Hirdetés

2021. március 4., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) Freddy TNT válasza jerry311 (#948) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Most ez ekkora poén volt ? Emiatt kellett ezt velem megosztanod ? :U :P :C

(#952) sanyibá válasza lazydog (#950) üzenetére


sanyibá
tag

1. A tiédnek a bruttó ára a 60k?

Ennek sajna a nettója a 93.900.

2. Szerinted mikben különbözik a tiédtől a linkelt 3ware?

Annyit tudok, hogy 133Mhz-s PCI-X, de hogy ezenkívül mi az :F

Én azt bírom elképzelni, hogy a kártyád egy memóriabővítéssel is jóval gyorsabb lenne első körben.

Fel a fejjel, szerintem az ASUS hamarosan bejelenti az AMD WS lapokat is.

VIVA LA RESISTANCE !!!

(#953) sanyibá válasza Freddy TNT (#944) üzenetére


sanyibá
tag

Ja, hát igen a kompatibilibitibilitási lista néztem őket, de sajna egyik sincs a másikban, úgyhogy heves e-mailezgetésbe kezdek a gyártókkal, remélem sikerrel járok és legalább az egyik letesztelte a másikat úgy, hogy működött.

Ez sajna már nem a ''hát ezt elcsesztem, na mindegy majd találok egy b*lf*szt aki megveszi'' kategória.

Mindenestre kösz a figyelemfelhívást.

RESPEKTO

VIVA LA RESISTANCE !!!

(#954) Freddy TNT válasza mh197 (#947) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Beállítod a bootolási sorrendet és ha bedöglik,akkor átállítod a másikra. Ha pedig úgy telepítetted fel a két win-t, hogy közben minden vinyó benne volt,akkor az XP létrehoz egy indító menüt ami a bootolás elött megjelenik. Itt kiválasztod, hogy melyik töltődjön be.

Mindenesetre úgy tudom, hogy nem másolható csak úgy a teljes c meghajtó,mert vannak file-ok amiknek adott szektoron kell lenniük. Nem véletlenül van külön program ghost-olásra.

Egyébként nem olyan bonyolult amit leírtam. (élőben pofonegyszerű) kockázat minimális. Majd kipróbálom,hogy jó-e SATA-hoz is.

(#955) sanyibá válasza Freddy TNT (#944) üzenetére


sanyibá
tag

Egyedül ennyit találtam az egész neten a két dolog együttműködéséről. [link]

We used a 3Ware 9550SX PCI-X card for testing, and the card did run at 133 MHz PCI-X clock speed by default.

Az egész neten, összesen ennyit :Y :((( :(

Viszont, ha hihetek ennek az egyetlen forrásnak elvileg működik a kártya 133Mhz-en az alaplapban.

VIVA LA RESISTANCE !!!

(#956) Freddy TNT válasza sanyibá (#955) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Promise-nél legalább van a termékekhez egy ''compatible list'' amiben van jó néhány tesztkörnyezet.
De szerintem ennyi infó elég karcsú... :U Ennek ellenére nem hinném, hogy sz@r kártya.

(#957) Clemi


Clemi
veterán

Hali Skacok!

Segítsen valaki, legalábbis remélem van itt valaki akinek van valamilyen ötlete.

Történet a következő:

Adott egy ASUS P5LD2 Deluxe alaplap, rajta ICH7 bios, SATAII vezérlővel. Rákötöttem két tök egyforma SEAGATE 200 GB-os SATAII-es winyót. Megcsináltam a RAID0 tömböt, rendszer felment, szépen üzemelt, használtam már egy hete, de ma egy játék telepítése közben a gép ujraindult, és mint kiderült az egyik winyó önállósította magát, és kiszállt a RAID tömbből.

A raid bios szerint az egyik winyó tag, a másik nem tag, és a raid tömb failed. A winyó egyébként működik, mert a bios felismeri. Hogyan, vagy mivel lehetne a RAID0 tömbbe visszatuszkolni a rakoncátlankodót? A biosban nincs olyan menüpont, hogy rebuild raid:(

Valami ötlet, vagy progi esetleg?

