Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Mi történik egy netes csalás után?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
addikt
válasz szili.tamas1 #2348 üzenetére
Igen, lehetséges ajánlottan.
Ha ajánlottan kéred, automatikus kapsz hozzá egy nyomkövetési számot.
( tracking number )
Jó hozzá az itthoni ajánlott feladószelvény.
Azt kitöltöd és beikszeled még az elsőbbségit is, ha szeretnéd.
Megéri, mivel nem sokkal drágább, de gyorsabb lesz pár nappal.Szerk.: CN22 is kellene a vámolás miatt, de nem mindegyik postán értenek hozzá, sajnos. Ha kérsz hozzá, meggyorsítod a vámolást.
[ Szerkesztve ]
-
hidroponi
aktív tag
válasz szili.tamas1 #2350 üzenetére
ajánlott blanketta es cn22.
gondolom gariba küldöd vissza.. ezért érdemes rákérdezni, hogy kellene a cn22-t (vámárut) kitöltened ehhez. vmi nagyobb postát keress fel, mert nem biztos hogy mindenütt értenek hozzá. -
TaaT
nagyúr
válasz szili.tamas1 #2353 üzenetére
Ez mondjuk igaz, anno nekem is azt mondták hogy az ajánlott küldeményt max belföldön lehet nyomonkövetni, aztán simán láttam a külföldi mozgást is
Give them hell Ukraine!
-
XaraX
addikt
válasz thomasa #2358 üzenetére
Kis segítség kellene, hátha valaki tud valami okosat mondani.
Hongkongból várok egy küldeményt, amit feladtak kicsit több, mint 6 hete.
Van egy azonosítóm, amit a Magyar Posta nyomkövetőjébe beírva azt kapom, hogy nincs ilyen küldemény.
Valahol meg tudom nézni, hogy hol tart, vagy mi van vele egyáltalán? -
balagedebr
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott 4 autógumi, amit el kellene juttatnom valahova.1db gumi mérete 63x63x23cm és kb. 8 kg a súlya. Tehát a 4 gumit egymásra téve lenne egy 64x64x92cm méretű csomag és 32kg, amit néztem hogy a http://www.vaterafutar.hu/#pps oldalon (meg a többit is megnéztem persze) nem fér bele a standard méretben (60x60x60/6000=36 alapján).
Viszont az előbb említett http://www.vaterafutar.hu/#pps oldalon meg tudom úgy is adni, hogy mondjuk ketté veszem a gumikat 2 csomagra (2-2db gumi /csomag) és akkor ugye 64x64x46cm jön ki és így már elfogadja a rendszer (csak itt a pps-nél van lehetőség csomag darabszámot megadni). Kérdés, hogy így beírva a csomagszámba 2-t, akkor így két csomaggal is 2990ft-ot kell fizetnem vagy ilyenkor már 2x2990? (azért érdekes, mert alulra beírva ezeket az adatokat, azt írja ki az oldal, hogy 2990 és nem tudom, hogy akkor most figyelembe vette a 2 csomag darabszámot)
Köszi előre is a segítséget, remélem érthető voltam.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz balagedebr #2362 üzenetére
csinálj 2 rendelést, mintha 2 különálló fuvar lenne
-
balagedebr
tag
válasz CoolBoy323 #2363 üzenetére
De nem szeretnék 2-szer kifizetni 2990-et, ha elég egyszer...
[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
válasz balagedebr #2362 üzenetére
Szerintem pedig értelemszerűen, két csomagnak feladva kétszer kell a postaköltséget is fizetni, teszem fel 4 csomagnak feladva pedig négyszeres a postaköltség. De ez a kérdés, most nekem is épp jókor jön, mert lehet nekem is postáznom kell éppen 4 gumit, felnistől ...
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
TaaT
nagyúr
válasz balagedebr #2364 üzenetére
A magyar posta az autógumikat (vagy komplett autókerekeket) csak 2-essével szállítja. Legalábbis régen így volt...
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
TaaT
nagyúr
-
anonymus89
addikt
Oké vágom...
Egyébként meg az ilyen webáruházak, ahol gumit/felnit lehet vásárolni a 600,-Ft/db-tól 1000,-Ft/db-ig szoktad szállítani. Sőt valahol ha garnitúrát vesz az ember akkor ingyen elhozzák.
Pont most télér néztem én is 4-et csak a Renault-nál most olyan akció van, hogy ihaj-csuhaj! (Goodyear v. Dunlop-nak kell lennie)[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz anonymus89 #2369 üzenetére
(Goodyear v. Dunlop-nak kell lennie)
Inkább gumit vegyél...
-
TaaT
nagyúr
válasz anonymus89 #2369 üzenetére
Azok a cégek akik leszerződnek futárcégekkel előfordul hogy olcsóbban tudják biztosítani a szállítást.
Pont olyan gumát vettem használtan 16-osban mint ami a linken szerepel, Goodyear Ultragrip 8 ADAC tesztben jól szerepelt
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
anonymus89
addikt
válasz CoolBoy323 #2370 üzenetére
Igenis mester!
TaaTPontosan ugyanilyen lesz a bankén is....
Continental ts850-eset tudtunk volna szerezni nagyon jó áron csak hát a felszerelés nincs ingyen sehol sem itt meg a Renault-nál ingyér felrakják.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Outlander
addikt
Üdv.
Lehet valahol jelezni, ha nem vagyok elégedett a bicajos postással?!
Azon kívül h már neki konkrétan szóltam...
Elöször behajította simán az ajánlott leveleket... szóltam neki h inkább ne, azóta meg nem dobja be, de értesítőt sem hagy... megy sztem lenyúlja a külföldi csomagjaimat is..
Most már kezd kicsit elegem lenni belőle..
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
Timocicu
senior tag
válasz balagedebr #2364 üzenetére
Vagy esetleg még alternatíva lehet a HDT nagy csomag szállítás, bár ott nem mindegy, hogy honnan - hová ...
„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
balagedebr
tag
válasz Timocicu #2374 üzenetére
Közben írtam a pps ügyfélszolgálatnak, hogy mégis hogyan kéne ezt feladni. És azt írták vissza, hogy szedjem ketté a 4db gumit 2-2db/csomagra, adjam meg hogy két csomag lesz ahogy írtam is és elviszik 2990-ért. ("...A fuvarköltség a vatera oldala szerint 2.990,-, mely jól kalkulál, kettő csomagban adja fel a 4 db autógumit, így el tudjuk szállítani....")
Meg megjátszottam ugyanezt az MPL-nél is, ott két csomag külön számít és így 3400 (2x1700), az se sokkal rosszabb ár.[ Szerkesztve ]
-
Timocicu
senior tag
válasz balagedebr #2375 üzenetére
Ismét tanultunk valamit, ez szupi.
Köszi.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
TaaT
nagyúr
Újabb piros pont az MPL Vaterafutárnak, hozták a 3napot a csomagfeladást és a pénz számlára érkezést tekintve.
Új dolgokra is rájöttem. 4.5kg-os cuccot adtam fel, előre kitöltöttem a papírt 5kg-nál többet adtam meg súlynak így egy kategóriával feljebb (drágább) került. Ellenben a csomagolással együtt végül csak 4980g lett. Gondoltam újra csinálok egy papírt de nem engedte a rendszer. Na mondom mindegy, így jártam. Elvittem a postára, lemérték és a tényleges súly után kellett fizetnem, nem az én általam kitöltött papíron szereplő után. Gondoltam megosztom veletek ezeket a tapasztalatokat.
Give them hell Ukraine!
-
Akos1994
aktív tag
Kicsit OFF de mást nem találtam:
Adott egy használt termék amit innen a hardverapróról vennék egy újonnan regisztrált felhasználótól,kaptam róla képeket,elmondta hogy miért adja el,de előre utalást szeretne postai rózsaszín csekken.
Én mondtam az utánvétet,elvégre azt addig nem is adja oda nekem a posta amíg ki nem fizetem,ő meg két napon belül megkapja a pénzt.
Az illető csak ragaszkodik a csekkhez,de nem indokolja meg,hogy miért nem jöhet szóba az utánvét és "sajnálja,hogy nem tudunk kompromisszumra jutni" és ő korrektül szeretné lerendezni.
Nincs valami megoldás amivel ő is elégedett lehetne? Nincs olyan módszer amivel mindketten "védve" vagyunk?
De nem is értem mert már az utánvétből se lehetne semmi baja se... -
Timocicu
senior tag
válasz Akos1994 #2378 üzenetére
Szia!
Ez elég nehéz dolog ...
Az utánvét az eladónak annyiban rizikós, hogy ha a vevő mégsem veszi át a csomagot, akkor az eladónak attól a postaköltséget ki kell fizetnie oda - vissza, tehát az Neki mínusz.
A vevőnek pedig nem jó dolog előre utalni - pénzt küldeni, ráadásul a rózsaszín csekk összegtől függően feláras ..., ráadásul fent áll a veszélye, hogy fizetsz és nem kapsz netán semmit érte.Ez egy ördögi kör ...
Arra, hogy Eladó és Vevő is jól jöjjön ki az adás - vételből, arra csak a személyes találkozó a megoldás sajna. Vagy Valakinek engedni kell és vállalnia a rizikót ... ennyi!
-
Timocicu
senior tag
Ezt is jó tudni, hogy így járnak el. Elvégre nem tudsz otthon mindent pontosan lemérni, súlyát biztos nem, max a méreteit, mert ugye azt is kéri a rendszer. Emiatt épp én is gondban vagyok, mert egy pc-t és egy crt monitort kellene postáznom ... a doboz méreteit megadtam, de a súly sem mindegy ugye ..., ha 20kg-nál feljebb van a súlya, akkor 2070ft helyett, 3075ft a postaköltség Postaponton átvéve. Megpróbál a vevőm is utánaérdeklődni, hátha a futárszolgálat olcsóbb lenne esetleg, mivel a csomag tartalma sem sokkal több értéket képvisel, mint a postaköltség ..., ez a bosszantó.
-
-
Timocicu
senior tag
-
TaaT
nagyúr
válasz raziel01 #2385 üzenetére
Egy olyan embertől aki ezt megjárta, neked van ez irányú tapasztalatod?
"Posta ÁSZF 6,2.13)
A Posta azokat a postai küldeményeket, amelyekről a címzettet értesítés hátrahagyásával tájékoztatja, a 6.8.1. pontban meghatározott átvételi határidőig a kijelölt kézbesítési ponton a jogosult átvevő rendelkezésére tartja, illetve egyetemes szolgáltatást nem helyettesítő szolgáltatások esetén a feladóval kötött postai szolgáltatási szerződés rendelkezései szerint jár el. Az átvételi határidőn belül át nem vett postai küldeményeket a Posta a feladónak visszakézbesíti, vagy ha ez nem lehetséges (4.3.4. pont 7)-10) bekezdéseiben foglaltak szerint jár el."Pótdíj fizetésről nem látok sehol semmit.
Give them hell Ukraine!
-
joecontra
addikt
Üdv!
Ha egy 500 gramm - 750 gramm súly közé eső küldeményt szeretnék feladni utánvételesen akkor ha jól látom, akkor levélként már nem lehet.
Csomagként utánvételesen feladva mennyibe kerülne ez nekem?Köszi!
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- Star Trek
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Horgász topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest