Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#6201) Tüzi

Ilyen... Egyre gyanúsabb, hogy összeomlott a fájl-rendszer rajta...
Amikor módosítanám a betűjelet, akkor meg hibaüzenettel elküld a 'csába.
Na most átírtam a betűjelét a többi meghajtónak, tolok egy restartot, hátha észhez tér.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#6202) mg105 válasza Tüzi (#6201) üzenetére


mg105
senior tag

megfelelő raid drivert betöltötted installkor egy pendriveról van nem raides vinyóról?

(#6203) i are robot


i are robot
senior tag

Sziasztok!

Van egy Gigabyte P35-DS4 alaplapom, és a Gigabyte Sata2 vezérlőre egy RAID1 tömböt raktam. A kérdésem, hogy ha ezt úgymond szétszedem, tehát a hdd-ket lehúzom a csatlakozóról, akkor utána még szólóban használhatók, a rajta lévő adatok úgy érintetlen formában hozzáférhetők, vagy csak az eredetileg felépített RAID tömbként funkcionálnak? Az egyiket ugyanis szeretném eltenni biztonsági mentés gyanánt, de nem kell az idők végezetéig. Elnézést ha volt már, de nem tudom mire keressek. :F

Meg lenne még egy nem szorosan ide tartozó kérdésem is. Van olyan külső RAID1 képes ház, amin eSata és USB3 csatlakozó is van? Kinéztem ezeket a külső házakat, de az egyiken eSata és USB2 van, a másikon meg csak USB3, nekem meg a jövőállóság miatt jó lenne ha mindkettő lenne:
- http://www.raidsonic.de/en/products/soho-raid.php?we_objectID=6863
- http://www.raidsonic.de/en/products/soho-raid.php?we_objectID=7059

Ár és teljesítmény szempontjából ideális lenne számomra, csak ez az egy gondom van vele. Gond ez egyáltalán, vagy elég az egyik? Per pillanat az eSata fontosabb.

[ Szerkesztve ]

(#6204) Tüzi válasza mg105 (#6202) üzenetére

Nem én... 7600as rc-hez sem kellett (ugyan ehhez a hardverhez), gondolom/gondoltam ehhez sem. De első telepítéskor is látta, csak miután betöltött W7, akkor már nem. Második telepítéskor is láttam, csak a Win megint nem. Most már telepítés megkezdésekor sem látja a lemezkezelő. Éppen fésüli át a meghajtót a get data back, ha le tudom menteni az adatokat róla, akkor törlöm a raid tömböt. Úgyis újra akartam méretezni az egészet. Bár jó lenne, ha nem kellene megint telepítenem :D

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#6205) mg105 válasza Tüzi (#6204) üzenetére


mg105
senior tag

tudom, hogy a windowsban vannak beépített raid driverek, de én telepítéskor szeretem mindig betölteni a legfrissebb AHCI és/vagy RAID drivereket. utána windowsból első a chipset driver, utána a merevlemezkezelő szoftver (legújabb nevén Intel® Rapid Storage Technology). így sosincs problémám, a windows mindig tökéletesen kezeli a lemezeket.

(#6206) polgcsabi válasza i are robot (#6203) üzenetére


polgcsabi
aktív tag

Attól függ milyen RAID volt!

Ha 0 akkor mindenféleképpen le kel menteni a RAID tömb anyagát! Mert a 0-ás RAID tömbbe az adatok szétoszlanak a tömbbe lévő Winyókon!
Ha 1 akkor az mindegyik winyón ugyan az adat van!

