Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6526) ClydeMasterHard


ClydeMasterHard
csendes tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Eléggé régi motoros vagyok már CD-DVD írásban, de most nagyon beütött valami és már mindent kipróbáltam, mégsem tudok rájönni a hibára.
Adott egy tök jó kis gép Core i5-3570 proci, 4 Giga RAM, Win7 x64, SSD+HDD frankó kis konfig, szépen muzsikált. Sajnos az íróm egyszer csak meghalt és vettem egy PIO 218-at (tudom, éppen kifogtam az első trágya PIO sorozatoto :( ) de azért működött tovább a gép és írogattam a lemezeket szépen.

Egyszer csak elkezdte rontani a lemezeket. Az ImgBurn vagy belefagyott a LeadIn-be, vagy írás közben jött a szokásos hibaüzenet, kb 20 lemezből 1 íródott meg rendesen (tiszta idegbaj voltam). Egy ideig nem kellett írom, el is felejtettem. Most elővettem megint és pontosan ugyanazt csinálja. Próbáltam Nero-val, azzal is fagy (Win újraindításával lehetett kiszedni a lemezt), újrahúztam Windows 8 x64-re az egész gépet, azzal is (default Win driver)!

Gondoltam, hogy az író beadta a kulcsot, ma vettem egy Samsung 224 DB/BEBE írót és ezzel is ugyanez van! Nero, ImgBurn, elrontja a lemezt! Kicseréltem a tápkábelt (másik dugó), az adatkábelt (máshová is dugtam), piszkáltam a BIOS-ban az AHCI mókákat, semmi változás! Elrontja a lemezeket mindkét író továbbra is!

Most elővettem két öreg DVD-RW lemezemet és egy Sony 1-4x DVD-RW -t megírt a Samsung! Ellenőrzés lefutott, minden rendben (nem is emlékszem mikor láttam utoljára sikeres írást :-)

Szóval akkor az lenne a kérdésem, hogy a Ritek F1 (Fujifilm DVD-R) alapanyag és a Ritek G16-1 (Maxell DVD+R) ennyire rosszak? Elöregedtek a lemezek? Mit lenne érdemes venni helyettük? (családi videót akarok kiírni a sógornak DVD-re karácsonyra)

Köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.