Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Aktuális:

Kölcsönjáték nyilvántartó

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#281798) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Nyereményjáték!

Újabb játékkulcs került felajánlásra opr jóvoltából, és ez alkalommal is játszani lehet érte! :C

MLB The Show 24 Digital Deluxe Edition (PS4, PS5)

A játék egy külön topikban zajlik, ott lehet leadni a feltett kérdésekre a helyes válaszokat. A szabályok és a kérdések az összefoglalóban olvashatóak.

Jó játékot és sok szerencsét mindenkinek! :)
A felajánlást pedig köszönjük opr kollégának! :R

<-ƘƘ->

Hozzászólások

(#212452) S e t h


S e t h
nagyúr

Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands
Azért hangulatot tud teremteni ez a játék az egyszer biztos. Mintha Bolíviában lennék valóban, hogy a kartell ellen harcoljak.
[link]

Itt meg úgy éreztem meg kell állnom egy pillanatra, amikor megláttam az árnyékomat, elkapott ez a game.

Időnként GTA San Bolivia érzésem van.

De a predatort kerülöm. :D
[link]

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#212453) vg válasza S e t h (#212451) üzenetére


vg
addikt

Én is birtoklok privát jet gépet és yahtokat a gta5-ban. Semmi extra.

(#212454) Deck válasza S e t h (#212452) üzenetére


Deck
titán

A legtöbb (vagy mind?) ilyen játék egyoldalú. Én inkább egy feltörekvő drogbáró lennék és megkéne szereznem minden területet.. Támadnának a riválisok, az amerikaiak, a hazai rendőröket meglehetne venni. Lennének választások.. Sokkal jobb lett volna (számomra) egy ilyen Wildlands. Vagy az elején választás, hogy melyik oldallal akarsz lenni.. :D

Igen, szeretem a Narcos, El Chapo sorozatokat ;]

[ Szerkesztve ]

PS5

(#212455) TXT


TXT
őstag

Mina tapasztalat a Man of Medanrol sracok? :U

(#212456) S e t h válasza Deck (#212454) üzenetére


S e t h
nagyúr

Lehetett volna még többet rakni ebbe a játékba, ez tény, sok hiányossággal küzd, de egy Narcos után nekem tud élményt okozni. Amit írsz abban is van ráció, nagyon jó sztorit lehetne kreálni egy szervezet felépítésébe, ahogyan alulról küzdve érsz fel a csúcsra.

Nem hibamentes, időnként szidom, amikor 1 órán belül harmadszor esek át a textúrán, vagy bukok el egy küldetést sokadjára, mert nem úgy indultam neki, ahogyan kellett volna.
Itt is a szabadság, ami ad egy kis pluszt, sokadjára megoldva egy küldetést jövök rá, basszus, itt egy csomó kellék, ezeket okosan használva kéne megoldani.
Pl. egy konvojt megállathatsz erővel, rambózva, komoly harcot kirobbantva. Használhatsz speciális lőszert, ami pillanatok leamortizálja a kocsikat. Használhatsz aknát, amivel a fegyveres kísérő kocsikat robbanthatod fel. C4-et ne, mert megsérül a rakomány( true story :D ). Használhatsz helikoptert is, mert ha az fel van fegyverezve, akkor távolról leszedheted a fegyveres kísérőket. Vagy használhatsz( most ezen kísérletezek)felfejlesztetta drónt és emp-vel lebénítod a rakományt szállító kamiont egy erdős területen, kérsz egy kis elterelést a lázadóktól, és amíg egymást osztják, addig leemeled az árut a kamionról.

Atmoszférája van a játéknak, a grafika, a zene, a sztori ami nem enged, akkor sem, ha időnként viszont nagyon önismétlőnek tűnik az egész.
De akkor is felszámolom a szervezetet. :D

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#212457) Kendek válasza Jim74 (#212447) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A Beállítások -> Rendszer -> Biztonsági másolat készítése és visszaállítás alatt csináld a mentést és a visszaállítást, ez minden fiókot ment. 16 GB-os pendrive elég lehet, mert ha kiveszed a pipát, akkor nem menti rá a játékokat, csak azok mentéseit, látni fogod. Az SSD-t nem kell formázni, berakod, majd első indításnál kiírja a PS, hogy kéri a telepítős pendrive-ot.

<-ƘƘ->

(#212459) Moby válasza Sirandrish (#212437) üzenetére


Moby
addikt

Hanem még miről?
Ha meg lehet tölteni csudás tartalommal a képernyőt megjelenéskor, akkor 5 év múlva nem lehet?
Dehogynem. Hogy közben az nvidia kidob két generációt, vagy akármennyit...húkerz.
A ninty is annyira van el a saját játékaival, hogy mamár a minden is jön switchre. Witcher3 prevgensetuppal, aztán mégse jajveszékelnek az emberek.

(#212460) SityiSXT


SityiSXT
őstag

Gondolkodtam egy kicsit ezen a témakörön, hogy SSD/SSHD/HDD jobb-e a PS4-be.
Part number alapján ha jól látom, a gépekben alapesetben Toshiba HDD-k kerülnek, amik 5400-as fordulatszámon pörögnek és 8 MB cache van bennük. Erre optimalizálnak elméletileg mindent, ez a baseline.
Namost, ahogy nézegettem a YouTube videókat és túrtam a netet, ha SSD-t rak be az ember, arányaiban nem gyorsul olyan sokat a játékok töltési sebessége (durván átlagolva nekem úgy tűnik, olyan 10, max 15% nyerhető vele), cserébe nincs TRIM (ami az élettartamnak ad egy pofont), illetve az átviteli sebessége sincs kimaxolva (talán SATA2 csati van a gépben, nem tudom, de limitált ahhoz képest, amit egy átlag SSD tud). Plusz ugyebár itt a legdrágább az egységnyi tárterület (azaz a Ft/GB mutató).
Az SSHD esetében ugyebár klasszikus merevlemezen történik a tárolás, csak egy kis SSD is hozzá van csapva gyorsítótárként. Ahogy nézegetem, ez a kombó kb. 128 MB cache-t és 8 GB SSD-t jelent az 5400 rpm mellett. Ahogy nézem, nem sokkal marad el az SSD-től a betöltési sebesség, de adja magát a kérdés: 8 GB mire elég? Ha egy játékkal játszunk folyamatosan, akkor esélyes, hogy a nagy része az SSD-n van, viszont ha nincs, sima HDD-s sebességet kapunk (ami még mindig gyorsabb, mint a standard PS4 HDD-é). Gondolom itt nem gond a TRIM hiánya, mert a HDD vezérlése intézi azt is, a kérdés már csak az ár. Legutoljára amikor néztem, kb. 10000 Ft-tal volt drágább egy 1 TB-os modell a hagyományos társától.
Végül ott a HDD. Ahogy néztem, a 7200 rpm nem hoz túl sokat a konyhára, viszont a sok cache érzésre gyorsíthat a rendszeren. Az a 8 MB, ami a gyári merevlemezekben van, nagyon karcsú, 128 MB viszont képes az esetleges "röccenéseket" kisimítani. A töltési idők biztos nem változnak, de mondjuk open world játékoknál hozhat olyasmi előnyt, mint az SSD, csak olcsóbban.
Vagy rosszul gondolom a fentieket?

(#212461) Deck válasza SityiSXT (#212460) üzenetére


Deck
titán

Nincs "felkészítve" a ps4 az ssd-re de OW játékoknál valamennyivel előbb tölt be. Van rengeteg teszt, összehasonlítás youtubeon. Így mindenki láthatja mennyi a különbség és megéri-e neki lecserélni.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#212462) #21123072 válasza Sirandrish (#212437) üzenetére


#21123072
törölt tag

jól csinálják amit csinálnak, mert a Switch szárnyal.

Akkor a Sony is jól csinálta.

(#212474) RangerFox


RangerFox
Topikgazda

Túlreagálás, vagy sem, zárjátok le ezt a témát! :R

(#212475) #10186752 válasza Deck (#212461) üzenetére


#10186752
törölt tag

Néha bosszantó a töltési idő, de én úgy vagyok vele, hogy ebben a genben már nem áldozok erre a vasra, az új meg már SSD-vel érkezik.

(#212476) Deck válasza #10186752 (#212475) üzenetére


Deck
titán

Pont ugyanígy vagyok ezzel én is :D

PS5

(#212478) Kendek válasza SityiSXT (#212460) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A PS4-be SATA csatlakozós 2,5" vinyó passzol, de tudni kell, hogy technikailag ez is USB-n keresztül van bekötve. Viszont az UNMAP/TRIM és az UASP támogatás az hiányzik, ez ad egy pofont az SSD többletteljesítményének. Plusz ahogy írtad is, a játékok alapvetően a gyári, évtizedes Hitachi/Toshiba merevlemezekre vannak optimalizálva.
Én úgy gondolom és nálam is így van, hogy a legjobb ha egy kisebb SSD-t (256 GB) pakol az ember a konzolba, abból is egy jobb fajtát, hogy ne legyen gond a TRIM hiánya (lehetőleg ne TLC/QLC, ezek írása belassul). Ezen elfér az aktuális pár játék, ha pedig szükséges, akkor a többi az mehet tetszőleges külső vinyóra, és lehet oda-vissza áthelyezgetni közöttük (ez lényegesen gyorsabb mint az online letöltés).
A beépíthető SSHD-vel az a gond, hogy a 8 GB egyrészt nagyon kevés, másrészt jellegéből adódóan alig-alig segít. A PS menüjén érezni a hatását, de a játékokon nem igazán. Ráadásul az egyedüli szóba jövő Seagate SSHD az egyben SMR is. Az SMR vinyók írása nagyon belassul ha már egyszer teli lettek írva, ezért itt is kívánatos lenne a TRIM.

<-ƘƘ->

(#212479) Carlos Padre válasza Sirandrish (#212437) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Mert ők már a N64-nél, de legkésőbb a GameCube-nál felismerték, hogy hiába nagy a gamer piac, az emberek nagy része nem fog két eszközt venni ugyanarra a feladatra, mert minek. Ezért a Nintendo kialakított magának egy saját, egyedi piacot, ahol a saját, egyedi konzolainak és játékainak nincs konkurenciája, a multiplatform átfedés is csak szükséges mértékű. A Microsoft erre még csak most jött rá, a gamepassal, eddig csak a PC-s beidegződéssel próbálták lenyomni a konkurenciát és uralni a terepet.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#212480) belan válasza ProEvoFan (#212440) üzenetére


belan
addikt

Bizony kijön ! Persze ha 8k megy majd rajta minden játék akkor nagy gáz van .😂😂

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#212481) Carlos Padre válasza S e t h (#212456) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Coop-ban is jó móka, rendszeresen eljátszottuk azt, hogy odarepültünk a tetthelyre 3-4 helikopterrel és szétbaxtunk mindent :D

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#212482) Carlos Padre válasza Moby (#212459) üzenetére


Carlos Padre
veterán

Hát én teljesen biztos vagyok benne, hogy ps5 megjelenése után legfeljebb két évvel el fog kezdődni az egyre hangosabb siránkozás, hogy ideje leváltani ezt az elavult vacakot, mert nem megy a játék rajta natívan nyócká a vadiúj nyócká tévén, megmondta a * jutubos is.

* tetszőleges behelyettesíthető.

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#212483) Zolibacsi88 válasza S e t h (#212452) üzenetére


Zolibacsi88
aktív tag

Most pont ez van soron nálam is, és arra adtam a fejem, hogy platinázom ( atyaég de embertelen sok collectible van benne), és 1-2 óra játék után, mikor kicsit lefullad a hangulatom, másnap mindig úgy ülök le elé, hogy “basszus, de feelinges kenni az utakon gépágyús Hummerrel a drogkereskedők ellen.”

(#212484) Wesder válasza Carlos Padre (#212482) üzenetére


Wesder
félisten

Annak nem kicsit elgurult a gyògyszere, aki majd a PS5-tel 8K-ban akar jàtszani. Legyen 4K@60 mindenhol és kész.

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#212485) tboy93 válasza Wesder (#212484) üzenetére


tboy93
nagyúr

Legyen 4K@60 mindenhol és kész

de élném :D

(#212486) Wesder válasza tboy93 (#212485) üzenetére


Wesder
félisten

Nyílvàn az lesz hogy 4K@30 über grafika, meg butított 1080@60.
Nekem még ez is megfelelne.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#212487) kriszpontaz válasza SityiSXT (#212460) üzenetére


kriszpontaz
veterán

A PS4 Pro-ban már SATA3 van asszem, de alapból SATA2 HDD van benne. Én cseréltem egy Seagate 2TB SSHD-ra, a menü és általános betöltési sebesség javult. Ha egy játékkal játszol, akkor jelentősen gyorsul a betöltés, és a játékállás visszatöltés is, de ezt is játéka válogatja. Lassan egy éve van a gépben, én nem bántam meg a cserét. A fentebb írt belassulást még SMR miatt nem vettem észre.

[ Szerkesztve ]

(#212488) markknight válasza S e t h (#212452) üzenetére


markknight
veterán

Ennek biztos, hogy így kell kinéznie? A háttérben nagyon lowres a hegy és az út is igen szögletes.

(#212489) #10186752 válasza Wesder (#212484) üzenetére


#10186752
törölt tag

Én azt gondolom, hogy még az sem lesz. Szomorú, de még nem tart itt a videojáték-ipar. Az ember azt gondolná, hogy azért ez nem olyan nagy kívánalom, és kiderül, hogy mégis.

Engem az sem zavarna, ha még 3 évig ez a gen lenne, mert a játékok a lényeg, nem maga a vas, és abból azért van azért pár elég jó.

Ami miatt várom, az, hogy végre legyen:

* egy normális hűtés benne (X1X-szintű)
* legyen normálisabb a network (bár ez alapvetően nem konzol, hanem hálózati kérdés)
* legyen gyorsabb a játékok töltési ideje
* kevesebb teljesítményprobléma legyen a játékoknál

Nincs igényem állandó 4K 60fps-re.

Azt gondolom, én elégedett vásárló leszek day 1.

(#212490) .LnB válasza markknight (#212488) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Ezt néztem én is, mert nálam kicsit máshogy nézett ki: [link]

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#212491) Deck válasza #10186752 (#212489) üzenetére


Deck
titán

2020 végén már alapnak kell lennie a 60fps-nek mikor PC-n 100+ van már egy ideje.

PS5

(#212492) Kendek válasza kriszpontaz (#212487) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az SMR írása lassul be ha már fizikailag (nem feltétlenül logikailag) betelt a vinyó, ez a működési jellegéből adódik. Természetesen a játékbetöltéseken ezt nem venni észre, de tapasztalatból írom, hogy a Seagate lineáris írása ~20 MiB/s-re is lecsökken. Ez a PS4 esetén akkor jön ki ha letöltesz vagy áthelyezel rá játékot. Pl. a WD hasonló vinyója, a WD20SPZX már támogatja a TRIM-et, amivel nem lassul így be. :)

<-ƘƘ->

(#212493) F-ECT$ válasza Deck (#212491) üzenetére


F-ECT$
titán

Én is elvárnám, hogy 1080@120, 4k@60 meglegyen stabilan legalább az első pár évben. 8k nem érdekel, de gondolom marketing miatt bele fogják rakni.

Dive ever, work never.

(#212494) #10186752 válasza Deck (#212491) üzenetére


#10186752
törölt tag

Értelme ugyan nincs, de legalább van. :)

(#212495) Deck válasza #10186752 (#212494) üzenetére


Deck
titán

Fps játékokban van értelme a 100+nak is.

PS5

(#212496) Deck válasza F-ECT$ (#212493) üzenetére


Deck
titán

Ha a mostanira képesek voltak ráírni, hogy 4k akkor tuti ráfogják a 8k-t a következőre... :D

PS5

(#212497) #10186752 válasza Deck (#212495) üzenetére


#10186752
törölt tag

Szebben suhan a táj tőle futás közben?

(#212498) Moby válasza Deck (#212491) üzenetére


Moby
addikt

Pécén mindig is volt 100+fps, csak vas kérdése volt az egész :D(ezelőtt 20 évvel is 100+ fps-el cséztem s3 savage 2000-el). Konzolon viszont sosem lesz minden 60.

(#212499) F-ECT$ válasza #10186752 (#212497) üzenetére


F-ECT$
titán

Én pár évig játszottam közepesen komolyan fps-sel, és nagyon nem volt mindegy hogy 60 vagy 100+ fps-t tudott a gép.

Persze ma már közel a 40-hez sokkal kevésbé látom a különbséget, mint huszonévesen.

Dive ever, work never.

(#212500) erahurka válasza Deck (#212491) üzenetére


erahurka
félisten

"2020 végén már alapnak kell lennie a 60fps-nek mikor PC-n 100+ van már egy ideje."

Már ha olyan PC-je van az embernek :U

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 4 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.