Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Sőt...én pont abba szaladtam bele, hogy a nem volt elég a kcsa által listázott szabványok, hanem konkrétan az a xx A és yy V kombót kellett, hogy tudja, különben nem ment... Ez konkrétan úgy derült ki, hogy megvettem a töltőt és bedugtam és nem vitte a 45W-os gyors töltést...miközben amúgy 100W-os is tud a töltő...és mikor utánajártam kiderült, hogy ismerni kell azt adott "profilt" is a töltőnek...
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
-Mért már valaki akár telefonos appal, akár más módon ténylegesen elérhető teljesítményt a phone box illetve a tükörház névleges max 45/15 Watt aljzatain?
Hogy, hol? Ha direktben az autó USB-re kötöd a telefont az nagyon lassan tölt. Nem tudom mennyivel, de még a fast charge-ot sem dobja fel. S24 Ultraval használom. Én vettem egy szivargyűjtós töltőt ami biztosan tudja a Samu töltését...így van fast charge 2.0. De nem minden töltő ismeri ezt, mert hiába van PD, meg PPS... az nem garancia.-A kesztyűtartó hűtött, külön lámpa van benne? Azt gondolnám naná, de nem láttam erre vonatkozó leírást.
Én úgy emlékszem van benne lámpa... de direktben nem figyeltem.-Van különbség aközt, ha BT/Wifi kapcsolattal, vagy ha kábellel kapcsolódik a telefon, AndroidAutoval?
Részben. Vettem aliról egy ilyen Wifis Android auto sticket... Tök jó amúgy. Az autó csatlakozáskor Google Pixel3 XL-nek ismeri fel ami fura, de szerintem nincs jelentősége. A waze tükrözéskor nem viszi át a grafikus beállításokat. Tehát ha batmobillal vagy telefonon, akkor is egy sima nyíl leszel az autó képernyőjén.
Más eddig nem esett ki.-L&K kombinál is csak a sofőroldalon van esernyő? Néhány videón anyós oldalon is van. Helye akkoris megvan, ha nincs benne alapból?
Érdekes kérdéseid vannak. Sofőr oldalon néztem meg. Eddig egyszer vettem elő. Megnézni. -A kombinál a változtatható magasságú csomagtérpadló mitől függ, hogy van vagy nincs? (2.0tsi L&K, canton hifi, acél szükségpót) És melyik állásban mérik a 690 litert? A 'Rejtett rekesz a csomagtérpadlóban' felszereltségopció mit takar, és az alu rendezőléc csak ehhez van?
- Ezt meghagyom Corsa02-nek.
-A Connect care mennyire megbízható? A G.Play értékelések alapján nem annyira, de azok valós problémák, vagy csak confirmation bias?
Általában jó... De előfordult, hogy frissítés után nem kapcsolódott az autóhoz, vagy nem volt hajlandó elindítani az állófűtést. Nekem általában az tette helyre, ha rácsatlakoztam az autóra és mentem vele egy nagyobb kört... de lehet csak placebo.
Mostanában nem volt vele gondom.-A térképolvasó lámpa esetében meg lehet azt oldani, hogy eleve alacsony fényerővel kapcsoljon be? Vagyis ne a maxról kelljen lehúzni?
Ha a fenti kis LED-re gondolsz, ami ajtónyitásra is kapcsol, akkor én annak a fényerő szabályozását még az életben nem láttam. PEdig már párszor oda-vissza megnéztem a menüt. De lehet félreértettem valamit.-A külső tükör és a belső tükör fényérzékelője ugyanott van, egyszerre dimmelnek?
Azt tudom megerősíteni, hogy dimmelnek. Ez amúgy milyen valós use case esetén számít?-A talajvilágítás/kilépőfény a tükörben mindig ez a csíkos, homogén fény nincs? Illetve a tükrön kívül az ajtó aljában nincs külön talajfény?
Én úgy láttam, hogy az ajtóból jön a SKODA feliratú fény. -
Ősszel voltam a napfénytetőt zsíroztatni. Elvileg meg is csinálták.
