- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alkalmazási példa: egyszer csak meguntam az ASUS NAS firmware nyűgjeit és Proxmoxot tettem fel helyette RAM bővítés után
-
OK, egy mondat már csak azért férne bele, mert úgyis megtalálják majd sokan, akik nem tudják még

Amúgy van ez így, hogy végiggondolja az ember, hogy mit lenne jó valami mással megoldani, de most semmi nem jutott eszembe. talán ha lesz WebRTC szerver, de az meg amúgy is csak szükséges rossz, ha lesz.
-
helló!
Igen, de itt kb. abból indultunk.ki, h valamilyen szinten már Proxmox user az olvasó. Csak ez a bind mountsokaknak kérdéses, mert lehet "meghajtót" adni bárminek a webui-val is. De erre pl. a bind mount jobb. Majd kiegészítem valamikor.
Nem találtál neki alkalmazást? Pedig ez olyan, mint a Hubertus, mindenre jó
-
Lehet a KVM-el jobbakat is

(A Proxmox is KVM alapú) -
Köszönjük.
Jó dolog ez a PROXMOX
Régóta használok mini gépen Xpelology-t, korábban AMD Thin clienten, de mivel HomeAssistant is fut, az meg sokkal jobb/teljesebb egy VM-ben, mint Dockerben úgy futtatom. De sajna az Xpenology VM-je nem működik a ThinClintek AMD CPU-jával
Na de PROXMOX segítségével a régi kis Thin clienten megy úgy hogy PROXMOX alatt egyik VM az Xpenology másik meg Debian+supervised Home Assistan vagy HASSIO -
LXC esetén beleférhetett volna, hogy ez egy konténer megoldás

Mostanában nézegettem én is, mire lenne jó itthon - igazából nem találtam neki alkalmazási területet, de valami brutál kevés az erőforrásigénye.
-
Proxmoxnál ott az LXC, VM-ben vagy LXC-ben is van docker, meg kb. amit akarsz. Bátrabbak pattintottak PVE-re is dockert -hiszen ez is Debian a lelke mélyén.
Erőforrásoknál kb. megadod mi legyen a max amit valami kaphat és... és ennyi. PVE elosztja jól.
Nekem a Proxmox küld emailt, pl. mentések hogy sikerültek, mennyi hely maradt mentés után, ilyesmik. Home assistantból is inkább emailt küldök, azt nézem. Volt telegram meg mittomén mik, soha nem néztem... oldszkúl vagyok
Ha összeszedem a gondolataim (és lesz időm), akkor csinálok egy mentős-helyreállítósat is, mert az is örök para. De most épp megint költözésben vagyok, kipróbálom újabb Intel vassal, LVM-thin-el és VGA gyorsított Ollama-val, ha sikerül...
-
PistiSan
addikt
Érdekes írás volt, remélem lesz aki hasznát veszi, mindig örülök amikor valaki a szabadidejét nem sajnálva összedob egy ilyen leírást.
Értesítésekhez a Gotify-t ajánlom, nem hagyja el a LAN-t az üzenet, nincs nethez kötve, scriptből, url ből lehet küldeni üzenetet, telefont sem meríti egyáltalán.Tavaly gondolkodtam én is proxmoxon, sok órányi tutorialt néztem meg, ph fórumon is olvastam róla sokat, fel is raktam a "szerverre". Nekem 1 gépen fut minden, a virtualizáció jó ötletnek tűnt, de mivel több olyan dolgot futtatok ami össze függ, átjárhatóság kell a rendszerek között, így egyszerűbb volt debian cli és docker használatával megoldani mindent, így az erőforrásokat sem kellett felosztani mint VM-es környezetben.
-
-
régóta proxmoxozom, de ezt a bind mount-ot még nem próbáltam, valahogy az volt bennem hogy nem lehet (illetve lehet csak nem ajánlott) több LXC-nek megadni, de most utána néztem
és tényleg lehet és szabad is, köszi a cikket és az infókat
-
-
scabi78
senior tag
Uhh, ez most pont jól jött nekem
-
Nincs kérdés, a cikk hibátlan...?
Dúúúrva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A Huawei február 26-án globálisan is bemutatja a Mate 80 Prót
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch
- TCL LCD és LED TV-k
- Európába tart a Xiaomi Watch 5, eSIM-es verzió is jöhet
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T495 Ryzen 5 PRO 3500U/8GB RAM/256 GB SSD/14" FHD Magyar bill. laptop
- Lenovo Thinkpad X390 i7-8665u/16GB RAM/512GB SSD/13.3"FHD Touch laptop eladó
- Legolcsóbban - Érintős Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9: i5-1145G7/16GB/512Gb NVMe SSD/14"FHD IPS)!
- Legolcsóbban Bivaly Workstation Lenovo P15 (Core I7 10750H 32Gb 512Gb 4Gb Nvidia)
- MacBook Air 2024 m3 8gb/256gb
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- RugKing 4 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 M5 1TB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest