Hirdetés
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Kamu AI ismeretterjesztő shorts videók
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordAthis
csendes tag
Sokan egészen addig, amíg asszony nem gyilkolja meg a gyerekek eltűnt fotói, videói miatt, vagy a tuti smink tipp videók miatt, illetve nem költ egy kocsi/fél lakás árát adatvisszaállításra, addig nem tartják fontosnak.
De akkor már kicsit késő...
-
ViZion
félisten
hardveres mentés? Mire gondolsz?
Amíg nem hal meg vinyód, addig kevésbé érdekel gondolom. Ez olyan, mint autóban az olaj vagy más szintje... sokan nem nézik, mert minek...
Eldönti magának mindenki. -
laed
senior tag
Ez úgy jó szórakozás unatkozó programozóknak, de annyira nem látom a hasznát.
A mentés persze fontos, de nálam az meg van oldva hardveresen.
A több évtizedes vinyóim meg jól elvannak anélkül, hogy percenként nézném a smart-ját. (Ebből van olyan is, aminek még nincs is.) -
ViZion
félisten
nodejs el tudja küldeni a jelszót az LXC-nek, csak memóriában van egy ideig, nem íratom ki sehova. Még biztonságosabb, hogy az LXC saját terminál ablaka felugrik és bekéri a jelszót, kihagyva mindenkit belőle. De ez homelabos dolog szintén, otthonra, hobbistáknak, nem kell ipari védelem szerintem. De ez a project még várja a sorsát, van előtte más
-
LordAthis
csendes tag
oh, ok, feldolgoztam, előbb rohanni kellett
nem az AI a probléma, hanem a scriptemnek kellene jelszó is, de ki lehet kerülni, nodejs-el vagy xterm-el. A lényeg, h nem akarok user jelszavakat kezelni, de van, ahol kellene a futáshoz. Vázlatosan/cli parancs szinten kvázi készen van, egybe kellene gyúrni valamikor.
Megoldható esetleg, hogy külön script indul, a felhasználó nevében cron hívással?
Akkor nem kér jelszót, ha jól gondolom -
ViZion
félisten
oh, ok, feldolgoztam, előbb rohanni kellett
nem az AI a probléma, hanem a scriptemnek kellene jelszó is, de ki lehet kerülni, nodejs-el vagy xterm-el. A lényeg, h nem akarok user jelszavakat kezelni, de van, ahol kellene a futáshoz. Vázlatosan/cli parancs szinten kvázi készen van, egybe kellene gyúrni valamikor.
-
Geller72
veterán
-
ViZion
félisten
mit írtál át, kicsit elvesztem. A cikkben vmelyik sciptet? -
Geller72
veterán
Átírtam, mert ennél van egyszerűbb. Az Ai progikban, Claude, GPT..etc beállíthatod, hogy mit ne csesztessen. Azaz minden modern AI kiterjesztés rendelkezik saját beállítási panellel, ahol explicit módon megadhatók a kizárt (Excluded) elérési utak..
-
LordAthis
csendes tag
Ja, értem akkor...
Nem megoldhatatlan, de nem is a legegyszerűbb feladat.
Mondjuk elgondolkodtató, lehet elmélkedek rajta majd én is.Esetleg egy ügynököt rá lehet állítani, hogy keressen nyílt forráskódú megoldásokat erre, aztán abból lehet szemezgetni, ha nem is azt használni, de ötletekhez jó lehet! 😉
-
ViZion
félisten
Igen, Claude már igen jó, de ha van egy rendes gép otthonra, némi GPU-val megtámogava, akkor a közelmúltban kiszivárgott a Claude forráskóda, így helyi gépen is futtatható...
Csak egy nyelvi modell kell mellé.Ha esetleg elakadna (nem hinném), akkor be lehet "csatornázni" az online elérhető variációkat, akikről tanulni képes, így a helyi modell fejlődhet.
@ViZion:
Ráadásul Sec aggályok így orvosolhatóak...nem claude-val van sec para, hanem a scripttel
Jelszavak kellenek, amit nem tudom hogy tároljak egyszerűen, de ne plain textben... nem olvastam utána, szal lehet van rá valami homelab de azért secure megoldás. -
LordAthis
csendes tag
Na ez nem ide volt...
Töröltem! -
LordAthis
csendes tag
Miért nem használsz lokális modellt, a megfelelő protokollokkal? (Audit/plan/implement+verify) és milestone rendszerrel, apróra "szeletelve" a feladatot, komoly szintet tudnak.
. Nekem bevált. Ha fizetős, komolyabb tudású, de olcsó megoldás kell, akkor mondjuk Vscode+Cline+DeepSeek V4 Pro Api, pre-paid rendszer, kb. 30-40x olcsóbb, mint a Claude, Gpt Codex..stb..
. Egy "szessönben" tudja az 1 milla tokent.
. És nem esik szét.Igen, Claude már igen jó, de ha van egy rendes gép otthonra, némi GPU-val megtámogava, akkor a közelmúltban kiszivárgott a Claude forráskóda, így helyi gépen is futtatható...
Csak egy nyelvi modell kell mellé.Ha esetleg elakadna (nem hinném), akkor be lehet "csatornázni" az online elérhető variációkat, akikről tanulni képes, így a helyi modell fejlődhet.
@ViZion:
Ráadásul Sec aggályok így orvosolhatóak... -
ViZion
félisten
Miért nem használsz lokális modellt, a megfelelő protokollokkal? (Audit/plan/implement+verify) és milestone rendszerrel, apróra "szeletelve" a feladatot, komoly szintet tudnak.
. Nekem bevált. Ha fizetős, komolyabb tudású, de olcsó megoldás kell, akkor mondjuk Vscode+Cline+DeepSeek V4 Pro Api, pre-paid rendszer, kb. 30-40x olcsóbb, mint a Claude, Gpt Codex..stb..
. És nem esik szét.mert amikor ezek ősei születtek, akkor sztem még nem is volt ilyesmi. Mindig kicsit alakultak, nem volt olyan, h most leülök és 2 napig ezt csinálom. A smart ellenőrzős az új, de ott is ellenőrzést és javaslatot kértem, abból alakult ki.
Az én hobbi scriptjeimre elég a claude.Még két hőstett lenne, ami fejben már jól működik...

De mindkettőnél security fenntartásaim vannak egyelőre, meg időm sincs most. Ha rászánom magam, akkor utánaolvasok jobban annak, amit ajánlottál
-
Geller72
veterán
. És nem esik szét. -
ViZion
félisten
NICE WORK!
Köszönjük szépen!
Majdnem minden készen áll a használatra, éppen terveztem egy hasonló automata mentési rendszer kidolgozását...
.. rengeteg munkát spóroltál most meg!(Persze nyilván kicsit át kell saját szám íze szerint módosítani, de alapvetően már használható, kész, átgondolt rendszert adsz!)
örülök neki.
Az volt a cél, h "univerzális", de átlátható és módosítható legyen, egyszrűen. Claude vsgy Qwen3 AI-be bemásolod, leírod mi a terv és módosítja, esetleg kér még pár parancs kimenetét. Volt hosszabb változata is, de úgy gondoltam, a kevesebb funkció néha több. -
LordAthis
csendes tag
NICE WORK!
Köszönjük szépen!
Majdnem minden készen áll a használatra, éppen terveztem egy hasonló automata mentési rendszer kidolgozását...
.. rengeteg munkát spóroltál most meg!(Persze nyilván kicsit át kell saját szám íze szerint módosítani, de alapvetően már használható, kész, átgondolt rendszert adsz!)
-
ViZion
félisten
-
V.Milán
aktív tag
Mentve! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Guild Wars 2 (GW2)
- Fotók, videók mobillal
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- További aktív témák...
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objektív
- 256GB Macbook SSD - Áfás számlával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Eldönti magának mindenki.
. Ilyen szavak voltak benne, hogy git, .env, maszkolás, meg hasonló.
mit írtál át, kicsit elvesztem. A cikkben vmelyik sciptet?