Az utóbbi hetekben a fagyok miatt érthető módon nem használtam, így nem is mozgott a szerkezet. Előtte persze rendben volt... A melegebb időben kicsit megmozgattam és bár működik, úgy hallom mint lassabban, nehezebben menne és mintha erőlködne... Ráadásul nem megy el teljesen a végéig. Pár centivel (kb 5) a vége előtt megáll. Ismét meg kell nyomnom a kapcsolót, hogy koppra nyíljon. Érzések miatt most nem szaladnék vele szervízbe, de létezik, hogy az állás miatt ilyenné váljon?
Megpróbálok lőni egy videót valamikor. -
Ma történt egy jó kis X-akta... Ugyanaz a mosó ahová járni szoktam, és ugyanúgy mostam a kocsit... A motor le volt állítva. A kulcsot bent hagytam a váltó előtti gomboknál. Semmi nem volt benyomva. Bent ült az asszony, meg a gyerek... Bal elől kezdtem el haladni hátrafelé, és a csomagtartónál voltam már a jobb oldalán és kapta egy ideje a samponos vizet, amikor egyszer csak kinyílt. Szerencsére nem fürdettem meg a családot...
De meglepődtem. Megnyomtam a gombot az ajtón és visszazárt... majd egyből megint kinyílt. Aztán alaptalanul meggyanúsítottam az feleségem, hogy hát nem figyelt oda, aztán megnyomta a kulcson a gombot, vagy a váltó melletti gombot...de nem történt ilyesmi.
Hátra vittem a kulcsot és próbáltam bezárni a csomagtartót, de felnyílt egyből a reteszelés után.
Ezt eljátszottuk vagy 7-8 alkalommal és már kezdett verni a víz, hogy így most hogy megyünk haza... Aztán kicsit távolabb lépve a egyszercsak jó lett. Befejeztem a mosát körben, visszamentem az csomagtartóhoz is, akkor már szándékosan megküldtem, utána sima öblítéssel is, de nem csinálta már szerencsére.
Hibaüzenetet nem dobott nekem a rendszer.Ha beázott volna, akkor utána is csinálta volna, de így?!
Különös esemény nem történt. Bal hátsó kerékkel volt egy kátyú városon belül nem túl nagy sebességgel. Csak ütött egy nagyot...
Meg átmentem egy faágon, aminek volt kis hangja...De egyikkel sem gondolom, hogy kapcsolat lenne.
Most időnként ránézek appon, hogy zártnak mutatja-e a csomagtartót. Azóta nem rendetlenkedett...
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Részvétem a malacmobil miatt... Bár ennek nincs köze a hóhelyzethez, de január eleje óta, valahogy nagyon nem megy ez az embereknek...ez az autózás dolog... és most a bálásra gondolok. ----
btw tök más téma, de a szupermarketeknek is f. a fülükbe... Hát hogyan takarítják a parkolóikat?! Hát sehogy... rá van tolva előre a hó az elválasztó sövényre...aztán álljbe úgy, hogy 40 cm-t kilóg a segge vagy az eleje... Következésképp a másik oldalon is ez van. Szóval amikor próbáltam kiállni akkor azért visított rendesen a radar, és minden centiért meg kellett harcolni, hogy ki tudjam szedni az autót, miután mindenki belógott az útra... De a legjobb, hogy ezután megérkezett a jóembör... egy utánfutóval, és az előttem lévő Mercedes SUV meg ott balettozott, hogy kimenne...de az utánfutó belógott a kanyaradás miatt. Hiába álltam félre, az utánfutósnak nem volt elég az sem... mert csak nézett kifelé bambán... Aztán összeültünk egy gyors konzultációra az ablakánál és meglett a mesterterv ... De jaj... mintha a hóval együtt az gondolkodás is leesett volna a padlóla...
Most először nagyon jól jött a kamera + radar kombó.
-
Nálam ilyen anomáliák voltak. Itt írták is a többiek, hogy cseréljek akkut... Egy ideig még szórakoztam vele, hogy hátha más... de egy hidegebb reggelen egy rakás rendszer letérdelt induláskor... Kicseréltem az akkut és minden rendben van első pillanattól kezdve. Ne keress tovább, ez lesz a gond, és ne várd meg amíg egyszer csak nem indul...
-
Segítséget kérnék.
Superb(2020)Van sim kártya foglalat, tettem is bele SIM-et,... de nem sikerült rájönni, hogy mire tudnám használni.
Azt hittem az mobil APP-os elérés javulni fog, de nem. Kb ugyanolyan a stabilitása és gyorsasága... SIM kártya előtt is működött van előfizetésem... nem javult.
Mire képes használni az autó a SIM-et? (Hotspot funkciót ismerem, azon kívül.)
-
Mielőtt nagyon elmentek... 1000rpm-en tartotta és emelete fokozatosan 2000-ig. De a leírás alapján nem derül ki, hogy utána mi történt...tartotta, vagy visszavette...vagy mi volt
-
Jelenleg is folyamatban lévő vitás ügyünk van(fateromnak)... kb ignorálnak, minden szinten... Papír alapon levélben kellett a szavatossági igényt benyújtani, mert az email szerintük nem megbízható kommunikációs forma... Mindentől függetlenül, ezt a kereskedést messze kerüld el akármit is akarsz venni.
-
válasz
simonjoe
üzenetére
És honnan tudod, hogy mit akarsz? A weboldal alapján van 3 megközelítés...az tök jó alap, de ha nem tudod mi a "választék" nem is tudod mit kérj.. azon kívül, hogy legyen gyorsabb...erősebb...stb.
Btw... ha már ez a téma.
Draskovics Andrisnak volt egy Superbes videója...abban szereplő autót itt írták:
Modified Performance Center - [link] Ezzel van tapasztalat? -
válasz
bnorci71
üzenetére
Gázpedál állással ezt szépen lehet vezérelni. Manuál után megszokást igényel ez a része. És még mostanában is van, hogy kicsit jobban odalépek majd jön a katapult. Én úgy szabályozom magam, hogy ECO módban megyek és kevésbé érzékeny ilyesmire... D-ben, az igazi. Ott szerintem nagyon szépen pakolgatja a sebességeket... S-ben meg leforgatja a világot... De hátbavágás csak akkor van, ha kisebb sebességnél hirtelen nagyobbat nyomok... de szerintem ez a normális reakció mindentől függetlenül.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Oh, az viszont kellemetlen... Az a baj, hogy én még a régi technikából indultam ki, és fel sem merült, hogy kellhet ilyen. 20 éves Mazdánál, csak betettem az újat, aztán napszemüveg...
Ez a vcds, obd11, odis,...ez mennyire gyakori a szervizekben, bárhová mehetek vele? Ünnep előtt már nem is hiszem, hogy beférek bárhová is...
Tudtok ajánlani valakit, aki ezt a szoftveres részt meg tudná csinálni? Pest megye nyugati féltkén elsősorban. (Piliscsaba - 20-30 km körzetében bárhová odamegyek ahol foglalkoznak velem. ) -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Közben a futár meghozta az akkut. Egyelőre nem cseréltem ki mert szokás szerint az interneten elég vegyes felvágott információk vannak... VCDS , Carista meg egyéb szoftverek nélkül nem egyértelmű, hogy ezt meg lehet csinálni vagy sem. Olvastam ilyen voo-doo lépéssorozatot, hogy leveszem az negatív pólust, meg 30 sec fékpedált nyomva..stb.
Viszont nem futok neki úgy, hogy nem tudom biztosan, hogy ez elég-e...
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
De új! Köszönöm. Hogyan kell csinálni?
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Long story short... Nem volt időm elmenni az akkut megnézetni annyira szoros volt a program, de tegnap reggel Bécsben bár simán indult a motor 0 fokban, a különböző asszisztens rendszerek dobálták a karácsonyfaégő szindrómát. Kb 10 perc után restart, és minden frankó.
