Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi, a verseny motivált a koránkelésben

SPOILER
Én csak a kockák* koordinátapárjait tároltam el, abból is csak a bekapcsolósakat, illetve az újonnan beolvasott kockák tárolásánál mindig megnéztem, hogy az új kocka átfedésben van-e már az eltároltakkal és amelyikkel igen, azt szétszedtem több kockára úgy, hogy az átfedésben lévő rész ne legyen benne.
*: igen, téglatestek
-
Ez a kockakapcsolgatós?
A B feladat nálam gyakorlatilag instant lefutott (a time olyan 0,06 másodperc körüli értékeket adott). Hogy csináltad?
Ami nálam sokáig futott, az a 23-i folyosós-szobás rákok voltak, az A az elsőre úgy 40 perc alatt köpte ki az eredményt (aztán reszeltem rajta és akkor ez lement úgy két másodpercre), a B-vel meg ez a reszelt változat megint úgy 50 percet elszöszölt, viszont rossz (a kelleténél alacsonyabb) eredményt adott és ekkor merült fel benne, hogy lehet, hogy rendesen végig kellene olvasni a feladatot
(és ekkor persze kiderült, hogy a mozgás szabályai sokkal kevesebbet engednek meg, mint ami egy gyors átfutás után megmaradt a fejemben).És most látom, hogy mindketten sikeresen befejeztük a kalendáriumt - ez jó móka volt, ismét köszi, hogy szóltál!
-
A mai (mármint a 24-i) szerintem rettenetes trollkodás volt

-
Én ismerem magam meg az elírási hajlandóságomat
, eleve meg se próbáltam kézzel megcsinálni, legenerálom mind a 64 lehetséges forgatási mátrixot abból meg a 24 különbözőt (ez tulajdonképpen egy lépés, egy setbe pakolom őket) és azzal vitézkedek a továbbiakban.
Mondjuk így utólag sokat gyorsított volna a dolgokon, ha nem saját magam írom meg a vektorokat meg a mátrixokat, hanem vmi libraryt használok. -
Én tisztán fával csináltam meg, a bal/jobboldali szomszéd levél megkeresése szerintem nem olyan feladat, ami indokolná, hogy az ember listába szervezzze őket.
Viszont az feltűnő, hogy azért egyre durvább feladatok vannak, ahogy elnézem, ez a mai szkenneres is egy nagyobb faladat.
-
De kell hozza egy prisor
Az egy nagyon jó implementációs fogás, de magához az algoritmushoz igazából nem kell, ahogy azt DopeBob példája is mutatja
Sőt, én is pont azt csináltam, amit ő (C++-ban, C stílusú tömbökkel még így is elfogadható sebességet produkált, bár a B rész eltartott pár percig). Most megcsináltam egy majdnem-prisorral (egy pozíció-risk map a potenciális csomópontokkal), az így ránézésre legalább egy nagyságrenddel gyorsította a futást és a kód hossza se változott. -
Ez is lefut a nagyra is online ide-ben is par max. partiz masodperc alatt. Es kodsorban joval kevesebb (konkretan az elso 20 sor, pythonban).
Megcsináltam dijsktrával, maga a lényegi részt csináló függvény (tehát a betöltés meg ilyenek nincsenek benne, hanem előkészítve megkapja az adatot és kiköpi az eredményt) nekem 36 sor lett C++-ban, az Pythonban (a zárójelezés miatt) 28 sor és az olvashatóság miatt ebben van három üres sor is, szóval 25 sornál vagyok
, vagyis kódban ez sem igazán több (mondjuk nem csoda, a dijsktra tényleg nagyon egyszerű logikával működik, saját bevallása szerint húsz perc alatt találta ki, amíg a barátnőjére várt shoppingolás közben
) -
Szerintem a Dijkstra mehet az első helyre (szerintem van elég egyszerű ahhoz, hogy ne legyen értelme saját megoldáson töprengeni), a többi meg igazán nem is kell.
Én egyébként nekiálltam tisztán brute force-szal (miszerint végigpróbálni az összes lehetséges útvonalat), de az már a példa 10x10-es mátrixával sem végzett azelőtt, hogy meguntam volna várni rá
, aztán közbejött minden más, de most az ebéd utáni sziesztában nekiállok megcsinálni rendesen. -
Sikerült valami olyan megoldást találni, ami kidobja, hogy melyik szegmensnek melyiknek kellene lennie?
Mert nekem arra sikerült csak jutnom, hogy vannak szabályaim (ezekhez elég volt a sorok bal oldaláról a hat legrövidebb string - nem hiszem, hogy ennél kevesebből ki lehetne találni) és ezeken végigpróbálgatom a betűket, ami azért nem olyan nagyon elegáns.
DopeBob: te vagy vendash a leaderboardon?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- YouTube
- További aktív témák...
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Újszerű Samsung Galaxy TAB S9 5G 8GB/128GB - TAB S11 5G 12GB/128GB
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3428
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest