Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6640) horvath_t


horvath_t
újonc

Sziasztok,
már jártam a kérdésemmel másik topicban, de az ott javasolt kábel/port kombók tesztelése nem járt sikerrel, így gondoltam megérdezem itt is. Tehát a napokban bővítettem a számítógépemet egy új HDD-vel, valamint meg akartam (volna) tartani a CD írómat is, illetve a későbbiekben egy SDD is kerülne a gépbe az operációs rendszernek, de ahhoz, hogy beépítsem meg szükségem lesz meg egy HDD sínre, így ez tolódik, de kérdésemhez talán nem is olyan fontos...
A gép korábban kifogástalanul működött, az alaplapomon, ami egy ASUS Sabertooth P67 Rev 3.1 / BIOS-verzió/-dátum American Megatrends Inc. 1606, 2011.05.02., található két fehér SATA porton volt a HDD és a CD író. A bővítéssel ez annyiban változott, hogy engedélyeztem az egyik barna portot, ide a CD írót kötöttem es a két fehér megmaradt a két HDD-nak. A HDD-kel nincs is probléma a windows simán felismerte az új eszközt és működik, de CD-t sem a bios, sem a windows nem látja (win7 ultimate), annak ellenére, hogy az kinyit/bezár – gondolom az áramellátással ezek szerint nincs probléma.
Nem vagyok egy pc guru és akinek valami ötlete van a hiba kiküszöbölésére - CD működjön, illetve későbbiekben az SSD is -, azt nagyon szívesen vennem, és előre is köszönöm a segítségeteket.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.