Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5308) Hitman válasza boss16 (#5307) üzenetére


Hitman
aktív tag

Az első "viszont kérdésem", hogy dvd-t vagy cd-t akarsz írni ? (jó lenne tudni)
Ahhoz, hogy egyszeres sebességgel tudjál írni cd/dvd-t több feltételnek is teljesülnie kell. Egyrészről a cd/dvd íródnak támogatnia kell az "1-szeres" sebességet, ezt a gyártó oldaláról, tesztekből google segítségével talán megtalálod (dvd író típust nem írtál).
Példa csak plextor meghajtók esetén használható plextools szoftverrel ellenőrizhető a rendelkezésre álló írási sebességek (Nero Info Tool-al is meg tudsz nézni pár alapvető adatot, de korántsem ilyen részletességben)

Másrészről a megírni kívánt lemez is támogatnia kell az 1* írást, ez ma már ritka szerintem, nehezen beszerezhető, talán a dvd lemez tapasztalatok fórumtémában tudnak erre választ adni. A cd/dvd író frimware-től is függhet, hogy tudsz -e ilyen sebességgel írni, mivel a gyártók ezekben definiálják, hogy az egyes lemezekhez milyen írási stratégiát, tempót alkalmazhatnak az írók.

A szoftveres oldalt meg nem értem, hogy miért nem tudsz sebességet állítani, az írás megkezdése előtt minden szoftver felajánlja a lehetséges írási sebességeket, amit az író tud, és a lemez is lehetővé tesz.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.