Új hozzászólás Aktív témák

• Fancy-boy
    addikt

Sziasztok!

Közel 2 hete adtam fel egy telefont (300-350 ezer az értéke) GLS automatában. Lemértem előre a doboz méretét, amiben feladtam, S-es csomagként ismerte fel a rendszer, majd az automatánál kiderült, hogy baromira nem S-es, hanem M-es csomag. Felajánlotta az M-es csomag lehetőséget, rányomtam, kinyitott egy nagyobb rekeszt, betettem a dobozt, majd bezártam, és úgy tűnt, hogy minden oké. Hétfőn kaptam az üzenetet, hogy üres volt a rekesz, valószínű a futár az S-es rekeszt nézte?!, és azóta nincs meg a csomag. Természetesen ment a telefonálás, levelezés, és azóta sincs meg a csomag. Van valami ötletetek, hogy mit lehet ilyenkor csinálni? A vevő már kifizette a telefont, amit ugye nem kapott meg, és rajtam akarja behajtani a telefon árát, amit valahol meg is értek, de én meg ugye feladtam neki a csomagot. Természetesen a GLS-nek már többször is leírtam, hogy nézett ki a doboz stb, mégsem találják. Létezik egyáltalán ilyen?

Szia!

Úgy tudom a GLS legfeljebb 50.000 Ft-ra biztosítja a csomagokat.
    Tehát nagyon értékes dolgokat nem érdemes így küldözgetni.

Egyébként nekem is voltak kellemetlen élményeim a céggel / feladási móddal.
    Két alkalommal is előfordult, hogy elhelyeztem a csomagot, leokéztam és ennek ellenére nem érkezett visszaigazolás a feladásról. A részletes nyomkövetésben sem látszott, hogy felvételi címke a futárnál stb...
    Nekem kellett levelezgetnem, meg telefonálgatnom és elmondani hogy melyik rekeszbe raktam. Végül mindkettőt megtalálták 1-2 napos csúszással.
    Azóta mindig lefotózom hol helyeztem el a küldeményt és utána a képernyő visszaigazolását a rekesz számmal.
    Olyan is volt, hogy az automata képernyőjén a Windows betöltőképernyője fogadott, aztán lekapcsolt az egész rendszer. (out of order) és a világítás is elment a gép körül.
    Ami még előfordult, télen, hogy átázva volt benne a rekeszben a csomag. Persze őket nem érdekelte. Azt mondták forduljak a feladóhoz...
    Szóval komolytalanok, amikor a problémát kellene megoldani.

Ilyen szempontból a háznál történő átvételnek-felvételnek vannak előnyei, mert ott a futárral találkozol, átveszi a küldeményt, vagy ha hoz, akkor látod milyen állapotban hozza és tudsz vele iratni papírt.

Vissza kellene nézniük a felvételeket, hogy mi történt.
    Lehet, hogy később másnak kinyílt az az M méretű rekesz mert csomagot akart feladni és lenyúlta a Tiedet.
    Mond meg nekik, hogy ellenőrizzék a rekesznyitási eseményeket és a kamerafelvételeket, mert különben lopás miatt rendőrségi feljelentést teszel. Amit lehet meg is kellene tenned.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés