Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5601) Skillet válasza Skillet (#5600) üzenetére


Skillet
addikt

Mondanám, hogy EZ az ami nekem kell, de ez még kevés lesz.
Attól még az imbuszokat nem tudom lelazítani a kardánról :DDD

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#5602) JoolsNOS válasza Skillet (#5600) üzenetére


JoolsNOS
veterán

A hátsó hidat szétszedted már?

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#5603) Skillet válasza JoolsNOS (#5602) üzenetére


Skillet
addikt

Nem. Szedjem? ;]

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#5604) JoolsNOS válasza Skillet (#5603) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Lehet, hogy ott vissza tudnád rögzíteni. Pár hónapja nem szedtem szét. Nem emlékszem hogy vannak ott a dolgok.

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#5605) Skillet válasza JoolsNOS (#5604) üzenetére


Skillet
addikt

Nem. A pöcökbe beletört a csavar.
Erről a cuccról van szó. A pöcök, benne a csavar menetes részével (beletört) a kardán csuklóban maradt. Ki sem tudom venni belőle. Az imbuszokat nem tudom megnyitni. Ha meg is nyílna, attól még a pöcökből nem jönne ki a beletört csavar. :C
Szóval gyanítom kellene egy új kardán, meg pöcök meg csavar... Meg ki tudja.

Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever

(#5606) Yany


Yany
addikt

Ehh, nehéz kezdetet vett a WL12428-as barátságunk: mentem vele vagy 50-100m-t kültéren és megállt, ami oké, gondoltam, hiszen a szobában tesztelgettem picit, mielőtt kimentem volna, biztos lemerült.

Akksi ki, töltőre, aztán vissza: kocsi nem moccan. A ledjei vibrálnak veszettül (olyan 50-100 Hz körül), de a szervók, motor nem hajlandó semmire. Találkozott már valaki ilyennel? Nem mentem vízbe/sárba, csak sima betonos úton zötyögtem vele az említett rövid távot.

Van valakinek ötlete?

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

(#5607) JoolsNOS válasza Skillet (#5605) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Hát akkor jó esetben elég az a kis fogaskerék, meg a kardán.
Amúgy most nekem is hátsó kardán híján van. Poén elsőkerékkel is :D
Nálam a csuklóknál szálltak el a csapok amiket azok a kis kulcstartókarika szerű rugók fogtak. Egyelőre nem tudom mivel pótoljam mert kb 5 perc után mindent kiszór amivel próbálkoztam...

[ Szerkesztve ]

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#5608) levike92


levike92
tag

Sziasztok.Lenne egy kis problémám.Van egy maverick strada xt gépem, amibe került egy Hobbywing 50-es szett mocival együtt.21-es pinionnal indulásnál kicsit rángatott mintha ki-be kapcsolgatnám a távirányítót(nem ilyen erölködéses rángatás.Kicseréltem 17-esre ezzel nem csinálta, aztán most, hogy kicsit megkopott a gumim jobban letapad ugyanúgy csinálja.Ha fél,vagy háromnegyed gázzal indulok el, akkor is kb olyan erő van benne hanyat dobja magát és akkor nem csinálja.Csak teljes gáznál.Eddig bárkit kérdeztem mindenki azt mondta, hogy ez a burshlesseknél elfogadott. De ők nem látták a kocsit, nem arról a minimális brushless rángatásról van szó ami indulásnál van, hanem mintha az elektronikája letiltana.Lehet, hogy a túlzott letapadás miatt az fogná vissza?Amúgy még ígyse gáz egyáltalán,90 körül van a vége, a gyorsulása is brutál, csak jó lenne ettől a problémától megszabadulni.Nagyobb szabályzó ?

(#5609) JoinR válasza levike92 (#5608) üzenetére


JoinR
senior tag

Terhelés nélkül, megemelve is ezt csinálja? Ha igen, akkor nem szabályzó. Szóba jöhet még akksi, csatlakozók, de szerintem is az ESC kevés ennyi alapján. Ha elég az erő és elégedett vagy most is, a legolcsóbb javítás, ha a gáz végpontot átállítod a távon 75%-ra :)

(#5610) levike92


levike92
tag

Szia.Akkor nem csinálja,se füvön,mert ugye akkor elkapar.Aszfalton se csinálja ha kicsit nedves a talaj csak ha letapad.Mi oldja ezt meg, nagyobb esc?A távon ha leveszem a potival a gázt, ha csőre húzom akkoris csinálja.De ha nem teljes fullal indulok el csak háromnegyeddel, bárhogy áll a poti, akkor meg hibátlan...Érdekes komolyan, escnél is próbáltam a start punchal szórakozni, ugyanaz kb.Esc gyenge lenne ilyen áttételhez és visszafogja?

(#5611) Emu


Emu
őstag

Sziasztok!

Az alany egy WLtoys 12428.

Sajnos úgy néz ki, hogy a kormányszervó megadta magát. Google elég sok találatot bedobott, tudnátok valami olyat ajánlani amivel remélhetőleg többet nem lesz gond? Esetleg ha van valami apróság amit még megéri benne cserélni (ha már szét van szedve) azt is szívesen veszem.

Köszi!

(#5612) JoolsNOS válasza Emu (#5611) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Spéci méretű és kábelezésű servo van benne, tehát nem tudsz csak úgy cserélgetni benne. Gyárit kell venned. Vagy pl mint nálam: szabvány servora cseréltem, de akkor mókolnod kell egy szervótokot és az egész elektronikát szabványra. ( a motor maradhat, de az esc és a táv-vevő kettős csere)
Vagy youtube. Ott még vannak megoldások gyári méretű szervóra.

[ Szerkesztve ]

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#5613) Necronom


Necronom
senior tag

Sziasztok,

Remelem nem haragszotok meg a belevauert :)
Egy rovid tortenettel jonnek...ami ugy szol, hogy egy ismerosom nagyon dicsoitett egy szervot, hogy piszok occo es telleg nagyon, de nagyon joooo....Kivancsiva tett :D
Elmondta, hogy 10db kerul 50 dollarba, azaz 5 dolcsi /kopp es tenyleg nagyon jo
Mondom neki aruld mar el, hogy melyik ez....es elmondta, hogy MG996 ....csodalkozva neztem, hiszen tudtam, hogy az egy kalap sz@r :)
De neki NEM! ....Meseli tovabb, hogy 3 honapja vett ugye 10 db-ot, mara mar mind megdoglott (??????HE?????), de ha kell nekem is, szivesen rendel, mert most fog ujabb 10 db-os csomagot rendelni ebbol a szuperjo szervobol....

Csak alltam dobbenten....aztan megkoszontem, hogy koszi, most nem kerek :)
Remelem - akik erzik benne az ironiat -, hogy tudjatok: az osszes wltoys ilyen
Kecsegtet az olcsosaggal, kuuuuvaaaaa nagyon hires, vilagszerte......de aztan megkapod, mesz vele 100 meter es megdoglik
Akiket ez nem lep meg es meg tobb es meg tobb penzeket akarnak - es fognak is - beletolni, azok nekiallnak tunningolni....sosem fognak rajonni, hogy egy olyen projektbe toljak bele a penzuket, ami sosem lesz mas, mindig wltoys fog maradni....Ok azok, akiket nem lehet megmenteni

Remelem tovabbra is, hogy nincs harag! :)
Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5614) napoleon2323 válasza Necronom (#5613) üzenetére


napoleon2323
tag

Vajon miért kell beleszólni, hogy a másik ember mire költi a pénzét, ameddig nem árt ezzel másnak?

Ezt sohasem értettem. :)

Ha valaki ebbe a típusba "öli bele" a pénzét, szíve joga, lehet csak polcdísznek szeretné (de nyilván ez is az ő magán döntése...).

Bevallom sohasem értettem ezen "megmondó" posztokat, amelyek rengetegen fórumon, rengeteg témában felbukkannak néhány havonta.
Azt hiszed ezzel az "érdekesen" megfogalmazott néhány mondattal megváltod a "magyar modellezést", mert zavar hogy a másik más típusú autóval érzi jól magát? :) Emiatt kellene "megmenteni"? :)

Semmilyen támadás nélkül, mi volt a célod ezen poszttal, mert tényleg érdekel. :) Lehet az én szegénységi bizonyítványom, de valóban nem látom az ilyesfajta, rendkívül "hasznos" írásoknak a lényegét. :)

(mielőtt azzal jönnél, nekem nem volt és valószínűleg nem is lesz egyhamar wltoys autóm :)) )

[ Szerkesztve ]

With every conflict I grow stronger!

(#5615) Necronom válasza napoleon2323 (#5614) üzenetére


Necronom
senior tag

Szerintem teljesen felreertetted..bar nem tudom
Egytalan nem megmondo a poszt, nem is annak szantam
Ez egy tanmese, ha ez szamodra megmondo, akkor nem kellenek a gyerekeknek a mesek, nem kell senkinek sem semmilyen tortenet, ami tanulsagos....
Ez meg ennyi, aki akarja leveszi maganak a tanulsagot belole, aki meg nem az nem
Ha szerinted ez artalmas volt barkinek, akkor jo...
Egyebirant meg ez egy szabad forum, temba vagot irtam (akik ismernek tudjak, hogy nem szoktam a levegobe beszelni es oka van)
Reszemrol ennyi...Sajnalom, hogy szamodra nem jott le....

Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5616) HummeRC válasza Necronom (#5613) üzenetére


HummeRC
senior tag

+1 :K
Bár hozzátenném, hogy Tesco-s és egyéb ipari hulladékok helyett, gyereknek/első olcsó modellnek kipróbálni tényleg nem rossz a wltoys. (Szigorúan kínai áron, mert páran próbálják itthon is árulni haszonnal, úgy már nem annyira megérős.) Ilyen tizen-huszonezres kategóriában újonnan, nem nagyon van "értelmes" ellenfele. Persze kb annyit is ér, de ha a helyén kezeli valaki, megtalálhatja az örömöt benne. Aztán akinek megtetszik, az könnyen a másik végletbe esik és megveszi a negyedmillió+ -os gépeket is, mert az biztos annyival jobb is. :N

BÚÉK! :)

Szerk: Nekem nincs, nem volt és nem is lesz Wltoys-om, másét próbáltam ki és annyira nem volt sz*r az áráért. Lehetett vele baromkodni. Mókafaktor megvolt és ennyi. :)

[ Szerkesztve ]

(#5617) Necronom válasza HummeRC (#5616) üzenetére


Necronom
senior tag

Ilyen tizen-huszonezres kategóriában újonnan, nem nagyon van "értelmes" ellenfele. Persze kb annyit is ér, de ha a helyén kezeli valaki, megtalálhatja az örömöt benne.

Mindig is jobban fogalmaztal mint en :)

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5618) JoinR válasza Necronom (#5613) üzenetére


JoinR
senior tag

Szerintem egyszerű hamisítványokat hasonlítasz egy budget márkához.
A rossz hír, hogy az ismerősöd rajtad is csak nyerészkedni akart, MG996(R) rengeteg van a piacon, van az eredeti Towerpro, amivel semmi gond nincs, meg vannak a hamisítványok 3$ körül, tehát kb. negyedáron, nyilván nem fogja ugyanazt tudni. :C

(#5619) Necronom válasza JoinR (#5618) üzenetére


Necronom
senior tag

A Wltoys az Wltoys....ha ez budget es raadasul marka, am okes :)
De amugy nem, nem volt dolgom meg ezek masolataival...nem is lattam meg masolatot belole

De mivel itt mindenki vedi a markat, en csak azt kivanom legyen szerencsetek vele es jatszatok jokat!
Mindemellett sajnalom, hogy nem ertettek meg a mondandomat....es itt ezt be is fejeztem
BUEK!

Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5620) Biznisz Elek


Biznisz Elek
aktív tag

Hát srácok nekem március óta van egy 12428 csodám. Én imádom. Azóta rendszeresen nyomom, kb 1-2 hetente elő veszem és tolom ameddig bírják az aksik. Semmi gondom nem volt vele. Szervó, kardán ... semmi. Azóta is full gyári.

Vettem hozzá 4db 3000mah-s kék akkut :) kemény 7000Ft-ért. Így bő 3/4 óra játék minimum meg van.

Igaz én nem a "2 méterről leugratok vele" vezető vagyok. Nyomom neki de nem úgy mint egy őrült :)

Ha meg valami tönkre is menne benne veszek egy másikat, donornak. :D

▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂

(#5621) Barell


Barell
senior tag

Sziasztok. 15 ezer forintig keresem a legjobb ár/érték arányú lehetőleg AA elemmel üzemelő autómat. A legjobb lenne valami WRC modell vagy valami utcai autó. Semmiképp sem ilyen offroad meg akármilyen traktor féleség. Köszönöm előre is ha ennyiből tud valaki segíteni. :)

(#5622) JoinR válasza Barell (#5621) üzenetére


JoinR
senior tag

Az AA elemet felejtsd el, ennyiért akkora RC-k vannak, amikbe kis túlzással bele se férnek. Az egyetlen reális igény ennyiért, hogy lehessen hozzá alkatrészt venni.
Wltoys K989

(#5623) Barell


Barell
senior tag

Bocsánat, kezdő létemre nem fogalmazzam jól. Nem kell hogy radio tehát 2.4ghz frekis legyen hanem hagyományos távirányítós autó is elég. Régen nagyon futott pl a Nikko baromi jó wrc autókkal, cserélhető meghajtással stb de mostanra nem találok értelmeset.

(#5624) JoinR válasza Barell (#5623) üzenetére


JoinR
senior tag

Ma már gyakorlatilag az összes RC-autó 2.4GHz-es, max játék kategóriában találni a régi 27 MHz-esekből.
Én az AA elemre írtam, hogy nem használják ekkora méretben, mert túl nagy.

(#5625) Necronom


Necronom
senior tag

Sziasztok,

A KCSD youtube csatornajan egy ujabb podcast, beszelgetes, vagy mindegy minek hivjuk mar, sorozatot inditunk, aminek az elso reszeben kifejezetten azokhoz szolunk, akik MOST szeretnek elkezdeni az automodellezest.

Ugyhogy akinek vannak ilyen ismerosei, vagy esetleg tud olyanrol, aki vacillal rajta, hogy vegyen -ne vegyen -mit vegyen, azoknak ajanlom kimondottan ezt az uj sorozatot - elmeleti sikon irom, hogy heti rendszereseggel - amiben ezt nagyon reszletesen kitargyaljuk...A sorozat elorehaladtaval pesze melyebben belemerulunk ebbe, a kezdo modellezokhoz is szolunk mar, hiszen akik eljutottak odaig, hogy mar TUDJAK mit szeretnenek, azok egy reszebol kezdo modellezo valik, kezdo pilota es oket is erintjuk mindenkepp majd az elkovetkezo reszekben!

Igy elsosorban nekik keszul ez a sorozat, de termesztesen barki szamara, ha kedve es ideje van kovetni minket...
Tessetek kovetni a KCSD youtube csatornajat, jelezzetek, hogy tetszett, vagy nem tetszett, lehet kerdezni a videoval kapcsolatban a KCSD Discord csatornajan a #podcast-youtube-csatorna szobaban, vagy persze a youtube komment szekciojaban is

1. rész - Alapfogalmak : https://youtu.be/uNRUF75ihY8

Web: http://rcportal.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/KolaCsokiDerby
Instagram: https://www.instagram.com/kolacsoki/
A KCSD Discord csatornája: https://discord.gg/FvvzV4Y

Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5626) tvamos válasza Necronom (#5625) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nagyon jo! Gyorsan feliratkoztam, ment like is.