Sürgős lenne, mert itt állok rendszer nélkül (most egy másik gépről írok), és nem akarom piszkálni a tömböt, nehogy elszálljon róla minden.

Köszi

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#958) sanyibá válasza Freddy TNT (#956) üzenetére


sanyibá
tag

Basszuskulcs, írtam a 3ware-nek is és az Asus-nak is és egyik sem tesztelte a másikkal.

A 3ware azt írta, hogy a lapok amikkel tesztelték többnyire jók voltak. :U

Az Asus pedig, hogy elvileg működnie kell, de még nem tesztelték.

Most írtam a linkelt oldalnak is és várom a válaszukat, hátha lesznek olyan kegyesek és írnak róla bővebben is egy mail-t.

Hajh!

VIVA LA RESISTANCE !!!

(#959) Freddy TNT válasza Clemi (#957) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Hát igen... a RAID 0 árnyoldala :( Nekem is essett már szét RAID tömb (kétszer) Szerintem az olcsó, integrál vezérlő volt az oka :(( .

Visszaállítani nem tudtam,pedig 1-2 hétig kerestem a megoldást. Szerintem nincs más hátra: fűzd újra őket és telepíts újra mindent+adatokat.

Mindenesetre kérdezd meg Liksoft-ot a fórumában hátha mégis van valami ötlete.....de sajnos elég kicsi rá az esély.

RAID0 esetében nincs rebuild...

(#960) Freddy TNT válasza sanyibá (#958) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Nos.....ciki :)

Én úgy fogom megoldani, hogy kikötöm, hogy csak akkor veszem meg a(majdani) alaplapomat ha biztosan működik benne a RAID kártyám. (szállítólevéllel)

RAID vezérlővel (főleg ilyen drága hardveressel) más tészta a dolog, hiszen eleve rendelésre hozod.....és mi van ha nem jó :U :F

Egy szó mint száz: Zsákba macska :D

(#961) Jester01 válasza Freddy TNT (#959) üzenetére


Jester01
veterán

Ezt mondjuk nem egészen értem. Ha a lemez fizikailag nem sérült (vagyis rajta vannak az adatok) akkor elvileg a tömböt simán újracsinálhatod (ugyanolyan paraméterekkel), hiszen raid0 készítéskor nem töröl semmit a diszkekről.
De mivel sok adatról van szó, ez erősen SZVSZ és csak saját felelősségre.

Persze aki raid0-t csinál mentés nélkül, az valahol meg is érdemli.

Jester

(#962) Clemi


Clemi
veterán

Nos feladtam a küzdelmet, és lebontottam a maradék kötetet is. Közben letöltöttem egy diagnosztikai progit, hogy mi a fene okozta a hibát. Nos mint kiderült az egyik SATA kábel volt a bűnös. Menet közben persze korábban már tapasztaltam teljesen véletlenszerűen, de ahogy most visszaemlékszem magas lemezhasználatnál jelentkező ujraindulást, de mivel csak párszor fordult elő, főleg játék közben, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Kicseréltem a kábelt, és a tesztprogram többszöri lefuttatása is hibátlan eredményt adott. Most a két drágaságot egyenként használom SATAII módban, és hogy őszinte legyek nem igazán veszem észre, hogy lassú lenne.

A mentésről annyit, hogy minden fontos adatom mentve van természetesen, amit rendszeresen megismétlek, és erre nem most szoktam rá, hanem sok-sok évvel ezelőtt. Viszont amit sajnálok, az a film gyüjteményem volt, amit belátható, hogy képtelenség lett volna archiválni, hiszen töb mint 90 GB volt a mennyiség. Ezek nagyrésze szerencsére pótolható, kivéve azt a néhányat, ami már több mint egy éve a gépemen figyelt megnézésre várva.

Nos így jártam, egyelőre nem tervezem RAID tömb ujabb kialakítását, legalábbis RAID0-t nem fogok többet az biztos. RAID5, vagy RAID10 az igen, ahhoz viszont kevés a winyóm.

ASUS TUF H370, Intel I5-8500, Nvidia GTX-1060 3GB, 32GB DDR4

(#963) VIC20


VIC20
őstag

Az előzőekhez kapcsolódva: sajnos meghalt az alaplapom, ki kellett cserélnem. A régiben Promise RAID vezérlő chip volt, a mostani meg az Intel déli hídjával oldja meg a problémát (ASUS P4C800 Deluxe és P4P800SE). Sajnos a mostani cseszik fölismerni a kötetet. :(

Azt szeretném kérdezni, hogyan tudnék hozzáférni a tartalmához - csak egy archiválás erejéig. Van-e erre valamilyen módszer?

Előre is köszi a segítséget, életmentő lenne!

(#964) Jester01 válasza VIC20 (#963) üzenetére


Jester01
veterán

Hát ez jó kérdés, mert ezek szerint máshogy tárolja a metaadatokat.

Jester

(#965) Freddy TNT válasza Jester01 (#961) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Nos ez elméletileg így van gyakorlatilag meg mi garantálja, hogy 100%-ig úgyan úgy lövi be magát a RAID vezérlő ? :U

(#966) Jester01 válasza Freddy TNT (#965) üzenetére


Jester01
veterán

Nemtom, de mi oka lenne rá? Mi az, hogy ''belövi''? Én mondjuk csak linuxos sw raidet használtam eddig (ezek az alaplapi szutykok is sw raidek ugye, és akkor már inkább a linux mint a bios). Ott semmi véletlenszerűség nincs. Ha megmondom a stripe méretet akkor az pont ugyanolyan lesz akárhányszor is csinálom meg.

Jester

(#967) Freddy TNT válasza VIC20 (#963) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Hát így elsőre fújhatod a dolgot. Bár valószínűleg nem is Promise RAID vezérlő chip-ről van szó. (ez csak feltevés, mert nekem is ez áll a kézikönyvemben mégis egy Silicon image vigyorog vissza rám az alaplapról)
Más vezérlővel tudtommal nem fogod olvasni a tömbödet.

Mindenesetre neked is ajánlom Liksoft adatmentő totyikját !

(#968) Freddy TNT válasza Jester01 (#966) üzenetére


Freddy TNT
őstag

A számítógépek valójában rengeteget hibáznak különböző okokból. Ennek egy részét felismerik és automatikusan javítják. Vannak hibák melyeket nem is veszünk észre. Vannak amiket észreveszünk mégsem létfontosságúak.

Na már most ebből kiindulva: ha csak egyetlen bit-el errébb-arrébb kezdi el a RAID tömböt akkor már cseszheted az egészet....nem ? Persze előfordulhat, hogy minden 100% passzol és jó lesz....de kétséges. Szerintem

(#969) Jester01 válasza Freddy TNT (#968) üzenetére


Jester01
veterán

Egyetlen bittel? A lemez szektorait használja, azon nem állít semmit. A stripe méret függvényében ugyanaz lesz. Nemtom a biosok hogy csinálják de valószínûsítem, valahonnan lecsippentenek néhány szektort amibe a metaadatokat rakják. (linux sw raid pl. a diszk/partíció végérõl) A maradékra pedig simán megy a raid0 algoritmus. Nem tudom mi csúszhat el ezen. Ha ugyanazt az algoritmust ugyanolyan diszkekre n-szer lefuttatod mindig pont ugyanazt fogod kapni. A raid a fizikai szint fölött van, ami adatok a lemezen voltak a szektorokban az érintetlen marad (a metaadatok természetesen nem, mert azt a tömb készítés felülírja) Az automatikus hibajavítás a diszk dolga, eközben nem veszhet adat, akkor sem, ha áthelyezi a szektort. A felette levõ rétegek számára ez transzparens. Ha pedig nem, akkor már írási/olvasási hiba van.

Jester

(#970) Freddy TNT válasza Jester01 (#969) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Most megfogtál ;]
Viszont úgy tudom vannak olyan RAID vezérlők,amik nem a vincsire rögzítik, hanem maguk tárolják ezeket az adatokat. Ha jól emlékszem Liksoft egyik felvilágosítására, akkor nem ''csak'' ennyi tárolódik.
Nem véletlenül nem lehet csak úgy kicserélni a RAID vezérlőt egy tömb ''alól'' Még teljesen azonos típus esetén sem.
Bár én még nem próbáltam,de eddig nem láttam, hogy bárkinek is sikerült volna.
Mindenesetre asszem leszögezhetjük, hogy a legapróbb hiba is a RAID 0 vesztét okozhatja.

(#971) Jester01 válasza Freddy TNT (#970) üzenetére


Jester01
veterán

Viszont úgy tudom vannak olyan RAID vezérlők,amik nem a vincsire rögzítik, hanem maguk tárolják ezeket az adatokat.

Abszolút igazad van. De ezek mondjuk nem az alaplapi szutyok kategória szerintem :DD

Mindenesetre asszem leszögezhetjük, hogy a legapróbb hiba is a RAID 0 vesztét okozhatja.

Az tuti :C

Jester

(#972) VIC20 válasza Jester01 (#971) üzenetére


VIC20
őstag

Hát, most ott tartok, hogy egy File Scavenger nevű adatmentő proggival próbálkozom. Rendesen visszaadja a könyvtárszerkezetet, egy MP3-at próbálok visszanyerni teszt jelleggel (Romhányi egyik verse), vissza is állítja, csak fel vannak benne cserélve részek. Nagyon vicces, csak unom már egy kicsit.

Van egy RAID Reconstructor is, az még fel is méri, milyen beállítás a valószínűbb, de az meg csak egy az egyben másolatot készít image fájlokba, annyi helyem meg nincs a harmadik vinyón. :O MOst vehetnék vinyót, de az meg nem lehetne SATA, mert mindkét SATA kimenet foglalt. :(

Merre van ez a totyik, amit említettetek?

(#973) Freddy TNT válasza VIC20 (#972) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Varázsszó : Szállítólevél.
Menete: nagy hülye szemekkel bemész a boltba és kompatibilitási nehézségekre (vagy egyébb elfogadhatóra)hivatkozva veszel vinyót és RAID vezérlőt szállítólevélre. Ezt 3 napon bellül vissza kell vinni és akkor visszakapod a pénzedet. Azzal az indokkal, hogy nem működik együtt az alaplappal,mert lefagy, kihal...stb. Ennyi idő elég a lementésre.
IDE portod nincs vagy miért SATA ? :U
Az adatmentő fórum pedig : [link]

[Szerkesztve]

(#974) VIC20 válasza Freddy TNT (#973) üzenetére


VIC20
őstag

Kösz szépen az infókat! Ez tényleg jó ötlet.

Van IDE portom, de úgy gondoltam, hogy ha már ilyen nagyot veszek, legyen SATA, és a jövőben azt fogom használni (a kisebbeket meg eladom vagy valami). Szóval ha már lúd, illetve ha már kövér, akkor legyen SATA.

Mindegy, most már nincs is rá szükség. Épp most jönnek át a dolgaim, ahogy ezeket írom. Nem is volt olyan nehéz, csak meg kellett találni a helyes kombinációt. :)

FILE SCAVENGER 3 RULEZZ!
Akár egyenként is átmásolhatom vele a fájlokat, nem kell bazinagy vinyó.

És persze a Raid Reconstructor is jó: segít kikalkulálni az egyes kombinációkat.

És a szerencséről sem feledkezhetünk meg: mázli volt beállítani nagyobb csíkméreteket is. Kiderült, hogy az én kötetem nem az általános 64 Kbájtos csíkméretű, hanem 128.

Ha vége, akkor jöhet a DVD írás, aztán formázás, újratelepítés.

Azon gondolkodom, hogy lehet, hogy megérné beruházni egy SATA kártyára + 1 vinyóra és RAID 5-ös kötetet csinálni? ;] Persze szigorúan szoftvereset...

Mi a véleményetek?

(#975) Freddy TNT válasza VIC20 (#974) üzenetére


Freddy TNT
őstag

RAID 0+1 ? :U ÉS akkor még egy olcsóbb RAID vezérlő is ''jól'' teljesít. RAID 5 talán inkább hardveresen, de az komoly péz ;]

Én mondjuk úgy csinálom, hogy RAID0 + egy külön álló vincsi.( nincs is a gépben,csak ha lementek rá valamit) mert végül is hiába van neked RAID 0+1 vagy akár hardveres RAID 5, ha a gépbe belecsap a villám vagy áramlökést kap..stb akkor fújhatod. :( És olcsóbb is mint bármilyen RAID :D Persze rizikófaktor itt is van......[Szerkesztve]

(#976) sanyibá válasza Freddy TNT (#975) üzenetére


sanyibá
tag

Erre is van megoldás, túlfeszvédős táp, túlfeszvédős elosztó, ha már Raid-en gondolkodik az ember, ez már nem igazán megerőltető kiadás hozzá.

Na meg amúgy sem árt ha ezek megvannak.

VIVA LA RESISTANCE !!!

(#977) Freddy TNT válasza sanyibá (#976) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Nekem van egy szünetmentesem,de nem bízok rá mindent ;) Szerintem az a tuti, ha a gépen kívül is van valamilyen adattároló.

Történet:
A városunk másik végében az áramszolgáltató véletlenül kiküldött 300 V-ot a hálózat egy részére. :U Természetesen ropogósra sült minden. Egy emberkének állítólag úgy sült meg a számítógépe, hogy volt elötte egy x típusú szünetmentes táp.(túlfesz védelemmel)

Kártérítettek mindenkit, de mégis az adatokat hogy a bánatba kapod vissza ? :F

lábjegyzet: nekem problémát okoz még csak az akkumulátort is megvenni bele....pedig már kéne egy új. :O

[Szerkesztve]

(#978) sanyibá válasza Freddy TNT (#977) üzenetére


sanyibá
tag

Azért ilyen eset után érthető a parád, adatokra meg ott a Kürt ;]

Jáááj, csak velük ne kelljen találkoznom soha az életben!

Az áramszolgáltató meg figyeljen oda, mit és hova küldözget :(((

VIVA LA RESISTANCE !!!

(#979) Freddy TNT válasza sanyibá (#978) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Kürt ? 30k a beugró. Mivel sütögetésről van szó ezért atombiztos, hogy tisztaterű szervíz.(mivel a belső fej-erősítő is tuti pirítós. Liksoft szerint ilyenkor még kiküldhet utolsó lehheletével össze-vissza egy jelet. Ergo: fellülír az Isten tudja mit.
Ezek fényében százezres nagyságrendről beszélünk....... :U És messze nem garantált, hogy menthető. :(

(#980) VIC20 válasza Freddy TNT (#979) üzenetére


VIC20
őstag

Szóval folyt.

A RAID-5-öt a WinXP is támogatja, és kis trükkel elő is lehet csalogatni belőle. (Ha jól tudom.)

Szóval szoftveres RAID-5-ről mit gondolsz? (Nekem külön, drága kártya szóba se jöhet.)


[Szerkesztve]

(#981) Freddy TNT válasza VIC20 (#980) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Én is olvastam azt a cikket. Nem próbáltam még ki,de tervezem :) ...egyszer.
Jónak hangzik. Sajnos nincsenek tapasztalataim róla.

Mindenesetre egyik RAID sem véd a fent leírt 300 voltos áramlökés ellen...pl. :U

[Szerkesztve]

(#982) Freddy TNT válasza VIC20 (#980) üzenetére


Freddy TNT
őstag

80-as maxtor vinyók: mindenféle halálnemet nagyon kedvelnek. Meglehetősen sok hullott el közülük. A maxtor szégyenfoltja..... keress rá a totyikok közt és meglátod hányan szívtak vele.
Erősen nem ajánlom RAID 0-ban..... :( (nagyobb a valószínűsége az elhullásnak mint bármelyik másik gyártóé 80GB-s kategóriában.

Véletlenül nem hallod őket ''kattogni'' ? :U

(#983) VIC20 válasza Freddy TNT (#982) üzenetére


VIC20
őstag

Hát, 2-3 éve már megvannak, de eddig még nem kattogtak.

(#984) gerjus


gerjus
aktív tag

Hello mindenkinek , izzitottam en is egy raidet pontosabban raid 5 ot 4 darab 80 as sata 2 es Seagate bol ich7 a vezerlo semmi kulonos , ezt sikerult kihozni belole ;] :

[link]

Mostmar rendszert is felraktam ra , igy kicsit esett az eredmeny de nem szammottevoen !

Jo ejt mindenkinek :R

Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/

(#985) Freddy TNT válasza gerjus (#984) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Jól néz ki :) Lemezírásról nem tudsz esetleg valamilyen grafikont adni? :U

(#986) gerjus válasza Freddy TNT (#985) üzenetére


gerjus
aktív tag

Egy ATTO kepet tudok kuldeni de ha van bevalt progit letolom nem vagyok meg nagyon otthon ebben a temaban :R
[link]

Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/

(#987) VIC20 válasza gerjus (#986) üzenetére


VIC20
őstag

Jó dolog lehet ez a RAID-5, csak attól félek (féltem eddig), hogy nagyon lassú lenne (íráskor). Nekem csak 3 vinyó állna rendelkezésre hozzá. Szerintetek érdemes lenne belevágni?

Vagy maradhat a jó öreg RAID-0 + sima SATA.

(#988) rlazol válasza VIC20 (#987) üzenetére


rlazol
addikt

VIC20: a RAID5-höz 4 winyó kell. közülük a leglassabb határozza meg a sebességet

kérdés: szeretnék szoftveres RAID-et kialakítani a gépemben, a lapozó és ideiglenes fileok részére. Találtam a toicban egy príma kis linket: [link]
a problémám a 6. oldalon van, itt írja le, hogy melyik három rendszerfile-t kell az Xp alatt kicserélni ahhoz, hogy működjön a dolog. Ahogy a cikk írja is, mivel rendszerfile-ok, a felülírásuk után q windowsnak szólnia kell, hogy fontos file változott, de nem teszi. A ''már van ilyen nevű file, felülírjam'' kérdés elhangzik, utána mintha másolna is, de nem, hiszen a kérdéses célfile-ok mérete és módosítási ideje nem változik meg, eltér a forrásokétól. Gondolom, valami windows beépített rendszervédelem, esetleg a Zonealarm?

hogy tudom kikapcsolni ezt, iletve felülírni a fileokat?
a kérdéses fileok a \system32\dmconfig.dll és dmadmin.exe valamint a \system32\drivers\dmboot.sys

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#989) Jester01 válasza rlazol (#988) üzenetére


Jester01
veterán

3 diszk is elég a raid5-höz.

Jester

(#990) rlazol válasza Jester01 (#989) üzenetére


rlazol
addikt

utánaolvastam, valóban, de hogy működik akkor? én úgy tudtam, hogy tk a RAID5 két db RAID0 egymáshoz képest RAID1ben.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#991) Jester01 válasza rlazol (#990) üzenetére


Jester01
veterán

Az a RAID10. A RAID5 az paritást számol.

Jester

(#992) Freddy TNT válasza rlazol (#988) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Azt hittem csak én futottam ebbe bele...... én arra tippelek, hogy úgy kéne kicserélni ezeket a file-okat, hogy a win nem fut róla. Szóval betenni egy másik gépbe (vagy egy live cd) és úgy kicserélni a file-okat. :U
Gyakorlatilag még egy jó ideig nem fogom kipróbálni :)

(#993) rlazol válasza Freddy TNT (#992) üzenetére


rlazol
addikt

na, ha minden igaz, SP2 alatt nem kell a hexedittel szórakozni, elég a regisztri. Ez megvan, hamarosan jön a szoftveres RAID... :)

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#994) Match


Match
tag

Sziasztok.Gigabyte 8i945 p-g lapom van,ich7 ezert csak patat tamogat.Bekottem raid-ba 2 wd pata hardot strip-ba de nincs lathato kulombseg es a hard tuch progi szerint se.Valyon miert? :F

Minek inni és vezetni? Ha lehet szívni és repülni...

