Hirdetés

2023. május 29., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Picco


Picco
addikt

enyem nem esik bele szerencsere, nem is volt semmi problemam vele kb 2 eve miota megvan.
leszamitva a hibas darabokat, ha valakinek kulso ssd-re van szuksege, en ajanlani tudom.

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#2) Dr. Akula


Dr. Akula
nagyúr

Ez se jó, de nem az első eset, a Kingston XS2000 pl. Type C helyett Type A kábellel használva (USB 3.2 Gen 2x2 helyett csak sima USB 3.0) nem az elvárható sebességre, hanem annál sokkal rosszabbra, USB 2.0-ra esik vissza! 36 MB/s a max másolási sebesség, míg egy sima pendrive (Corsair Flash Voyager GTX) simán hozza a 200 MB/s-t. Ennyit minimum illene egy SSD-nek is.

(#3) gabyka válasza Dr. Akula (#2) üzenetére


gabyka
aktív tag

A nem megfelelő kábel nem az ssd hibája. Attól, hogy a kábel egyik vége Type-C, még nem lesz USB3-as... :U
Az ssd nem 'tudja', hogy milyen kábel dugsz rá.

(#4) King Unique válasza Dr. Akula (#2) üzenetére


King Unique
titán

Mármint Type-C - Type-A (USB-C - USB-A) kábellel, ami lehet USB 2.0 (480 MB/s) / USB 3.2 Gen 1 (USB 3.0 | 5 Gb/s) / USB 3.2 Gen 2 (USB 3.1 Gen 2 | 10 Gb/s).
A 36 MB/s meg eleve USB 2.0-s tempó, ha csak USB 2.0-s a Type-C - Type-A kábel, akkor nincs min csodálkozni...
A 36 MB/s "max másolási sebesség" apró méretű fájlok valamint USB 2.0 kábel esetén lehet reális, ellenben nagy méretű fájlok másolásánál és USB 3.X kábelnél nyilván jóval magasabb értéknek kellene lenni egy ilyen extra gyors külső SSD-nél. Bár ha a fájlmásolásnál (írásnál) X GB után elfogy a DRAM cache és / vagy az SLC cache / HMB, akkor akár az utóbbi esetben is belassulhatnak az SSD-k, de akkor sem feltétlen 36 MB/s értékre kellene egy ilyennek.
A jelen cikkhez ennek nem világos mi köze van, inkább. a másikhoz illik ahova szintén be lett írva.

[ Szerkesztve ]

(#5) Dr. Akula válasza King Unique (#4) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Értelemszerűen Type-C az egyik fele, hiszen a házon az van. 2 kábellel is próbáltam, a Samsung S20-ével, illetve a Pwnage egérhez adottal, mindkettővel ugyanez van, és bár nem írja a net melyik mire van hitelesítve, azért egy sima 3.0-t csak kinéznék belőle. A cikkhez annyi köze van, hogy van más külső SSD is amivel probléma van. Ha valaki ehelyett épp olyat akar venni, hát minimum gondolja meg kétszer. Nekem pl. az nem fér bele, hogy a 2.0 a közös nevező, ha ilyet látnék valahol, biztos elkerülném.

[ Szerkesztve ]

(#6) gabyka válasza Dr. Akula (#5) üzenetére


gabyka
aktív tag

Mindkét kábel mellélövés. Jellemzően sokkal vaskosabbak azok a kábel, ami jó erre a célra, hisz a két említett eszköz sem usb 3-as átvitelre készült, hisz minek is. Mint írtam, attól, hogy type-c még nem kell tudnia az usb 3-at.

(#7) King Unique válasza Dr. Akula (#5) üzenetére


King Unique
titán

Az okostelefon és az egér USB-C kábele valószínűleg csak USB 2.0-s lehet - nincsen kőbe vésve USB-C esetén a minimum USB 3.0-s adatátvitel, eleve vannak USB 2.0 alapú USB-C - USB-A kábelek (példa) - azért a 36 MB/s adatátviteli sebesség, ennyi... Ilyenkor értelemszerűen olyan USB-C - USB-A kábelt kellene vásárolni és használni, ami legalább USB 3.0-s (5 Gb/s), vagy 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 adatátvitelt támogat, meg ha van olyan USB-A port a PC-n.
A 20 Gb/s adatátviteli sebességhez viszont már mindenképpen USB-C - USB-C kábel és port szükséges, meg nyilván 10 / 20 Gb/s alapú, amit az alábbi ábra is szemléltet.

A jelen cikkben az adatvesztés a téma a firmware hibája miatt, amihez egy másik külső SSD adatátviteli sebességének nem sok köze van, meg pláne ha nem is az adott külső SSD, hanem a felhasználó által rosszul megválasztott USB-C kábel a sebességprobléma forrása.

[ Szerkesztve ]

(#8) Graphics válasza Dr. Akula (#2) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Semmi köze a témához sajnos. :)

XS2000-ben nincs DRAM cache sem, és az SLC cache mérete határozza meg a dolgokat leginkább. :) Na meg a kábel ugye. De ez itt masszív off.

Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.