Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5758) magedla


magedla
tag

Sziasztok!

Gondom akadt a megírt DVD-k lejátszásával mostanában. Elég ritkán írom ki a filmeket, de mostanában többször volt rá alkalom.
A helyzet az, hogy a DVD írás gond nélkül lezajlik és a lejátszással sincs probléma, amíg csak a számítógépen próbálkozom. Azonban a TV-hez kapcsolt DVD lejátszók a kiírt filmek kb. felét nem képesek tekerni (mutatja a tekerés ikonját, 1x, 2x...5x, de csak folytatja a lejátszást hang nélkül és nem teker). Az esetek döntő többségében ilyenkor a film vége eltűnik, tehát az utolsó 5-10 percet nem játssza le.
Nagyon bosszantó, mivel tekerni ezeket a filmeket nem tudom, így a kísérletezéstől is elment a kedvem (várhatok 80 percet, hogy aztán megint levágja a végét). Az igazán idegesítő az, hogy ha kiveszem a lejátszóból a DVD-t és beteszem a gépbe, ott nem jelentkezik a dolog.
Szintén furcsa, hogy nem egyes DVD-ket érint az ügy. Van olyan, hogy egyazon DVD-n az egyik film tekerhető, lejátszható, a másik pedig nem.

Burner: Lite-on iHAS624 B (FW: GL24)
SW: Nero BurnLite 10 (10.0.10500.5.100)
DVD: Verbatim DVD-R 16X, 25 cake (1,5-2 éve vásárolt készlet, nem tudom, hogy hol gyártották). A DVD-kre átlagosan 3-3,5 GB-ot írok.

Több DVD lejátszóval is kipróbáltuk: LG DVX382H és két Samsung (nem tudok konkrét típust, ismerősök) lejátszónál is ugyanaz a helyzet az érintett DVD-k esetén. Van valami ötletetek, mi okozhatja a problémát?

Előre is köszi.

True victory is victory over oneself

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.