Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Lalikiraly #9 üzenetére

Annyira sok időt nem töltöttem vele, de 1-1 órákat ment teljesen stabilan mire végigtesztelgettem ami éppen eszembe jutott.

Az ellenállások nagy része végül kép alapján lett beazonosítva. A spécik azok mind meglettek szerencsére. Volt olyan ISA csatlakozóra kapcsolódó amit ki kellett következtetni. De logikailag egyértelmű volt az is, fixen low jelet ad egy nagy értékű ellenálláson keresztül, egy másik becsatlakozáson meg fel tudja húzni high értékre ugyanazt a pint. Ugyanezen logikával mennek a többi hasonló lábai ahonnan nem hiányzott ellenállás.
    Az 50MHz órajel útjában lévők aminél nem tudom mi lenne a megfelelő. De végül ment ahogy beállítottam, azért lenne furcsa hogy most miért nem eszi meg ugyanazt a jelet ... még próbálkozom újra elérni az illetőt aki végül képeket adott, mert ez a részt totál homályosan küldte el.

Egyébként ezen a lapon még minden 5 Volttal megy. Szerintem nehéz elrontani. Egy rossz értéktől inkább logikailag sérül, instabillá válik.
    Elektrosztatikus kisüléstől viszont könnyen halnak.

Vagy magától meghalt valami. Mégis csak 34 éves körül van a lap.
    Az is bosszant, hogy meghalódott, de az még inkább hogy nem találom melyik része.
    Memória hibát jelez, miközben normál aktivitást látok minden téren (RAS, CAS, WE, Data, Address, Parity) a puffereknél a chipsetnél, procinál. A 16 bites mivoltához szükséges értékek is mind rendben vannak a chipsetnél.
    Az is lehet hogy valami csak részlegesen halt meg, ezért nem tűnik fel.
    Sajna ezek annyira nem voltak nagy szériás, nemzetközi cuccok mint egy IBM vagy Apple, amikről csomó infó, kapcsolási rajz van a neten.
    Erről kb nincs semmi, pedig szerintem jó kis darab lenne, amit érdemes megmenteni.

486 időkből az EDO memóriával kapcsolatban nekem az maradt meg, hogy mennyi hibás volt. Szerintem az volt az az időszak amikor a legtöbb "szemét" áramlott be az országba. Még a P1-es korszakban is ment a kínlódás sokáig.
    Érdekes, hogy ami megmaradt retroban, azok mind pöpecek. Tök jól működnek, akárhogyan kombinálom őket.

Új hozzászólás Aktív témák