Lesz-e beszelgetes mas off-road autozasrol? Scale crawler, mud bug, ilyesmi...

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5627) Necronom válasza tvamos (#5626) üzenetére


Necronom
senior tag

Koszonjuk szepen! :)
Lesz...Persze, de elobb mindenkepp ezt a sorozatot fejezzuk be, hogy legyen egy gombolyu dolog a kezdoknek, leginkabb azoknak, akik meg semmit sem vasaroltak csak tentleg most kezdenek bele...
Azok utan - ha idonk engedi, akar parhuzamosan is - vannak tervek versenykategoriakrol, kulonfele off-road kategoriakrol, igy persze, hogy a trial/crawler is erintett lesz
De egyelore er meg idopontot nem tudok mondani, hiszen most kezdunk bele csak :)

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5628) motoflug válasza Necronom (#5625) üzenetére


motoflug
őstag

Szia!

Jó ötlet, én is megnézem, a munkáitok. :R

Nem pont a te posztodhoz kapcsolódik, de a saját tapasztalatom az, hogy a kezembe nyomtak egy távirányítót és kb. fél óra sem kellett, hogy tudjam, kell egy ilyen nekem is. Ugyanezt bejátszottam az egyik cimbivel, és ő is így járt. ;]

A probléma szerintem az, hogy nincs elég offroad/onroad hely, vagy nem megfeleő a helyismeret, és nem jut el hozzánk az info. Sokszor előfordult, hogy gondoltunk egyet, hogy de jó lenne rc autózni valahol, de nem tudtunk hova, mert pl. a BUHA pálya zárva volt, mást meg nem ismerünk. Így kimentünk valami rétre, de az nem az igazi. Elsősorban most a csapatás, versenyzés short course autóval, az amire gondolok és BP. +/- 40km.

Trial pálya van, meg a sokak által kedvelt Kőhegy vagy egyéb helyek, bár lehet ott is tudnának újat mutatni.

Szerintem egy olyan platform jól jönne, ahol össze vannak szedve a helyek, ahol lehet csapatni, nem zavarunk senkit, ez segítene azoknak is, akik frissen belevágnának a dologba.

Mit gondoltok?

(#5629) Necronom válasza motoflug (#5628) üzenetére


Necronom
senior tag

A probléma szerintem az, hogy nincs elég offroad/onroad hely, vagy nem megfeleő a helyismeret, és nem jut el hozzánk az info. Sokszor előfordult, hogy gondoltunk egyet, hogy de jó lenne rc autózni valahol, de nem tudtunk hova, mert pl. a BUHA pálya zárva volt, mást meg nem ismerünk. Így kimentünk valami rétre, de az nem az igazi. Elsősorban most a csapatás, versenyzés short course autóval, az amire gondolok és BP. +/- 40km.

Ez sokak problemaja es sokan igergetik, hogy lesz egy osszefogott valami
De sosem lesz, mert pont sokan igergetik es az info tovabbra is szanaszet van, amit aztan kesobb el is hagynak ....
Igy en sem tudok ezugyben igerni, de! ;)
Nalunk a Discordon 100% , hogy vannak/lesznek/FRISSULNEK ezek az infok
De mivel mindenkit nem tudok oda csoditani akiket erdekel a modellezes valamely formaban, mert ez is nagyon szerteagazo, igy hiaba mondom, hogy igen van hely itt meg ott autozni, akkor jon a keredes, hogy hol lehet reptetni...es mivel ez ma kulonosen nehez dolog amugy is, mi ezert csak es kizarolag az autozassal foglalkozun es legfokepp a sajat versenysorozatunkat tartjuk evidenciaban

De mindenkepp akarunk es szeretnenk is segiteni, de ahhoz valahogy a kerdeseknek es valaszoknak valahol egy paltforomon kell talalkozzzanak, mert ha nincs kerdes, nem tudok ra valaszolni :)

Ezert irom sok sok helyre, hogy gyertek Discord, beszelgessunk szoban is, lassam meg a hianyzo dologkat, amire aztan valaszt tudok adni, hiszen en magam egyedul nem tudok 100 helyre elmenni es felefedezni kerdeseket, raadasul itt ebben a topikban elegge ..ize hogy is mondjam ...vitatottak a dolgaim azok szamara, akik nem ismernek, persze ez nem baj :)

Szoval ide is irom most is, sok szeretettel varok barkit a KCSD Discord csatornajan, olyanokat is, akik batran felteszik a hianypotlo kerdeseiket, akar eloszoban, beszelgetesben, podacasben!
Azert, hogy sokakhoz el tudjunk jutni, hiszen mindez a sajat erdekeunk lenne!

Koszonom mindenkinek akik megneztek, meghallgatjak a videokat, podacasteket a KCSD YT csatornajan!

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5630) tvamos válasza Necronom (#5627) üzenetére


tvamos
nagyúr

Van otthon egy palyank, amit a fiammal epitettunk. Szeretnek egy vizes/saros reszt epiteni a nyar folyaman, ha megengedi otthon "a masik szemely". Persze, at is kell ott gazolni az autokkal. Az lenne a kerdesem, honnan tudnek otleteket szervalni, hogy vizallova tegyem a WPL autoinkat.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5631) Necronom válasza tvamos (#5630) üzenetére


Necronom
senior tag

Tudod ezzel pont az a baj, amit en mindig szoktam hangoztatni es ezt sokan nem szeretik hallani ilyen olyan indokbol..
A WPL autok kicsikek, nem is feltetlen kintre valoak, sot az egeszen beztos, hogy nem arra valo, hogy sarban maszkaljon szeretencsetlen...Ezek csupan majdhogynem csak mukodo makettok, nagyon szepek, kidolgozottak....de nem erre valo

Mindamellett senki penztarcajaba nem akarok kutakodni, de amit irtam azok tenyek
Pont ezeket szeretnenk elmondani a videokban, podcastekben is, hogy a dolgokat probaljuk arra hasznalni, amire valok es akkor sokkal tovabb elvezhetjuk ezt a hobbyt....

Persze biztosan fog akadni, aki majd erre valaszol neked, hogyan lehet vizhatlanna tenni

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5632) JoinR válasza tvamos (#5630) üzenetére


JoinR
senior tag

Eleve vízálló ESC kell (pl. Hobbywing 1060), csatlakozókra zsugorcső, szervóból szintén vízálló és/vagy hotglue/FBS-sel körbe lehet nyomni, de lehet használni zacskót, óvszert, ami tetszik. Szokták plastidippel is lefújni a kis réseket, egyedi elektronikának lehet 3d-nyomtatni tokot.
A mechanikus részével szerintem fölösleges törődni.

#5625 Necronom: a tartalom lehet jó, de nyugodtan feltöltés előtt is rá lehet nyomni 1.3x sebességre, még úgyse gyors, és nem lesz olyan ijesztő a 45 perc. A dizájn már az előző évtizedben is elvault lett volna, nézz rá pl. egy Hyp-R csatornára, hogyan kell korszerűen csinálni, ha meg csak a szöveg a lényeg, legyen sima podcast 1 értelmes képpel (vagy akár arcokkal, bár az még több készülődést/eszközt igényel) , hogy ne egy 500 pixeles 1-es legyen a videóban végig...

