Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#274851) vargalex válasza Kendek (#274850) üzenetére


vargalex
félisten

Akkor PS4 Pro-n mit érdemes beállítani? Nálam most mindkettő be van kapcsolva. Most pl. az Until Dawn-al játszom és indításkor kiírja, hogy szuper mintavételezés engedélyezve. De, ha jól sejtem, ilyenkor nem megy a boost mode? Mert ez alapján az javítana az fps-en.

Alex

(#274852) Kendek válasza vargalex (#274851) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A szuper-mintavételezés a képminőségen javít, a teljesítményfokozó mód pedig a futási teljesítményen. De nem egyszerre, hanem előbbi a Pro-támogatott címeknél, utóbbi pedig a régebbiek esetén hatásos.

Az Until Dawn egy régebbi játék, és nem kapott Pro patch-et. Ez azt jelenti, hogy a rendszerszintű szuper-mintavételezésnek nincs rá semmilyen hatása, mert már alapból sem számol FHD-nál magasabb felbontást. A teljesítményfokozó mód viszont nagyon is jól jön.

<-ƘƘ->

(#274853) vargalex válasza Kendek (#274852) üzenetére


vargalex
félisten

De, ha nem pro támogatott cím, akkor miért írja, hogy a szuper mintavételezés aktív? Vagy ezt mindig kiírja, ha be van kapcsolva?

Alex

(#274854) Kendek válasza vargalex (#274853) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A rendszerszintű szuper-mintavetelezés beállítás lényegében azt hazudja a játékoknak, hogy 2160p a kimeneti felbontás, így ennek megfelelően számolhatnak 1080p-nél nagyobb felbontású képet. De a magasabb számolt felbontás az a Pro-nál jelent meg először, mint opció. Az Until Dawn nem ismeri a Pro-t, mert sokkal régebben adták ki, hanem kompatibilitási módban fut. Ergo nem számol FHD-nál magasabb felbontású képet, úgy pedig nincs szuper-mintavételezés. A konzol gondolom azért írja ki, mert be van kapcsolva ez a funkció. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy tényleges hatása is van neki.

<-ƘƘ->

(#274855) Stauffenberg válasza Kendek (#274850) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

DigitalFoundry szerint a Dishonored 2 mindenképpen 1440p-ben fut PS4 Pro-n, csak 4K esetén felskáláz, 1080p esetén meg supersampled módba vált, de mindkettő 30 fps és a grafikai kidolgozottság is tök azonos. Nem tud több vagy stabilabb fps-t kicsikarni, mert a renderelés mindenképpen 1440p.

És mint mondtam az irányítás hangolása is elég gagyi, nem találták el jól, hogy mi az igazán ideális arany középút a gyorsulás és érzékenység között, Horizon Zero Dawn sem teljesen patent, de ezer százalékkal jobb és könnyebb vele célozni. A legjobb eddig nálam az összes konzolos játék közül a Battlefield sorozat volt (az 1-től kezdődően), alapesetben ott sem olyan hű de jó default értékeken, de nagyon részletesen konfigolható és én például TheBrokenMachine beállításait vettem át (szentelt neki egy egész Youtube videót), egy nagyon kicsit lejjebb vettem a sensitivity-t és álomszerű.

Mikor belenéztem valamelyik éppen aktuális CoD epizódba, ahol megint csak nem volt rendesen konfigolható, akkor éreztem, hogy mennyire limitáltak a lehetőségek és mennyire jót tesz egy FPS játéknak, ha jól beállítható a kontrolleres irányítás a saját ízlésedre.

(#274856) Kendek válasza Stauffenberg (#274855) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Igen, én is ezt írtam, ezekre a játékokra nincs hatással a rendszerszintű szuper-mintavételezési opció. Kevés az olyan cím ami 1080p-s kimeneti felbontás mellett jobban fut, és csak ezeknél számít ez a beállítás.

Amit viszont meg kell szokni, hogy a konzol az eléggé kötött platform, nem lehet úgy konfigolni mindent mint PC-n. Hogy végre vannak választható futási módok, és ez kezd egyre általánosabbá válni, az is már csoda. Végre nem döntik el helyettünk, hogy mi a fontosabb, hanem lehet választani a képminőség és a futási teljesítmény között. De akinek ez utóbbi kicsit is fontos, az jobb ha PS5-re vált.