(#6207) i are robot válasza polgcsabi (#6206) üzenetére


i are robot
senior tag

Odaírtam, csak nem olvastad elég figyelmesen: RAID1 :B
Azt tudom hogy ugyanaz van a két meghajtón, hiszen épp ezért csináltam a RAID1-et. Csak azt nem tudom, hogy ez csak a jelenlegi rendszerben raid1 tömbként működik, vagy ha kiszedem az egyik hdd-t, és mondjuk átteszem úgy ahogy van változtatások nélkül egy másik gépbe, akkor azt látszani fog-e szólóban? Így már érthető hogy mi a dilemmám? :)

(#6208) Teasüti válasza rup1u5 (#6194) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Jah ha nem az a célod, hogy a legjobb teljesítmény/ár arányú megoldást válaszd, hanem csak a "barkácsolás öröméért", akkor nem szóltam. :)

(#6209) [Newman] válasza i are robot (#6207) üzenetére


[Newman]
tag

99%-ig biztos vagyok benne, hogy látszani fog :K

VCIX-DCV,VCIX-NV,vExpert,vExpert Pro,vExpert NSX,VMCA - newman.cloud

(#6210) i are robot válasza [Newman] (#6209) üzenetére


i are robot
senior tag

Köszi, de ez azért még nem 100% :DDD
Azt hiszem majd teszek egy próbát mielőtt véglegesen szétrobbantom a raid1 tömböt, kiveszem, és betolom egy másik gépbe külső házban, megnézem mit csinál, aztán még gond nélkül vissza tudom tenni az eredeti helyére, végülis ez a legbiztosabb.

(#6211) Northman


Northman
csendes tag

Pls Help,...van egy 880 chipsetes lapom Raid0 -ban hajtok két 320Gb Samsung winchestert, működik minden jó a sávszélesség, dolgozik a gép rendesen csak meghülyült a SATA DVD íróm, pedig a bios-ban a sata 4/5 csatornát ide módra állítottam és látja is a dvd írót, de olyan lemezt nem olvas be az író amin nincs könyvtár, üres lemeznek veszi, pedig van rajta fájl...

Ezt a hibát pedig akkor szokta csinálni ha ( as SATA as ) opciót választom a bios-ban, ide helyett...biost frissítettem, és a dvdíró más gépben meg tökéletesen műkszik, és a mostaniban is ha nem raid-ben használom a vinyókat...esetleg valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#6212) erikthekippa


erikthekippa
tag

Sziasztok nekem 2 db 1 tb -os samsung f1 van összekötve raid0 -ba és elég sokat kékhalálozok mostanában. Page faut in nonpaged area meg valami system service exception. Ramokat többször is ellenőriztük. Lehet baj a raiddel? Ja amugy win7 64bit.

(#6213) Laraxior válasza erikthekippa (#6212) üzenetére


Laraxior
titán

jelenleg ASus P6T alaplapom van,de jövő héten lecserélem egy másik gyártójú,de ugyanúgy X58as alaplapra. Jelenleg raid0-ban használok két 750es winyot..kérdés,hogy szétesik a raid0 tömb,vagy hagyhatom egyben? :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#6214) Zsubi válasza Laraxior (#6213) üzenetére


Zsubi
őstag

Én úgy tudom h alaplap cserénél szétesik... :U

(#6215) PhoenixK válasza Laraxior (#6213) üzenetére


PhoenixK
őstag

Nekem speciel túlélt egy ICH9R -> ICH10R váltást... De szerintem tudod te is, hogy ez semmire sem garancia, amit lehet és kell, mentsd le előtte!

[ Szerkesztve ]

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#6216) Laraxior


Laraxior
titán

:O
1TB adat..nem olyan egyszerű menteni :D utána napokig tölthetek le ezergiga filmet :DDD :W

Zsubi: Én is úgy tudom hogy elég érzékeny,de elvileg az tökmindegy neki hogy milyen alaplap,ha a chipset ugyanaz :K hiszen neki csak a sata vezérlő a lényeg :B Elvileg... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#6217) Northman válasza Northman (#6211) üzenetére


Northman
csendes tag

Megtaláltam a hibát, nem igazán működik jól a sata vezérlő az alaplapon valószínű a bios miatt, hajlamos hibásan kezelni az írót, reset után jó egy ideig, remélem a későbbi bios frissítés megoldja a problémát...880GM-UD2H

(#6218) Tüzi válasza PhoenixK (#6215) üzenetére

Elvileg (gyári infók szerint) felfele kompatibilis. Tehát rakhatsz 8ból 9be, 9ből 10be raid tömböt, _elvileg_ működnie kell az új lapban is.

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#6219) kutga


kutga
nagyúr

Sziasztok!

Az otthoni gépemben van két vinyó, 160 GB-os WD 7200-es és egy 500 GB-os Samsung 5400-as. Gondolkodom hogy RAID0-ban összekötném őket, egy kis sebességnövelés céljából, de sosem csináltam ilyet vannak kérdéseim.

Az első és legfontosabb, hogy megéri-e illetve a jelenlegi hardver (alaplap, HDD) tudja-e kezelni a RAIDet?
Ha igen, akkor ha jól olvastam 0 esetén egy 320 GB-os tömböt tudnék létrehozni, az 500-as maradék területét pedig másra használhatnám (pl adattárolás)?
Mindkét vinyó partícionálva van, a 160-ason van a rendszer. Gondolom ezek a partíciók elvesznek a kötegelésnél?
Esetleg ha jobban megérné vennék még egy 500-as vinyót, vagy a mostanit cserélném 7200-esre.

Elnézést a kezdő kérdések miatt de még sosem volt dolgom ilyennel. Mindenféle segítséget szívesen fogadok.

Let the Zone take me if I am.

(#6220) Laraxior


Laraxior
titán

nah...megtörtént az alaplapcserém.
ASUS P6T-ről egy Foxconn Blood RAGE alaplapra.

két darab RAID0-ba kötött 750GB-os Samsung winchesterem tökéletesen működik,az alaplap is felismerte hogy raidben vannak....csak a win-t kell újratenni,de minden adat megmaradt a winchestereken. :C

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#6221) radi8tor válasza Laraxior (#6220) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Windows itt sem diadalmaskodott akkor...

⭐ Stella

(#6222) radi8tor válasza kutga (#6219) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Így van, kb 320GB RAID0 tömböt tudnál létrehozni, az 500GB HDD-n fennmaradó területet meg "normál" módban tudnád formatálni.

Telepített cuccok, adatok elvesznének RAID0 tömb készítésekor, mivel formatálni is kell a tömböt létrehozás után.

Azt még tartsd szem előtt, hogy az 500-ason maradt részt egyszerre fogja használni RAID0-val a géped, ezért ha arra másolsz jóval lassabb lesz mintha egy külön HDD-ra másolnál.

⭐ Stella

(#6223) kutga válasza radi8tor (#6222) üzenetére


kutga
nagyúr

Még egy ötszázast nem akarnék venni, inkább veszek még egy 160-ast, azokat RAIDbe rakom, az 500-as mellettük marad tárolásra, a két RAID tömbről futna az oprendszer és a programok (játékok is).

Ez így milyen elgondolás? A külön 500-as nem húzza vissza a teljesítményt? Persze másolásnál lassabb lesz ha a RAID tömbről arra pakolok, viszont bármilyen program futtatására a RAID tömböt használnám.

Let the Zone take me if I am.

(#6224) radi8tor válasza kutga (#6223) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

De a külön 500-as ezáltal gyors lesz. Én a helyedben viszont 500-ast vennék egyet és abból a két 500-asból csinálnák raidet, mivel az jóval gyorsabb, mint a 160-as raid.

⭐ Stella

(#6225) kutga válasza radi8tor (#6224) üzenetére


kutga
nagyúr

Viszont a 160-asnál marad egy nagy backup vinyóm. Igaz az 500-as és a 160-as árában alig van különbség.

Még eldöntöm, viszont nem probléma hogy a mostani 500-as csak 5400-on pörög?

Amúgy ha megvannak a lemezek gondolom formattálni kell őket, az alaplapon megadni a RAID módot, beállítani hogy melyik lemezek legyenek a RAIDben és elvileg kész a dolog?

Az érdekel még hogy a RAID tömböt lehet partícionálni pl, vagy hogy maga a RAID beállító felület honnan érhető el, illetve szükség van-e vmiféle driver installra, Win7 simán felmegy-e a RAIDre, stb?

Let the Zone take me if I am.

(#6226) Kekmen


Kekmen
senior tag

Sziasztok!

A napokban vettem néhány darab Samsung F3 HD502HJ vinyót.
Külön külön hozzák is azt a teljesítményt Kép, amit elvár az ember, de RAID-be fűzve akár 2, akár 3 lemezzel elég siralmas az eredményKép (3 lemezzel alig pár MB/s-el több). Nem rendszervinyónak akarom használni.
Alaplapom Gigabyte GA-880GA-UD3H rev 2.2 legújabb BIOS-al. Leszedtem még a patchet a Samsungokhoz [link] de DOS-os indítás után valami olyasmit írt, hogy "This program isn't available for this drive".
Valami ötlet?

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#6227) Pubszon


Pubszon
veterán

Hali.
P5K Premium alaplapom van, amire van kötve 1db SAMSUNG HD161HJ Sata HDD és 2db SAMSUNG HD753LJ Sata HDD.
Na most a 160-ason van a rendszer, linux és win7 is.
Szeretnék venni egy SAMSUNG HD160JJ Sata HDD-t, hogy raid 0-ba kössem.
Mi ennek a menete, már ha lehetséges a két különböző merevlemez miatt?
Illetve megmaradna a 160-as HDD-n lévő adat?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#6228) Chrys_


Chrys_
addikt

RAID5-nél minimum 3 vinyó kell legyen. Ha csak ennyi van, és 1 bedöglik, akkor bukta van? Jobb lenne akkor 4 hozzá?
Lenne 4 helyem, kb. 500GB-1TB-s vinyókra gondoltam. 5400rpm is elég lenne szerintem, mert tárolásra kellenek (rendszer SSD-n van).
Samsung és WD-vinyókról olvastam eddig jókat, de nem tudom, ezen gyártók melyik típusai között döntsek. Annak ellenére, hogy 5400rpm-esek, legyenek a gyorsabb átvitelű fajtából.. :)

(#6229) Kekmen válasza Kekmen (#6226) üzenetére


Kekmen
senior tag

Tárgytalan, csak a HD Tune mért félre valamiért. Más tesztprogramokban hozza azt a sebességet amit kell: AIDA64 ATTO CrystalDM

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#6230) Jester01 válasza Chrys_ (#6228) üzenetére


Jester01
veterán

Nem, a raid5 egy vinyó kiesését elviseli. Ugyanakkor semmilyen raid nem helyettesíti a biztonsági mentést.

Jester

(#6231) Chrys_ válasza Jester01 (#6230) üzenetére


Chrys_
addikt

Oké, thx.
Azért ennyi anyagot nem fogok "biztonsági menteni" :) A fontosabb dolgokat persze kihelyezem kis külső vinyókra. A mostani 750GB-s kondíciója 38%...:D

(#6232) mg105 válasza Pubszon (#6227) üzenetére


mg105
senior tag

az alaplapodon intel ICH9R vezérlő van, ez 6 db Gb/s-es SATA lemezt kezel, támogatja a raidet. hardveri akadálya nincs.
nem gond, ha nem 100%-ig egyező modellekről beszélünk, működni fog raid0-ban! az alaplap 0. és 1. SATA portjába teszed a két 160GB-ost, a másik kettőt leszeded (kivéve ha ott is van raid). bebootolsz, biosban RAID-re kapcsolod a vezérlőt, ha nem azon lenne, és a megfelelő gombok lenyomásával belépsz a raid szoftverbe. (kissé puritán, de windowsból lesz jobb is) elkészíted a raidet a 0 és 1-es porton lévő vinyókból, MINDEN ADAT ELVESZIK! indítod az oprendszer telepítését, és ha nem ismerné fel a raidet, betöltöd a drivert a pendriveról, amit már korábban letöltöttél az intel oldaláról (32bit, 64bit).

sok sikert!

ui.: a többi vinyót is kösd vissza, ha végeztél :K

[ Szerkesztve ]

(#6233) Himym


Himym
senior tag

Üdv.

Két darab leggyorsabb 250-320GBig terjedő 7200rpm-es winyóból szeretnénk radi0-át felépíteni. Melyik két winchester a legmegfelelöbb erre a célra?

Köszi a helpet. :R

(#6234) PhoenixK válasza Himym (#6233) üzenetére


PhoenixK
őstag

Szerintem itt próbálkozz...

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#6235) Himym válasza PhoenixK (#6234) üzenetére


Himym
senior tag

Üdv.

Szerintetek melyik az othonra legajánlottabb gamer pc raid?
Megnéztem NCIX Tech Tips-től a raid 0-át és a raid 10-et. A raid0 hatalmas sebesség növekedést mutatott raid10-ről sebességet nem tudok elmondani de biztonságosabb mint a raid0 csak 4 wiynó kell hozzá. :U

(#6236) #83009024


#83009024
törölt tag

Szasztok!NEm vagyok jártas a témában,de akkor most a raid arra jó h több ide-s inyót tök az alaplapomra csatlakoztatni?Mert akkor nekem az kéne!És van olyan ami AGP-s?Mert a pci-omat eltakarja a vidikártya :(

(#6237) Chrys_


Chrys_
addikt

Tudna valaki egy leírást linkelni, hogyan kell egy W7 Ultimate 64bit mellett egy tároló RAID5-tömböt életre kelteni? ASUS P4E3 Premium X48 lap ICH9R-rel. Az a baj, hogy valami driver hiányzik (eddig ennyit sikerült kihámoznom), de nem tudom, pontosan melyik, és ezért a W7boot kékhalállal kiszáll... A RAID5-t be tudom állítani a HDD-kre, csak a driver kellene szerintem. Egyszer újraraktam a rendszert az SSD-re, úgy, hogy a RAID5 is be lett állítva telepítés előtt, úgy működött is rendesen, csak fellépett egy másik bosszantó winfos-hiba (minden 2. restart-nál lefagy a gép, nem a RAID miatt, mert volt már ilyen egyszer előtte is), ezért most visszatettem az eredeti állapotot image-ből.

(#6238) El Kebir válasza Chrys_ (#6237) üzenetére


El Kebir
őstag

RST windows telepítéskor az "F6 install" drivert kell beadagolni. (megoldható a működő rendszer raid képesítése is, rst driver + registry turkálással)

"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"

(#6239) Chrys_ válasza El Kebir (#6238) üzenetére


Chrys_
addikt

W7-nél nincs F6 szerintem, csak XP-nél. W7 esetén van egy load-driver, de mint írtam, reinstallnál működik, de én éppen ezt akartam elkerülni, mert már van egy jó rendszerem az SSD-n, és nem a RAID5-n lenne az OS. Egyébként meg RAID nélkül felraktam az intel storage drivert, de ez sem használ.

De lehet, rájöttem mi a rossz:
Az OS az SSD AHCI állapotában lett telepítve. Ha ez át van állítva BIOS-ban RAID-re (mivel ez automatikusan átállítódik, ha a HDD-ket RAID-be akarom szervezni), akkor lehal az egész. Megpróbáltam az intel storage drivert beadni a W7-nek a javító funkciójával, de nem ért semmit, ugyanúgy BSOD.

Ja és még valami:
Az előzőek miatt teljesen újraraktam a rendszert, így működik. A storage driver 9.6-os verzióját raktam fel, mert a 10.1-s egy rakás szar. Minden második boot működik csak, a többinél amikor bejön a W7 logo, semmit sem tölt, lefagy a gép!

Akkor most a RAID5 3db 2TB-os Samsung EcoGreen F4 HD204UI-ből áll. Az egyenkénti méretük kisebb lenne, mint 2TB, de mivel most 1 meghajtóként látszik, 3,7GB. Milyen rendszerre érdemes formázni? MBR, vagy már GPT? 2TB felett GPT kellene, de nem tudom, mi számít: a partíció mérete, vagy a lemezek nagysága? Még emiatt nem formáztam meg, várom az igét tőletek :) Addig is van mit csinálnom a programok telepítésével...

[ Szerkesztve ]

(#6240) Chrys_ válasza Chrys_ (#6239) üzenetére


Chrys_
addikt

Utánanéztem, MBR csak 2048GB-ig megy, felette GPT kell (partícióméret számít). Akkor most vagy feldarabolom a 3,7GB-t, vagy hagyom egyben GPT-vel. Asszem ez utóbbi lesz..

[ Szerkesztve ]

(#6241) rup1u5


rup1u5
nagyúr

Hétvégén megcsinálnám a Raid0-át. Kell hozzá valamit külön bűvészkedni, pl. drivert letölteni és win telepítő közben pendriveról beadni neki vagy csak beköt, raid menübe belép, konfigurál, win7 boot és particionálás?

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#6242) PhoenixK válasza rup1u5 (#6241) üzenetére


PhoenixK
őstag

Készíts elő egy driver-t, biztos, ami biztos alapon. Elvileg nem kell a 7-nek, szóval hajrá!

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#6243) rup1u5 válasza PhoenixK (#6242) üzenetére


rup1u5
nagyúr

Fölment simán a win és kész.
Ilyenkor az alábbi beállításokat mire érdemes rakni biosban?

SATA RAID/AHCI MODE - ez most raid-en van
SATA PORT 0-3 NATIVE MODE - ez most disabled
ONBOARD SATA/IDE CTRL MODE - ez most AHCI

Igazából szeretném valahogy kikapcsolni a post után vagy 10-20 másodpercig szüttyögő onboard raid bios-t ami kilistázza a vincsiket meg a raid tömböt, hogy gyorsabb legyen a betöltés.

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#6244) PhoenixK válasza rup1u5 (#6243) üzenetére


PhoenixK
őstag

Kikapcsolni nem lehet, csak a plusz vezérlőt - ha nem használod. Az alap RAID esetén talán a felismerési/várakozási időt tudod állítani. (meg ne kérdezd, hogy hol, mert csak a mobil van kéznél...)

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#6245) Chrys_


Chrys_
addikt

Milyen partíciókezelő program ismeri a raid5-t? Utólagos darabolás miatt kérdezem, most egyben van 3,7TB, de lehet csak szétszedném..

(#6246) radi8tor válasza Chrys_ (#6245) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Szerintem bármelyik tudja kezelni.

⭐ Stella

(#6247) Chrys_ válasza radi8tor (#6246) üzenetére


Chrys_
addikt

Acronis disk director suite 10 nem látja.

(#6248) Kvazár


Kvazár
őstag

Sziasztok!

Vettem új lapot, és ismét csináltam Raid-et. A kérdés csak az lenne ehhez melyik szoftot ajánlanátok win7 64 alá?

Thx. Üdv. :R

Eladó cuccaim: -

(#6249) Sunzi válasza Chrys_ (#6247) üzenetére


Sunzi
aktív tag

A raid, és a partíció egymástól teljesen független két fogalom.

Az oprendszer számára a nem szoftveres raid 1 darab fizikai meghajtónak "látszódik". Ezen azt, és úgy, és akármivel partícionálhatsz.
Partíciókezelő programok jellemzően nem támogatják a raid tömb managelését. A fentiekből adódóan.

Ha GPT-s partícód van, egyben az egész tömbön, akkor pl az elképzelhető, hogy egy adott sw azt vagy a gpt miatt, vagy a méret miatt nem támogatja, de szerintem ez csak régebbi verziókkal kéne gond legyen, mindenesetre biztosan van rá info a termék weboldalán.

W7 tud partíció méretet csökkenteni, növelni. Az nem megoldás?

[ Szerkesztve ]

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#6250) Sunzi válasza Kvazár (#6248) üzenetére


Sunzi
aktív tag

Nekem ebből nem jön át, hogy milyen szoftra gondolsz? Mire, miért, mit szeretnél a raid kapcsán win alá? (Intel driver, és ICH kezelésére az RST aktuális verziója gondolom fent van..)

Ízirájder öcsém, ízirájder...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.