Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) icecave válasza lugosi (#2000) üzenetére


icecave
nagyúr

Rendben. Egyelőre még csak ismerkedünk, állítgatom a dolgokat. Lenyomtam egy szobabicajos intervallum edzést már, egészen jól teljesíett.

Megnézem, érdekes a súlyzós edzés, elkezdi megtippelgetni, hogy miket csinálok. Vicces :D

(#2002) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!

Ismerősöm amatőr szinten elég komolyan sportol. Pl pontos időpontban veszi be az étrendkiegészítőket a munkahelyen is.
Egyik sporttársa, alig múlt 40, versenyen meghalt futás közben. Állítólag túlhajtotta a szívét. Előbb lelassult, már csak sétált, aztán összeesett.

Van egy képlet, 220 - életkor = a maximális pulzus amit nem szabad átlépni. És 40 év felett el kell járni kardiológushoz, akár sportol valaki akár nem.

Milyen eszköz a megfelelő egy intenzív mozgást végző sportolónak hogy állandóan figyelje a pulzust? Korábban már írtam ide meg olvastam. Itt a topikban azt hiszem a Polar H10 mellkaspántos szenzor amit kompromisszum mentes tökéletes HR monitorként ajánlanak. Most sincs nála jobb?
De mi van ha valaki eléri a neki megengedett maximális pulzust? Azt honnan fogja tudni? Pláne versenyen amikor arra figyel minden erejét beleadja.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#2003) Jorus válasza tknof1871 (#2002) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az egy nagyon elnagyolt képlet, kb. mint a BMI, egyénileg nagyon eltérő értékek lehetnek. Nincs olyan, hogy "megengedett pulzus". Nekem pl. a képlet szerint 180-nak kellene lennie a max pulzusomnak, ehelyett 198. A nyugalmi 51.
Ha ismerősöd komolyan sportol, ismernie kell a pulzustartományát és a pulzuszónáit. A legtöbb komolyabb sport óra tudja ezt a funkciót, meg kell mérni a max pulzust (sprint, sprint, aztán, amikor úgy érzi nem bírja, akkor ing, gatya - értelemszerűen nem a 70 éves nagynénit kell így megmérni, sportolókról beszélünk), illetve a nyugalmi (ébredés utáni, fekve, nyugalomban mért pulzusérték). Ez adja meg az egyéni aktuális pulzustartományát, ami az évekkel, edzettségi szinttől függően változik. A pulzustartományon belül vannak a %-ban meghatározott pulzuszónák, amiben a különböző ideig végzett tevékenységek különböző hatásokat eredményeznek.
Pulzuszónák és használatuk
Max pulzus meghatározása

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2004) zharkanyi válasza tknof1871 (#2002) üzenetére


zharkanyi
tag

Ajjaj. Felejts el mindent, amit az előbb leírtál. Kezdjük tiszta lappal.

1.
220-életkor az ugyan a maximális pulzus „képlete”, de egyrészt ez nem úgy maximális pulzus, hogy nem szabad fölé menni, hanem úgy max. pulzus, hogy nem tudsz. Másrészt ez egyénenként nagyon eltérő. Egy 40 éves embernél lehet átlagosan ez 180, de lehet akár 165 is, vagy épp 200.

2.
Kardiológushoz elmenni nem árt. Aki komolyan sportol annak amúgy is kell mennie sportorvoshoz, de mondjuk aki felnőtt fejjel kezd maratonra készülni az is menjen el. Biztos, ami biztos alapon. Azért kell, hogy kizárjunk valami sporttól független betegséget, ami adott esetben végzetes lehet. (Nem csak futás közben. Lépcsőn felfelé gyalogolva, bármi terhelőt-stesszeset megélve, egész napi autóban üléstől, de akár az ember álmában is…)
Jellemzően akinél megállapítanak valami betegséget, annak onnantól nem csak a sport kapcsán kell figyelnie, hanem a normál életben is. Persze lehetnek kifejezetten a sportra vonatkozó korlátozások is, akár még javasolt pulzustartomány is, amit nem célszerű átlépnie. Ezt viszont ilyenkor a kardiológus mondja és mégegyszer hangsúlyozom, hogy csak szervi bajjal, betegséggel rendelkező embereknek. Attól, hogy valaki 40, 50, 60 vagy 70 éves még nem fog neki ilyet mondani az orvos.

3.
Ha valaki egészséges és nem gyógyszerezi magát, vagy doppingol, akkor nem tudja magát úgy túlhajtani, hogy abból bármi komolyabb baja legyen. Egy maratonon az indulók átlagéletkora simán 40 felett van, 90%-uk maximumra kihajtja magát és mégsem történik velük semmi. Elfáradnak és lehet hetekig pihenik ki az eseményt, de ennyi. Akivel baj történik ott valami betegség, szervi gond mindig van a háttérben. (kivéve gyógyszer és dopping esetén); Természetesen vannak extrém kivételek, de ne arra gondolj, hogy keményebben fut, mint a többiek. (Kiszáradás, ásványi anyagok hiánya és arra 10 liter víz fogyasztása… )

4.
Pulzusmérő használata hasznos lehet és még riasztást is be lehet állítani, hogy adott pulzusnál csipogjon az óra, meg zizegjen a csuklódon, de…
Hacsak a kardiológus nem mondott valami konkrétat teljesen felesleges mindenféle képletből számolt max. pulzust beállítani. Egyrészt nem tudod pontosan mennyi, másrészt ha te tudsz annál magasabb pulzusra menni, akkor már eleve az a magasabb pulzus a max. pulzusod. Magyarul soha nem csipogna az óra.
Ami miatt a pulzusmérő óráknak értelme van az egészen más. Én pl. 180 körüli max. pulzussal rendelkezem. Maratonon olyan 160 körüli pulzust lenne érdemes beállítanom, mert azon a pulzuson van esélyem egyenletesen kibírni egy maratont. Ha ennél magasabb pulzuson kezdenék, akkor idővel „elfáradnék” és képtelen lennék tartani az adott tempót és pulzust. Magyarul esne a pulzusom, előbb 160 alá, aztán akár 150 környékére is. Esélyem nem lenne a 180-as max. pulzusomat akár csak megközelíteni.
Egy rövidebb versenyen, mondjuk 10km-en már előfordulhat, hogy a hajrában a max. pulzus közelébe kerüljek, de annak sincs jelentősége. Valószínű csak annyit jelent, hogy maradt még egy kis tartalékom a végére.
Szóval a pulzusmérésnek sok értelme lehet, de az pont nem amit te írtál. Sorban a következők:
Orvos által meghatározott pulzus betartása (esetek 0,5%-a)Célversenyen a maximális eredmény eléréséhez ideális pulzus tartása (nekem pl. kb. 160 maratonon, 166 félmaratonon, 170 egy 6-7km-es versenyen…) (esetek 20%-a)Edzéseken az optimális pulzustartomány tartása (pl. hosszú és könnyű futások nálam 140-150-es pulzustartományban.) (esetek 30%-a)Utólagos elemzése az edzés/verseny közben mért pulzusadatoknak (előző két esettel átfedésben)Divat, illetve az egyénnek fogalma sincs mit tudna kezdeni a mért pulzusadatokkal (esetek 50%-a)

Polar H10 mellkaspánt csak egy mellkaspánt. Kompatibilis sok futóórával és telefonnal, de nem mindennel. Önmagában nem használható. Ellenben minőségi és ár/érték arányban jónak számít. Ugyanakkor egy olcsó noname pulzuspánt is bőven elég, ha valaki csak azt akarja figyelni, hogy a pulzusa pillanatnyilag mennyi. Van nála jobb, de az már olyan adatokat is mér, amire igazából csak a profi sportolóknak lenne szüksége, mégis sokunknak van (nekem is), mert érdekes, izgalmas.
Ha valaki pulzust szeretne mérni, akkor először az eszközt (óra, esetleg telefon) találja ki és ahhoz válasszon céljainak megfelelő pulzuspántot. Többnyire a H10 tényleg egy jó és megbízható választás amúgy.

(#2005) lugosi válasza zharkanyi (#2004) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

A 3. szerintem nem igaz, a többi nagyon hasznos infó.

(#2006) lugosi válasza tknof1871 (#2002) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Állítólag az apple watch-okban van valami egészségügyi szempontból elég fejlett pulzusfigyelés, több cikk is volt már arról hogy komolyabb szívproblémákat előzött meg, de csak leírtak alapján ismerem, próbálni sosem próbáltam, esetleg ennek nézz utána.

(#2007) zharkanyi válasza lugosi (#2005) üzenetére


zharkanyi
tag

Mire gondolsz pontosan?

Pontosítsuk akkor, mert én igyekeztem tényszerű lenni.

Én ezt úgy értettem, hogy mondjuk egy futóversenyen (legyen akár 10, 21km, vagy maraton) egy egészséges ember nem fog összeesni és meghalni. Kiszáradhat, begörcsölhet, elájulhat a hőségtől... érheti baleset...
Ha nagy baja lesz (maradandó, vagy halálos), akkor vagy nem volt egészséges (pl. meglévő keringési problémája volt), vagy valamivel befolyásolta a szervezetét (drog, dopping, fájdalomcsillapítók).

Az ember maga is tud extrém hülyeséget csinálni, de ez nem a túl gyorsan, vagy túl sokáig fut típusú hülyeség. Ezekkel max. bedől az árokba és ott vagy magától heveri ki, vagy a mentősök kötnek be neki egy infúziót. (ha egyedül volt a sivatag közepén és ott hal meg az árokban az más típusú hülyeség)
Ezek nagyon durva extremitások szerintem. Szóval ha úgy tetszik pontosítom magam: Aki józan ésszel felméri a dolgokat és egészséges annak nem lesz baja.

Extrém esetre példa: Volt pár éve valaki aki az ásványi anyagok hiányába halt bele egy futóverseny után. Nem ivott verseny előtt/alatt csak vizet, abból viszont vagy 10 litert és ez vezetett a halálához. Felhigult a vére vagy mi, de tuti nem jól fogalmazok.

(#2008) lugosi válasza zharkanyi (#2007) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Így már értem.

Amit a végén írsz, olyan tényleg van, vízmérgezésnek hívják (bár lehet hogy az elnevezés nem teljesen pontos, de ez a neve).

(#2009) icecave válasza icecave (#2001) üzenetére


icecave
nagyúr

Érdekes, hogy szobabicaj alatt totálisan jó volt, ma azonban nem mért jól. Gyalog jöttem fel a munkahelyre (200+ lépcső és még emelkedők is), a végén azért már volt pulzusom rendesen, mégis 113-116-ot mutatott az óra (saccra 145-150 körül volt valójában). Ami a vicces,hogy nem volt nagyobb mozgása a karomnak, mint egy szobabicaj alatt, mert azt ugye tudjuk,hogy elfogadható, hogy súlyzós edzés alatt nem találja/félremér, hisz ott folyamatosan mozgatja nagy tartományban, meg feszítgeti is az ember a karját.

Azt hiszem, veszek majd egy pulzusmérő pántot, nem tudom, melyiket érdemes, gondolom nem kell azért egyből a 30k+-os Garmint megvenni. Persze nem arra kell,hogy tudjam, mennyire megy fel az érték, mire felérek a munkahelyhez, de adott esetben pontosabb lenne edzések alatt, ami nem "indoor cyling" jellegű.

(#2010) tknof1871 válasza zharkanyi (#2004) üzenetére


tknof1871
őstag

Van nála jobb, de az már olyan adatokat is mér, amire igazából csak a profi sportolóknak lenne szüksége, mégis sokunknak van (nekem is), mert érdekes, izgalmas.

Milyen adatok ezek?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#2011) zharkanyi válasza tknof1871 (#2010) üzenetére


zharkanyi
tag

Van ami pl. úszás közben is méri a pulzust és az alábbi adatokból is kiderülhet egy amatőr számára is ha pl. féloldalasan terhel. A többi az meg csak érdekesség, legalábbis jelenleg nekem biztosan. Ha valaki tud segíteni értelmezni szóljon! :)

Szóval a lényeg (copy - paste Garmin.hu-ról):

Az alábbi futásdinamikai adatokat biztosítja:

Lépésszám — a percenként megtett lépések számaFüggőleges oszcilláció — annak mértéke, hogy mennyire "pattog" futása során; törzsének függőleges kilengését mutatja centiméterben minden lépésnél

Talajérintési idő — az az idő, amit láb a talajon tölt a lépések során (milliszekundumban mérve)

Talajérintési egyensúly — megmutatja, hogy a bal és jobb lába milyen arányban érinti a talajt (százalékban mérve); például 53,2 százalék balra mutató nyíllal, azt jelenti, hogy bal lába többet töltött a talajon

Lépéshossz — a lépéseinek hossza méterben kijelezve

Függőleges arány — annak arányát mutatja meg százalékban, hogy lépésenként mennyire emelkedik el. A kisebb szám általában jobb futási technikát jelez

(#2012) zharkanyi válasza zharkanyi (#2011) üzenetére


zharkanyi
tag

Ja és van olyan app az órára ami megfelelő óra-pánt kombinációval Wattot számol, ami állítólag még jobb edzéstervezést/edzésvezetést tesz lehetővé mint a pulzusmérés maga.

Aki bringás biztos hallott már a wattmérésről, mert ott a pedálba integrált wattmérő ha jól tudom elég elterjedt.

(#2013) Jorus válasza zharkanyi (#2012) üzenetére


Jorus
nagyúr

Igen, én is használom, Stages Power a márkája, a Saint hajtókaromhoz való, és szépen párosodott a Garminommal Ant+-szal. Bringázás közben Polar mellkaspánt és a wattmérő gyűjti pluszban az adatokat.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2014) lugosi válasza zharkanyi (#2012) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Én nézegettem tavaly wattmérőt a bicajhoz, de brutál drágák voltak, inkább letettem róla. Ha van valami megfizethetőre tipped, megköszönöm.

(#2015) zharkanyi válasza lugosi (#2014) üzenetére


zharkanyi
tag

Hát amivel én találkoztam az csak egy Connect IQ app az órámra,ami valahogy wattot számol futás közben. Nem értettem belőle sokat, így töröltem is.
Nem tudom mennyire megbízható, illetve megy-e bringázás közben vagy sem.

(#2016) tknof1871 válasza zharkanyi (#2011) üzenetére


tknof1871
őstag

Köszönöm a választ!

Ezek olyan funkciók amiket talán még az egészségügyben is érdemes lenne használni. Például valakit baleset ért, mozgásszervi károsodást szenvedett el, és értékelni lehet mennyire sikerült a rekonstrukciós műtét, vagy hol tart a fizikoterápiás kezelés, az utókezelés/rehabilitáció (fizikoterápia, gyógytorna). És csak egy mellkaspántot kell hordani!

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#2017) zharkanyi válasza tknof1871 (#2016) üzenetére


zharkanyi
tag

No azért ehhez az is kellene, hogy valamit tudjunk kezdeni a kapott adatokkal. Legyen aki értelmezni tudja őket.

Mikor elkezdtem használni, akkor egyből szaladtam a gyógytornász feleségemhez, hogy miért 49,1%-al terhelem a bal lábam és 50,9%-al a jobbat, mire az volt a válasza, hogy "mindenki féloldalas valamennyire". Ezt el is tudom fogadni, de tuti van az a szint, amivel már foglalkozni illene. Nem hiszem, hogy egy 60-40 normális lenne.

Amúgy az edzők is biztos tudnának mit kezdeni egy lépéshossz adattal. Anno volt olyan futótársam akinek az edző mondott testtartás, lépéshossz/lépésfrekvencia, talajérintés kapcoslatos tanácsokat.

Nem tűnik nagy ördöngősségnek. Angolul utánaolvasva biztos hamar össze lehetne szedni a lényeget. Ugyanakkor ahogy én sem, úgy a felhasználók 99,9%-a se kezd semmit ezen adatokkal.

(#2018) tknof1871 válasza lugosi (#2006) üzenetére


tknof1871
őstag

Köszönöm a választ!

Néhány órát olvasással töltöttem és nekem ez rajzolódott ki.

Apple Watch:
Az Apple Watch EKG vagy ECG funkciója egycsatornás (one-lead or single-lead ECG or EKG).

A kardiológusok egyhangú véleménye jelenleg az hogy senkinek se tudják ajánlani. Egészséges vagy tünetmentes (tünetmentes alatt arra gondolok van egy kicsi szívprobléma amit még nem fedeztek fel olyan jelentéktelen) embereknek nem ajánlják mert nem elég pontos nem elég megbízható. Nem képes 24 órán át folyamatosan mérni és a mérést eltárolni adathordozón. Csak 1 csatornás.

Egy készüléket kiemeltek a kardiológusok, ami elérhető áron kapható, laikus is tudja otthon (majdnem bárhol és bármikor) egyedül önállóan használni és olyan pontos, olyan minőségű mérést végez, ami már a kardiológusoknak is értékelhető eredményt ad, de ez se tud hosszabb ideig mérni:
AliveCor® KardiaMobile 6L | FDA-Cleared | Wireless 6-Lead EKG | Works with Smartphone | Detects AFib or Normal Heart Rhythm in 30
(A 6L arra akar utalni, hogy ez már 6 csatornás.)
Youtube videón bemutatta egy hölgy hogyan használja. Méréshez szükség van mindkét kézről a mutatóujjakra és a középsőújjakra plusz az egyik lábra boka felett amire a készüléket kell fektetni.
iOS és Android támogatás (nem támogatott mindegyik OS verzió, nem támogatott mindegyik telefon még ha az OS verzió jó is lenne).
Ára: USA-ban $ 149.00; Amazon.de 280,00 €.

Végül is egy kardiológusnak a belépőszint egy EKG vagy ECG készüléknél (ahogy nekem lejött) az a minimum 12 csatorna, 12-elvezetéses EKG készülék. 12 csatorna a minimum a hordozható kivitelnél is ami 24 órás folyamatos mérést végez és eltárolja az adatokat (Holter-vizsgálat).

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#2019) lugosi válasza tknof1871 (#2018) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Azt nem írtad hogy folyamatos EKG-t akarsz csinálni. Hát, ha ilyen kell akkor lehet hogy a 24 órás holtert kell viselni, de az szerintem rettentő kényelmetlen, nem hiszem hogy egy sportoló hajlandó lenne nap mint nap viselni.

(#2020) tknof1871 válasza lugosi (#2019) üzenetére


tknof1871
őstag

Inkább arról van szó, hogy orvosi szemszögből (ami nyilván egybeesik az alanyéval vagy páciensével) a mérésnek időben elég hosszúnak kell lenni, és 1 csatornánál sokkal többre van szükség. Elég sok és elég pontos adat kell különben nincs értelme a mérésnek. (Biztos itt is jobb a több.)
Úgy tűnik jelenleg nem létezik otthoni EKG készülék aminek értelme van. Az orvosi EKG-k megfizethetetlenül drágák és körülményes a használatuk.
A HOLTER minimum 24 órás de lehet 48 órás vagy annál is hosszabb vizsgálat. Amit összeolvastam a 12 csatornás HOLTER az alap de lehet még több csatornás, akár 24 csatornás.

de az szerintem rettentő kényelmetlen, nem hiszem hogy egy sportoló hajlandó lenne nap mint nap viselni.
A QardioCore-t, ami olyan mint két bumeráng összeragasztva, pont a sportolókra próbálrák rábeszélni (meg mindenki másra). De az is csak 1 csatornás. Az árához képest nem túl jó az értékelése amazon-on.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#2021) SI-ZO


SI-ZO
csendes tag

Sziasztok!
Olyan pulzusmérővel ellátott órát vagy karkötőt keresek, ami 5000Ft alatti árfekvésű, és pontosan mér. Funkcióit tekintve, csak a pulzusmérő a fontos, a többi nem érdekes. Edzéshez használnám. Segítségeteket előre is köszönöm.

(#2022) lovace válasza SI-ZO (#2021) üzenetére


lovace
aktív tag

Erre szerintem a legolcsóbb és legpontosabb megoldás, ha a decathlonban veszel olyan órát, amihez jár pulzusmérő öv. Csuklóról sose lesz pontos az eredmény.

(#2023) Viper26


Viper26
nagyúr

Fenix 3 HR-nél nincs emoji support? 5-ös tudta. :F

Pixel 7 | FR955

(#2024) Yoshida válasza Viper26 (#2023) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Nekem sima 3 van, és nincs és soha nem is volt. Sztem a sw nagyérszt ugyanaz a hr-nél is. (sőt nem is tudtam, hogy az 5-ösben van már support rá :D )

(#2025) Viper26 válasza Yoshida (#2024) üzenetére


Viper26
nagyúr

Akkor így marad. :D
5-ösben simáz tudta kezelni, ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

Pixel 7 | FR955

(#2026) lugosi válasza Viper26 (#2025) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen de nem mindet. Ott is van aminek a helyén valami helyettesítő jelenik meg ha jól emlékszem.

(#2027) Viper26


Viper26
nagyúr

Fenix 3 minden sync alkalmával vonyít, hogy nincs több hely, ezt ki lehet kapcsolni valahogy? Oké nem telepítek mást, de nekem kell az orrom alá tolni minden alkalommal.

Pixel 7 | FR955

(#2028) Viper26


Viper26
nagyúr

A 6X szíja jó hozzá igaz?

Pixel 7 | FR955

(#2029) Jorus válasza Viper26 (#2028) üzenetére


Jorus
nagyúr

26 mm-es Quickfit megy a 3/5X/6X Garminokra.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#2030) Viper26 válasza Jorus (#2029) üzenetére


Viper26
nagyúr

:R

Pixel 7 | FR955

(#2031) lancia75


lancia75
csendes tag

Sziasztok.Használ valaki Garmin vivosmart4 aktivitásmérőt?
Szükségem lenne a Magyar nyelvi fájlra.Tudna valaki küldeni?
köszönöm.

Clara pacta boni amici. /Tiszta (nem hátrányos)szerződés.

(#2032) lugosi válasza lancia75 (#2031) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Heló! Nekünk van egy a családban, ha megmondod hogy hogy lehet belőle kimásolni, én szívesen elküldöm.

(#2033) lancia75 válasza lugosi (#2032) üzenetére


lancia75
csendes tag

Üdv.Köszönöm.Rá kell dugni a gépre,és a garmin mappán belül a van a text mappában,LNG file

[ Szerkesztve ]

Clara pacta boni amici. /Tiszta (nem hátrányos)szerződés.

(#2034) zolnagy


zolnagy
őstag

Polar M400 órám van. Hozzá egy H7 pánt. Az övből már a második megy tönkre 2 év alatt, mert valamelyik érzékelő megtörik az övön, így már nem vezeti el a jelet. Most nézem, hogy itthon az ehhez való soft strap már nem kapható sehol, csak a pro strap. Ez ránézésre is jobb csatlakozású, mint a korábbi, meg talán tartósabb (?) Nem mindegy, mert a pro strap ~10e Ft-tól (+ posta) van, de ennek az árából 5 db soft strap övet tudnék rendelni ebayen.
Van valakinek mindkettővel tapasztalata?

Erre a hibára gondolok:

[ Szerkesztve ]

(#2035) HUNited


HUNited
senior tag

Sziasztok!
Vettem egy mellkaspántot, mert az Amazfit BIP órám pulzusmérése finoman szólva sem pontos.

Olyan Android alkalmazást tud valaki, ami fut a háttérben, csinálhatom a gyakorlatot a kedvenc appjaimmal (ezek nem támogatnak pulzusmérő pántokat, pl. Keep, Fitify), és beszinkronizálja Google Fit rendszerbe az adatokat?

A Strava, Endomondo, MapMyRide telepítve vannak, és ezekben frankón működik is az öv, de a fitnessz appok nem nagyon támogatnak ilyet hardveresen (vagy amelyik igen, az meg fittness appként nem vált be nekem, de esetleg ilyen irányú javaslatot is szívesen veszek).

Köszi a segítséget!

Amúgy Beurer PM235 pánt akciósan ingyen szállítással 7090 Ft (http://beurermedical.hu/sport/pulzusmero-orak/beurer-pm-235.html). Ennyiért nem nagyon láttam még ANT+ és BLE kompatibilis pántot, ha valaki most venne ilyesmit.

(#2036) Yoshida válasza HUNited (#2035) üzenetére


Yoshida
aktív tag

biztos vagy az ant+-ban a Beuer esetén? a leírásában a linkeden csak BT meg analóg jelet ír. Az ant+ nem analóg, az nem lehet.

Viszont 3 év garanciás, ilyet se láttam még pulzusmérő övben :D bár gondolom a pántra elhasználódás miatt nem adnak cserét, de maga a kütyüre 3 év az elég megnyugtató.

(#2037) HUNited válasza Yoshida (#2036) üzenetére


HUNited
senior tag

Hm nem ANT+ a telefonom, szóval nem tudtam kipróbálni, de az 5,3 kHz az nem az ANT+?

De amúgy én Bluetoothon használom.

(#2038) Crytek


Crytek
veterán

Nem tudom ki mennyire nézett már ilyesmit ,de valaki nem tudja véletlenül, hogy akármelyik Xiaomi/amazfit órával rögzített pl futást fel tudnék-e tölteni pl a Garmin connectre?

Nézegetem ezt az [Amazfit Ares-t] és nagyon tetszik tud mindent ami nekem kell és ott kint nincs 25K még ha mire ideér lesz 50k is kb best buy lenne nekem.
Csak már évek óta garminnal futok és nem akarom az adataimat elhagyni hanem ide gyűjteném tovább nem tudom lehetséges-e.

Next PC Upgrade: 2022

(#2039) Yoshida válasza Crytek (#2038) üzenetére


Yoshida
aktív tag

Kézi feltöltésen kívül szerintem tuti nem lesz semmi más lehetőség, nehogy az ő rendszerük használd "ingyen"

(#2040) Cancer válasza Crytek (#2038) üzenetére


Cancer
senior tag

Szia Nekem volt HuaweiHealth + Band 4 páros és Amazfit GTR is. Egyiknél sem lehet adatot exportálni vagy garmin.connect-tel összekötni. Ráadásul az Amazfit GTR még teljesen használhatatlan is bármiféle sportra. (Elég sokan vagyunk, akik megpróbálták...elveszti a jelet (ha előtte egyáltalán megtalálja)
Én a magam részéről jó döntésnek érzem a mai napig, hogy áttértem Garminra. Jel kb azonnal és pontos követés. Ez a hány napot bír az óra...hát... heti 2-3 (1-1,5) órás track után szoktam feltölteni. Ha edzés után 30% alatt van, töltöm. Amíg lezuhanyzom, átöltözöm, 90%-ra megy fel. Szerintem 3-4 naponta nem olyan teher 30 percre levenni az órát...

Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

(#2041) Viiktor1989


Viiktor1989
tag

Sziasztok. Pulzusmérős, alvás figyelos órát keresek. 20-30 ezer forint (vagy,ha megéri,lehet drágább is)értékben miket érdemes szemügyre venni? Köszönöm.

(#2042) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

A Garmin szerverek nem mennek kb 24 órája, ha valami ilyesmibe beleszaladtok, nem az eszköz hibája.

(#2043) zharkanyi válasza lugosi (#2042) üzenetére


zharkanyi
tag

Hát nem, hanem a cégé. Nem mondom, hogy egyedi az eset, mert akinek volt Suunto-ja az tudja, hogy milyen idegesítő az ilyen.

Ugyanakkor ha egy kütyüs cég képtelen az egyik szoftverét (Express) 1 hónap alatt kijavítani, vagy legalább visszatenni az előző működő verziót, aztán az eszközeik használatát lehetővé tévő alap szoftverük áll le egy napja, akkor az nem sok jót jelent.

Garminom van, nem is tervezek cserélni, de azért remélem lesz akkora a bukta a Garminnál, hogy megérezzék és változtassanak a hozzáállásukon. Nem tetszik ez a "mi vagyunk a piacvezetők, a többiek is bénák így nekünk még ez is belefér hozzáállás".

(#2044) gulyasa válasza lugosi (#2042) üzenetére


gulyasa
őstag

És hogy pontosítsuk a dolgot:
Tegnap-tegnapelőtt valamikor ransomware támadás érte a Garmin szolgáltatásait (a szervereket) és most "tűzoltanak".

Valójában minket, Garmin óra használókat csak annyiban zavarhat a dolog, hogy az órákat nem lehet szinkronizálni, vagyis pl. az azóta elvégzett és az órán elmentett tevékenységeket nem lehet feltölteni a Connect fiókba és így onnan sem küldődik tovább a "3rd party" tracker szolgáltatásokba (Strava, Endomondo, stb.)
Viszont a legtöbb órából manuálisan ki lehet másolni magukat a FIT fájlokat az "ACTIVITY" mappából és azokat már fel lehet tölteni akárhová (vagy előtte átalakítani GPX-be, stb.)

A nagyobb baj a flyGarmin szolgáltatás kiesése. A repülőfedélzeti Garmin navigációs eszközök adatbázisát (ha jól értelmeztem) minden felszállás előtt frissíteni kell (sok helyen légügyi hivatali/hatósági előírás az ilyen rendszer megléte és használata), csak ez most nem lehetséges...

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#2045) lugosi válasza gulyasa (#2044) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“Valójában minket, Garmin óra használókat csak annyiban zavarhat a dolog, hogy az órákat nem lehet szinkronizálni,”
Nem csak ennyiben érint.
Mint ahogy több külföldi fórumon is írták, ez az eset rávilágít arra, hogy mennyire szerverfüggő sok Garmin szolgáltatás és funkció, még bizonyos esetekben feleslegesen is. Nekem egy Fenix 5X-em van, az alkalmazás a szerverek leállása óta két adatot mutat a telefonon: a napi lépésszámot és a napi kalóriát. Nem látom be, hogy pl a folyamatosan mért pulzust miért nem tudja kijelezni az app, ahhoz miért kell szerverkapcsolat. Vagy az óra által mért tevékenység adatainak a megjelenítéséhez miért kell szerver, ott van az órán, átmegy az appba és látnom kéne, de nem.

Ezeket és más funkciókat feleslegesen köti a gyártó a szerverkapcsolathoz.
Ezen kívül, miután a személyes adatainkkal babrálnak éppen, nagyon nagy probléma hogy semmit sem kommunikálnak, az érdemi infók pletykák alapján jelennek meg. Én csalódtam bennük.

(#2046) gulyasa válasza lugosi (#2045) üzenetére


gulyasa
őstag

"A hiba az ön készülékében van."

[ Szerkesztve ]

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1

(#2047) lugosi válasza gulyasa (#2046) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Vagy csak annyi, hogy az iOS appban nem mutatja :/
Néztem egy másik garmin készülék - iphone párost reggel, ott sem mutatja.

(#2048) bringasisti válasza lugosi (#2045) üzenetére


bringasisti
őstag

Volt egy kis vírus, azt nyögik

BENEFON DELTA--------N8

(#2049) lugosi válasza bringasisti (#2048) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Az a baj hogy a cég nem mond erről semmit. Csak találgatások vannak meg pletykák. Ez így elégtelen kommunikáció a részükről. És vajon mi van az adatainkkal?

(#2050) zharkanyi válasza lugosi (#2049) üzenetére


zharkanyi
tag

Rohat pipa vagyok a Garmin-ra (nem feltétlenül a mostani miatt, hanem ami mostanában zajlik; Express leállás...), de azér kommunikál:
https://www.garmin.com/en-US/outage/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.