Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
válasz
426os
üzenetére
Enyém is 50-nél az ötödiket kéri... persze kettőstömegűt meg 50 ezrenként cserélhetek. Plusz a hengerfalnak sem jó a kis fordulatos erőltetés, csapágyaknak szintén nem jó, olajnyomás is alacsonyabb. 1500-1600 nekem a limit kb.
A hatodiknak én kb. 105 felett érzem értelmesnek. (2.0 CRTDI)
-
zuchy
őstag
Sziasztok,
megcsináltam a szilikonzsírzást az ablaknál, adni kellett neki rendesen.
Most tökéletes, kicsit foltos az ablak, de parkolásál minden nap egyszer fel-le megy, hadd dolgozzon még rajta... Aztán lemosom/törlöm.Másik téma: Észrevettem, hogy az OMW prémium diesellel többet megy el két regenerálás között, mint a Shell-es prémiummal. Most tankoltam mezeit, de raktam bele Liqui Molly Diesel System Reinigert, szóval az megint beleszól az összehasonlításba. Kíváncsi leszek milyen lesz sima nyállal. Én mindig prémiumot tankoltam bele mióta megvan.
Ja meg a DPF reiniger is segített, ezt írtam már régebben is. 270e km, bontatlan gyári rendszer, (2.0 CRTDI), amíg 300km-t elmegy addig hozzá nem nyúlok. Működő jó gépet nem b@szogatunk.
Ja és 5km-re járok vele melóba (nyáron tavaly is bicóval jártam amúgy, idén is tervezem), de hétévén kapja a 140km-t rendszeresen. -
zuchy
őstag
Sziasztok,
le és felhúzáskor nyikorgó ablakra mit lehet a gyógyír? 2013-as A5. Szilikonspray?
-
zuchy
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
Nekem is Pirelli Cinturato SF3 van, elég jó a hóban is. Én nagyon megvagyok vele elégedve, bátran vehető téli helyett. Én nyárra veszek nyárit, sajnos a régi Nexennek konkrétan szétrepedt körben végig a belső fele, (észre se lehet venni) és elkezdett ereszteni... Azt hittem csavarba mentem, hát nem. 5 éves volt, ez elég gáz szerintem. A nyári szerintem Hankook lesz, azzal sose volt bajom.
-
zuchy
őstag
válasz
adamssss
üzenetére
Szia,
ez nagyon csúnya lett. Lehet napfényben nem néz ki ennyire szarnak, de ez botrány szerintem (oké munkaköri ártalom
). Látszik a hátsó lökhárító és a küszöb alja sötétebb mint a hátsó ajtó és a C oszlop környéke. Gondolom az eleje a gyári.Ki lehet azt keverni jóra, ez gondatlan munka.
Én a kép alapján bejelölve megpróbálnám reklamálni. Hátha... De ha erre megint ráfújnak még vastagabb lesz a festékréteg...
-
zuchy
őstag
Én sem választanám a 1,6 TDI-t, inkább 2.0 TDI, vagy 1.4 TFSI-vel. Utóbbi messze nem olyan rossz (az újabbak) mint egy 1,6 TDI tud lenni... Sajnos abból spóroltak inkább.
Egyébként valaki próbálta a Liqui Molly DPF ápoló adalékát? Nekem javított a mért koromtömeg viselkedésén. Pl. regenerálásnál hamarabb megy le és lejjebb is viszi mint eddig... Akár -3-ig is.
De ment közben is mintha nem telítődne olyan hamar. De furcsa mert 200 km kellett hozzá hogy legyen bármi érezhető hatása... Van még egy Diesel Systemreinigung is, majd azt is beletolom tankolásnál. Egyébként én csak prémium gázolajjal megyek de emellett is hozott az adaték pluszt.
-
zuchy
őstag
válasz
hodostamas
üzenetére
99% hogy szenzor hülyült meg. 4-5 Liter olajat így nem lehet lehűteni vagy melegíteni alapjáraton.
-
zuchy
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
érdemes egy fehér felülethez állnom bizonyos távolságba és megjelölni a jelen fényforrást, majd csere után beállítani oda a másikat?
Tökéletes megoldás.
-
zuchy
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Otthon is be tudod állítani a magasságát. Sima 6-os imbuszkulccsal lehet állítani mindet.
-
zuchy
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Én ezt használom, szerintem elég jó fénye van, nem villog senki szemből. Nekem annyi volt, hogy beszerelés után kicsit feljebb világított, ezt be lehet állítani a lámpán lévő magasságállító csavarokkal. Utána pöpec. 6000k a fénye.
A5 D3S Xenon-os fényszóróban.
-
-
zuchy
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Háromnegyed éve használom, remélem nem színezi el, mert a lámpa darabja 300k

De akkor már fénye is szar lenne, de most sötétben mentem vele, patika. Jó erős és szépen szórja is. Szép egyenletes.De nincs elszíneződés sehol, nem olyan brutál led ez.
Amúgy a xenon is marha meleg, egyszer megfogtam, nem volt kellemes.
-
zuchy
őstag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Én DTX D3S-t vettem, elég jó. Kicsomagolás után is minőségi érzete van, még talán hőcső is van benne, de rézcső biztos, ami elvezeti a hőt a ledről. Homogén a fénye, nekem bejön.
-
zuchy
őstag
Sziasztok,
A5 2013-as. Van benne az automata tükörbehajtás, amit csinál is ki és be záráskor. (egyszer benn ragadt a jobb oldali, újabb ciklus után jó lett, de egyből ki is kapcsoltam.) Van azonban a tükörbehajtásnak gombja, de nem akarja behajtani. Elég sokáig tartottam nyomva, de semmi. Miért nem működhet? Néha jó lenne behajtani azért... Járó motorral, gyújtáson is próbáltam, nem csinálja.
Ugyanígy néz nekem is ki:
Most nézem, ezt le kell tekerni? Úgy nem próbáltam még. Basszus.
Simán nyomkodtam lefelé, mert engedi...
-
zuchy
őstag
Én azon gondolkozok, hogy nekem a téli már cserés, és egy prémium Pl. Pirelli Cinturato AS SF3-at rakok fel "télire", nyári meg maradna. Vizes úton jobban szerepel a legjobb télinél is, fékezésnél is. Szárazon is jobb mint a téli. Hóban lehet picit elmarad, de hol vannak már rendszeresen nagy havak?
Nem tudom Ausztriában a 3 havas csúcs jelzésnek elég kellen lennie mit téligumi...?
-
zuchy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szia, azt nem tudom sajna. Szerelőm ezt szokta ajánlani, meg magának is ilyet rakott fel annó. Eddig semmi probléma, nagyokat ritkán szoktam nagyokat fékezni egyébként, meg most még bekopás alatt nem is próbálgatom. Inkább a lift and coast módszert használom, + visszakapcsolgatok motorfékre.
De már javul a pedálreakció, az elején eléggé nyomni kellett hogy a kis csúcsokon amit az esztergakés csinál fogjon is valamit a betét.
Porolásra leszek kíváncsi...
-
zuchy
őstag
Teljes fékcsere volt az A5-ön, TRW ment fel. Olvastam jókat, rosszakat itt a fórumon, meglátjuk. Eddig jó, de még bekopás alatt van.
Első:
Hátsó:
-
zuchy
őstag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Lehet logolni is a VAG DPF proval. Akkor nem kell sasolni annyira menet közben, hanem otthon egy exelben ki lehet szedni szépen az adatokat.
Nekem 400 fok fölé passzív regen során nem megy, igaz nem autópálya hanem sima út. De 300 fok feletti kimenő hőmérsékletnél már passzívan csökkenti a mért korom mennyiséget.
-
zuchy
őstag
Hát fél órát ment, utána 15perc ózon nélkül belső keringetéssel, meg az ózonozás is belső keringetéssel ment közepes venti fordulattal és természetesen működő klímával. Napokkal később is érezni lehetett az ózont. Elvileg igen.
Remélem az A5-ön értelmesen el lehet érni a hőcserélőt.
-
zuchy
őstag
Sziasztok! Klímával mit szoktatok csinálni, ha büdös? Volt már ózonos tisztításon, már nem annyira szörnyű, de érezni még mindig. Bomba? Pollenszűrő új benne.
-
zuchy
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ki kell olvasni, sok mindent jelenthet.
-
zuchy
őstag
Sziasztok,
EA189 177 lovas CR TDI-nél mennyire normális, ilyen 0-5 fok kinti hőmérséklet mellett terheléstől függően a vízhőfok 70 és 80 fok között mozog hosszabb távon is? Tehát nem városban. A régi TDI-m stabilan 90 fok volt fűtéssel is. Emelkedőnek volt kb. 85 is, de akkor sem érte el a 90 fokot...
Olvastam angol fórumokon, hogy másoknál is jelentkezik ez a jelenség, de csak hidegben. És sokan kicserélték mind a két termosztátot, de nem változott semmi, ugyanúgy nem éri el a 90 fokot hidegebb időben. -
zuchy
őstag
Sziasztok,
olyan problémám akadt, hogy az ablaktörlő nem igazán áll le. Amikor csak egyet kéne mennie megy vagy 10-et, és egyre rosszabb. Rossz lehet a végálláskapcsolója? Mert bent hallom hogy kattog, de átmegy a végálláson. És már feljebb is áll mint szokott picivel.
Vagy kompletten kell cserélni motorostúl mechanikástúl?Az autó A3 8l 1999
-
zuchy
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Én a Turte Wax féle párásodás gátló sprayt használom, nekem bevált. Csak nem szabad sokat fúni a szélcédőre mert nehéz elkenni ha vastag és akkor zsírosnak néz ki. Leaglábbis szembefénynél látszik olyankor.
1-2 hónapot kibírt mielőtt megfolyt volna. Utána átkentem meg talán fújtam is kicsit rá, ha jól emlékszem és ki is tartott a párás időszak végéig.A hárombetűs áruházban vettem. A hódos.

-
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- LED világítás a lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AI: tanulj már meg rendesen pózolni, ember!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Horgász topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most tökéletes, kicsit foltos az ablak, de parkolásál minden nap egyszer fel-le megy, hadd dolgozzon még rajta... Aztán lemosom/törlöm.
Ja és 5km-re járok vele melóba (nyáron tavaly is bicóval jártam amúgy, idén is tervezem), de hétévén kapja a 140km-t rendszeresen.