Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/
Backup center, mail gateway, proxmox hypervisor és datacenter letöltés: https://enterprise.proxmox.com/iso/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecstama
tag
Tudom, ahogy írtam a netes keresgélés már végbement, de nem oldották meg a hibát.
IPv6 kikapcsolva, IP cím jó (ha a klónozott gép címeit átírom arra amit az újnak adok, akkor az is működik), ütközés sincs.Egyenlőre azt kutatom hogy tényleg elindul -e a konténer "belseje" is, de még nem tudom hogyan kéne
-
-
nemurea
aktív tag
-
soldi3r
veterán
Leghostoltam a 240-es meghajtora az OMV-t, igy most felszabadult a 60-asom. Este megprobalom rarakni a Proxmoxot.
Az osszefoglaloban levo (Fogyasztás csökkentés, Optimalizálás) leirtakon kivul van meg valami amit erdemes beallitani, mielott visszarakom a VM-ek meghajtojat?
Egyaltalan pl az OMV-t a scriptbol vagy "hagyomanyos" modon erdemesebb telepiteni? -
soldi3r
veterán
Az OMV az marad, de az is virtualizalva. Elso korben csak ez lenne a lenyeg, annak kellene gordulekenyen menni. A Proxmoxnak lesz a regi 60 gigas SSD, a virtualis gepeknek meg berakom a 250-est. ZFS, LVM nem volt, nem is lesz.
Igen, elso korben a 60-ast atklonozom a 250-esre es utana kezdem ra a telepitest. -
dbius
veterán
Köszi
, én meg azért kérdeztem, mert nekem is fstab-ban van mountolva az egyik VM-nek átadott 2 db hdd, és csak lestem amikor kinvolt kapcsolva a szerver, hogy miért ilyen lassú a boot
Egyből beugrott, hogy a nem elérhető csatolási pont miatt, de nem nagyon túrtam utána, mert 99%-ban online a szerver. -
danih
veterán
Igazából nem értem mi történik, beraktam a repókat de tököm tudja tényleg honnan szedi le...
root@proxmox:~# apt-get install r8168-dkmsReading package lists... DoneBuilding dependency tree... DoneReading state information... DoneThe following packages were automatically installed and are no longer required:proxmox-headers-6.8.12-4-pve proxmox-kernel-6.8.12-4-pve-signedUse 'apt autoremove' to remove them.The following NEW packages will be installed:r8168-dkms0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.Need to get 0 B/106 kB of archives.After this operation, 1,436 kB of additional disk space will be used.Selecting previously unselected package r8168-dkms.(Reading database ... 155877 files and directories currently installed.)Preparing to unpack .../r8168-dkms_8.051.02-2_all.deb ...Unpacking r8168-dkms (8.051.02-2) ...Setting up r8168-dkms (8.051.02-2) ...Loading new r8168-8.051.02 DKMS files...Building for 6.11.0-2-pveBuilding initial module for 6.11.0-2-pveError! Bad return status for module build on kernel: 6.11.0-2-pve (x86_64)Consult /var/lib/dkms/r8168/8.051.02/build/make.log for more information.dpkg: error processing package r8168-dkms (--configure):installed r8168-dkms package post-installation script subprocess returned error exit status 10Processing triggers for initramfs-tools (0.142+deb12u1) ...update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-6.11.0-2-pveRunning hook script 'zz-proxmox-boot'..Re-executing '/etc/kernel/postinst.d/zz-proxmox-boot' in new private mount namespace..No /etc/kernel/proxmox-boot-uuids found, skipping ESP sync.Errors were encountered while processing:r8168-dkmsE: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) -
danih
veterán
Köszi. Ezeket a megközelítéseket már próbáltam. Találtam jó sok cikket és semmi sem jó. Repo check, r8169 blacklist, satöbbi satöbbi. Sokan régi kernelt pineltek emiatt - én nem fogok.
A legfrissebb driver (alig egy hónapos) nem megy fel egy dependencia miatt - proxmox alacsonyabb verziót használ - szóval itt várni kell (megint).
Régebbiek meg elszállnak make.log-ban halmozódó hibákkal
-
Magnat
veterán
Nekem a nason van beröffentve, ami egy freebsd alapú rendszer, az újabb DSM verziókban amire még lusta voltam átállni már menüben lehet lehet aktiválni, de a 6.2.2-ben ami nekem van fent még az smb confot kellett ssh-n tákolni, ezt kellett beletenni:
server multi channel support=yes
aio read size=0
aio write size=0Az alsó két sor az aszinkron írást és olvasást tiltja le, ami elméletben visszafoghatja a rendszert, de a stabilitás miatt jobb, ha jól tudom.
-
Magnat
veterán
Közben kicsit Guglizgattam és pl itt is azt írják a posztban h nem műxik Mac-en, és aztán a kommentek között írja vki, h Windows klienssel működik neki ahogy nálam is, illetve itt pedig a Synology bejelentése az SMB multi bevezetéséről, ahol szintén pont ezt a példát mutatja (csak 4 csatolóval, de az mindegy).
-
Magnat
veterán
Igazából csak tesztelgetek, arra meg tökéletes és így nem a host lokál tárhelyén foglalja a helyet ... ha ki tudná használni a multichannelt, tudja hozni egy diszk sebességét a hálózat (a PVE 2.5Gbe-n beszélget).
Egyébként enterprise környezetben is szoktak ilyet csinálni, csak ott inkább 10Gbe vagy még gyorsabb hálózaton

-
Ezeket találtam:
Dec 04 23:46:29 pve kernel: igb 0000:04:00.0 enp4s0f0: igb: enp4s0f0 NIC Link is Down
Dec 04 23:46:32 pve kernel: igb 0000:04:00.0 enp4s0f0: igb: enp4s0f0 NIC Link is Up 10 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX
Dec 04 23:46:34 pve kernel: igb 0000:04:00.0 enp4s0f0: igb: enp4s0f0 NIC Link is Down
WTF volt ez?
Dec 05 00:24:01 pve CRON[885683]: (root) CMD (if [ $(date +%w) -eq 0 ] && [ -x /usr/lib/zfs-linux/trim ]; then /usr/lib/zfs-linux/trim; fi)
Dec 05 00:24:01 pve CRON[885682]: pam_unix(cron:session): session closed for user root
Dec 05 01:17:01 pve CRON[895429]: pam_unix(cron:session): session opened for user root(uid=0) by (uid=0)
Dec 05 01:17:01 pve CRON[895430]: (root) CMD (cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
Dec 05 01:17:01 pve CRON[895429]: pam_unix(cron:session): session closed for user root
Ez a helper scriptekből van elvileg, eddig nem volt gond vele. Utána nincs bejegyzés, a következő ez:-- Reboot --
Dec 05 06:54:52 pve kernel: Linux version 6.11.0-1-pve (build@proxmox)
Innen megint minden OK
Opnsense-ben semmit nem találtam, túl kicsi log méretet adtam meg, mert hittem a net népének, h sz@rrálogolja az SSD-t
-
amargo
addikt
-
danih
veterán
Az a bajom a plex-szel hogy szaglászik. Kösz nem, pont ezért ugrottam a self-hostingba hogy ezeket elkerüljem...
Amúgy semmi gondom nincs a jellyfinnel, semmi kényelmetlent nem tapasztaltam. Minden kliens megtalálta a szervert gond nélkül. Transzkódolás megy hibátlanul. Semmit nem tapasztaltam abból amit leírtál - használok webes, mobilos, android tv-s klienst is. -
amargo
addikt
nekem semennyire nem tetszik a plex, pedig próbálkoztam, van lifetime license-em is.. de maradok az emby-nél sokkal jobban az én világom. A jellyfin-t is jobban szeretem, de emby mellett felesleges. Mindenre van kliense az emby-nek és jók.
szerk: tudom jól, hogy sokan nagyon szeretik a plex-et, amúgy a core része nagyon jó, de a külseje nekem nem tetszik ez sajnos egy szubjektív dolog..
-
Még egy dolog a hálózati részhez. Mennyire bírja a rendszer a hálózati adapterek cseréjét? Jelenleg gigabites switchem van, ezt szeretném lassan 2.5-re cserélni. A kinézett kínai csoda switcheken mindegyiken van egy vagy két SFP+. Az megoldható, hogy keresek valami olcsó használt SFP+ kártyát és optikán kötöm össze a switchel? Mert így elég egy RJ45 a bejövő netnek a belső háló felé meg az optika kommunikál. Persze ez egy újabb fehér folt, amivel pluszban foglalkozni kell.
-
amargo
addikt
Köszönöm az elismerő szavakat, viszont a hardware közeli dolgoknál eléggé a le vagyok maradva hozzátok képest

Én még amire gondoltam, hogy figyelmetlenségemben nem csatlakoztattam megfelelően az alaplaphoz (?), de akkor miért 3 nap után jelentkezik a hiba, ma 2x is előjött.. mikor beraktam a gépbe, akkor frissítettem a pve-t is és a FW-t is.
Most megpróbáltam, hogy kikapcsolom a PCIe energia gazdálkodását, amit írtam is (itt is erre jutottak: [link] , amúgy nem tudom mennyit jelent fogyasztás szempontjából..
). Még arra is gondolta, hogy majd felcserélem és átrakom a nvme1-be, mert kettő slot van a lapomon.Most ezt tudtam eddig tenni:
nvme get-feature -f 0x0c -H /dev/nvme0
get-feature:0x0c (Autonomous Power State Transition), Current value:00000000
Autonomous Power State Transition Enable (APSTE): Disabled -
Balinov
titán
Uraim, kis idom van ma este,gondolom feldobom a casaos-t debian alapu vm-ben. de hogyan? 1 hetig nem tudok vele foglalkozni es a terveim, otleteim, huss, mintha 0-rol kezdenem
.
feltettem a host-ra (SSD, amin a PM fut) egy debian 12.8. amd64dvd.iso-t, ebbol csinaltam egy VM-etHasonlo tutorialban (srac egy OMV VM-et rakott fel), nem inditja mindjart a VM-et,hanem hozzaadja a zfs volume-t, de nekem ott hibat dob (pedig ujra is kreatam a zfs poolt)
VM-en belul Hardware-add, disk, itt a storage dropdown-nal latom a zfs tankot a teljes kapacitassal, de ha megadok mondjuk 900GB-ot, akkor az alabbi hibat dobja

Nehragudjatok a szerencsetlenkedesmert, biztos valami banalis dolgot szabok el, de nem jovok ra sehogyse, hogy mi az
udv
Bali -
FOX888
tag
Nálam van a szerver, az ismerősömnél, távolban az adatai.
Beszélgetéseink alkalmával mondtam neki, hogy érdemes lenne a munkával kapcsolatos adatait menteni.
Én a Google Drive-ot javasoltam, de mivel az adatállomány nagysága meghaladja az ingyenes fiók kvótáját és az Ő elvei szerint csak azért fizet amiért nagyon muszáj, így ez kiesett. Kapott már külső HDD-t a mentésekhez, de az neki már macerás.
Amikor majd beüt az adatvesztés, akkor természetesen nálam fog sírni, hogy akkor Ő most mit csináljon adatok nélkül, ezért gondoltam, hogy próbálok valamilyen backup dolog összeeszkábálni neki, a meglévő eszközeimből. A proxmox jó ötletnek tűnik a próbálgatáshoz. Ehhez van egy régebbi gépem, ami a célnak tökéletesen megfelel.
Azzal tisztában vagyok, hogy ez a kiépítés nem biztonságos az adatvesztéssel szemben, de most egyenlőre nem is az a célom, hanem a lehetőségek kipróbálására használnám.
A NextCloud használatában láttam jó lehetőséget, de nem tudom, hogy valóban erre van e szükségem. -
Balinov
titán
de, de pont az lenne a cel. Csak azert nem probaltam meg ki csomo dolgot, mert meg szeretnem oldani (es egy kicsit meg is erteni) a tarhelyes alapokat.