(#995) VIC20 válasza rlazol (#988) üzenetére


VIC20
őstag

Nekem se sikerült kicserélni azokat a fájlokat. Próbálok majd utánanyomozni, de a magam részéről letettem a RAID-5-ről (tényleg biztonságos, de szerintem lassú). Inkább legyen (szoftveres) RAID-0, és a gép meg archiválja automatikusan a lényeges dolgokat.

Rlazol: Hoppá, egy kérdés: Neked milyen Windows-od van (és milyen RAID-et akarsz)? Nem mindegy ugyanis, hogy Home vagy Professional (annak ellenére, hogy SP2 után elvileg csak WinXP 32 bit edition van). A Professional tud csak dinamikus köteteket kezelni, ez elengedhetetlen a szoftveres RAID-hez. A RAID-0-t alapból támogatja, nem kell hozzá rendszerfájl-csere.


Esetleg tudja valaki, hogy hogy lehet rábeszélni a Windows-t, hogy a Program Files, meg a Documents&Settings könyvtárakat ezután a másik partíción keresse? Köszi!

(#996) VIC20 válasza rlazol (#993) üzenetére


VIC20
őstag

Tényleg, Neked hogy sikerült megoldani a fájlcseréket?

(#997) Freddy TNT válasza VIC20 (#995) üzenetére


Freddy TNT
őstag

''Esetleg tudja valaki, hogy hogy lehet rábeszélni a Windows-t, hogy a Program Files, meg a Documents&Settings könyvtárakat ezután a másik partíción keresse? Köszi!''

Szerintem kizárt eset. Eleve ne telepítsd/mentsd oda a fontos cuccokat és akkor meg van oldva. (vagy ha kidöglik a rendszer akkor ezeket másold le)

(#998) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Wáááááá ! :Y Meg húúúúúúúúú ! :C megtaláltam az alaplapomat :D

PCI-X 133 van rajta....és rögtön 2 is :DDD Akit érdekel a deszka :

[link]

(#999) Jester01 válasza Freddy TNT (#998) üzenetére


Jester01
veterán

Öööö ez azért jó mert pci-x kártyád van? Mert más elõnyét nem látom, én már a pcie-re szavazok. Már az x2 pcie is tud ekkora sávszélességet (full duplexben), és az nem busz hanem pont-pont, vagyis a 2 (vagy több) slot az nem osztozkodik. Magyarul 2 db x1 pcie tudja azt mint a 2db (azonos buszon lévõ) 133MHz/64bit pci-x slot. Feltéve, hogy jól számoltam :B

Jester

(#1000) sanyibá válasza Jester01 (#999) üzenetére


sanyibá
tag

Lazydog azt hiszem adj hálát Freddy-nek az Elm utcából, talált egy olyan lapot, amit kerestél, AMD, PCI-X, PCI-E.

Freddy: Na ez igen, bár én inkább az Intel oldalán állok, de ez egy egész jó alternatívának tűnik az AMD oldalon, a legtöbb szerverlapban, nincs semmi más ''értelmes'' :DDD dolog a dual, pci-x, x Gb memória mellett :))

A lényeg, hogy ideje volt kiadni ilyen lapot, vagy mint az Inteles WS széria, szerintem meglesz a kereslet rájuk.

Jester01: szerintem egy kártyát nem tudsz 2 PCI-e x1 slotba rakni :)

Az egy darab PCI-X kártyával viszont elég szép sebességet el lehet érni.

Azért a PCI-X 133Mhz-e elég pöpec dolog.

VIVA LA RESISTANCE !!!

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.