Hirdetés

2020. július 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) orbano válasza Lacika_ (#150) üzenetére


orbano
(félisten)

nincs most raidem. inkább a következő konfigon gondolkodom:

egy 36gigás raptor + egy 200 gigás maxtor. a kicsin a rendszer, a nagyon a pagefile... szerintem gyors lesz :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#152) Freddy TNT


Freddy TNT
(őstag)

Hi !
Van egy kis problémám:
RAID0- konfigot használok és ha beteszek a rendszerbe egy üres vincsit, akkor megáll az élet.(a bootolás) egyszerűen nem kezdi el betölteni a wint :U Gondolom mert üres az alaplapra kötött vincsi. Bios-ban RAID-re van állítva a bootolás,de nem ér semmit. :F

Valami ötlete van erre valakinek ? :R

(#153) liksoft válasza Freddy TNT (#152) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Az üres winyót egy harmadik kábelre teszed, vagy a raid mellé? Ha mellé teszed, megváltoztathatod a raid konfigot, így az üres winyó is bekerülhet a raid-be, míg az egyik kiesik. Így a betöltendő progi csak darabokban lehet meg, ezért ilyenkor nem boot-ol. Ha 3. kábelre (külön csatornára) teszed, látatlanba sajna nincs ötletem. Ha sürgős, holnap csak telefonon érsz el. (Ma már nem leszek).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#154) Freddy TNT válasza liksoft (#153) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Kössz a segítséget :R
Na, szóval:Van egy silicon image karim. Kábelenként 1 vincsi. Alaplapra 2 cd-rom van kötve. A mobile rack pedig a primary kábel masterére. Próbáltam a secondary kábelre is kötni,de tök ugyan az.

Megfordult a fejemben, hogy talán fel kéne másolni a rack-ben lévő vincsire rendszerindító file-okat pl: ami a jelenlegi c:\ -n van ( c:\win98, d:\winxp )
És belövöm, hogy az e:\-n keresse az oprendszert. (mert szerintem a rackben lévő szeretne a c: lenni)

A gond szerintem csak az, hogy a meghajtójelek felcserélgetésével borulna az egész rendszer. (nem találná a d:\ ***** kezdetű dolgokat)

Vagy rosszul gondolom ? :B :U

(#155) liksoft válasza Freddy TNT (#154) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Hali!

Ha nincs bent a plusz winyó a raid működik? Ha igen, akkor nincs gond a rendszerrel, csak nem tudsz hozzátenni másik cuccot. Ha jól értem, ez a szitu.

Több ötletem van.

1. A sil kártya scsi az alaplap számára. Tedd a boot sorrendbe előbb mint a hdd0-t.
2. A bios-ban engedélyezni kell mindkét ide controllert, de ki kell tiltani a winyó detektet. Ne ismerje meg az alaplap. Majd ha bejött, saját driver-en keresztül kezeli a fiókos winyót.

A silicon kártyára vigyázz. A kártya őrzi a raid infót. Ha az meghal, akkor adatmentés következik. És mégegy: Bővebben: link

Sok sikert. Érdekel, mire jutottál.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#156) Freddy TNT válasza liksoft (#155) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Hi !

Kössz a segítséget. A bios-ban be lehet állítani, hogy SCSI vagy RAID-ről bootoljon,de a gyakorlatban semmi haszna nincs.

Az auto detect-et nem lehetett letiltani,csak entert nyomni rá és kész. Azonban a primary master-t le lehetett tiltani ( None ) Aztán bejött a win és látja a vincsit. :R

Kössz a tippet ! :C

(#157) Freddy TNT válasza liksoft (#155) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Csak egy kis gond van. Kissé belassul a RAID és a mobil rack-ben lévő vincsi. De miért ? Nem is egy kábelen vannak, meg stb... :U :((

Erre van ötleted ?

[Szerkesztve]

(#158) liksoft válasza Freddy TNT (#157) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Hali!

Háááát..... Csak találgatok. Memória nem kevés esetleg 2 winyó cache-nek? A fiókos eleve lassabb. Ha innen vagy ide másolsz, tuti, hogy lassúbb a megszokotthoz képest. Nem ezt érzed lassulásnak? Egyébként meg ez már nem az én szakterületem. Én adatmentéssel és nem rendszergazdai munkával keresem kenyerem. Nekem a biztonság fontosabb a sebességnél, így soha nem teszteltem. Az, hogy hogyan tudom egymás mellé tenni a rendszereket (lásd előbb) létfontosságú, a sebesség csak a sokadik. Sorry.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#159) Freddy TNT válasza liksoft (#158) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

A bootolás és a fájlműveletek lassulnak be. Meg-megáll utánna szöszölve folytatja, majd mint az állat úgy tölt a RAID0. A másolással még nem volna baj,mert a 20GB-s quantumon nem lassít be semmit a mobile rack.

Egyszerűen érthetetlen, hogy még csak nem is egy vezérlő kezeli őket mégis belassul. :F

Bár fontolgatom a szoftveres RAID-et XP-vel,csak még azt nem tudom, hogy a meglévő kötetet át tudja-e venni a win, bár kétlem....nekem meg nincs kedvem most felbontani és telepítgetni :D

u.i:hogy értetted azt,hogy vigyázzak a Sil kártyára,mert azt tárolja az infót ? Elméletileg semmi oka elfüstölni nem ? De ha mégis akkor nem lehet egy ugyan ilyen kártyával ugyan ilyen beállításokkal folytatni ? :U

[Szerkesztve]

(#160) liksoft válasza Freddy TNT (#159) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

A boot jogos, hiszen detektálja és nem átveszi a fiókos winyót. Minden file nyitása? Akkor az kicsi cache lehet. A rack-nek semmi köze semmihez.

A kártyát ha helyettesíted és újra konfigurálod, akkor a lemezek ''konzisztenciája miatt'' (mert a hülye nem tudja, hogy már ilyen volt) törli az OP-hez tartozó adminisztrációs területeket. :O Na innentől kezdve jöhet az adatmentés. Tehát a dupla meghibásodást (2 winyó) megspékeli még a kártya is. Csak olyan adatok tárolása célszerű ezen a raid-en, amiket gyorsan kell kezelni, de van máshol biztonsági másolatuk.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#161) Freddy TNT válasza liksoft (#160) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Nem minden file-nál,de erősen érezhető. De mitől patkolna meg egy Sil kártya ? :U

De mind1 is. Már valahogy kiküszöbölődött magától. Egyébként a bios-ban be lehet RAID-et és SCSI-t is állítani boot-nak,de (elsődlegesnek) semmi haszna nincs. Ezt miért van ?

(#162) liksoft válasza Freddy TNT (#161) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Feltételezem azért, mert a wi..... nem csak a partíciót, hanem, hogy hanyadik lemez a fizikai sorban, azt is beírja a partíciós táblába. Így hiába indul jól az scsi-ről a boot, befagy a w amikor rájön, hogy ''rossz'' winyóról boot-ol.

Mi nem tud elromlani?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#163) ratkaics


ratkaics
(aktív tag)

Sziasztok!

Én eddig nem nagyon foglalkoztam SCSI-s rendszerekkel, ezért nem is igazán ismerem őket (tudom hogy mire való, meg hogy gyors...). Mostanság szeretnék venni egy kissebb (10GB körül) SCSI vinyót, meg egy vezérlőt hozzá és erre tenném az oprendszeremet. Azért akarok SCSI-sat, mert a 10GB körül ATA-s vinyók lassúak. A gondom az hogy rengeteg féle SCSI vezérlő van, és nem tudom, hogy milyet érdemes venni (a fenti célra), meg persze a vinyót is felismerje. Légyszi segítsetek!

Csaba

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#164) Freddy TNT válasza ratkaics (#163) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Hi !

Inkább vegyél egy zsír új ATA vagy SATA vinyót. Kb:ráköltesz 5.000-et a vincsire, meg legalább egy 10.000-est a kártyára. Na ebből a pénzből már ott vagy egy 80GB-s vincsinél. Szerintem simán zsebrevágja a 10GB-s SCSI vincsit.(mint sebesség, mint kapacitás)

Arról nem is beszélve, hogy 10GB-s SCSI-t nem veszel már zsír újjat tehár lehet, hogy a halálán van...... :U

(#165) ratkaics válasza Freddy TNT (#164) üzenetére


ratkaics
(aktív tag)

Köszi szépen!

Anyagilag igazad van. És mondjuk ha raid0-ba kötök két SCSI-s vinyót (10GB körülit), az gyorsabb mint a zsír új (S)ata???

csaba

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....

(#166) liksoft válasza ratkaics (#165) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Felejtsd el az SCSI-t. Ha nem ismered, több gondot veszel a nyakadba mint örömöt. Sebességben meg az UW160-as minimum 36G-ás SCSI veri meg csak az új IDE winyókat otthoni felhasználás esetén. (Gondolom nem egy 20-50 gépes rendszer serverének kell.) Ha meg nem mindennap szereled a gépet, jobban jársz a régi ATA winyóval mint egy újabb SATA-val. A SATA esetén időnként felmerülnek illesztési problémák. Ha tutira nem akarsz ilyenbe belefutni, akkor vegyél PATA-t. Még annyira nem elavult. A RAID0 meg csak akkor kell, ha nagyon gyors átvitelre van szükség. (Digitalizálás stúdió minőségben.) Különben a RAID-et felejtsd el.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#167) AmonSerrano


AmonSerrano
(csendes tag)

Szevasztok!

Probléma következő!

Két Seagate barracuda 7200.7-es 80-as vincsit Raid 0-ba tettem, alaplapi HighPoint vezérlőre! Minden okés is volt! Ment, elég gyors volt, bár a játékoknál nem vettem észre akkora gyorsulást, mint az OP rendszer betöltésénél!

Egyszer csak, valami rejtélyes hiba folytán az egyik bootolásnál nem bootolt a WinXP! Azóta leteszteltem a vinyókat, kiderült, hogy az egyik BAD sectoros! Kicseréltem! Megcsináltam megint a tömböt, install minden szart, működik faszán...

...aztán egyszer csak bootolásnál megint hiba! Még mielött elkezdeni töltögetni az XP: ''Lemezolvasási hiba, folytatáshoz nyomjon Ctrl+Alt+Del-t''! Ennyi! Semmit nem tudtam vele csinálni! Kicserélgettem a kábeleket, hátha az, de nem! Ilyenkor mivan, miért van, mit lehet tenni!?

Azóta újratettem, lemondtam a szélsebes Raid0-ről!

A játék az nem játék!

(#168) liksoft válasza AmonSerrano (#167) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Hali!

Több lehetőséget is érzek.

1. Nincs megfelelő hűtés. Megfőzte magát a winyó. 40 fok felett nem ajánlott, 42,44 foktól meg csökken az élettartam.
2. A tápegység nem megfelelő. Kevés vagy zajos tápfeszt biztosít.
3. Hibás kábel, esetleg rack. Lehet adatkábel, de inkább tápcsatlakozás.

Első körben talán ezeket kellene leellenőrizni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#169) AmonSerrano válasza liksoft (#168) üzenetére


AmonSerrano
(csendes tag)

Honnan tudom a vinyó hőmérsékletét? Elképzelhető, hogy melegednek!

A tápcsatlakozók szerintem is lehet, hogy hibásak, de ezt már egy másik táppal csinálta! Nem mondom, hogy márkás: Huntkey 400W.

Hogy ellenőrizzem a tápcsatlakozókat?

A játék az nem játék!

(#170) liksoft válasza AmonSerrano (#169) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Winyó hőfok: ha a kezednek már meleg, nehezen fogható, akkor sok.

Érdemes jó tápot venni. Ez a lelke az egész gépnek. Netto 14-15-től már kaphatóak jó, márkás, megbízható darabok (Enermax, FortronSource, stb...).

Ha nem oxidréteges, és ''húzósan'' csatlakoztatható, akkor jó. Vigyázz, ne a műanyag csatlakozóház szoruljon, hanem az érintkezők. Óvatos csatlakoztatásnál érezhető a különbség.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#171) AmonSerrano válasza liksoft (#170) üzenetére


AmonSerrano
(csendes tag)

Kösz a segítséget! Terveztem egy Chieftech 410W-osat!

A játék az nem játék!

(#172) AmonSerrano válasza liksoft (#168) üzenetére


AmonSerrano
(csendes tag)

Nézegettem tegnap a Seagatek hőmérsékletét everesttel! Sok másolás közben max 49 fokos volt! 40 és 49 mozogtak amúgy! Akkor azt mondod sok? Ez lenne az oka, hogy néha elszáll a rendszerem?

[Szerkesztve]

A játék az nem játék!

(#173) DigitXT válasza AmonSerrano (#171) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

Pont az a 410-es sikerült nekik rosszul, szóval inkább nem javaslom: nézz be a tápegységes topikba, ott tuti mondtak/mondanak tippeket!:R Bővebben: link

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#174) DigitXT válasza AmonSerrano (#172) üzenetére


DigitXT
(nagyúr)

Amúgy nekem is soknak tűnik a majd' 50 fok!:( Bár régen nekem is 45-50 között ingázott a Maxtorom, aztán pakoltam rá normális hűtést (semmi extra: önmagában nem segített a HeatPipe:DDD), meg lekerült a gép aljába (-5 fok végre), végül kapott egy 12-es házventit is az arcába (-15 fok), így most gyakorlatilag szobahőmérsékleten szalad (1-2 fok különbséggel).:D Viszont RAID tömböm még sosem volt, pedig azt a gyorsulást szívesen kipróbálnám!:B Ellenben, ha ilyen macerák vannak vele, az azért gáz.:O

[Szerkesztve]

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#175) liksoft válasza DigitXT (#174) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Tisztességesen belőtt rendszer esetén nem macerás, csak nagyobb a meghibásodás veszélye. Ha a rendszerről 0 kilométeresen van egy jó dvd ghost, és a fontos adatok mentése megoldott, akkor nem veszít, hanem nyer az ember. De a közel 50 fok nagyon gáz! 42-44 fölött kezd jelentősen csökkenni az élettartam, és akkor a stabilitást még nem is említettem. Csak egy kérdés: Miért lövik be 22-24 fok köré a nagy géptermeket állandó szellőztetés mellett? :F

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#176) L3zl13 válasza liksoft (#175) üzenetére


L3zl13
(nagyúr)

Hogy ne fázzon meg a rendszergazda, ha be kell mennie dolgozni? :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#177) Freddy TNT


Freddy TNT
(őstag)

Hogy a fenébe lehet megnézni a RAID0-tömbben szereplő vinyók smart-ját ?! Most a hőfok érdekelne,de az everest olyan hülyeséget ír ki, hogy 15 fok ! Ebben a kánikulában !
És az összes smart eredmény össze-vissza van.... :U

(#178) liksoft válasza Freddy TNT (#177) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Szerintem ha a raidkártya driver-e nem tudja akkor sehogy, hiszen a gép felé virtuális winyót mutat. Külön-külön valószínűleg működne, de akkor meg a raid esik szét. Ha csak a hőfok kell, akkor azt hagyományos hőmérővel meg tudod tenni. Vagy ha van alaplapi lengőkábeles érzékelőd.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#179) Freddy TNT válasza liksoft (#178) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

''Vagy ha van alaplapi lengőkábeles érzékelőd.'' <=ilyen is van ?? Nem is tudtam róla. Milyen alaplapnál lehet ilyet látni ? Utólagos hőmérő rákötés lehetséges ? (mondjuk A7N8X-E Deluxe-ra)
:U

(#180) liksoft válasza Freddy TNT (#179) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Ha jól emlékszem az ASUS P3 alaplapoknál volt, hogy a proc hőmérsékletét a kábeles 1-2 tized mm vastag (proc és borda közé is befért ha ügyes volt az ember) érzékelővel lehetett mérni. Akkor sem adták minden alaplaphoz, csak a jobbakhoz. Az én munkámhoz az összeintegrált öszvér is jó, így nem tudom, hogy a mai márkásakon van-e még ilyen lehetőség. Akkor nagyon jó volt. (A jót hamar kiveszik a gyártók, így lehet, hogy már nem kapni ilyen cuccot.) Mag kell nézni az alaplapon, hogy feldugható-e rá ilyen érzékelő. Kiépítették-e rajta. Ha nem, autós boltban kapható olcsó digit cucc, azzal meg tudod mérni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#181) Freddy TNT válasza liksoft (#180) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Kössz! Bár asszem egyenlőre kihagyom. Olyan mérő bigyó még csak lenne (pII-es alaplapról kettő is) csak a mostanin nem láttam azt a jelet ahová a PII-es lapon be van forrasztva. :U de lehet, hogy csak nem vettem észre. Egyébként a kézikönyvbe beleírják ?

[Szerkesztve]

(#182) liksoft válasza Freddy TNT (#181) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Illene, de ahogy kommerszializálódik minden a világon, nem csodálkoznék, ha pont ezt az értelmes eszközt ''felejtették'' volna le az alaplapról.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#183) lazydog válasza Freddy TNT (#179) üzenetére


lazydog
(addikt)

Lehet kapni 5/4-es bővítőhelyre szerelhető számkijelzós hőmérőt, ennek tartozékai a kb. 0.1 mm vastagságú szigetelő műanyagfóliával bevont termisztorok

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#184) liksoft válasza lazydog (#183) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Esetleg linket tudnál adni? Érdekes lehet. Az ára?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#185) lazydog válasza liksoft (#184) üzenetére


lazydog
(addikt)

Ide süss ! Bővebben: link

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#186) lazydog válasza liksoft (#184) üzenetére


lazydog
(addikt)

Meg ide is sasolj !Bővebben: link

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#187) S@nya


S@nya
(csendes tag)

Szaisztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Ti milyen programmal mentitek le az XP-s partíciót image-fileba? Eddig a PowerQuest programját használtam, de a RAID miatt áttértem NTFS filerendszerre, ezt már nem támogatja, meg a DOS-os idítólemez miatt nem is látja a RAID kötetet.
Szóval melyik program a megoldás?

Elöre is köszi.

(#188) liksoft válasza lazydog (#186) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Köszi! :R

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#189) öböl


öböl
(csendes tag)

Hali!

Az én kérdésem az lenne, hogy a vinyó méretétől függhet-e a raid vezérlő élettartama? mert olyat hallottam, hogy ha egy határ felett van, akkor a raid vezérlőnek túl sok a ''dolga'' és elfüstöl.
én most szeretnék raid0-át építeni 2x200Gb-ból, de ha az alaplapi raid vezérlő ezt nem bírja, akkor nem kísérletezek ilyennel.

minden segítséget köszönök!

(#190) lazydog válasza öböl (#189) üzenetére


lazydog
(addikt)

Szamárság bárkitől is hallottad, ilyesmi nem létezik !

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#191) lazydog válasza S@nya (#187) üzenetére


lazydog
(addikt)

A Norton Ghost újabb verziói biztosan tudják kezelni, ezek CD-ről boot-olhatók.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#192) öböl válasza lazydog (#190) üzenetére


öböl
(csendes tag)

Köszi :R :R :R :R

én sem akartam elhinni, de kellett a megerősítés másoktól

[Szerkesztve]

(#193) mh197


mh197
(senior tag)

Szeretnék csinálni egy raid rendszert, két 80 Gb-os winyóval. Aproblémám az, hogy van egy abit aa8xe lapom, amihez elveszett a raid driver lemez. Ha esetleg van ilyen vkinek, és adna egy linket, ahonnan letölthetem, azt megköszönném. Esetleg mail-ben is jöhetne a soft!
Másik kérdésem, hogy milyen raid vezérlővel rendelkezik ez az alaplap? Megéri csinálni raid-et rá? Ez software-es raid, vagy hardware-es lesz? Ha esetleg leírná vki, hogy hogy kezdjek az egészhez (azok után, hogy a két winyót sata-ra kötöttem, 1., és a 2. sata portra. Főleg az érdekel, hogy hogy keltsem életre a raid-et, az installnál!

Sorry, ha nagyon láma kérdéseket tettem fel, de ez lesz az első raid-em, és kezdő vagyok a témában! Thx!

(#194) liksoft válasza mh197 (#193) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Itt megtalálod a leírástól a driverig az összes fontos cuccot az alaplaphoz. Bővebben: link

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#195) mh197 válasza liksoft (#194) üzenetére


mh197
(senior tag)

Igen, én is itt próbáltam legelőször, de nem akar lejönni a driver!
Ez a silicon 3112 silicon 3114 via --- ez lenne a raid drivere? Mert ez 610kb, és mindig csak 606 kb jön le, úgy meg nem megy ugye!

(#196) liksoft válasza mh197 (#195) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Nekem lejött. A mail címed él? Oda mehet?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#197) mh197 válasza liksoft (#196) üzenetére


mh197
(senior tag)

Igen, jöhet mail-ben is Thx!
(610kb-ként jött le? Én vagy 20-szor letöltöttem, és mindig csak 606 jött le :(( )

(#198) liksoft válasza mh197 (#197) üzenetére


liksoft
(nagyúr)

Nekem az IZarc megnyitotta. Megy.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#199) marcee


marcee
(addikt)

Össze raktam irodában egy raid 1 tömbös file-servert. 2x250GB WD S-ATA vinyó, rajta egy 20GB-os partición a rendszer és a maradék a folyamatban lévő munkáknak egy külön partició. Ez az első raid-es rendszer amit csináltam, nem volt semmi gond a létrehozásával/beüzemelésével, viszont azt nem tudom, mi van akkor ha elszállna az egyik vinyó?! A másikról, - a tömböt megszüntetve - menne tovább a rendszer, meintha mi sem történt volna?
(tudom, hogy ilett volna a rendszert külön winchesterre rakni, csak nem fért el a fekvő szerverházban három winchester.)

\m/

(#200) Freddy TNT válasza marcee (#199) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

RAID-0 : ha elszáll egy vinyód, akkor mindened odavan
RAID-1 : ha elszáll egyik vinyód, akkor a másikkal megy tovább a játék.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.