Van arra mod, hogy a jelenlegi ZFS pool Shared=YES legyen? Azt mostanaban nem raktam ujra, de korabbrol nem remlik, hogy a GUI-s kesziteskor lett volna ilyen shared opcio....
B
-
danih
veterán
Igen, ezeket is nézegettem, egyik megmaradt (always-on) VM egy Lubuntu.
Hamarosan lesz napelem és akkor elmerülök az okosotthonban. Jól rádmászom majd szóval készülj
Hálózati ismeretek ami kell nekem, ezt én is látom, bele fogok ugrani majd.#2956 szpeti40:
MacOS-re is gondoltam de igazából nem tudom mit kezdjek vele szóval az kimaradt.
Felhő: nagyon idézőjelben, mert ugye nem az - sima Nextcloud, Only Office-szal (tök jó).
Kollaborációs cucc: Mattermost. Olyasmi mint a Teams.
Mentés: na igen, egyelőre kézzel
. LXC-k, most, hogy már be vannak lőve, igazából elég csak változtatás/update előtt mentenem - nem érzem úgy, hogy igényli a napi mentést. VM-ekben igazából semmi sincsen, azok csak úgy elvannak saját szórakoztatásomra.
Adatok direkt külön vannak választva maguktól a szolgáltatásoktól (LXC/VM), azok mentése is egyelőre kézzel megy, amíg kukázok valami NAS-t a WD Red-eknek/elkábelezek oda, ahova tenni akarom. -
PHenis
senior tag
Hát egyelőre még nincsen. Volt tervben korábban, hogy +hálókártyával pfsense de végül omada lett a dologból. Mondjuk a vlan-okat már igazán beállíthatnám csak még nem jutottam odáig meg lusta is vagyok picit az az igazság. Szeretném már végre ha lenne egy olyan állapot hogy működik minden és úgy hagyni pár hétig/hónapig

Valami jogosultságok nem jól migrálódtak core --> scale migráláskor ezért még van mivel szenvednem jelenleg... igazából nagyon kezdő vagyok és valószínűleg felületesen olvastam az elején, tegnap este realizálódott bennem, hogy ha mindenkivel meg akarom osztani az nfs share-t akkor nem everybody r/w acl kell, hanem nobody...
Már belátom hogy overkill, de valamiért imádom az ilyeneket. Valószínűleg az omada mesh sem volt indokolt a házba amúgy.
qqcqqc: Ezzel még nem találkoztam, de utánanézek. Pluginok nem olyan fontosak amúgy jaja. Köszi a tippet.
-
PHenis
senior tag
Mikor keresgéltem, hogy mi hogy legyen majd a házi szerveren akkor fő oprendszernek is a tárban volt. Volt még az OMV de az nem tetszett valamiért, meg az unraid aminek mindeféle fizetős verziói vannak. Így összességében a truenas volt a legszimpatikusabb. Meg több helyen írták, hogy kezdőknek nem annyira jó én meg az vagyok és szeretem kínozni magam
lehet overkill, amúgy ajánlásokat meghallgatok szívesen.Igen, csak share-ek vannak egyelőre. NFS, SMB és FTP. Később majd szeretnék több lemezt is, valamilyen NVR lxc is oda ment majd szerintem...
Felraktam frissen egy külön vm-be a core-t és a friss telepítés is ugyanazt a tünetet produkálta, ezért döntöttem az upgrade mellett.
Erre az oldalra gondoltál?

-
PHenis
senior tag
Újraindítás után most működik a rendszer, töröltem a jobot és az NFS megosztást mert már este volt és amúgy függ tőle az egész ház kb
Nemtom milyen joggal futott, ezt a részét egészen biztos nem babráltam, gyárin van. Valamit csinált amúgy mert amíg az újraindítással küszködtem a backup job futott a háttérben és a NAS-on lett is egy pár gigás file amit a proxmox rakott oda. Csak közben kimeredt kb teljesen az egész valamiért.
