Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fattyu
veterán
Új autóról van szó És céges lízing három évre
-
fattyu
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
szerintem a jelen generáció konkrétan rosszabb
-
fattyu
veterán
na végül mégsem hagyom el a konszernt.
superb selection 4x4 tdi 193 bőr ülés winter csomag utazás csomag emelt erősített futómű. jó lesz
-
fattyu
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
nagyon. egész sokszor keveredek le aszfaltról ástam már el homokban elsőkerekes oktáviát most télen is csak az összkerék miatt nem törtem ropira háromszor.
Nekem hatalmas biztonságérzet az összkerék.
nálunk a fogyi nem számít alapvetően bele a mit lehet mit nem. van egy lízingdíj limitünk azt ámen.
-
fattyu
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
nyilván én is tudom. de egyszerűen agyrém a maradványérték lottó amit az ayvens művel.
Az sem segít hogy a 4x4 már csak a nagyobbik motorokkal van.
kodiaqnál érdekes módon valami másfél misivel olcsóbb a 2.0 tsi 4x4 mint a 2td 4x4 és csak a tsivel van esély hogy belefér a keretbe. Van bent egy superbem is is ajánlatra várva de a superbet sokkal rosszabb maradványértékre tartja stabilan az ayvens így félő hogy kénytelen leszek kodiaqot.Qru: nálunk sima belső égésre nincs kimondott limit, de félek rekorder lennék az én felhasználói szokásaimmal az meg sose jó.
-
fattyu
veterán
válasz
kleinguru
üzenetére
nekem a 7es passat nem csippelve. nem tudtam 8 fölé TAPOSNI. mivel ugye hidegen nem ütöm forrón nem állítom le tehát az első 10 meg utolsó 10 az gyengéd üzem. városban is elkezd leesni az átlag a kinthez képest. egyszer tudtam 7.8 at a teljes tankra de az volt a max. pedig azzal 200-220 volt az utazó. most az octaviaval 180-200
többiek: köszi a pontosítást nem nagyon ültem benzinben évek óta. az jó hogy ott is hosszabb az áttétel. Most megy a variálás az uj autón, kodiaq 2.0 tsi 4x4 az egyik lehetséges de ott van félelmem hogy a fenti közlekedéssel olyan tankolási frekvenciát csinálok amit nem tolerál a cég...
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
-
fattyu
veterán
na ez az a nap amiért már önmagában m,egéri az összkerék.
nyárigumis megy 35 el a 90es táblánál. előz, autó kitör és elindul. ha nincs összkerék nem szedem össze
-
fattyu
veterán
válasz
TrollBalint
üzenetére
90 fok olaj alatt nem terhelem és 100 felett nem állítom le.
-
fattyu
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
igen, vehemensebbnek érződött a passat "ugyanilyen" motorral ami elsőkerekes volt. viszont nekem az nagyon tetszik hogy lepadlózod állásból és nem kipörgésgátló villogást meg dadogást ad az autó hanem betapad és kilő. és ezt tudja ugye egy derékszög lámpa kifordulásnál is. a passat ott azért összezavarodott rendesen.
-
fattyu
veterán
Hogy lehet kiirtani azt a kurva haszontalan funkciót hogy ha valamelyik gomb hosszan nyomodik a taviranyiton akkor lehúzza az összes ablakot? Lassan felgyujtom ezt a fost
-
fattyu
veterán
Kevés város ugyan de van benne
Mindezt emelt futómű 4x4és csak annyi történt hogy szabályosan mentem

-
fattyu
veterán
válasz
Corsa02
üzenetére
Fék: persze fogyó eszköz.
Világítás: persze lehet összefüggés de ezzel adtam már le szervízbe a fenéért nem oldották meg.
Turbó: rendben nem tömeges. Viszont én tudom mi az a turbó. 90 fok olaj eléréséig nincs terhelve, az utolsó 10-15 km már könnyed hűtőüzem MINDIG, nincs leállítva amíg 100 fok alá vissza nem hűl az olaj. szóval azért nem oké ez a 72 egy turbó... -
fattyu
veterán
2023 szeptemberi octavia kombi 4x4 2td 150 ló. 82k km
Eddigi lista:
Klíma gyenge volt. ment szervízbe, azóta se délceg. Volt nálam egy másik octavia td meg egy benzines superb is. léptékekkel erősebb a klíma.Adaptív fény használhatatlan gyengén érzékeli a távolabbról szembe jövőket. Járt szervízben nem lett jobb.
Fékbetét és tárcsa csere már volt mert elfogyott.
76k nál turbó elköszönt, cserélték. ( 5 nap alatt ami azért azt indikálja hogy volt a polcon egy kifejezetten drága nagy alkatrész, ami arra utal nekem hogy nem elszigetelt eset lehet)
most 82k nál behányt a világítás rendszer se mátrix se kanyarfény se adaptív.
Én szeretem ezt az autót. De csak azért mert 3 évig lesz nálam és céges. Ha hosszabb távra lenne és magán nagyon nagyon aggódnék hogy garidőn túl miket fog produkálni.elég vegyesen érzek.
-
fattyu
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem pl itt 100 ból százszor eldobja az autó a carplayt.
-
fattyu
veterán
Nekem fapados octavia van elektromos szempontból pont azért amiktől te is félsz.
ráfutásgátló van benne meg sávelhagyás gátló.
A sávelhagyás vernyogót ahogy ülök be kapcsolom ki.A ráfutásgátlót nem szoktam.
Sosem fékezett még ok nélkül, és egyszer megmentett egy beleszállok valakibe szitutól.
Ez a jó része.
Az ahol elkezd sikítani viszont egy német nyugdíjas néni érzékenységi szintjén van.
Csajom messze nem vezet olyan gyorsan vagy centizgetve mint én de ő is meg szokta kérdezni a kocsitól hogy most mitől ilyedtél meg édes szívem?Nekem nincs bajom fagyással vagy egyéb szopatásokkal se sok.
Fagyni 3 szor fagyott a kocsi 15 hónap alatt. Kiszáll bezár vár amig elalszik ujraindít megoldva.
A héten szopatott meg egyszer és először azzal hogy a carplay csak egy kis négyzetben volt a kijelző közepén. Nyilván akkor amikor először voltam uj helyen és kellett volna a waze

