Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#227151) 30z.Samu válasza .LnB (#227148) üzenetére


30z.Samu
félisten

Viszont az is hozzátartozik, hogy a Last of Us egy előző generációs játék, azóta eltelt pár év. Meglátjuk mi hoz a második rész.

Sic Parvis Magna

(#227152) #10186752 válasza frankdelgado (#227149) üzenetére


#10186752
törölt tag

A hasonlat kiváló, csak nem érted.

Amíg te halogatod, hogy majd egyszer valamikor megveszed,ráadásul olcsóbban (szelet hús), addig fél világ már kiélvezte a hobbiját, lenyomta a kedvenc játékát, és elégedetten dőlt hátra (még böffintett is, mire te egyáltalán neki kezdesz).

Én is csatlakozom a nem halogatókhoz: mire várjak, lehet, hogy holnap fel sem ébredek már, nemhogy még hónapokat-éveket várjak arra, ami elméletileg a hobbim, azaz, szívesen és örömmel kéne rá időt és pénzt szánni.

[ Szerkesztve ]

(#227153) hombre[EU] válasza frankdelgado (#227139) üzenetére


hombre[EU]
veterán

Nem értem. Ha senki nem rendeli elō/veszi meg elsō nap, hanem mindenki 30nappal késōbb...akkor jobb lesz a játék? :) Egyszer úgyis lesznek "elsōk" (szerinted marharépa) akkor nem mindegy,hogy mikor? Illetve attól még valaki nem marha,hogy 60€$-t ki tud dobni egy játékért...és nem érzi meg

Life, Uh, Finds A Way

(#227154) .LnB


.LnB
titán
LOGOUT blog

Jó, azért nem azt akartam mondani, hogy a TLoU nem egy jó játék na. Nem kell félreérteni.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#227155) Moby válasza sxxorp (#227134) üzenetére


Moby
addikt

Nekem az a felfokozott várakozás, amit az új generáció, vagy egy régvárt játék megjelenése okoz, ettől sokkal több pénzt is megérne, amit az újkori ár és a kifutó ár között van. Ez egy hobbi, nem kívánom patikamérlegen méricskélni. Megtehetem én azt ezer más ponton, legalább itt nem toszom a fillért kényszeresen. Ha ez nem lenne, csak egy vacak műanyag doboz lenne az egész, nem kötne hozzá semmi. A százhuszadik használati eszköz körülöttem. Bár valszeg akkor már hobbinak sem tudnám tekinteni, inkább csak valami hótfelesleges időelb.szásnak.

[ Szerkesztve ]

(#227156) frankdelgado válasza #10186752 (#227152) üzenetére


frankdelgado
őstag

A hasonlat xar, ennek ellenére értettem mire utaltál. Nyílván a mindennapi tevékenységeimben nem várok ki, sohasem volt olyan pl, h a megd@ghattam egy csajt, előbb megvártam, h a haverjaim végigmenjenek rajta és véleményezzék. Szerencsére qrwa sok jó játék van a várólistámon, tehát simán kitöltöm azt az időt mire optimalizálják és jóárasítják az adott cuccot. Ami igazán számít (Gears 5) azt meg a gamepassnak köszöhnetően elsőnaposan játszottam.....

Egyébként gyakran rádtör a mélabú amiatt, hogy lehet nem éred meg a következő generációt? :)

(#227157) sxxorp válasza #10186752 (#227152) üzenetére


sxxorp
őstag

Te nem érted. Az élvezet számít, az egyén számára szinte mindegy, hogy mikor (nem tűnsz annyira szociális lénynek, hogy a csoport nyomása számítana), kivéve talán annak, aki multizik. Konzervet fogyasztasz, így is úgy is (rossz a hasonlat: ez a konzerv szinte kizárólag csak jobb minőségű lehet idővel, ahogy egyrre inkább elkerülhetetlen módon javítják). Hiszen azért nemcsak az élet, de a videojátékok terén is bőven van lehetőség jól, ha nem jobban szórakozni, annál, mint amit te élsz meg épp a drágán vásárolt örömöddel, amiben azért sokszor lutri faktor is van..
Ráadásul olcsóbban? Ez nálad hiba? Pont ilyen birkákra vár az összes cég: sietnek, és kiváltságnaknak érzik, ha minél inkább hizlalhatják más profitját (elnézést, a Sony-részvényeid vannak).
Igen lehet, hogy mire én élvezem a falatokat, te éppen már sz.rod ki, attól jobb neked? Remélem nem egy helyiségben.
hombre: azért szerintem belátod, ha nem lennének remegő kézzel a termék után kapó fogyasztók, egy kicsit mindenki kedvezőbb áron jutna hozzá, valószínűleg hamarabb.
Moby: a rácuppanós, szerelmes polip hozzáállás, és a jéghideg, fillér-, lés időtoszós közöny közt azért létezik egy elég széles a spektrum, nem gondolod? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#227158) 30z.Samu válasza .LnB (#227154) üzenetére


30z.Samu
félisten

Én nem értettem félre, mindkettő jó játék. Csak arra akartam rávilágítani, hogy a Last of Us első megjelenése óta eltelt pár év, fejlődtek a játékok mechanika szempontjából is. Ez a LoU érdeméből kicsit sem vesz el, a mai napig teljesen játszható játék.

[ Szerkesztve ]

Sic Parvis Magna

(#227159) .LnB válasza 30z.Samu (#227158) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Jogos is. Nekem is jót tett volna, ha nem tavaly játszom végig.

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#227160) Moby válasza sxxorp (#227157) üzenetére


Moby
addikt

Nem én hozom itt a szélsőséges példákat. nem értem, miért nekem teszel fel ilyen kérdést.
Másrészt szép ez a romantikus elgondolás, hogy mi lenne ha, de a valóság, hogyha a konzoljáték nem hoz elég pénzt, akkor nem fognak konzoljátékok készülni. Ez nem úgy megy, hogy akkor majd olcsóbb lesz, és akkor mindenkinek olcsóbb lesz. Nem. Ha nem megy, nem csinálják. Vagy csak olyanok csinálják, akik nem tudnak attól jövedelmezőbbet csinálni. Ha a sony csak a generáció végén adna el sok gépet, nem lenne most mivel játszatok, nem vásárolt volna fel ennyi stúdiót, nem pénzelt volna ennyi exkluzívot, ésatöbbi. Ami nem csinál elég pénzt, abba nem fektetnek energiát sem. Ha mindenki ezt csinálná, mostanra már csinálni sem lenne mit. A sony írtó szar helyzetben indult neki ennek a generációnak. Ha az elején nem ment volna a konzol, vagy a játékaik ennyire, ez lett volna valszeg az utolsó playstation konzol.

(#227161) Wesder válasza Moby (#227160) üzenetére


Wesder
félisten

Biztos nem, az azért elég csúnya lett volna. MS most összehozott egy Classic éràt az Xbox tekintetében, mégsem szàlltak ki a piacról. Sony sem csődölt volna be egy rosszabb generàció miatt. Ràadàsul a PS3 gen nem is volt rossz, beérték a végén a 360-at.

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#227162) 30z.Samu válasza .LnB (#227159) üzenetére


30z.Samu
félisten

Nekem a Witcher 3 irányítása nagyon fura a "modernebb" játékok után, szóval annak majd úgy fogok nekiülni, hogy csak azt fogom tolni és akkor nem lesz kellemetlen oda-visszaszokni. :D

Sic Parvis Magna

(#227163) tboy93 válasza 30z.Samu (#227162) üzenetére


tboy93
nagyúr

Te nem toltad még a Witcher3-at? :Y Na mars játszani de azonnal és ne is lássalak addig a fórumon, amíg ki nem pörgetted a DLC-kkel együtt!! :P

(#227164) 30z.Samu válasza tboy93 (#227163) üzenetére


30z.Samu
félisten

De, játszottam vele, kb 1,5 órát. :D Abból jött az a következtetés, hogy az újabb játékok után fura az irányítás. :D

Sic Parvis Magna

(#227165) RangerFox válasza .LnB (#227148) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Szerintem nem fair dolog direktben összehasonlítani egy 2013-as és egy 2019-es játékot gameplay-mechanikai megoldások terén (grafikában meg pláne nem). Ha azt nézzük, hogy a TLoU mit tett le anno az asztalra, és mekkora hatása volt a videojátékos történetmesélésre, és mellé tesszük hogy a DG mit tett le most (kvázi semmit, csak az eddig jól bevált és szórakoztató játékmechanikákat összegyúrták), akkor még mindig a Last of Us-t mondanám jobb játéknak. Nyilván ehhez hozzá kell venni az előző generáció korlátait is.

Nem akarok elvakult fanboynak tűnni, de valljuk be, nagyon kevés stúdió tudna letenni egy olyan polírozott játékot, mint a Naughty Dog tette anno és teszi mind a mai napig. Egy biztos, a Bend Studio első nagygépes AAA játéka nem ütötte volna meg azt a szintet, hiába tettek volna alá egy jobb sztorit.

(#227166) Tyler Durden válasza oriic (#227086) üzenetére

Úgyanúgy vagyok vele, mint a Trónok harca sorozatattal. Elolvastam az 5 könyvet, most meg szívok, mert az öreg nyomi nem hajlandó haladni vele..
Itt is ugyanez a félelmem, megveszem az elsőt, mert gyönyörű és anno rengeteget toltam ps1-en az eredetivel, majd amit te is írsz ki tudja, mikor tudod végig játszani a történetet.. Nekem egy így felemáskorlát bárki is bármit mond..

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#227167) .LnB válasza oriic (#227086) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ha a Last Guardian, Death Stranding elkészült, akkor ez is elfog nyugi. :) Itt nem a FilSzpenszer féle bezárósdi a módi. ;]

[ Szerkesztve ]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#227168) hombre[EU] válasza sxxorp (#227157) üzenetére


hombre[EU]
veterán

én csak azt látom,hogy ennyire "jó áron",mint ma még soha nem lehetett játszani. Ugyanannyiba kerülnek a játékok,mint ~10-20éve, sokkal tartalmasabbak,jobb minōségūek és 3-5hónap után leárazásokat kapnak. Ne legyünk telhetetlenek.
Ja és a preorderek rekordokat döntögetnek...nincs összefüggés

[ Szerkesztve ]

Life, Uh, Finds A Way

(#227169) mttssz válasza 30z.Samu (#227164) üzenetére


mttssz
senior tag

Witcherben 2 fele iranyitasi mod van, beallitasokban lehet atallitani, az egyik tenyleg kenyelmetlen, de a masik egesz hasznalhato, arra nezz majd ra.

(#227170) 30z.Samu válasza mttssz (#227169) üzenetére


30z.Samu
félisten

Köszi a tippet, ránézek mindenképpen! :R

Sic Parvis Magna

(#227171) sxxorp válasza Moby (#227160) üzenetére


sxxorp
őstag

Hogyne hoznád: ha valaki nem úgy csinálja, ahogy te, az: patikamérlegezik, annak műnyag vacak, az kényszeresen fillérb.szik, annak 120. használati eszköz a hótfelesleges időelb.szásra. Nem.
Miért teszem fel a kérdést? Mert a megnyilvánulásodból az jött le, hogy csak ezt a két végletet ismered: a romantikus lángolásodat (sokkal inkább illik rád ez a szó, mint az én elgondolásomra :D) a kedvesed iránt, vagy a nihilt.
Hidd el, megható, ahogy érte aggódsz, de mivel itt is csak az azonnali fogyasztás jótékony hatásában (valóban karitatív területen sokkal heléynvalóbb lenne), vagy a kiváró fogyasztók által okozott apokalipszisben tudsz gondolkozni (és utána megkérdezed, miért te kaptad a középutakra vonatkozó kérdést...), számodra tényleg feszítő lehet a minél korábbi vásárlás.
Én tisztában vagyok azzal, hogy sokfélék vagyunk, sajna szemellenződ azt sem engedte láttatni, mikor utaltam rá, hogy az early adopter-ek szükségesek a további fejlesztésekhez. Így az sem fog gondot okozni, ha az én szubjektív véleményem inkább 'hasznos idiótáknak' látja őket (ettől még csak akkor, és annak lesznek azok, aki ezt elhiszi), és később, tudatosabban lépek.
hombre: Xbox-on a gépet és rutiontalanul egy db játékot (Halo1) vettem meg 2eFt-ért + 1db kontrollert, majd a 360-hoz a Kinect-et 14-ért bontatlanul apróról + 1db kontrollert, minden más ingyen volt (igaz egy- egy módosítás fél játéknyi árán) ;]

[ Szerkesztve ]

(#227172) Wesder válasza hombre[EU] (#227168) üzenetére


Wesder
félisten

Most emelték az alapàrat 21k-ra, màrmint idén.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#227173) sp8787 válasza sxxorp (#227171) üzenetére


sp8787
addikt

Te voltal mar ott egy komolyabb jatek rajtjanal ahol a kozosseg egyutt fedezi fel a jatekot es jatssza azt akar honapokon keresztul?

Ez a kerdes mondjuk @frankdelgado-nak is szolhatna igy egy "marharepa" :DDD reszerol aki mar elore tudja mit fog elorendelni.

[ Szerkesztve ]

(#227174) sxxorp válasza sp8787 (#227173) üzenetére


sxxorp
őstag

Nekem nem okoz örömet a nyájszellem. Apple-boltnál sem álltam sorba, nem izzadtam vért premier előtti vetítésért, stb. online max. 1-2 mobilcímet játszottam, ott is minden esetben hamar repedezni kezdett a közösség pozitív ereje. A módosított konzol többnyire együttjárt a multinélküliséggel, ami fel sem merült gondként, és egyelőre meg sem fordult a fejemben a PS+-ra befizetés. Mégis boldogan játszom, óriási backlog-gal.

[ Szerkesztve ]

(#227175) hombre[EU] válasza Wesder (#227172) üzenetére


hombre[EU]
veterán

A digitálist lehet, lemezes még mindig 55-60€ között van/lesz jövōre is.

Life, Uh, Finds A Way

(#227176) 30z.Samu válasza sxxorp (#227174) üzenetére


30z.Samu
félisten

Azt "mondja" nyájszellem. :D

Sic Parvis Magna

(#227177) sp8787 válasza sxxorp (#227174) üzenetére


sp8787
addikt

Hogy jon ez ide egyaltalan? Maga a PS4 jatekosok is egy k*vanagy nyaj ugyhogy te is megy a nyajjal egyutt.

De leegyszerusitem neked. Ha vki eddig a legtobb From jatekkal jatszott.
Ha megengedheti maganak miert ne rendelje elo az Elden Ring-et vagy ha lesz a BB2-ot?

(#227178) penge111 válasza tboy93 (#227163) üzenetére


penge111
addikt

Épp most találtam rá egy olyan excel táblázatra (a witcher fórumba meg is osztottam, és már az ottani összefoglaló része, önfényezés off :P ), hogy lepippantottam magam. 183 órát tettem anno a játékba egy darab bukott küldim nem volt, minden gwent kártya, 240-250 teljesített küldetésem volt. Azt hittem maxoltam a játékot, aham 443 küldetés van a játékban!!! :Y

[ Szerkesztve ]

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#227179) RangerFox válasza sxxorp (#227174) üzenetére


RangerFox
Topikgazda

Ezzel a mentalitással annyi a baj, hogy a filmekkel ellentétben a játékok jelentős része rosszul öregedik. Ha megjelenés szerint időrendben jatszol minden játékkal, akkor nincs baj, de ha nem, akkor bizony sokat ront az élményen a mai szemmel nézve fapados irányítás/látvány/gameplay megoldások. És valaki nem szeretne a játékélményén rontani emiatt. A day1 vásárlásra nem presztízs szimbólumként, vagy elvakult, tudatlan vásárlói kényszerként kellene tekintened...

(#227180) sxxorp válasza sp8787 (#227177) üzenetére


sxxorp
őstag

Az szomorú, ha nem érted, hogy gruppen-élvezetet számonkérésedre tájékoztatlak, hogy marginálisan érdekel, hogy mások mit és hogyan játszanak, max. info-szinten, hogy érdekes lehet-e nekem. A többi példát arra hoztam, ahol hasonló bugyindevesítő közös élményeket vélnek megélni, de rám igen korlátozottan hat az effajta közösségi élmény.
Köszi, hogy leegyszerűsíted, de inkább az előzőt értsd meg. Egyébként pont az egyszerűsítésed kicsit nehéz követni, hogy jön a korábbi számonkért közös felfedezéshez... Attól, hogy valaki megengedhet valamit magának nem jelenti, hogy jó, értelmes döntést hoz (kérdés az is, hogy attól, hogy ki tudja fizetni megengedheti-e...), pl. vársz pár hetet (gondolom, ha őszinte vagy nem az üres képernyő előtt ülnél a borotvával karcolgatva a csuklód) hogy nincs mivel játszani), és olcsóbban megveszed, .pl. amikor tényleg van rá időd. De azt csinálsz, amit akarsz.
RangerFox: egy közös dolgot látok a nekem szánt térítésekben: a szélsőségekben gondolkozást, valószínűleg ez áll a fogyasztási vágy minél gyorsabb kielégítése mögött... ENNYIRE gyorsan nem öregszenek a játékok, amennyire túlzol, van időd :) Amelyik meg tényleg elavul, azért nem kárAzt a vonalat eltaláltad, hogy ha van rá módom, a sorrendiséget betartom, ezért érveltem, hogy ne az Uncharted4-gyel kezdjen valaki, ezért élvezem a Heavy Rain-t Beyond 2 Souls, és Detroit előtt, ezért tolom a Mass Effect-trilógiát az EAAccess-es ME: Androméda elé. Az előző gen-es Mass Effect1 pl. jobban leköt, mint gyűjteményem legdrágább (de ÍGY is kevesebb mint harmadáron, mint Day1) darabja, a későbbi gen Spiderman. A GT Sport-ot nem érzem sokkal jobbnak a Forza4-nél, stb.

[ Szerkesztve ]

(#227181) 30z.Samu válasza penge111 (#227178) üzenetére


30z.Samu
félisten

"aham 443 küldetés van a játékban!!! :Y"

Csak? :D

Sic Parvis Magna

(#227182) frankdelgado válasza sp8787 (#227177) üzenetére


frankdelgado
őstag

Majd mekkora boldogság lesz, amikor lesz a webshopokban "ha majd előrendelhető lesz, előrendelem" gomb. :) A legnagyobb probléma az, hogy vannak olyan kiadók, amik olyan szinten elqrwultak, hogy félkész, optimalizálatlan xarokad dobnak ki. Előrendeled/megveszed, utána meg megy hiszti, a másik oldalról meg a meaculpázás, azt gyrsan dobnak ki valami javítást és esetleg pár hónap múlva már játszható is a játék. Így vagyok a Days Gone-al. Én most játszom. Igaz, ti már kijátszottátok tavasszal, de nem hiszem , hogy kevesebb lennék e miatt, legfeljebb kevesebbet bosszankodom a bugok miatt. Amelyik kiadónak bizalmat kell szavazni, annak bizalmat kell szavazni. Sajnos ilyen egyre kevesebb lesz. Az előrendelés a világ egyik leghaszontalanabb, legpofátlanabb találmánya. Simán felmérik, h mennyire lehetnek szemtelenek. Ennyi.

(#227183) GEIL


GEIL
addikt

Sziasztok !

Olyan kérdésem volna, ha pl elutazunk külföldre ( szlovákia vagy ausztria pl ) és vinnénk magunkkal a PS4-et, akkor onnan is gond nélkül tudjuk használni a gépet az ottani hálózatról bejelentkezve a saját fiókunkba ?

i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070 /// i5 9600k - 16Gb DDR4 - RTX3060 /// i5 4570s - 16Gb DDR3 - GTX1650 -------------------------------------------- PS5 /// Samsung S23 Ultra 5G /// Xbox Series X --------------------------------------------

(#227184) 30z.Samu válasza GEIL (#227183) üzenetére


30z.Samu
félisten

Szerintem igen, elvégre itthon is használnak UK, US, egyéb Store-ra regelt fiókot.

Sic Parvis Magna

(#227185) sp8787 válasza sxxorp (#227180) üzenetére


sp8787
addikt

Az en peldamba azert irtam bele azt ,hogy vki megengedheti maganak mert sajnos sokan nem. Ezert ezt mint indokot teljesen meg tudom erteni ha kesobb veszi meg olcsobban.

De az az elmeny nem sok mindenhez hasonlithato amikor a ****-t egyutt boncoltuk apro darabokra es remelhetoleg a **** 2-nel ugyanez lesz.

Amugy en nem igazan vagyok a kritikad targya mert nagyon keves jatektipus erdekel.
De ezkszerint nalad meg nincs olyan ami teged komolyan erdekelne.

(#227186) sp8787 válasza frankdelgado (#227182) üzenetére


sp8787
addikt

En ugyan nem jatszottam vele. :DDD

Abban egyebent egyetertunk ,hogy a jatekok tobbsege pont ugyanolyan day1 mint day738.
Viszont van egy par jatek aminel sztem igenis sokat dob a jatekkelmenyen ha ott vagy a startnal.

(#227187) penge111 válasza 30z.Samu (#227181) üzenetére


penge111
addikt

Majd mond ezt amikor neki indulsz egy küldinek, aztán 1-2 óra múlva érsz a végére ;]

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#227188) Moby válasza sxxorp (#227171) üzenetére


Moby
addikt

> ha valaki nem úgy csinálja

Az egész hozzászólásomban kizárólag magamról beszéltem. Nem volt sem valaki, sem az úgy csinálja. Egyes szám első személyben íródott. Értő olvasás. Gyakorold. Rád fér. A többire nem reagálnék. Apokalipiszis meg nihil? :D Ostobaságokat irogatsz.

(#227189) sxxorp válasza sp8787 (#227185) üzenetére


sxxorp
őstag

Nagyon sokan nem engedhetik meg, mégis veszik. Állandó példám az Apple, aminek a vásárlása az USA-ban totál racionális döntés, nemcsak relatíve, de abszolút értékben is olcsóbb, de Magyarországon, töredék átlagfizetésből, az Apple (amikor megnéztem pár éve) +30%-os kvázi EU-pluszadójával...
Értsd meg amennyivel drágább, annyival messze nem (ha egyáltalán) csökken később az élvezeted. Írtam, hogy a multiplayer-címek kivételek lehetnek, hiszen addig jó míg vannak a szervereken, ha érdekel az ilyesmi. Nekem hasonlítható: semmivel nem okoz nagyobb élményt a legfrissebb játék boncolgatása 21eFt-ért, mint párommal a kvázi előző generációs Heavy Rain felfedezése úgy, hogy a Beyond2Souls-zal volt együtt egy lemezen 2800Ft-ért.
Érdekel a Shenmue 3. része is, 17 évig vártam rá, bőven belefér még egy kis plusz :DDD
A Cyberpunk pl. érdekel, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy élvezetben nem sokkal elmaradó, sokkal olcsóbb pótolandó alternatívám lesz addig, míg normálisan elérhető lesz.
Egy videojáték nem jó, értékálló befektetés. Emlegették a Last of Us-t, keresek is majd egyet 3000Ft körül. Kisebb lesz az élményem szerinted, mint 21000-ért? ;)

