- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
Hála az égnek, nekem most nem viszket. Hiába 3.5 éves a gépem, tökéletesen megfelel az igényeimnek, ami javarészt munka (2D térképszerkesztés), meg némi netezés + filmnézés. Proci terén max. az 5600G lehetne, de pont az IGP az, ami semmit sem változott. Ráadásul mázlim van a procival, mert a 3000-es szériánál voltak gondok a memória órajelekkel (A 4000G széria meg ugyan az). Azért vettem 3600 CL16 RAM-ot, hogy talán megoldom a 3200-at és feszesebb időzítéseket használhatok, erre simán megy 3600-on! Abban bízok, hogy Intelék csinálnak a Battlemage szériából is 380-ast, mert azért az AV1 jó lenne.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Hinnye nekem is régóta bizsereg valami Én is AM4-en vagyok még (5900X), a konfig lassan 5 éve változatlan, de jelenleg inkább a 6 gigás GTX1060 hátráltat, konkrétan van 1-2 grafikai cucc ami RTX nélkül már el sem indul, a lokális AI dolgokról nem is beszélve (nagyjából 0 dolog megy rendesen a 6 giga VRAMmal).
De sajna az év nem úgy alakult anyagilag hogy most csináljak egy bármilyen váltást, legalábbis amekkora kompromisszumot be kéne vállalni az nem érné meg (tipikus "munkára lesz, de majd csak ha kitermeli az árát, viszont akkor már b***on oda" esete).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Sajnos igen. Nekem annyiba volt a váltás 7600X-re a régi cuccok eladása után, amiket lényegében azonnal elvittek így karácsony előtt, mintha upgradeltem volna használt 5800X3D-re, azaz ~130 ezer. Így most legalább van hova fejleszteni a jövőben (bár ilyen árak mellett nem tudom mikor/minek). Nem akartam még meglépni, különösképp, hogy valós igényem se nagyon volt erősebb CPU-ra, UE5-öt leszámítva, de azért az nem napi szintű. Csak hát ahogy írtam, viszketett.
Sent from my keyBoard
-
ncc1701
veterán
5800x3d-t nézegetek használtan, tényleg vicc kategória az ára. De 5600x-ről nincs értelme másra váltani, am5-be nem akarok beleugrani.
-
DraXoN
addikt
a sztori ismerős... azt a "sok nem sokkal drágábban" összeadódik, és végül már dupláját kellene költeni mint az eredetileg rászánt keret (és nem lenne annyival jobb).. de "jól esne", de annyit mégse költenék... azt inkább "hagyon a fenébe az egészet, majd ha olcsóbb lesz veszek" lesz a végeredmény ... pár havonta eljátszottam én is nemrég... most épp eladtam az asztali gépem és egy X390 laptopon "nyomorgok"? (hát.. nem egy gyorsvonat a 5700X-hez képest amim volt) ... majd január-február után tervezek valamit venni. bár most lehet megyek "budget" vonalra és csak úgy poénból újra veszek valami kínai 2011-3 alaplapot v4 xeonal... mellé egy RX6700(XT)-t (eléggé jó áron mennek mostanság)... azt meglátom elég-e arra amire nekem kell.. csak egy TPM2.0 chippet kell az alaplapra "hegeszteni" (forrasztani) és windows 11 is megy majd az új követelmények módosítása miatt (oké-oké eddig is ment, de nem hivatalosan, de innentől elvileg nem lesz akadály)... a DIY énem basztatja ez most...
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
félisten
ugyan ebben a cípőben vagyok hónapok óta, csak nekem Intelről kell( ene) AM5-re átállni. Pár hónapja úgy voltam majd ráér a 7800X3D aztán egyszer csak nem volt vagy nagyon drágán csak. Most meg ebből egy 9700X futná csak kide akkor meg ott a 7700X ... Az alaplapoknál is teljes gondban vagyok mert ok, B650E( szeretnék PCIE5.0-át ) de közben ott van nem sokkal drágábban az új X870. Szóval nem sokkal drágábban de alapból is drágán. Hol ez hol az van bennem... ah elengedtem majd lesz valami, de a viszketés... na az ott van..
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Nem az, hogy "fáj", de csak jobb, ha nem 80+, illetve ha idővel kicsit kiszárad a paszta vagy mittudomén, eldurran valamelyik házhűtő, vagy itthon a klíma nyáron, akkor nem árt, ha van mozgástér a rendszerben. Amúgy annyira vészes az 5800X se volt, játék alatt az is el volt 70 fok körül. A 7600X-nek meg 95 a plafon papíron, szóval jó ez így. UE5 alatt még nem próbáltam, compile alatt az ad neki rendesen, de egy ssd hiba miatt kicsit elszállt a projektem, amit készítettem és még erőt kell vennem hozzá, hogy újra nekiálljak (van backup).
Sent from my keyBoard
-
DraXoN
addikt
tudom fájdalmat okozhat, de 90C-on se lesz baja a cpu-nak ha azon megy ... persze, élettartamban lehet jobb a 70C, de nem igazán tudjuk ez még most pontosan meghatározni mennyivel is más.
Ezek a cpu-k elvileg jobban bírják a magasabb hőmérsékletet mint a 10-15-20 évvel ezelőtti processzorok (meg részben elvileg abból is jön a magasabb hőmérséklet kijelzés, hogy pontosabb a mérés, kevésbé csak "betippelt").The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Graphics
Jómunkásember
Az úgy volt, hogy elkezdett viszketni. Olyankor meg ritkán múlik el és meg kell vakarni. --
Nem jut eszembe melyik filmben volt egy hasonló mondat... Blöff vagy melyik.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Apone33
őstag
Jaj ez viszketés ismerős, főleg mikor még aludni se tud nagyon az ember, hogy mit vegyen. Én is így voltam idén, először egy 5600x volt asus prime lap mellett, aztán kell egy 8 magos így 5800x lett, végül gondoltam, hogy meg kellene nézni mit tud az 5800x3d ezért vettem. Egy idő után á mondom meg kéne nézni az Intel-t is. ( már rég volt) nem rég vettem is egy I5 14600k-t. 2 hónapra rá kéne egy 14700k de akkor már agyaltam, hogy kellene egy újabb ddr5-ös lap is mellé. Most az még nincs jelenleg dd4 van. (idén már nem is lesz ddr5)
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Interactive Brokers társalgó
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10