Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Radeon 8500le + winxp! help! (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) GabeTR


GabeTR
(csendes tag)

Sziasztok!
Sikerült még hozzájutnom még egy 8500LE kártyához (állítólag Sapphire), viszonylag korrekt (250/230) paraméterekkel. A nagy gond az lenne, hogy XP alatt sehogy sem sikerül életet lehelni bele. Kipróbáltam referencia, powered by, Sapphire-től letöltött, Omega driverekkel, de ugyanaz. Driver simán felkúszik, de újraindítás után a Control Panel kinyögi, hogy nincs megfelelően telepítve. A Beállítások->Speciális résznél pedig sem a monitort, sem a frekit nem lehet beállítani, sőt az adapterről is mélyen hallgat. Ha az eszközök között megnézem ott mosolyog a Radeon 8500LE, ütközés és hiba nélkül. :F
Win98 alatt csont nélkül működik, TV-out, Control Panel, miegymás.
Találkoztatok már ilyennel???
Help! Plííííz!

(#2) &rew válasza GabeTR (#1) üzenetére


&rew
(addikt)

nekem is 8500LE van xp alatt, barmivel megy. talan bios-t kene cserelni benne, lehet, hogy az segitene.

(#3) GabeTR válasza &rew (#2) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

Azért ennyire csak nem régi a BIOS. De mire lehetne cserélni? Azonkívül, hogy malacra? :D

(#4) &rew válasza GabeTR (#3) üzenetére


&rew
(addikt)

nemtom. netrol letolteni szabvanyosat. eloferdulhet, hogy a kartyadban a nagyonregi sapphire vagy melyik bios van, voltak 8500-osok, amik csak a sapphire driverrel mentek :/ vagy nezd meg, ha 4ns-es memoriak vannak rajta, akkor mehetne 250/250-en es akkor elkuldom neked este a sajat bios-omat. bar netrol gyorsabb lehuzni egyet...

(#5) GabeTR válasza &rew (#4) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

Hááát nemtom! Egy 4 napos kártyán nem nagyon akaródzik BIOS-t frissíteni. Ha nem lenne garis akkor belevágnék. Egyébként a Samsung ramok, amik rajta csücsülnek elvileg 250 Mhz-en tudnak menni, de ha minden igaz ezen 230-ra vannak állítva. Fura, vagy csak a progi marháskodott (Omega valamelyik segédprogija). Azért, ha elküldenéd a BIOS-t, azt nagyon megköszönném!
vidra@freemail.hu
Egyébként az jutott eszembe, hogy nem vettem ki az egyéb kártyákat a gépből (háló, sblive) amikor próbáltam. Hátha anélkül.... :U

(#6) &rew válasza GabeTR (#5) üzenetére


&rew
(addikt)

aszittem hasnyaltan vetted... :)
lehet, hogy tenyleg jo otlet a tobbi kartya nelkul megprobalni feleleszteni. a bios-t csak este tudom kuldeni, otthonrol.

(#7) &rew


&rew
(addikt)

Egyebkent a win uj vagy egy meglevo kartyat csereltel le az ATI-ra? A regi driver is bezavarhat. Aztan az install elott szedd le a driver-nek meg a maradvanyait is (gyakorlatilag driver remove utan keress ra az ati* fajlokra es csokkentett modban torold oket). A biztonsagos telepites : driver -> restart, control panel -> restart. Figyelj ra, hogy a megfelelo catalyst verziohoz a megfelelo cp kell.

(#8) FRaGeR


FRaGeR
(csendes tag)

Az én 8500LE-met (PMAGIC) egy oprendszer sem komálta,de harmadik probálkozásra felment(????).Ezután rendre fagyott a 3dmark2001 és végül kisült ,hogy a memoria besült :)

(#9) GabeTR válasza &rew (#7) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

9100-et szerettem volna, de az esélytelennek látszott.
Először megpróbáltam a meglévő 7000-es helyére berakni, aztán leszedtem a drivert, Driver Cleaner indít, újabb driver fel, ezt bírta az XP 2-3 kísérletig, aztán úgy összedőlt, hogy alig tudtunk adatokat menteni a vinyóról.
Tegnapelőtt egy másik vinyóra tettem fel egy új XP-t, eredmény nem változott. De legalább a vinyó épen maradt :D

(#10) GabeTR válasza FRaGeR (#8) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

Csak nem esz meg a fene... Mondjuk nincs hideg a házban, de akkor is...

(#11) Phobos


Phobos
(aktív tag)

Azt furcsálom, hogy használtam csak 8500LE lehet venni.
Sima 8500-öt nem látok sehol.
Kicsit kihezen adtam el aén is annak idején a Gigabyte 8500-ömet . Igen brutál hűtés volt rajt, és a ramokat is hűtötte.
Még sikerült 25000-ért év elején elednom. De jó kis kártya volt ment 300/300 -on

Nem lesz hazája senki másnak, Erdély örökre Erdély marad.

(#12) odani


odani
(tag)

Hát nem t'om, én egész egyszerűen leszedném az ATI oldaláról a Catalyst 3.7-et, minek bonyolítani?

Jó, előtte leszeded a régi driverét. Kész.

(#13) GabeTR válasza odani (#12) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

Hehe :D
Én is azt hittem, hogy ennyi... :O

(#14) &rew válasza GabeTR (#9) üzenetére


&rew
(addikt)

a 9100 is sima bios csere :)
nem biztos, hogy szervizebe kell menni bios-csereert. atiflash-sel megcsinalod. elotte lemented a regit es ha valami baj van, visszatoltod. kulonben is, nem kene garit erintenie az ugyanolyan tipusu bios csereje. alaplapot sem lehet flash-elni garivesztes nelkul? :)

(#15) Jester.c


Jester.c
(aktív tag)

8500Le újonnan?
hogyan, ha 9100 sincs?

jesterc.hu

(#16) GabeTR válasza &rew (#14) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

De az alaplapi flash gyárilag kiadott, támogatott dolog, a videokártyával ugyanez a helyzet? Végülis, próba cseresznye...

(#17) GabeTR válasza Jester.c (#15) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

Nem kerestem az okát, volt, és örültem neki.
Lehet, hogy valamelyik dobozban találták a raktár mélyén.

(#18) &rew válasza GabeTR (#17) üzenetére


&rew
(addikt)

huu, GabeTR neharaguggy :(

nem birtam hazamenni csak hajnalban, es tok elfelejtettem a bios-t szegyenlem magam nagyon :( igerem, ma jo leszek es ejjel atkuldom. ezer bocs meg1x

(#19) GabeTR válasza &rew (#18) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

Semmi gáz!
Próbáltam este, összes kártya ki, install, driver stb. Semmi eredmény. Mindjárt kipróbálom másik gépben.

(#20) &rew válasza GabeTR (#19) üzenetére


&rew
(addikt)

masik gepben mizu?

mail ment. bocs, hogy kicsit szajbaragos, nem akartalak megserteni vele :))

(#21) Yutani válasza GabeTR (#19) üzenetére


Yutani
(nagyúr)

Kínlódtok a kártyával, de még egy konfigleírást sem láttam a topicban. Talán azt is meg kéne adni... :)

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#22) GabeTR válasza Yutani (#21) üzenetére


GabeTR
(csendes tag)

1. gép Abit KT7-L, Duron 750, 512 memória, összes kártyát kivettem, tehát azok nem zavarhatnak be.
2. gép ASUS P4B533, 1,7 Celeron, 512 memória, ebben volt még egy hálókártya.
A jelenség mindkettőben ugyanaz.
Megpróbálom ma egy Sp1-es telepítővel, aztán felteszem a mancsom :)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Radeon 8500le + winxp! help! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.