Nem ugyanolyan a játékok többsége később, hanem jobb a javításokkal. Addigra kiderül az is, hogy elég ütős-e, vagy érdemes skippelni, mert van más érdemesebb az idődre, amit az eléd rakott játékok gyors fogyasztásával másként értékelsz.
Moby: mivel kiterjesztetted, ha mindenki úgy csinálna mit én, én is így tettem. Olvasd vissza művedet: ez nem a közönytől, nihiltől való félelem, az éltedő kötődés helyett? [link] ;) Itt meg nem egyenesen a Playstation kihalását vizionáltad (kedvesed halála számodra apokalipszis lenne)?: [link] :D

[ Szerkesztve ]

(#227190) 30z.Samu válasza penge111 (#227187) üzenetére


30z.Samu
félisten

Tolok egy speedrun-t. ;]

Sic Parvis Magna

(#227191) Xaels válasza sxxorp (#227189) üzenetére


Xaels
félisten

Ha te befektetésként tekintesz a videójátékra, akkor szerintem nagyon rossz oldalról közelítesz. Ez egy hobbi és mint minden hobbi rossz befektetés szempontjából. Persze lehet jól kijönni 1-1 relikviával vagy olyasmivel ami a gyűjtőknek sokat ér, de erre alapozni nem lehet. Én például szórakozni vágyom, elengedtem egy csomó mindent a család és egyebek miatt, a játék maradt elsőszámú hobbinak. Erre annyit költök ami nekem jól esik és belefér. Kutyát nem érdekli, hogy fél év múlva mi lesz...

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#227192) hitchins válasza GEIL (#227183) üzenetére


hitchins
őstag

Az a helyi nettol fugg. Unokatesom vegigutazta fel europat az elmult par evben es sokszor vitte a gepet. Szallodakban szalt meg es altalaban wifin probalt jatszani. Volt ahol gond nelkul ment volt ahol szinte egyaltalan nem. Pl nemetorszag ebbol a szempontbol nem volt nyero. Sok helyen gyenge szxr internet volt
Sajnos pont az emlitett ket orszagban nem volt.

(#227193) adalbert1 válasza sxxorp (#227189) üzenetére


adalbert1
veterán

"Emlegették a Last of Us-t, keresek is majd egyet 3000Ft körül. Kisebb lesz az élményem szerinted, mint 21000-ért?"
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy ha már játszottál újabb, később megjelent játékokkal, akkor igen, lehet, hogy kisebb élmény lesz, mert esetleg azóta fejlődött a játékmechanika, történetmesélés, grafika, stb... (mondom ezt úgy, hogy nekem évek óta a polcon volt a Last of Us, és csak nemrég játszottam végig, és úgy érzem, hogy pár évvel korábban még nagyobb élmény lett volna).
Persze ha nagyjából lineárisan haladsz végig a generáció játékain, akkor nem szóltam. :)

(#227194) markknight válasza sxxorp (#227189) üzenetére


markknight
veterán

Igen, kissebb lesz az élményed. Ha megveszed Day 1 a játékot, akkor az elsők közt játszol vele, erről szól a sajtó, fórum stb és ezek tudat alatt sokat hozzáraknak az élményhez. Meg általában akiknél nem elsődleges hobbi a gaming, azoknak van backlog, meg megveszik olcsón, mert annyira nem fontos. A hardcore vonal az meg nem tud várni és azonnal akarja.

(#227195) sp8787 válasza sxxorp (#227189) üzenetére


sp8787
addikt

Mondom nem en vagyok a celkozonseg arra amiket irsz mert amiket felsoroltal azok kozul egy jatek sem erdekel egyaltalan.

Az ,hogy egy videojatek "ertekallo" e az meg teljesen viszonylagos es jateka/jatekosa valogatja.Van egy par jatek ami nalam minden evben ujra elokerult, van amelyik tobbszor.

Meg ugye ahogy Xaels is irja ez egy hobbi/szorakozas ezt nem nagyon lehet/erdemes ertekallosag/befektetes oldalrol megkozeliteni.

(#227196) sxxorp válasza Xaels (#227191) üzenetére


sxxorp
őstag

Újabb egybites reakció... Attól, hogy figyelembe veszem a hobbi pénzügyi vetületét IS!!! nem befektető vagyok, különben soha nem vennék konzolt. Csak jó ár/érték arányban szeretnék szórakozni, ennyi. Nekem ez is stratégiai játék, hogy optimalizálom az erre szánt erőforrásokat, nem mondvacsinált indokokkal fizetek fajsúlyos összegeket csak azért, mert hajt a tatár. Egy féláras kiforrott konzol, több, mint tucat nívós játék a day1-hoz képest töredék, és még azon is csökkentett áron (összértékük lesz kb. egy olcsóbb Collector's Edition, a digitális csomagot még nem véglegesítettem), és egy kuponozott 1 éves online EA-hozzáférés semmit nem von le az élvezetből, csak több jut másra. :)
Adalbert: amennyire lehet lineárisan, logikus is, az árak később esnek be a későbbieknél :) Bárcsak ott tartanék, hogy türelmetlenül böngészem a teszteket, mert nincs mivel játszani :D
markknight: ha esetleg nem láttad a korábbi hozzászólást - ezek a tényezők engem teljesen hidegen hagynak. Elég sokat játszottam/játszok, de ha a hardcore az ilyen mértékű függést jelenti, akkor az nem vagyok. Engem ez egészségtelen mértékben kötne meg, és szeretek szabad lenni.
sp8787: majdnem mindegy mely játékokat írtam, hasonlóan állnék mindhez: ráérnek. Van most elérhető, kifejezetten élvezetes, sokkal olcsóbb alternatíva.

[ Szerkesztve ]

(#227197) headhunter86 válasza penge111 (#227178) üzenetére


headhunter86
senior tag

Az szép!
Én anno GOG szerint 124 órát tettem Witcher 3-ba kiegekkel együtt.
Úgy emlékszem, hogy ez a legtöbbet játszott single játékom.

Galaxy A52 | Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar | PlayStation 5

(#227198) Xaels válasza sxxorp (#227196) üzenetére


Xaels
félisten

Sajnállak...

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#227199) Madwe válasza sxxorp (#227189) üzenetére


Madwe
nagyúr

(amikor megnéztem pár éve) +30%-os kvázi EU-pluszadójával...
azt ugye tudod, h usaban a feltüntetett árak netto árak, arra még rájön az adó, mivel tagállamonként eltérő? s ok, náluk az mindenhol alacsonyabb, s igen, nálunk világbajnok, de azt tudod, h 27% az áfa, ugye? máris a 30% difinél járunk.
erre rájön még az, h nem rögtön banki árfolyamokon váltanak, hanem ársávokban gondolkoznak, pl 300 és 320as usd árfolyam esetén ennyi, 320 és 340 között meg annyi lesz forintban...

ettől függetlenül igen, usaban jobban keresnek s olcsóbb is a termék, mint itthon, de ez mindenre igaz. s igen, sokan itthon részletre vesznek olyan dolgokat, amikre rohadtul nem kéne költeniük. van is a mondás, olyan pénzzel, ami nem az enyém, veszek olyan dolgokat, amikre nincs szükségem, h lenyűgözzek olyan embereket, akiket nem kedvelek :D

[ Szerkesztve ]

(#227200) sxxorp válasza Xaels (#227198) üzenetére


sxxorp
őstag

Úristen, erre a reakcióra nem számítottam! Miért mi történt velem? Sajnáljalak én is, hogy birkaként fizetsz túlárazott termékekért, még meg is győződ magad mekkora király ez így, én meg ugyanazt lejátszom pár hónappal később? Szerintem ebbe az irányba nem kellene elmenni.
Madwe: biztos, vagy ebben? Európában valamennyit csökkent a VALÓS felár, de még mindig durva, Magyarországon sztem megvan kb. amirt mondtam: [link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.