Szóval nem várok tovább akkut cserélek. Most nem tudom milyen kell bele, de később megyek le úgyis...megnézem. Mit érdemes nézni ami biztosan jó lesz? Most talán exide van benne.
Létezik nagyobb kapacitású mint a gyári? Itt már jelen vannak az újabb akku technológiák, vagy a hagyományos akkunál ugyanúgy savas van még mindig? -
Köszi az akku témában a segítséget. Akkor ezzel próbálok futni egy kört első körben, hogy valahol ránézzenek a SoH-ra...
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Volt pár hónapja egy eset, amikor csutkára merült egy ilyen helyzetnél... de utána feltöltött gond nélkül... akkor azt hittem meghalt az akku...
Viszont ha már itt lebeg felette Damoklész kardja, akkor az a kérdés, hogy ezt hogyan tudom biztosan kideríteni? Mérjek rá? Csak úgy gyanúra nem feltétlen vennék egy akkut. Ha megerősíthető, akkor meg cserélem, mert nem akarok ott maradni sehol.
-
Ma volt egy érdekes bug... Ugye említettem, hogy az állófűtés után közvetlenül indítva némely asszisztens nem akar elsőre menni...(pakorló menőverező fék, FrontAssist, ACC.) pár perc után restart és okés minden...
Ma bejött egy újabb elem a nem működik listára... A DUDA(!) bakker...nyomtam a dudát és nem adott hangot... Restart...és ment.
-
Hát nem akarom fájdítani a szíved...de teljesen megértem.
Ez egy baromi jó autó. Én szeretem vezetni. A gyerek szereti kormányozni meg nézni műszerfalat. A feleségem meg jobban bírja az utazást a tágasabb térben.
A magas üléssel nincs tapasztalatom. Így nem tudom milyen lehet. De én alapvetően szeretek alacsonyan ülni.
Igyekszem vigyázni rá, jó kezekben van.
-
#234303 Sza_Sa : Nagyon ritkán autózható ki belőle az ami benne van. És akkor azért szomjasabb is. De amikor fullra van pakolva, akkor hasznosnak érzem, hogy akkor is be tud sorolni...

Ezután még került bele kb 3 nagy táska cucc... sikerült össze legózni végül.
( Ezek amúgy nem a cuccaink...azt az anyós ülésre tettem két közepes bőröndbe.
Ez az olasz ellátmány... ) -
válasz
szőröscica
üzenetére
Ön nyert!
Hát... Triesztig vagy 2 órán keresztül szakadó esőben mentünk. De annyira durván esett, hogy mindenki visszavett a tempóból mert kb 10 m-t ha láttál előre, akkor örültél.
Ott pont az ebéd idejére megállt, így volt szerencsénk elsétálni ebédelni. Mikor elindultunk újra kezdte. Úgyhogy volt némi szerencse, mert amúgy durván hektikus volt az idő. -
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Igen 200kw.
Az excel táblám aktuálisan ezt mondja:

Március vége óta van meg.
Autósba pont most toltam egy extrém kiugró fogyit... de szerintem az megismételhetetlen... 50-70-es szakaszon 20km-en Szlovéniában folyamatosan haladó forgalom mellett volt 5.8L/100km. ECO mód és tempomat. Pedált meg csak induláskor érintettem. Ahogy felmentem pályára 7.2 körül állt be több száz km-es távon...
De mint a fenti összesítő is mutatja nem mindig sikerül zen-be vezetni.
-
Qru: Összefoglalóba kérek én is egy helyet.
Skoda Superb 2.0 TSI 4x4 DSG 2020

-
válasz
Asbee
üzenetére
Figyu.
Voltam tavaly még akkor a Mazdával egy pilisvörösvári műhelyben. Nem zughely. Műszakira kellett volna kicsit kipofozni és műszakit is megcsinálni. Ott az ember mondott egy olyan számot ami nem volt kevés, de cserébe nem csináltak volna semmit, csak becsukják a szemüket. Ugyanezért a pénzért, konkrétan alkatrészcserékkel javításokkal megcsináltattam elég sok mindent rajta egy másik műhelybe...csak éppen 100+ km-t kellett odébb tennem a bódét.
---
A Superbet elvittem a Porsche Budához, ahol konkrétan a nyári gumikat úgy rakták fel, hogy nem szóltak róla, hogy a gumival 10m-t nem szabad menni mert életveszélyes... Én meg pályán jöttem hazafelé nem gyök kettővel...
Fénykép + panasz ment is nekik másnap... Amit el is ismertek és kaptam egy kupont, meg sűrű bocsánatkérést...
Még jó, hogy vannak előírások bakker...
----
Ezután már nem bíztam bennük és mivel 20-25%-al drágábbak voltak, elmentem az Avalanhoz a Tengerszem utcába. Mondtam mit szeretnék. Mivel engem(!) érdekelt, megkérdeztem melyik eljárással csinálják. Elmondták, hogy géppel. Az árajánlaton rajta volt milyen olajat tesznek bele. Rákérdeztem utóbbira itt a fórumon az olajos topikban, amire ámen volt... A DSG köszöni jól van, és érezhetően finoman kapcsolgat.
Cserébe a hátsó fékbetét cserénél valami nem állt össze mert azóta is mellékhatásként üzemmeleg állapotot elérve k.rva hangosan csikorog a fék ha tolatva parkolok be valahová... Tuti nem normális, de jó , hogy vannak előírások... Még megyek vissza hozzájuk, hogy tegyék helyre ezt a dolgot. Szerencsére nem vitatták...és prezentálható volt a dolog.
---
Hétfőn viszem egy másik helyre. Most esélyt kap a Porsche Pest. Napfénytető tisztítás zsírozás...meg ellenőrzés ( 2 hét múlva megyünk egy combos karikát a Garda tóhoz...nem szeretnék meglepit)
Meglátjuk... itt milyen lesz...Szóval mondjuk úgy, hogy továbbra is örülök, hogy a meleg fotelből lobogtatod az előírásokat, én meg leírtam neked pár esetet csak a közeli múltból, hogy miért kenheted a hajadra az előírást mert mindenhol van szar munka is, meg jó munka is...
Eközben megy az idő, és viszonylag kevés a tér a kísérletezgetésre, hogy hol kapok normális szolgáltatást. Örülök, ha valahol nem szedek össze plusz hibát.És akkor most zártam le ezt a szálat. Mert attól hogy te itt nagyon erősen most leírtad, hogy brit szerelő tudósok szerint lehet hiba, ha húsvétkor csinálják telihold mellett... attól még nem következetes a jelenség hiszen akkor senki sem használná ezt. Kockázata pedig mindennek van...annak is, hogy manuális leeresztés utána nem húzzák meg a csavart, aztán chocapic...
-
válasz
Asbee
üzenetére
Olyasmiről írsz ami nem létezik. Márkaszervíz sem homogén minőség szempontból... Éppen magadnak mondtál ellent az motor olajcsere periódusával mint előírással.
Nézd szerintem ejtsük a témát. Én jegyeztem, hogy van egy teoretikus hibalehetőség az eljárással kapcsolatban... A következőig még van több mint 50K... És még most lépem majd át a 70K km-t. Ha lesz baja a váltónak a nálam töltött ideje alatt, jövök és megkövetlek.
Kicsit eltartott kisujjal nézzük a témát. Magyarországon vagyunk, nem Svájcban. Itt már az nagy eredmény, ha a kötelező karbantartásokat tisztességgel megcsináltatják a tulajok. Hogy ezen túl leeresztik vagy géppel csinálják... hát k. mindegy kategória.
-
válasz
Asbee
üzenetére
Már hogyne kéne feltűntetni az autógyártónak ha nem javasol egy adott eljárást... Független szervizbe elviszed... Van, hogy nem is tudod mit csinálnak vele és hogyan, mert legtöbbször laikus embereket nem is érdekel... Ezért csak külön kérdésre tájékoztatnak. Aztán egyszer jön a meglepi, hogy baj van. Aztán nem érted miért. Elfelejted el, hogy tulajdonosként azt tudom tenni, az előírás betartásaként, hogy elviszem a szervizbe...
Nem értetlenkedem, hanem elmesélem neked, hogy ott a fotelban van az elmélet, meg a papír. De a valóság ennél sokkal árnyaltabb. -
válasz
Asbee
üzenetére
Tehát akkor most az az állítás, hogy a gépi váltólaj csere aminek folyamat szempontból része a mosás, az kárt tesz a szerkezetben? Jól értem?!
Csak mert ebben az esetben az a kérdésem, hogy akkor mi a fityfenéért létezik ez az eljárás? A gyártó miért nem áll ki és mondja azt, hogy nem támogatott módszer?De tőlem az mosatja aki akarja, meg olyan utángyártottat rak bele amit akar,
Ne adj szavakat a számba légy szíves. Semmiféle utángyártott dologról nem volt szó a velem folytatott párbeszédben.
-
válasz
Asbee
üzenetére
Ezt milyen km futás mellett végezték? Szerintem az objektív teszt úgy nézne ki, hogy van 2 autó. Mindegyik ugyanazt az utat futja be ugyanolyan dinamikával mondjuk 240K km-ig. És minden 60K-nél cserélik mindkettőben az olajat, egyiket átmosással, másikat nem. Úgy valóban lehetne ilyen nagy ívű megállapításokat tenni.
1 adott időpillanatban tett olajcserénél megnézni úgy, hogy nincs több kontextus információnk, az nem biztos, hogy bármit is bizonyít...
De ha már említetted...akkor challangelném az első mondatban tett ellenzést is. Az örök kérdés. Miért? -
válasz
Emunem
üzenetére
Volt néhány hete egy lemerülésem... amúgy nem tapasztaltam anomáliát... Ezt konkrétan úgy képzeld el, hogy amíg beáll az alapjárat és ott csinálok egy restartot, akkor már hirtelen jó. Nem gondolom egyelőre az akksit... de azért fel vagyok rá készülve, hogy az is lehet nemsokára beköszön
-
Most, hogy bejött a hideg idő... előjött egy anomália, ami nyáron csak nagy melegben jött ki, de akkor viszont nagyon ritkán.
Amikor indítom a motort feldobja, hogy nincs LaneAssist, ACC, és parkolás manőverező fék trióból tetszőlegesen valamilyen kombináció. A poén, hogy ha megyek fele pár percet és újraindítom, akkor okés minden...működik.
-
KESSY kulcsba jó infót látok, hogy CR2032-es elem megy?
-
válasz
Đusty
üzenetére
Mindenféle korú autót látok, hallok tolatni, nekem is itt van még a 20éves Mazda, azon is már volt cserélve pár dolog... és elég nehéz elengednem a dolgot úgy, hogy mikor betolatok random parkolóba mélygarázsba, egyből mindenki néz, hogy mi történt, mit csinálok aminek ilyen hangja van...
Ciki. Nem fér bele egyszerűen és nem is gondolom, hogy ez normális. -
Hú, de szaladnak a napok... Biztos nem találod ki... Nem sikerült megoldják a problémát!

De kezdjük az elején. 12-én reggel begurultam a Avalonhoz... mondtam, hogy időpontra jöttem, és megmutatnám a problémát. Ilyenkor azért szokott lenni 1-2 csepp az ember homlokán, hogy nem tudja megmutatni, de szerencsém volt. KB fél métert tolatva 2km/h-val rezonált, visított az egész kóceráj.
Ezután leültem az ügyféltérben és kb 1 óra múlva jött az eredmény...
( Csak hogy követhető legyen a történet. Május végén a hátsó(!) fékbetéteket cserélték és azóta volt ez a szörnyű hang.)
Most megállapították, hogy első betétek kopottak és a tárcsának olyan válla van mint a Schwarzeneggernek a Kommandóban. Ezt egyébként meg is mutatták. Szóval nem blöff volt. Mondtam, hogy legyen, csináljuk. 310K hopp...
Illetve ezen kívül a hátsó fékeket megtisztították.
Délután megyek...kérdezem, hogy kipróbálták-e...minden biztosan rendben van... megszűnt a vonyítás...?! Igen-igen. Fékpad után mentek vele egy kört.. semmi.
Elég meleg volt egész nap... Indulás után csináltam egy próba toltást, csendes...boldogság.
Aztán hazaérve 25km után, a parkolóban megint jött a vonat vészfék emulátor...
A napokban mentek vele még egy kicsit... és következetes.... legkevesebb 8km után melegszik be annyira a technika, hogy egyértelműen jelentkezik ez a hülyeség.Régebben még a Mazdát vittem egy maszek sráchoz, ő ráadásul buszokat szerel, csak szívességből vállalt el... és a féknyerget meg betéteket cserélt. És beépítés előtt a betétek peremét egy reszelővel kicsit megdolgozta kb 45 fokban és mondta, hogy így nem fog az elején hangot adni... És így is volt. Első perctől hangtalan volt...
Nem akarok ott nekik okoskodni, de jövő héten felhívom őket, hogy akkor lesz egy 3. felvonás de ezúttal az eredeti problémára szeretném ha fókuszálnának, mert bár örülök, hogy a kopott első fékek most rendben vannak, de azért jó lenne nem úgy betolatni, hogy 3 utcával mellettem is hallják...

-
Lélekben felkészültem, hogy majd megpróbálják ezt eladni nekem, hogy tárcsa is legyen cserélve... Ami nem jó, de nem is tragikus... csak fuck... hát a betét csere után kipróbálták. Nem tűnt fel, hogy olyan a hangja mint egy vonatnak...és azért attól messze van

Viszont a fékbetét cserét azt nem fogadom könnyen, ha emiatt kukák lettek...mert ez így kikerülhető lett volna normális tesztkörön. És jelezhették volna.
Na de nem parázok rá előre... kedden kiderül.
-
több mint 1500 kmrrel a hátsó fékbetétek cseréje utána üzemmeleg állapotban ha tolatok, annak olyan hangja van, mintha a vészfékezne az Intercity... Tudják, hogy megérkeztem a környéken...
De a napokban arra is figyelmes lettem, hogy 50 körül tempónál gurulva egy ütemes ütő hang is megjelent...
Szóval most kértem időpontot és visszaviszem az Avalonba...Nagyon kíváncsi leszek mit mondanak...
-
Skoda App történet csapó 4312. Pár nappal ezelőttig örültem, hogy frankón megy minden... jött egy frissítés az applikációra (Android) Azóta az autót nem tudja ébreszteni és nem lesz online. Így nem tudom indítani az állófűtést és a szellőztetést sem...
Telefonról töröltem majd újra hozzáadtam az autót, regisztráció stb... autóból is megtörtént simán, de nem megy...
Annyit próbáltam még, hogy beültem és kábelről rákötve próbáltam meg, ott mondjuk online lesz, de nem indítja sem a fűtést sem a szellőztetést...
A saját távirányítóról indul a fűtés.
Milyen mágiát lehet még kipróbálni? Arra is gondoltam, hogy az Infotainmenten csinálok egy teljes visszaállítást... de nem nagyon van kedvem hozzá...
-
Köszi, mindenkinek! Megnézem allegron.
-
Egy kis segítséget kérnék... Nemrég elkaptam egy kis testű madarat az első lökhárító vezető oldali csücskével. Ilyen rigó vagy nagyobb veréb félére kell gondolni. Egy néhány tagból álló raj repült át előttem főúton. A jószágot pont a króm dísz melletti nyílásból szedtem ki.
Viszont az ütközés hatására a króm elem lerepült és elhagytam.
Szeretném pótolni. [Erről] van szó. Az első kérdésem, hogy a vezető oldali az a bal oldali, tehát, nem szemből nézve értelmezik, jól értelmezem?
A másik, hogy tudtok esetleg ettől olcsóbb beszerzési helyet ilyesmire? Egy 20-as azért kicsit boros lenne egy ilyen kis darabért.
Innen hiányzik:

-
válasz
Corsa02
üzenetére
Közben keresgéltem neten és találtam egy javaslatot az infotainment újraindítására...mármint nem az autóval ki-bekapcsolásra... hanem infotainment off gombot 10 sec nyomva tartva. És lőn csoda! Végre hajlandó volt beindulni a kommunikációs modul és tudtam regisztrálni. Innentől már rendben volt minden.
Igazából már nekem is az lebegett a szemem előtt amit írtál... szerencsém volt. -
-
Hétfő óta nem megy a skoda app. Nem tud kapcsolatba lépni at autóval... eddig ha volt is ilyen ritkán akkor legalább kábelen frissült de most ott sem...
Próbáltam az appot resetelni és újra hozzaadni az autót de az sem megy. Azt irja próbáljam meg a portálon...
Saját Sim is van a kocsiban. Semmi nem változott. Aznap.
Milyen varázslat oldja ezt meg? -
válasz
gippazoid
üzenetére
Nem honnan szalajtották őket... inkább az a kérdés, hogy mennyi pénzt adnak nekik erre... Mert 2Ft-ból nem lehet csodát művelni. Amíg ez cég szinten nem fontos addig nem lesz jobb. Tudnának jobbat is a fejlesztők...ha megengednék nekik...
Bár nem segítelek ki ezzel, de nálam a Skoda app jól működik ezen a téren...
Nekem csak a sebességgel van gondom, mert a fűtés és szellőztetés lekommunikálása az autóval sokszor belefér egy kávé lefőzésébe és elfogyasztásába is...
-
Kb 1000km-t mentem a hátsó fékbetétek cseréje óta... úgy tűnik nem múlik el ez a csikorgás. Többnyire tolatva parkolok be. Érkezéskor megállok. És amint elindulok hátrafelé miközben fékezek, hogy szép lassan haladjak, van ez a baromi idegesítő vonyító hang. Természetesen csak fékezéskor jön ki és csak akkor ha kifejezetten lassan araszolva gurulok hátra...
Van még esély ennyi km után, hogy ez bekopja magát? Egyáltalán mi a fenétől csinálja ezt? Kopott fékbetétekkel nem csinálta.
A fékhatással nem tapasztaltam problémát. Megáll mint a szög. -
válasz
yodamester10
üzenetére
az nem ideiglenes rendszám?
-
Lassan 2 hónap után ideje ide is beköszönni a Superbel.
Látom nemrég volt téma DSG tartósság... Amennyire sikerült kiderítenem DQ381 van benne. 64K-nál én most megyek váltó olaj cserére... Vigyázni akarok rá ha egy mód van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Suzuki topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- LEGO klub
- Diablo II: Classic és Resurrected
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó OKAI Neon Lite
- 27% Számlával! ASUS ROG Loki 1000W 80 PLUS Platinum Tápegység!
- HP ProDesk 600 G5 DM i5-9500T / 16GB DDR4 / 512GB NVME SSD
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4589
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Részvétem a malacmobil miatt... Bár ennek nincs köze a hóhelyzethez, de január eleje óta, valahogy nagyon nem megy ez az embereknek...ez az autózás dolog... és most a bálásra gondolok.

Ez egy baromi jó autó. Én szeretem vezetni. A gyerek szereti kormányozni meg nézni műszerfalat. A feleségem meg jobban bírja az utazást a tágasabb térben.

Ciki. Nem fér bele egyszerűen és nem is gondolom, hogy ez normális.