Én azok közé tartozok aki nagyon szereti a 4es octaviat.
Nekem két baja van. A led matrix nem elég érzékeny a szembe jövők fényére ha messzebb vannak és ezért használhatatlan,
meg az ablakemelő motor szivat, amikor minimál szellőző rést próbálsz állítani a gőz kijuttatásához, hajlamos azt játszani hogy húzok aprót rajta felfelé, erre ő végállásig elindul le.
Télen nem jó móka. 180nál nyáron se.
-
fattyu
veterán
válasz
focvis
üzenetére
mindenkinek más a fontos.
Nekem egy év múlva van autórendelés az octavia helyettre majd.
Nem tudom mi lesz de hogy a klímakonzol ko kritérium az biztos.Amugy is az a véleményem hogy hülyék az autógyártók.
Választható feláras extraként ha kínálnák a klímakonzolt... iszonyat pénzt keresnének
-
fattyu
veterán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
mert a gyártó évről évre egyre kevesebbet akar fizetni ugyanazért az alkatrészért. a beszállító meg nyilván nem akar veszteséges lenni így esik a minőség.
4es oktáviám van és két bosszantó csacskaságot leszámítva ami mindkettő sw én nagyon szeretem.
mindezt úgy hogy céges az autó tehát akár szidhatnám is merthogy nem fizettem érte. és Passatból ültem át, az volt előtte -
fattyu
veterán
én azzal mentem 1400at is de úgy hogy 1200 körül meguntam a szabályosan közlekedést és visszaálltam a 180 utazóra...
full szabályosan az tudott volna 1600-1800 at. stabil 4 körül evett ugyanezzel a felhasználással.
A 4x4, a magasított has (több szél alatta) és a jóval meredekebb orr ki is adja szerintem tök reálisan a liter difit a passathoz képest. -
fattyu
veterán
Mentem egy tankot szabályos tempoval
2td 4x4 emelt futómű 2023 őszi Octavia kombi téli gumin.foleg arra voltam kiváncsi 1000 kijön-e. A b8 passattal ( előző autóm) minden erőfeszítés és szabályos tempó nélkül is kijött. 72l tank az 54 ellen. Nyilván sokkal könnyebb.
vegyes. van benne pest is de a zöme az m4 113 tempomattal.

-
fattyu
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
skodában is egy design van.
eleinte picit zavart de megszoktam teljesen, az hogy látok olajhőfokot meg sokmindenért kárpótol. hidegen nem tapossuk jeligére. -
fattyu
veterán
sztakurva
nekem a 150es van 2023 végi octavia.
valahol 10000 körül kért egy litert.
Felhívtam a szervízt hogy wtf. Mondták no para. Spórolnak a gyárban. Nem maxra hanem minimumra töltik, szóval lehet hogy egy decit evett meg. meg mondták hogy ha periódusonként egy litert megeszik az még teljesen okés. Szívtam a fogam hogy hát nekem nem okés de legyen60000 van benne pont a 30as előtt kért egyszer még egyet.
Mondjuk az enyém taposva van 80 fölött van az átlag sebességem, úgy hogy pest is van benne....

de ja ennek tükrében istenes -
fattyu
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
skoda ugyanez. nem bug
-
fattyu
veterán
válasz
enddav
üzenetére
aki szabálykövető az hamar leszokik róla. Lakotton kívül ugyanis tompított kell, azt meg napközben az automata nem kapcsol csak a DRL-t...
azt már nem is mondom hogy az automata amugy pesten is életveszély este. Van ahol olyan erős a környezeti fény hogy nem érzi estének. ergó nem világítasz hátul de észre sem veszed mert nem tűnik fel hogy nem megy a tompítottad.
A legszomorúbb esete ennek pár hete a ferihegyi kivezetőn volt, ott villogtak rám harmadszor mire összekötöttem miért...
-
fattyu
veterán
Sziasztok,
Igyekszem röviden
Octavia 23 szeptemberi
led matrix automatikus fényszóró.
Ez egy szar.
Első pillanattól, 300 méterre szembe jövőre már nem reagált, nem takarja ki, marad fullon a refi. Erre a szembe jövő felkapcsolja az ő refijét, ezt már érzi, kitakarja. A szembe jövő lekapcsolja a refit, erre az enyém visszatolja a teljest rá. Anyám meg csuklik.
Ma jött vissza szervízből ahol többek közt ez is fel volt írva. Munkafelvevőnek elmondom a tüneteket, AH kamerakalibrálás kell neki.
Én örülök mert meg fog oldódni értik mi a probléma és tudják a megoldást.Na kimentem este. Most már 100Méterre se reagál a szembejövőre.
Az oké hogy rosszabb lett és ez nem oké, de van akinek ez üzemszerűen JÓL működik? egy hosszabb egyenesben is csinálja amit kell és nem kézzel kell refit fel le kapcsolni?
tipp? ötlet? ez ilyen? ennyit tud a technika?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic8 Lite 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asrock Challenger RX 9070 XT // Felbontott // Számla // Garancia //
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest