Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6501) yvsmad válasza johnywalker (#6500) üzenetére


yvsmad
őstag

A bitráta állítást kétféleképpen lehet értelmezni:
Digitális műsoroknál van egy saját bitráta, amivel a műsorszolgáltató adja a műsort. Ettől csak akkor érdemes eltérni, ha mindenáron kisebbre akarunk tömöríteni. A felvevős STB-k ezen nem tudnak változtatni, BD-felvevő vagy PC kell hozzá. De inkább ne tömörítsünk, ha nem muszáj.
Analóg műsorokat be kellett digitalizálni, itt volt értelme a bitráta állításnak, főleg akkor, ha a végcél a DVD-re kiírás volt. Ezek alapján a legtöbb gyártó SP, LP, EP üzemmódot kínált fel, ami olyan bitrátát jelentett, ami egy DVD5 lemezre (egyrétegű) 1 óra, 2 óra, ill 4 óra felvételi időt biztosított (ilyen az említett Yamada is). Itt csak annyi volt a gond, hogy a legtöbb film 1,5 óra +/-10 perc időtartamával SP üzemmódban nem fért fel egy lemezre, az LP üzemmód viszont feleslegesen túltömörítette. Erre csak a Pionak és a Sonynak volt megoldása a bitráta finombeállításával, kb. 5 perces lépésközökkel. Ez jó volt a DVD5 lemezek optimális kitöltésére.
Néhányan még használnak a Yamadához hasonló analóg tuneres DVD-felvevőt, ez viszont tényleg nem tudja az említett finombeállítást. A Pio és a Sony felvevők pedig már nem sokat érnek az analóg tunerrel, ráadásul nem is HD-képesek, szóval mindkét szempontból teljesen elavultak.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.