-
paizinho
tag
Nem láttam kifolyást, de még egyszer megnézem vasárnap.
A táp méregetés nem annyira triviális nekem és sajna multiméterem nincs. A tápot a házzal együtt vettem.@tasiadam : igazán nagylelkű már a lehetőség is
, még ha le is maradtam róla
. Az aprón épp egy 6100T-t sikerült fognom. Ha nem boldogulok, akkor az új alaplap irányába mozdulok el. De a "remény hal meg utoljára". -
paizinho
tag
Nagyon köszi a gyors választ és a javaslatokat és biztató hírt, hogy össze kéne szedni magát.
Az üzi előtt már megtörténtek az általad is javasolt takarítások, porcica elég kevés volt. Így nálam már csak a CPU és a venti jöhet szóba.
Aprón láttam most i3-6100T-t 4kért, tőlem nem túl távol, annyi nekem még belefér. Ha nem megy akkor meg biztató, hogy a Proxmox összszedi magát. Köszönöm
.
(A Proxmoxban futott az opnSensem is,. Így még jó, hogy van B tervnek egy sima router, így az internet mentesség csak rövid ideig volt, a család nagy örömére) -
Chisee
újonc
Köszönöm a válaszokat és az észrevételt.
Kis túlzással írtam a posztot. A ház akkor áll le, ha a központi szerver (nem ezt tettem VM-be) kerül offline állapotba.Mivel a ház úgy épült, hogy minden kábelezés egy szekrénybe fut be, így nem nagyon van alternatíva, ha ez az eszköz (inkább PLC) meghal, csak a csere darab...
Viszont, ha hozzászoktunk a hanggal-, applikációval történő vezérléshez, valamint az ilyen olyan automatizációkhoz és ez hirtelen megszakad, akkor az nyilván nem jó. Ezért is fontos a redundancia, ahol csak lehet.
A Link aggregation, load balancer funkciókat ismerem és a korábbi szervereken használtam, csak azt nem tudom, hogy a Proxmox-ban futó VM-ek minek örülnek jobban. Egy közösített-, vagy egy dedikált portnak. -
-
Aksomatic
senior tag
Gyanítom ezutóbbi jelentősen lassabb is lenne, mivel az én hálózatom limitálná az egészet.
Ez lehet, hogy hülye kérdés de ha van két VM egymás mellett akkor egyiken futva a Tailscale subneten keresztül el fogja érni a másikat? A névfeloldast nem teljesen értem. Tehát akkor fogok tudni neki neveket adni pl.: proba.tailscale.home csak a Tailscale egyből az én “halozatomon” fogja csak megpróbálni megtalálni a címet?ne haragudjatok a sok kérdésért, de ezt az egészet folyamatosan tanulói ezeken keresztül
-
danih
veterán
Nos igen, szerintem legtöbbünknek van ilyen sztorija

App amúgy a Mattermost volt ami nem ment, le kellett cserélni a Rocket Chat-et. Utóbbit felraktam-belőttem pár napja, aztán olvasgatni kezdtem róla és hát eléggé gáz dolgokat találtam.
Mentális jegyzet: ezt a két lépést érdemes a jövőben felcserélni
-
danih
veterán
Köszönöm, ha megnézed.
Mindenkinek: tracert volt az első amit próbáltam és - nincs benne a template-ben
(command not found)
Amúgy igen, gateway-ig jut, onnan semmi. A domain-t rezolválja IP-re de nincs válasz.
Ifconfig output:eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500
inet 192.168.0.15 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255
inet6 fe80::be24:11ff:fe1c:ebf5 prefixlen 64 scopeid 0x20<link>
ether bc:24:11:1c:eb:f5 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 15 bytes 2261 (2.2 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 30 bytes 2069 (2.0 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0
lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 65536
inet 127.0.0.1 netmask 255.0.0.0
inet6 ::1 prefixlen 128 scopeid 0x10<host>
loop txqueuelen 1000 (Local Loopback)
RX packets 697 bytes 117766 (115.0 KiB)
RX errors 0 dropped 0 overruns 0 frame 0
TX packets 697 bytes 117766 (115.0 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0 -
Kurrens
tag
"Adj hozzá egy DVD meghajtót, bele valami live linux, erről boot és kitakarítani, amit enged."
Ezt írtad, lehet, hogy félreértettem. A poén, hogy egy másik Proxmox LXC-be mountolva tökéletesen látom a fájlokat, csak nem tudom hova másolni a Samba installálhatatlansága miatt.
Proxmoxhoz nem lehet külső (mondjuk NTFS) drive-ot tenni, amit az adott LXC-be mountolnék és a file-okat át tudnám másolni? -
Kurrens
tag
-
Kurrens
tag
Köszönöm a segítséget. Elnézést, hogy csak most írok, de ezidáig nem volt időm foglalkozni vele. Ahogy javasoltad, csináltam egy másik LXC-t és belemountoltam az egész disket. A fájlok megvannak, látom őket.
Viszont fellépett egy probléma, erre az új LXC-re (privileged) nem tudok semmit feltelepíteni/updatelni, mert állandóan Temporary resolving failure-t ír ki. A DNS-t és nameserver-t a hosttól (pve) örökölte, azon minden flottul megy. Próbáltam állítgatni, de semmi változás nem volt.
A kérdésem az, hogy a bemountolt fájlokat ki tudom valahogy másolni az LXC-ből mondjuk egy külső diskre. Samba-t nem tudok rá telepíteni a fenti probléma miatt. -
danih
veterán
Nekem nehéz, kezdő vagyok. Nincs amúgy net install után sem. Meg ezek régi driverek, van újabb... Két utam lehetne:
1. Install wifire, wpasupplicant meg ezek usb-re másolása, nethez csatlakozás, driver mókolás
2. Usb-lan adapter installra, nethez csatlakozás, driver mókolás. De ilyen eszközöm nincsen. -
danih
veterán
Realtek 8168. Elvileg 6.10-es kerneltől fog majd rendesen menni. De addig mókolás szükséges amit átnézve nem fogok bevállalni... Mivel USB-LAN adaptert szerverre ne tegyünk, ezért rendeltem egy m2 2230-as lan adaptert a wifi helyére (úgysem kell ebbe). Legalább lesz majd két portom is (Intel N100-as mini PC).
Tailscale majd akkor lesz ha leküdzhetetlen akadályba ütköznék a zerotier-rel, amit amúgy imádok. De a kettő gyakorlatilag ugyanazt az alapszolgáltatást nyújtja. Én is belső hálóra használom, eddig nagyrészt Moonlight-ra. -
Logikailag nekem is így adja ki, de köszi a megerősítést!
Most épp Synology NAS-on Docker-ezek, ott is figyelmi kell a hálózatra, meg a tűzfalazásra.
Syno pl. alapból 172.32.X.X privát hálózatra rakja a konténereket és az IP + portokat kell a tűzfalszabályok közé felvenni, ha kell külső elérés. -
AcCEsS
senior tag
A Debianból csak a host volt pingelhető, de már megoldódott!!! Újrahúztam az alaprendszert, feldobtam a Proxmoxot, majd a debiant VM-et ismét. Belőttem minden az előző telepítéssel megegyező módon, és most működik minden. Az ilyen megoldásokat nem szeretem, mert nem lehet okosulni!
Azért nagyon köszönöm harcostársaim a segítséget!
Most feldobom a Dockert is, majd utána lecsekkolom megy-e még a Proxmoxos Debianban a hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Samsung Galaxy S23 8/256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
A köztesnek tuti működnie kell, de a kopipészt is jól hangzik!
De nem illendő.

nalam a kontener az docker
Egyből beugrott, hogy a nem elérhető csatolási pont miatt, de nem nagyon túrtam utána, mert 99%-ban online a szerver.

, még ha le is maradtam róla
Most feldobom a Dockert is, majd utána lecsekkolom megy-e még a Proxmoxos Debianban a hálózat.
tasiadam