[ Szerkesztve ]

(#5633) Necronom válasza JoinR (#5632) üzenetére


Necronom
senior tag

Koszonjuk az eszrevetelt!
De mi sosem leszunk olyanok, mint masok, fokepp nem stilusban a Hyp-R fele dolgokra meg csak hajazni sem akarunk
Az elavultsagot mindenkepp adom :) de ha szep szavakat hasznalunk, akkor inkabb retro...ahogy mi is :)
Akinek nincsen ra ideje, azt is megertem persze....de ha megengedsz egy ideillo dolgot meg, akkor pont azt mondom, hogy nem, nem akarom, hogy a 45 percen is hamarabb tullegyunk ....Mert szvsz pont azokbol szuletik a mai tudatlansag...Mindenki hamar tul akar lenni mindenen es mindekozben nem tanul semmitsem
Persze ez csupan az en szemszogembol irom - ezt hangsulyozom!
Ea talan meg annyit, hogy mi ezt hobbybol csinaljuk a szabadionkben, nem pedig reklamert es penzert
Mindenkinek nem fogunk tudni jot tenni

Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5634) tvamos válasza Necronom (#5631) üzenetére


tvamos
nagyúr

Elragadott a lelkesedés, és mindent kicseréltem bennük fémre. Drága vas az összes hajtás elem. Mennének is az autók át mindenen, csak az esős időben az egyik beázott, és kijött a magic smoke.
De majd megoldom.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5635) tvamos válasza JoinR (#5632) üzenetére


tvamos
nagyúr

Huhhh... 540-es motor elég overkill.

Amúgy valóban, az ESC ment tönkre. Ezt, meg a receivert már szigeteltem is, azzal nincs gond. Viszont ott van a szervo, meg a motor. Azok miatt aggódom. Nem is az, hogy tönkre megy, hanem ha rossz, akkor nem megy az autó.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5636) Necronom válasza tvamos (#5634) üzenetére


Necronom
senior tag

Ha kicserelted am oke, de nem akarok mar elore mondani dolgokat
Ha ez segitseg a motornak nem art a viz :)
a szervonak mar annal inkabb....

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5637) JoinR válasza tvamos (#5635) üzenetére


JoinR
senior tag

Nem muszáj akkora motort alárakni - bár nekem is pont van készülőben egy 550-es RWD mod :D
1-2 tartalék szervó meg mindig kell...és javítani se lehetetlen, ha a motor a baja, azt könnyű cserélni.

#5633 Necronom: Abból nem lesz tudatlanság, hogy a vontatott tempót kicsit felpörgeti az ember, a tartalom ugyanaz lesz. De megértem, hogy árral szemben szeretnétek úszni, sok sikert!

[ Szerkesztve ]

(#5638) Necronom válasza JoinR (#5637) üzenetére


Necronom
senior tag

Abbol valoban nem lenne tudatlansag :)
Mi mindig es mindenhol az arral szemben mentunk, vagy usztunk...eddig bejott
A versenysorozatunk is hasonloan mukodik...nem akarunk hatalmas baberokra torni, mert magunknak csinaljuk, csak vannak akik csatlakoznak a jatekhoz
Ez meg igy megy mar kerek 10 eve (iden vagyunk 10 evesek), mindekozben meg sem tudom szamlalni, hogy hany magyar versenysorozat adta be a kulcsot, akik mondjuk az orszagban vezeto szerepet toltottek be...

Koszonjuk szepen!

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5639) tvamos válasza JoinR (#5637) üzenetére


tvamos
nagyúr

Nem akarom felporgetni a tempot, mert teknikas a palya, es meg teknikasabb lesz, szoval... hogy is mondjam... nem art a lassusag! Inkabb talan az a baj, hogy nem tudom eleg finoman kezelni az autot, kicsit kisebb sebesseg, nagyobb nyomatek kene. De amugy jol van az ugy!

Oszinten szolva, sehol nem talalok olyan vizallo szervot, ami belemenne. Ez a legnagyobb bajom.
Item size: 40 * 35 * 13mm

Ez per pillanat kicsit tul van a budzsen.
[link]

De tuti lesz valami... csak meg nem talalom.

(#5636) Necronom válasza tvamos (#5634) üzenetéreÚjVálaszPrivátRejt2021-01-22 06:42:12
"Ha kicserelted am oke, de nem akarok mar elore mondani dolgokat"
Semmi gond. Te elmondod a velemenyed, en meg dontok valahogy. Nem lehetsz tisztaban minden peremfeltetellel.

Jut eszembe... Ezt a kittet izzítottam hozzá, de overkill:

Talaltam olyan modot a neten, hogy ket pici motor van benne, arra gondoltam, franko lenne, ha tudnam a hatso kereket lockolni... de nem tudom, ez mennyire jo otlet. Valami ilyesmi: [link]

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5640) JoinR válasza tvamos (#5639) üzenetére


JoinR
senior tag

Egy komoly vezérlő segíthet ebben, próbáld ki a HW1060-at a 380-as motorral, 2 sebességes váltóval, akár csak 2 cellával is.
Igen amúgy nekem is ez a méretű motor van benne, talán a KV is ekkora. Én szeretem, persze nem technikás pályára, hanem csapatni :))

A Savöx valóban a szervók szent grálja, de annyiért :Y

(#5641) tvamos válasza JoinR (#5640) üzenetére


tvamos
nagyúr

Te milyen szervot használsz amugy?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5642) JoinR válasza tvamos (#5641) üzenetére


JoinR
senior tag

Ilyet - vagy ez, kicsit drágább, de ugyanaz (anno mindkettőt berendeltem, mert kíváncsi voltam, de még a doboza is ugyanolyan volt). 1 éve még 8$ volt, de most se vészes, a lényeg, hogy fém fogaskerekes. Nálam még működnek, de az is igaz, hogy én többet építem őket, mint megyek velük.

(#5643) tvamos válasza JoinR (#5642) üzenetére


tvamos
nagyúr

Kosoznom!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5644) motoflug


motoflug
őstag

Sziasztok!

Szedtetek már le ragasztott felniről gumit?

Tényleg működhet ez a főzés dolog? Mire kell figyelni? :R

[ Szerkesztve ]

(#5645) JoolsNOS válasza motoflug (#5644) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Nekem a kínai felni szanaszét deformálódott, és a gumi se jött le. Bár pillanatragasztózva volt.

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#5646) tvamos


tvamos
nagyúr

Ebben a szetben levo motort probalta mar valaki? Nem tudjatok a speckojat? Esetleg tudok ilyet rendelni kulon?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5647) JoinR válasza tvamos (#5646) üzenetére


JoinR
senior tag

Itt találod.
Nekem van ilyen. Amit szeretek benne, hogy nagyon halk. Van fölösleges is, ha érdekel, írj rám.

(#5648) tundermacko


tundermacko
csendes tag

Sziasztok!
Egy nagyméretű rc helikopterhez szeretnék akksit venni, mert már 1 percet se bír a gyári. Nem értek az akksikhoz meg az elektronikához, easy tyrann 550 gépről van szó és elvileg ilyen gyári akksija van: 7.4V/1500 mAh Li-Ion.
Vennék bele erősebbet, ha lehetséges, mert újkorában sem ment vele sokat.
Valakinek ötlet, milyet, honnan?
Köszi előre is!

(#5649) Necronom


Necronom
senior tag

Sziasztok,

Felkerult a folytatas is: 2. resz - Onroad

(katt a kepre)

Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5650) JoolsNOS válasza tundermacko (#5648) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Akkor szépen így keress rá:
7.4V/1500 mAh Li-Ion.
MInél nagyobb a mAH annál többet fog bírni, de a súlya is annál nagyobb. Meg kell találnod a megfelelő egyensúlyt.
Itthon drágább, kínából olcsóbb, csak várni kell.

[ Szerkesztve ]

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.