<-ƘƘ->

(#274857) paolinho


paolinho
őstag

Arra tudna valaki válaszolni, hogy ha nekem ez év júliusától van egy 1 éves PlayStation Plusz előfizetésem, és ma Black Friday kapcsán vennék egy újabb egy éves előfizetést, akkor az a jelenlegi előfizetés lejártát követően kvázi hosszabbitva jelenne meg, vagy ilyen nincs, és simán mostantól indulna újra az 1 év?
Mert ez így nyilván nem érné meg nekem.

(#274858) Kendek válasza paolinho (#274857) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hozzáadódik és annyival kitolódik a jelenlegi lejárati dátum.

<-ƘƘ->

(#274859) allnickused válasza paolinho (#274857) üzenetére


allnickused
tag

Hozzáadódik ... és az automatikus megújítás bekapcsolódik "magától". Érdemes kikapcsolni (ellenőrizni) annak, aki ezt manuálisan szeretné.

(De, az vagy)

(#274860) paolinho válasza Kendek (#274858) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen mindkettőtöknek! :R

Ezt az automatikus hosszabbítást hol lehet kikapcsolni?

(#274861) Kendek válasza paolinho (#274860) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Account Settings > Subscription [kép]

<-ƘƘ->

(#274862) Stauffenberg válasza Kendek (#274856) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Kevés az olyan cím ami 1080p-s kimeneti felbontás mellett jobban fut, és csak ezeknél számít ez a beállítás."

Amire utalni akartam, hogy nem a kimeneti felbontás számít leginkább, hanem a render felbontás. Ha a játék 1080p és 2160p kimenet mellett is 1440p-ben renderel, akkor mindkét esetben kb azonos lesz a teljesítmény, mert a már renderelt képet fel/le skálázni a kimeneti felbontásra már nem nagy erőforrás.

(#274863) Kendek válasza Stauffenberg (#274862) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nem is annyira neked válaszoltam itt, hanem csak ez a játék is egy jó példa rá, hogy van ahol a szuper-mintavételezés beállítása, illetve letiltása teljesen hatástalan. De azért ez nem általános, mert létezik olyan játék is, ahol ha 1080p a kimeneti felbontás, akkor abban is számol, és úgy már jobb a futási teljesítmény. Viszont ha ilyennél bekapcsolod a rendszerben a szuper-mintavételezést, akkor ott úgy veszi, hogy 2160p a kimenet, és ezért ugyanúgy magasabb felbontásban számol. Igazából ez a lényege neki. :)

<-ƘƘ->

(#274864) Stauffenberg válasza Kendek (#274863) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Elég nyakatekert módon lett megoldva, én mondjuk felfogom ezeket a dolgokat, de az átlag usernek ez még annál is bonyolultabb, mint a PC-s játékban lejjebb venni a grafikai részletességet. :D

Egyszerűbb lenne ha nem egy ilyen hibrid megoldás lenne erre, hogy a rendszer + játék is külön tartalmaz beállításokat és ezek hatással vannak egymásra, hanem csak simán a játékban legyen minden ilyesmi választható ha a fejlesztők akarnak ezzel foglalkozni.

(#274865) fausto


fausto
addikt

Megvettem a Ghost of Tsushima lemezes verzióját PS4-re. A Directors Cut upgrade mit takar? Az oké, hogy benne van az Iki Island DLC, ezen kívül még van valami? Ha később PS5-re akarom upgrade-elni, akkor ez a bővítés kell hozzá? Köszi előre is! :R
(megjegyzem, 1-2 óra játék után elég pofás a game :) Japán hanggal tolom, tök jó feelingje van. A fekete-fehér filtert azért nem kapcsoltam be, azért az túlzás lett volna)

(#274866) ImACeltic


ImACeltic
őstag

Hitman 3-nál belefutottam egy érdekes és kellemetlen jelenségbe.

Először begyűjtöttem a Hitman 1-2 játékokat és minden kiegészítőjüket, de ezeket is már az ingyenes Hitman 3 starter pack-ban kezdtem pár hete az engine upgrade miatt.

Így játszottam ki az első két játékot, majd most vettem meg a Hitman 3-at és kezdtem el ennek a sztoriját. Már az indításnál furcsa volt, hogy mért kell újra elfogadni a policy-t meg beállítani 1-2 dolgot, mintha most indítanám először. Aztán felajánlotta csak a Hitman 2 progress áthúzását. Bejelentkeztem az IOI fiókba, elvileg áthúztam a progress-t, bár nem volt egyértelmű. Majd tegnap elkezdtem a 3 sztoriját, megcsináltam az első pályát és kiléptem. Ma szintén policy elfogadással meg beállítgatással indított a játék, de a Hitman 2 progress áthúzására nem kérdezett rá. Ezután vettem észre, hogy nem mentette el azt, hogy tegnap megcsináltam a Hitman 3 első pályáját. Ma megcsináltam újra az elsőt és utána a másodikat is. Ezután pedig azt vettem észre, hogy nincs meg a Hitman 1 és 2 progress, mintha nem játszottam volna azokkal.....

Találkozott más is ilyesmivel?

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#274867) RangerFox válasza fausto (#274865) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

A PS4-es upgrade-ben csak a dlc van. A PS5-ös upgrade-ben pedig adaptív ravaszok kihasználása, 3D audio, japán lip sync, natív 4k felbontás is van a dlc mellett +10$ felárért.

(#274868) erahurka válasza fausto (#274865) üzenetére


erahurka
félisten

A fekete-fehér filter baromi hangulatos! Én folyton váltogattam mert nem tudtam eldönteni melyik a jobb :D A sima túl tiszta volt, meg néha túlszaturált, a fekte-fehérben viszont nehezebb volt a harc néha mert nem lehetett mindig észrevenni az ellenfeleket vagy a rókát.

(#274869) bAtt001 válasza ImACeltic (#274866) üzenetére


bAtt001
addikt

Szintén behúztam az 1-2 pályákat a Hitman 3 starterben, hogy jobban fusson ps5-ön. Na utána importáltam a Hitman 2-es progressemet ami meg is jelent a játékban, játszottam pár kört 2. rész pályáin, pár nap múlva láttam hogy az áthozott progress megszűnt létezni. Véleményem szerinte katasztrófa ez a progress mágia és inkább hagytam a fenébe, játszani tudok rendesen, az összesített szintje a fiókomnak megvan szóval a többi meg nem is érdekelt. Nem egyedi a problémád :N

(#274870) ImACeltic válasza bAtt001 (#274869) üzenetére


ImACeltic
őstag

Nagyon fasza ez a Hitman trilógia, de azért ez frusztráló, hogy nem lehet simán átvinni a progress-t, ráadásul úgy, hogy a Hitman 3-ban játszottam le az első kettőt, aztán ahogy felrakom lemezről az egész harmadik részt, eltűnik a progress....elég gáz.

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#274871) F-ECT$ válasza erahurka (#274868) üzenetére


F-ECT$
titán

És a piros/kék témadás megkülönböztethető volt?

Dive ever, work never.

(#274872) erahurka válasza F-ECT$ (#274871) üzenetére


erahurka
félisten

Szerintem nem, de már régen volt. Alapvető problémáim voltak a karakterek tájbaolvadásával, úgyhogy ha tudtam hogy kemény harc jön, általában visszavettem színesre.

(#274873) erahurka válasza ImACeltic (#274870) üzenetére


erahurka
félisten

A második résszel mi a helyzet? Decemberben tervezem lenyomni, az ugye megeszi rendesen az első rész mentését? Vagy van ennek amúgy értelme? Úgysem lehet befolyásolni a történetet tudtommal.

(#274874) fausto válasza RangerFox (#274867) üzenetére


fausto
addikt

Köszi, akkor hogy jól értem-e: tervbe van a PS5 vásárlás, de ezek szerintm nyugodtan megvehetem a PS4-es DC upgrade-et, majd PS5-re 10$-ért megvesz az upgradet.
Csak amiatt kérdezem, mert a webes store-t böngészve nem láttam ezt az upgrade opciót

(#274875) F-ECT$ válasza fausto (#274874) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha most akarsz vele játszani, akkor vedd meg a PS4-es verziót, ha esetleg van még más, amivel játsznál előtte, akkor érdemes lehet várni addig, míg lesz PS5-öd.

Dive ever, work never.

(#274876) bAtt001 válasza ImACeltic (#274870) üzenetére


bAtt001
addikt

Nekem az is hatalmas pozitívum, hogy elérhetőek az első és második rész pályái bármiféle extra dlc és lehúzás nélkül, felújított grafikával kvázi. A progress van akinek fontos, nekem pl nem, ez egy sandbox játék elérhető mindegyik pálya azonnal, ha le lennének zárva a pályák attól függően hol jársz a sztoriban na akkor menne részemről is az elégedetlenkedés :D Remek játékok, vevő leszek a harmadik részre biztosan amint lejjebb megy az ára, de még az alap második résszel sem végeztem, és az első részben is ott van a dlc sztori, brutális mennyi játékórát bele lehet ölni.

(#274877) ImACeltic válasza erahurka (#274873) üzenetére


ImACeltic
őstag

A sztori szempontjából nincs értelme a progress átvitelnek, csak azért jó mert pl kioldasz kezdési pontokat, pályára előre telepített eszközöket meg ilyesmiket, illetve az xp mennyiség a fiókhoz. Első két játék kijátszása a harmadik rész starter packjában még nem okozott semmi gondot, akkor megmaradt minden. A lemezes harmadik rész kevert be.

bAtt001

Nekem azért hiányozni fog a progress a fentebb, erahurkának leírtak miatt. Így részben elveszettnek érzem az eddig belerakott időt.

[ Szerkesztve ]

Gamer(PS5, PC), sport fan.

(#274878) paolinho válasza Kendek (#274861) üzenetére


paolinho
őstag

Köszi szépen ezt is! :R
Megújítottam, kikapcsoltam! :)

(#274879) Revolit


Revolit
senior tag

GT DD Pro vajon kapható lesz itthon? Elég menő, jó árasított DD kormánynak tűnik.

(#274880) erahurka válasza Revolit (#274879) üzenetére


erahurka
félisten

Erre gondolsz? [link]

A legolcsóbb változat is több mint 250,000 forint. Ez hol jó árasított?

(#274881) Revolit válasza erahurka (#274880) üzenetére


Revolit
senior tag

Igen. 700 euro a legolcsobb valtozat, ami mint mondtad, 250k. Egy egyszeru szijas TM T300 mar boven 100k felett van, ehhez kepest egy direct drive-os Fanatec ennyiert nem gondolnam, hogy sok. Ha behozzak hivatalosan is, akkor ugy gondonam, ennel meg akar olcsobban is ki lehet majd fogni. De semmi infot nem talaltam errol, bar meg eleg friss bejelentes.

Viszonyitas keppen, par honapja neztem direct drive-os kormanyt, es 600k-ert lehetett kb szerezni itthon, es ez a legolcsobb volt amit talaltam.

Azt hiszem a jo arasitott relativ, de par napja kaptam egy reklamot, hogy milyen akcios a mufenyo 160k-ert... :P

[ Szerkesztve ]

(#274882) bilijo


bilijo
csendes tag

Sziasztok! A playstation plus feltöltőkártya meddig használható fel a vásárlástól számítva?

(#274883) Kendek válasza bilijo (#274882) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ha van neki lejárati dátuma, akkor az rá van írva. De biztos, hogy nem a vásárlástól számít, mert az nincs bejegyezve sehol, hogy ekkor vagy akkor lett megvéve. Amúgy én úgy tudom, hogy nincs lejárata.

<-ƘƘ->

(#274884) vape1


vape1
csendes tag

PS Plus novemberi játékok jól gondolom, hogy december 6-án kedden éjfélig tölthetők le utoljára, és aztán 7-én szerdán reggel jön a decemberi adag? Tehát december 6-án kedden aktivált PS Plus-al még be tudom húzni a novemberieket? :F

[ Szerkesztve ]

(#274885) Mezcal válasza vape1 (#274884) üzenetére


Mezcal
addikt

Dec. 7 Keddre esik, akkor jönnek az új játékok.

Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós

(#274886) vape1 válasza Mezcal (#274885) üzenetére


vape1
csendes tag

Köszi!
A novemberi játékokat szeretném az utolsó lehetséges napon behúzni, azért kérdezem. December 6-án aktiválnám a havi PS Plust, mert a novemberi PSVR játékokat kipróbálnám, de úgy is csak ünnepek alatt lesz időm belenézni. Gondolom a PS Plus havi tagság 31 vagy 30 napig azért érvényes marad.

(#274887) erahurka válasza vape1 (#274886) üzenetére


erahurka
félisten

Miért nem veszel egy évest amíg akciós? 12000 forint, havi egy ezrest bőven megérnek az ingyen játékok, még ha nem is próbálod ki mind.

(#274888) vape1 válasza erahurka (#274887) üzenetére


vape1
csendes tag

Ahogy nézem, 12-ért már nincs sehol éves, meg januártól úgy sem lesz rá igazán időm.

(#274889) Sefter válasza vape1 (#274888) üzenetére


Sefter
veterán

A ps store-ban is 12 még...

Psn ID: sefter_hun

(#274890) Kendek válasza Sefter (#274889) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mármint éjjel egyig volt az, amíg élt az akció, most már 18 ezer...

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#274891) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Tudnátok tanácsot adni, hogy hol lehetne beszerezni PS4 kamerát (V2) és átalakító kábelt hozzá, hogy PS5-höz tudjam csatlakoztatni?

Köszönöm a segítséget :R.

(#274892) Kendek válasza Jim74 (#274891) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Adaptert tudsz pl. eBay és AliExpress... ha pedig kamerát nem találsz itthon, akkor azt is onnan.

<-ƘƘ->

(#274893) Jim74 válasza Kendek (#274892) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszi. :R
Azt hittem, hogy van valahol itthon még fellelhető példány, de úgy látszik, hogy nem :( .

[ Szerkesztve ]

(#274894) Elims válasza Kendek (#274892) üzenetére


Elims
veterán

Átalakítót már nem küldened szériaszám után?

(#274895) Kendek válasza Elims (#274894) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

De igen, viszont ahhoz a PSVR dobozára írt szériaszám szükséges, nem a kameráé. Szóval anélkül nem fog menni.

<-ƘƘ->

(#274896) Sanyi.mTs válasza bilijo (#274882) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

De minek tartogatni? Bármikor megnövelheted a meglévő idődet.

(#274897) erahurka


erahurka
félisten

Officiális lett közben a decemberi PS Plus:

(#274898) kuglinudli16


kuglinudli16
friss újonc

Sziasztok!
A ps4-em nagyon gyakran akadozik. Játék közben teljesen le is fagy nem lehet irányítani és kikapcsolni sem. Teljesen lefagy. a szervizes szerint hdd probléma lehet.Azt javasolta,hogy töröljük teljesen a hdd-t. Az volna a kérdésem,hogy teljes törlés után a felhasználói fiókot el tudom-e érni, fel tudok csatlakozni az adataimmal?

(#274899) Wlac válasza kuglinudli16 (#274898) üzenetére


Wlac
Ármester

Persze, bejelentkezés után ugyanúgy hozzáférsz mindenhez, mint eddig, csak újra le kell töltened a játékokat, ha van Plusod, akkor a mentéseket (egyébként másold ki őket egy pen drive-ra). Egyébként én is HDD hibára tippelek, de lehet, hogy a törlés nem lesz elég, hanem egy újat kell beletenni.

“The wha-"

(#274900) Kendek válasza kuglinudli16 (#274898) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Igen, ez egyértelműen a vinyó hibája lehet. Amit sajnos valószínűleg csak annak cseréjével lehet orvosolni. Persze meg lehet próbálni a teljes formázást és a rendszerszoftver újratelepítését is, hátha segít (attól függ mi a baja). A játékállás mentésekről készíts másolatot pendrive-ra, és szinkronizáld a trófeáidat. Az inicializálás után természetesen majd vissza fogsz tudni jelentkezni, és le fogod tudni tölteni a megvásárolt játékaidat.

Szerk.: Hopp, Wlac megelőzött, lassú vagyok játék közben. :D

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.