- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- tildy: Új élet kezdődik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most viszont azt hallom több ismerőstől is, nem csak prog szakmába dolgozóktól, hogy szinte sehol nem kérik már a papírt, kb. mindenütt az van, hogy bemegy az ember interjúra, elé tolnak valamilyen tesztet, ha megtudja csinálni ok, ha nem akkor viszlát.
ROTFL. Ennél többet nem is tudok hozzáfűzni. De mondok egyszerűbbet. Ha egyformán oldjátok meg a feladatot egy mérnökkel szerinted kit fognak felvenni? Ezen felül jó neked, ha Te úgy érzed, hogy Te már többet nem tanulhatsz.Külföldön kimondottan jól fogadják a magyar diplomát. Nem tudom, írtam-e már, de pl. az anyacégnél a szoftverfejlesztők között ketten vagyunk Dipl.-Ing, ebből az egyik az osztály főnöke (sajnos nem én
). Szóval elég jól cseng náluk.
#Bucsupeti: Nem rossz ez így. Én is újra egyetemre járok (MSc.), második diplomát szerzek másik szakmában. Én 34 leszek, egy gyerek már nálam is van, tervben a második. Nehéz, de én élvezem. Mondjuk a rengeteg matekkal lehet szívni bőven.
Amúgy MSc.-re egyre nehezebb bejutni. Én 4,47-tel végeztem korábban, és éppen átléptem a ponthatárt. Egyre többen jelentkeznek. Elég kemények lettek a feltételek, 3 karó egy tárgyból, és annyi volt, 15 karó összesen, és szintén annyi volt. Ez persze mind pozitív, legalább újra emelkedik a színvonal. -
bucsupeti
senior tag
Én 1995 óta dolgozom a szakmában. Autodidaktaként tanultam a programozást és az informatikát, majd elvégeztem egy felsőfokú OKJ tanfolyamot és rendszerprogramozó végzettséget szereztem. Aztán úgy alakultak a dolgok hogy csoportvezető, majd osztályvezető lettem a szakmai életutam volt a bizonyítvány. Viszont most már nem elég ez. Eljött az idő amikor a vállalat bejelentette hoyg diploma nélkül nincs státuszom tudhatok bármit, bárhogyan. Beíratkoztam műszaki informatika szakra és megszereztem a BSC diplomát, most meg a nyelvvizsgára készülök....mindezt 40 éves fejjel.
Annak idején 95-ben amikor OKJ tanfolyamot végeztem akkor kellett volna diplomát szereznem, nem 40 éves fejjel 3 gyerek mellett vizsgákra készülni, diplomamunkát írni stb....
Tanulj csak! Megéri hidd el!
Ja és szeptembertől MSC-re fogok járni, bár ezt már senki nem várja el tőlem, de belejöttem a tanulásba! -
Atos23
senior tag
Én is levelezős vagyok, 29 évesen, az EKF-en. Szintén PTI, szintén 4. félév.
Ugyanezt látom, amit leírtál: Sokan már a második félévben elhelyezkedtek jó állásba, emiatt hanyagolni kezdték a sulit.
Én is észrevettem, hogy az önéletrajzban már az is jól mutat, hogy el van kezdve a suli. Ha lassan is, de csináld meg mindenképpen, ha itt maradsz az országban. Persze, ha csak ez tart vissza a külföldre indulástól, ne várd ki.
A diploma olyan alap lesz itt is 10 év múlva, mint az érettségi manapság. Ha nem is maradsz mindig fejlesztő, de kell egy meló 62 évesen, sz@r lesz papírok nélkül, még a sarki kiskerbe sem vesznek fel.
Később seniornként, csoportvezetőként pedig szintén hülyén mutat egy diplomás mérnökcsapat vezetője papírok nélkül.Nekem most kezdődik a vizsgaidőszak, 17 tárgyam van felvéve, 42 kredittel és kb. 10 beadandóm, komplex Winformos progik. Mellette meló, hétvégi teljes napos műszakokkal. Mellé építkezés, házeladás, és még a hobbikkal is kell foglalkozni, na meg nem árt a sulis anyagon kívüli önfejlesztésre való hajlandóság, ami nálam jelen esetben Oracle. De végigcsinálom, legalábbis megpróbálom.
Ha asszony lenne és még gyerekek is pluszban, tényleg tökönszúrnám magam -
skoda12
aktív tag
Hello,
Vegigcsinalnam a helyedben. Itthon tenyleg keves helyen kerik a munkaerohiany miatt, de zsiros kulfoldi munkahoz, ahol nem technikai beallitottsaguak a fonokok (pl banki programozo poziciok) meg mindig kerik. Ezenfelul kulfoldon divat meg az, hogy ket ugyanolyan tudasu jelolt eseten az MSc diplomaval rendelkezo nagyobb fizetest kap, mint a BSc-s tarsa, elolepteteshez elony, stb.
Tudom, hogy faraszto (estin csinaltam, 9 ora melo utan 4-5 ora suli) es aligha terul meg a befektetett energia, de be kell vallanom, hogy nyugodtabb szivvel alszok el miota a fiokban porosodik a papir.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eladó Vagy Csere Samsung Galaxy Z Fold 4
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest