyen képeknek.

A valós eseményekre és emberek életére és halálára beállított képekkel emlékezni nekem eszembe sem jut.

A szépen kiépített védelmi állások a képeken, a "nett"-en megcsinált árkok, a már szinte természetellenesen sármentes és zöldellő harci övezetek becsaphatják az olvasókat.

Néhány kép ami kevésbé beállított (van ami más azonos korszakbeli háborúkból való, de a látnivaló mindenhol ugyan az volt):

[link]

[link]

[link]

itt érdemes minden végig görgetni

fagyás vszleg

google az érdeklődök barátja.

[ Szerkesztve ]

(#13) gyga válasza xuldar (#10) üzenetére


gyga
(senior tag)

bla bla csengeni határok, lószart mama nem veszed észre, hogy az Eu ugyan azt akarja elérni mint a németek a világháborúban? ők is egész európát akarják uralni, csak nem háborúval érik el. hanem mutyizással...

[ Szerkesztve ]

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#14) hejesírásó válasza Geffry (#11) üzenetére


hejesírásó
(senior tag)

tudom h valós csak beállított.

(#15) ^Clown


^Clown
(veterán)
LOGOUT blog

Köszönöm a cikket, örülök, hogy felidézted!
Az esztergomi szentgyörgymezei temetőben van egy emlékmű az I. világháborúban elesett hőseinknek. Minden évben, halottak napján elhelyezek ott egy gyertyát. Az emlékmű mögött tisztán látni a Dunát, mögötte pedig a hegyeket, amelyek már nem a miénk. A hegyeket, amiért annyi ember adta a vérét.

Szabad nekem olyat mondanom, hogy: " NEM, NEM, SOHA! " ? Remélem igen...

[ Szerkesztve ]

(#16) Geffry válasza hejesírásó (#14) üzenetére


Geffry
(aktív tag)

Nem azon volt a hangsúly. Szerintem amúgy nehéz lett volna rávenni bárkit hogy akció közbe egy fényképezőgéppel bűvészkedjen...
A legtöbb rendelkezésünkre álló mozgókép is, ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, beállított. Minden egyes első vh-s dokumentumfilm vagy elsősorban régi háborús filmekből táplálkoznak. Illetve van néhány eredeti csatatéri felvétel, melyek újrajátszott ütközetek, ahol a csapat fele az ellenfelet játsza.

Továbbá nem is az volt a célom hogy mindenki előkapja a papírzacskót, hanem úgy szerettem volna megmutatni ezt a háborút, ahogy a legtöbben nem ismerik. Ha az első vh-ról van szó, mindenki a fekete-fehér képekre gondol...

^Clown: Csak ismételni tudom magam: én köszönöm hogy időt szakítottál rá.

Egyébként szerintem szabad, de nem célom politikai vagy ideológiai csatákat szítani a kis fórumunkon.

[ Szerkesztve ]

A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

(#17) Geffry válasza Geffry (#16) üzenetére


Geffry
(aktív tag)

Kifutottam a mod időből, szóval az érthetetlen fogalmazásért és elgépelésekért bocsánat!

[ Szerkesztve ]

A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

(#18) ^Clown válasza Geffry (#16) üzenetére


^Clown
(veterán)
LOGOUT blog

Tudom, hogy nem az volt a célod, épp azért is tettem fel a kérdést, hogy szabad-e. Ez most nem a politikáról kell hogy szóljon.

(#19) Ygg


Ygg
(senior tag)

:R

(#20) aram01


aram01
(nagyúr)

köszi,jó írás.Tetszenek a képek is

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#21) CYBERIA


CYBERIA
(senior tag)

http://www.austro-hungarian-army.co.uk/
Az 1921. évi XXXIII. törvénycikk

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#22) papa019 válasza hülyegyerek (#1) üzenetére


papa019
(senior tag)

Azért az a szervezett tömeggyilkosság elég erős szó az első világháborúra... :) (A tankok csak megfélemlítés céljából voltak a fronton, mert még nem működtek úgy, ahogy kellett volna és a repülők is inkább felderítő feladatokat láttak el)
Akkor talán annyiból volt jobb, hogy a hátországot nem próbálták porrá rombolni az ellenfelek. Az viszont biztos, hogy nagyon ronda körülmények lehettek... Nem akárhogy kisemmizték az országok a lakosaikat, hogy a fronton lévőket el tudják látni.
De sztem a második VH-hoz képest ez semmi... Amit Hitler, meg Sztálin csinált.... Na az a szervezett tömeggyilkosság.
A 2 vh között megkötött békék pedig a franciák idiótaságának köszönhetőek, minden áron oda akartak csapni a németeknek, aztán nem sokkal később jól megsz*patta őket Adolf bácsi :D

(#23) hejesírásó válasza CYBERIA (#21) üzenetére


hejesírásó
(senior tag)

nekem az 58 -as cikkely a kedvencem, ami nagyon is aktuális:

"Egyetlen magyar állampolgár sem korlátozható bármely nyelv szabad használatában a magán- vagy üzleti forgalomban, a vallás, a sajtó útján történő vagy bármilyen természetű közzététel terén, vagy a nyilvános gyűléseken. "

No comment :B

papa019: tankok csak a félelemkeltés miatt? gratz. Ok hogy nem az volt a szerepük, h halomra kaszabolják a gyalogságot, mert az még nem ment nekik annyira jól, de ettől még elég sok mindenre jók voltak. nem megyek bele részletekbe. olvas, olvas, olvas.

[ Szerkesztve ]

(#24) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(félisten)

Remembrance Day - Soldier Cries

| Cicu & Cica VII | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtatás -> http://bit.do/fliccprint | eladó Delonghi ESAM kávégép, Nikkor 85/1.8 H 47k

(#25) Sanyix válasza papa019 (#22) üzenetére


Sanyix
(őstag)

"és a repülők is inkább felderítő feladatokat láttak el)." igen?

akkor mondok pár elterjedtebb "márkát" ami nem éppen felderítő volt: fokker d sorozat, sopwith camel sorozat, SPAD sorozat, albatros, nieuport, airco dh,

"A 2 vh között megkötött békék pedig a franciák idiótaságának köszönhetőek, minden áron oda akartak csapni a németeknek, aztán nem sokkal később jól megsz*patta őket Adolf bácsi"

Mégis a németeknek legyintettek egyet, a magyaroknak meg egy fal adja a másikat pofont adtak(mint a fő vétkesnek ugye :DDDD). Egyébként adolf bácsi nem szopatta meg őket nagyon(persze sírtak mert baszta az önérzetüket hogy őket valaki le merte győzni), sőt ahhoz képest mit tettek a franciák, adolfka finom volt és nőies ;)

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#26) ipavlidu!


ipavlidu!
(tag)

Jo iras.

(#27) xuldar válasza gyga (#13) üzenetére


xuldar
(őstag)

bla bla bla Európa Magyarország ellen bla bla bla. Félreértés ne essék, én sem vagyok globalizációpárti, de hagyjuk már ezeket az összeesküvéselméleteket, itt a határokról volt szó, és nem arról, hogy az EU régebbi tagállamai mennyire nézik felvevőpiacnak vagy gyarmatnak a később csatlakozott keletebbre lévő államokat.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#28) madarasz92


madarasz92
(őstag)

Tényleg jó kis irás főleg a képek tetszetek..

(#29) ^Clown válasza xuldar (#27) üzenetére


^Clown
(veterán)
LOGOUT blog

"az EU régebbi tagállamai mennyire nézik felvevőpiacnak vagy gyarmatnak a később csatlakozott keletebbre lévő államokat"

Pedig pontosan erről van szó, semmi másról. Az EU nem a Máltai szeretetszolgálat...

[ Szerkesztve ]

(#30) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

OFF:
Képfeltöltőnek használd ezt, nagyon jóféle:
http://media.proxnet.hu/

ON:
Csak csendben nézem a képeket.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#31) hejesírásó válasza Sanyix (#25) üzenetére


hejesírásó
(senior tag)

azért a németeknél sem volt legyintés a háborúkban, csak néhány hirtelen fejből:

Sudéta németek
Danzig szabad városa
Legyeleknél élő németek (vissza) kitelepítése
Elszász Lotharingiai macera-> a mai napig részben miattuk nem írták alá a franciák a kisebbségvédelmi cumót [link]
moselle elvesztése
Jütland feldarabolása

stb
stb

szval ők is szívtak, bár arányaiban IGAZ, hogy lényegesen kevesebbet. :R

(#32) #65675776 válasza papa019 (#22) üzenetére


#65675776
(törölt tag)

Tipikus felderítő repülő volt pl az Ilja Muromec, a Handley Page Type O, vagy a Caproni Ca.1 és utódai. Esetleg a Gotha G.V.

És nyilván nem a hátország lerombolása volt a célja a Zeppelin hadjáratnak London ellen, még ha lényegében semmiféle hatást nem is értek el vele a németek.

meunier: "Erdélyben valósult meg legelőször a világtörténelemben a humanizmus által megénekelt szabad vallásgyakorlás" Majdnem. Európában volt mindig is a legerősebb a vallási türelmetlenség, a távol-keleten sokkal liberálisabban kezelték a dolgot. A szabad vallásgyakorlást először Asóka deklarálta i.e. 3. században. Európába a szabad vallásgyakorlást először a mórok hozták el, a magyar államalapítás idejének környékén. Ennek a keresztesháborúk és az erőszakos keresztényhitre térítés vetett véget jópár évszázadra.

Úgy általánosságban. Olyan ártatlanságot nem lehet elveszíteni, ami soha nem is létezett.

(#33) D.Orion válasza papa019 (#22) üzenetére


D.Orion
(veterán)

a repülők is inkább felderítő feladatokat láttak el

Bocsáss meg, de ebben tévedsz. A háború legelején a repülőgépek elsődleges feladata tényleg a felderítés volt. De az első légi csata már 1914. október 4.-én lezajlott. 1915-ben pedig már szinkron géppuskával lőttek egymást a levegőben. Találtam is egy weboldalt, aki nem szeretné elolvasni az egészet, annak kiemelem a lényeget ezzel kapcsoltban:

"A felderítést végző pilóták az első időkben jobbára csak azért vittek magukkal kézifegyvereket, hogyha az ellenséges vonalak között kényszerülnek leszállásra, meg tudják védeni magukat. Ennek ellenére már 1914. október 4-én megtörtént az első eredményes légiharc: egy francia gép le tudott lőni egy német repülőt. Gyors fejlődésnek indult a fedélzeti fegyverek fejlesztése. Kezdetben a légcsavarkör fölé helyeztek el géppuskákat, majd puha lövedékek és acéllemezzel megerősített légcsavarok alkalmazása révén lehetővé vált, hogy a géppuskát a motor tengelyével párhuzamosan helyezzék el, így a pilóta magával a repülőgéptesttel célozhatott. A vadászgépek feljődésének fontos állomása volt, amikor a franciák ezen ötletét a híres Roland Garros repülőgépének elfogása és tanulmányozása után a németek továbbfejlesztették: a holland származású Anthony Fokker 1915 nyarára megalkotta az ún. szinkron géppuskát. Ezután az egyre fejlettebb műszaki és repülési mutatókkal rendelkező modellek versengése került előtérbe.
A kezdeti időszakra jellemző, hogy a légi hadviselésben kialakulnak a főbb alkalmazási területek, létrejönnek az ezeknek megfelelő, egyre specializáltabb gépek, melyek egyre jobbak is lesznek. Az állóháború pedig egyre inább megköveteli, hogy új harcászati elveket dolgozzanak ki."

Aki pedig kíváncsi a repülőgépek I. Világháborús fejlődésére az kezdetnek olvassa el az egész irományt.

Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp Dö Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp

(#34) xuldar válasza ^Clown (#29) üzenetére


xuldar
(őstag)

Ha ololvastad az egészet, láthatod, hogy tisztában vagyok vele, de nem ez volt a kérdés. Elmondom még egyszer, lassabban: A h a t á r o k r ó l v o l t s z ó.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#35) #84221696 válasza #65675776 (#32) üzenetére


#84221696
(törölt tag)

Ahhoz képest a mórok előszeretettel gyílkolták tavasszal és ősszel tízezer számra a keresztény lakosságot, aztán pedig a levágott fejekből építettek maguknak dombocskát. Az értékesebb fejeket pedig díszként mutogatták..:-)

Egyébként pedig ha arra gondolok, hogy Kálvin Bázelben micsoda vérfürdőt rendezett a katolikusok kárára, hogy Luther mennyire kiállt (sehogy) az őt támogató bajor parasztság mellett, amikor parasztfelkelésre került sor. Vagy éppen arra, hogy a jó katolikusok milyen alázattal juttattak máglyára boszorkányság vádjával nőket, férfiakat, időseket, gyermekeket, akkor tényleg mondhatom, hogy Bethlen Gáborék előtt le a kalappal. :-)

[ Szerkesztve ]

(#36) JuliusCaesar válasza #65675776 (#32) üzenetére


JuliusCaesar
(tag)

Bocs, nem emlékszek de pár évtiizedre egy római császár egy zsinaton biztosította a szabad vallást is. De aztán a keresztények megerősödtek így lett a kereszténység.

D. Orion: így van. Ráadásul bombázásokat is hajtottak végre. Kidobált kézigránátokat is gyakran alkalmaztak az ellenséges vonalak felett.

Nekem az a véleményem, h a Monarchia és Németországnak lett is volna esélye a nyerésre. De a diplomácián csúsztak el (mint mindig).

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

(#37) JuliusCaesar válasza JuliusCaesar (#36) üzenetére


JuliusCaesar
(tag)

ui: megvan, Milánói Ediktum, biztosította a keresztényeknek és minden kissebbségi vallásnak a szabad vallásgyakorlást. Első Konstantis írta alá.

380-ban pedig elismerték a Birodalomban a kereszténységet mint nemzeti vallást. Ezzel a pogányokat kezdték el üldözni.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

(#38) Ipse89


Ipse89
(tag)

Hát igen... a "Verdun-i vérszivattyú" csak úgy emlegette anno a töritanárom... Haverom dédpapája meg megjárta Doberdót, mindig mesélte, hogy hogyan vágták az olaszokat :DD ;]

IPSE VAGYOK

(#39) hülyegyerek válasza Ipse89 (#38) üzenetére


hülyegyerek
(addikt)

"hogyan vágták az olaszokat"...Ezt nem teljesen értem.Ha arra akarsz célozni,hogy ölték őket,akkor igen beteg lehetsz,hogy még vihogsz is rajta.Ha nem erre értetted,akkor bocs.

Amúgy nem célom Trianon emlegetése a háború kapcsán,úgyis nagy divat mostanában a bűnbakkeresés,meg a 100 éves dolgok felemlegetése.Szörnyű háború volt (gondoljunk csak a Somme-ra:több mint egymillió halott egyetlen csatában),és a mi felelősségünk,hogy ne ismétlődjön meg.Aki pedig mindenféle területeket akar visszaszerezni,meg tankkal a környező országoknak menni,gondoljon arra,hogy milyen büntetést kaptunk akkor ezért,vajon most mi járna ? (Azon kívül,hogy a rohamosan csökkenő lakosságú Európa megint megtizedelődne)

[ Szerkesztve ]

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Civic FK6 * Ceed JD

(#40) JuliusCaesar válasza hülyegyerek (#39) üzenetére


JuliusCaesar
(tag)

No offense, csak poén: európában egyre kevesebben laknak. Hát igen, a jóból keveset adnak!

Mégegyszer: csak poén, tudom politikailag inkorrekt dehát.

A népességfogyásért meg a túlzott anyagias felfogás és a fogyasztói társadalom a hibás. Persze az se normális, ami kínában történik meg inidában (az évi 70 millió új gyerek). De lehetne arany középutat találni.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

(#41) CYBERIA válasza hülyegyerek (#39) üzenetére


CYBERIA
(senior tag)

„nagy divat mostanában a bűnbakkeresés,meg a 100 éves dolgok felemlegetése”
Kár, hogy az idő ezt nem oldja meg.

„gondoljon arra,hogy milyen büntetést kaptunk akkor ezért,vajon most mi járna”
Egyszer azokat kéne JÓL megbüntetni, akik már igazán rászolgáltak.

„(Azon kívül,hogy a rohamosan csökkenő lakosságú Európa megint megtizedelődne)”
Ezen kár aggódni, már ki van dolgozva a megoldás:
[link]

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#42) hülyegyerek válasza CYBERIA (#41) üzenetére


hülyegyerek
(addikt)

Érdekes tanulmány,van is alapja,de valahogy abszolút nem ez a tendencia mutatkozik közép-kelet Európában.Nyugaton tényleg sok a bevándorló,de nálunk alig pár százan kapnak menedékjogot évente.Innen csak elmennek az emberek....
Attól meg valahogy nem félek,hogy a szlovákiai magyarság tömegesen rohanna haza letelepedni.

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Civic FK6 * Ceed JD

(#43) JuliusCaesar válasza CYBERIA (#41) üzenetére


JuliusCaesar
(tag)

Hát erre mit lehet mondani? MAjd mi jól megbüntetjük a köcsög amerikaiakat, mert ez igazságos. Csak tudod, az erősebb kutya bszik...

Kár, hogy az idő nem oldja meg.
Igazad van, támadjuk meg szlovákiát, nagyobb gondunk úgysincs! Jó buli lesz.

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

(#44) Ipse89 válasza hülyegyerek (#39) üzenetére


Ipse89
(tag)

A mesélés stílusán röhögtem ;) Mondjuk furcsa dolog volt ez a Magyar-Olasz viszony... Az I VH.-ban még egymást gyilkoltuk, a II. VH. idején meg örök-barátsági szerződést kötöttünk...Furcsa dolgok ezek

[ Szerkesztve ]

IPSE VAGYOK

(#45) CYBERIA válasza hülyegyerek (#42) üzenetére


CYBERIA
(senior tag)

Nyilván, amíg Magyarországról is Nyugat-Európába vándorolnak, addig az afrikai, ázsiai bevándorlók is nagyobb arányban telepednek le ott.

„Attól meg valahogy nem félek,hogy a szlovákiai magyarság tömegesen rohanna haza letelepedni.”
Mit akarsz ezzel mondani?

(#43) JuliusCaesar: „Csak tudod, az erősebb kutya bszik...”
Hát, ránk férne már egy jó menet, rég volt már olyan.

„Igazad van, támadjuk meg szlovákiát, nagyobb gondunk úgysincs! Jó buli lesz.”
Kösz, hogy igazat adsz van, de ezt nem én mondtam.

(#44) Ipse89: na még az egy érdekes történet, hogy Románia hogyan jött ki győztesen mindkét háborúból.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#46) kokyt válasza CYBERIA (#45) üzenetére


kokyt
(senior tag)

"na még az egy érdekes történet, hogy Románia hogyan jött ki győztesen mindkét háborúból."
Egy szlovákiában élő rokonommal beszélgettünk erről. Ő azt mondta, hogy diplomáciában mindig erősek voltak, ráéreztek a dolgokra, utána meg jobb pozícióból tárgyalhattak.

Ami esetleg jobban érdekel, hogy a szlovákok hogy jöttek ki ilyen jól a másodikból, mikor a német csapatok után 15 perccel (!!!) ők is begyalogoltak Lengyelországba pár hadosztállyal.

Piszkos dolog volt a háború, de a legmocskosabb mégis az volt, ami utána az asztalok mellett folyt :(

(#47) joshua7


joshua7
(veterán)

míg az első világháború ténylegesen beharangozta azt az erőszakos évszázadot amit 1899 szilveszterén még mindenki a haladás, a felvilágosodás és a béke évszázadának remélt.

Az az évszázad 1901. január 1-jével kezdődött.
Egyébként tetszett az írás, képek dettó. :R

Semper Fi

(#48) CYBERIA válasza joshua7 (#47) üzenetére


CYBERIA
(senior tag)

De az 1900-as évek már egy évvel korábban, sokan inkább ezt veszik figyelembe (pl. a skandinávok).

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#49) Geffry válasza joshua7 (#47) üzenetére


Geffry
(aktív tag)

Sejtettem hogy kibukik... Teljesen igaz, viszont az írói szabadságot meglovagolva maradtam az 1899 mellett, mert jobban néz ki (szerintem) és rövidebb is mint cirádásan elmagyarázni hogy...

Egyébként köszi!

A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

(#50) #84221696 válasza CYBERIA (#48) üzenetére


#84221696
(törölt tag)

He-he!
De ez így abszolut nem helyes. A XX. század 1901. január 1-én 0:00 perckor kezdődött. Még skandináviában is.

"A 2000. év eljövetelével egyre többen készültek az ezredfordulóra. Valóban ritka pillanat volt ez, kevés ember életében fordult elő. Ezért is jó lenne, ha mindenki tudná, hogy mikor kell örülni. Természetesen mindig, de század- és ezredforduló mégis csak egy van.

Aki már jövő századinak érezte magát 1999. december 31. óta, az tévedett: a millenium egy évvel később volt!

Az időszámításban ugyanis nincs nulla. Az időszámítás kezdete tehát i. sz. 1. január 1. Eszerint az i. sz. 10. év végén volt vége az első évtizednek (ezt persze csak utólag mondjuk, a Krisztus születése szerinti évszámítást csak a VI. századtól kezdve használják), 1000 decemberében pedig az első évezrednek. Az i. e. III. század pl. i. e. 300 januárjától i. e. 201 decemberéig tart.

Ily módon a XX. század nem azonos az 1900-as évekkel: az előbbi 1901-től 2000-ig, az utóbbi pedig 1900-tól 1999-ig tart (azaz mind a kettő pontosan 100 évig, csak egy év eltolással).

Nem hinném, hogy skandináviában másféle időszámítást használnának.:-)

A második évezred utolsó napja tehát 2000. december 31-én volt, s 2001 januárjában léptünk a harmadikba.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.