Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A kellemetlen az volt benne, hogy utaztunk el aznap wellnessezni 200 kilométert.... Így letoltam jobb híján a Jazzel, meglepően komfortos volt a hosszú pályázós részen is, végig 130 felett 5.7-et evett a kis hibrid. Ennek olyan szögegyszerű android alapú az infotainment rendszere, hogy tuti nem fog gond lenni vele....
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hétfőn lehet én is kérek segítséget.... Kedd reggel adtam le az autót szoftverfrissítésre a Schillerben, szerdán délután szóltak, hogy nem fut le a frissítés mert állítólag az indítómotor hibás és cserélik gariban, talán hétfőn jön is az alkatrész. Semmilyen hibajelenség sem hibakód nem volt az autón, szimplán az infotainment néha újraindult ezért toltam be frissítésre a kocsit
-
outsiders
aktív tag
+1, én is vehettem volna az Octaviat de a belsejében a formák bumfordisága, cockpit kinézete miatt ejtettem, pedig a hangszigetelt üvegek vonzottak... Golfnál nekem a zongoralakk használata ami nem jött be (főleg a műszeregység körül riasztott el) pedig az R-Line nagyon vonzott belőle.
-
-
outsiders
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem ugyan csak FR felszereltséggel van 2024es FL Leon kombim, ennek is elvileg sportosabb a futóműve a simához képest. Nem DCC, gyári 17es felni és szerintem baromi stabil és jól fekszik az úton, forszírozott kanyarvételben sem dől kb semmit. Budapesti trágya utakon is közlekedhető simán. Szél és kerékzaj az 120 körül elér egy tök baráti szintet és 200ig ugyanott van, felette erősen megugrik. Az enyém ki lett szigetelve, így a gyári zajszint kapcsán nincs már emlékem. Szigetelés után a hifi kategóriákat ugrott közép és magas tartományban. Szigetelést ajtók kívánják, kerékjárati ív és pótkerék alatt is igen hasznos.
Ami most konfigurátorban nekem szimpi és ár érték arányban jónak tűnik az egy alap konfigos R Golf kombi
-
outsiders
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Simán meg lehet csinálni magadnak is az ajtókat... Ajtóborítás le, hangszóró kikap, mögötte rezgéscsillapító amennyire beérsz kézzel az ajtó külső lemezére (ott érdemes, ahol kívül megkocogtatva kong plusz a hangszóró mögött feltétlenül egy darabot), hangszóró mögé közvetlenül Comfortmat Tsunamit bevágod. Ég és föld lesz a hangzás.... Ha lent az ajtóborítás akkor arra mehet Comfortmat Softwave, amennyire be tudod burkolni értelmesen a csatlakozókat, patenteket kikerülve.
-
outsiders
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Kerékzajt fog elég sokat, ha kap a fém része a kerékdobnak rezgéscsillapítást. Ha nem jelentős most sem, akkor felesleges, persze, de akkor a műanyag doblemez szigetelése is az. A vásárolt integra jó lesz amúgy a műanyagra, el is fér bőven, ennyi tűrés mindig van a méretezésben.
-
outsiders
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ne a dobbetétre rakj, hanem a fém részre rezgéscsillapítót valami jobb minőségűt, ami még nem túl vastag (pl. Comfortmat Extreme). A dobbetéten hagyd ott a gyári szivacsot nyugodtan, vagy ha nem tetszik akkor mehet oda valamilyen hangelnyelő anyag, pl Comfortmat Blockator.
-
-
outsiders
aktív tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Én kettő trapézemelővel szoktam emelni egy oldalt (1-1 mindkét emelési ponton), ha cserélem a tengelyek között a kerekeket, oda-vissza szaladozok és szépen szinkronban emelgetem fel. Amint az égben van, be szoktam tenni egy tuskót alá pluszban, ha véletlen gond adódna, biztos ami tuti.
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ahamm, azok.
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Érdekes, nekem a szintén 2024-es évjáratú Leonban világítanak a gombok, pedig még pont FL előtti. Ki érti ezt.... Nekem a telefonkezelő gombok hiányoznak egyedül, utálom tapizva fogadni/lerakni a hívást.
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az extrás Formentor ülés meg olyan rohadt szűk, hogy én pl egy szál pólóban sem tudtam beleszuszakolni magam a szalonban
Leonban (akár a seat, akár a Cupra) az extrás ülés viszont kifejezetten kényelmes volt nekem, jól tartott mindenütt. Nekem az FR csomagos ülés megfelelő, deréktámaszt jól be tudom állítani, még egy fokkal jobban tenném a földig, de ez csak az én becsípődésem. S-Cross ülés (apumnak GLX van) nekem a kárpitban gyenge, ilyen izzadós műszálas nagyon, de formázás-tömés tényleg rendben! -
outsiders
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Kényszeres vagyok, elismerem....
Majd figyelem hogy alakul a szint, most úgyis 13k futás után csere kell majd a 30as ellenőrző szerviz miatt, így ha nem megy le fél jelzés alá akkor hagyom. Olasz nyaralás előtt vettem és töltöttem fel maxra, nem akartam belőle gubancot inkább, bármi lehet alapon. Ugyanaz a minősítés volt a Castrol is, igen. Castrol EDGE LL IV 0W-20 -
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
102k volt az olajcsere.... Ennyiből 3 olajcserét kihoznék a szomszéd autószerelő sráccal karöltve bármikor
Kíváncsi vagyok jövőre az éves revízióval karöltve mennyivel lesz több (az plusz egy fékfolyadék-csere elvileg). Corsa02: igen, kerestem utána miféle gyártó ez és ugyanerre jutottam
Meglátom ebből eszeget-e majd kicsit (előtte Castrolt kapott, abból fél litert bekajált 15k futás alatt). Ha eszegeti akkor gyanítom szerencsésebb lenne venni ebből az olajból is egy lityis flakont, nem a maradék Castrolt beletöltögetni. Nem azon a plusz 4k összegen múlik a világ dicsősége
-
outsiders
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Igen, természetesen
Mind1, amúgy is kap majd frissítést a fedélzeti (ma voltam Schilleréknél éves olajcserén, ott beszéltük a szervizes sráccal), akkor ez is felkerül a megnézendő tételek közé. ENI I-SINT TECH VK 0W20 olajat kapott most, erről a gyártóról nem is hallottam még eddig. Olcsóbb volt 13k-val az olajcsere itt, mint a Porsche Pestnél tavaly ősszel.... -
outsiders
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Seatot nem csinálnak
Néztem már. A Schiller most lett Seat és Cupra szerviz, azért gondoltam kipróbálni őket. Szeptember elsején reggel viszem is a Leont. Duna Autó, Óbudai Autójavító, Porsche Pest akiket ismerek és közel is vannak hozzám Budakalászhoz. Esetleg még Szolnokon megnézem a Juvenalt, szüleim ott laknak, szoktunk járni haza. -
outsiders
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Köszi, igen mindenképpen egyeztetem előzetesen pontosan mit is cserélnek a kocsin. Első köztes olajcserére a Porsche Pesthez vittem, náluk elég vastagon fog a ceruza (115 volt az olajcsere, amiból az olajat kiszámlázták 70k-ra....), bízok benne a Schiller egy fokkal barátibb lesz, csak kintebb vannak a városból bőven. Garis igény kapcsán az Óbudai Autójavító nagyon pozitív volt, de fizetős szervizre ők is elég drágák tudtommal.
Pollenszűrőt amikor vettem a Mahle nem volt, azzal egyenértékű tulajdonságaiban elvileg ez az UFI és vettem egy MANN-t is, kiváltó termékek (ezek voltak is raktáron). -
outsiders
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Szuper, akkor az ellenőrző szervizet majd csak jövőre ejtem meg egy olajcserével együtt, most egy sima mezei olajcsere következik csak
Köszönöm a gyors segítséget!
Pollenszűrőt cseréltem nyáron már magam, azt inkább sűrűbben szoktam intézni (Valeo volt benne gyárilag, UFI "antibakteriális" spéci szűrő ment a helyére). Vettem hozzá kiterjesztett garit 8 év vagy 200k futásig, szerintem olyan 100-120at fogok beletenni mielőtt cserélem majd tervezetten az autót. -
outsiders
aktív tag
Sziasztok, most szeptember közepén lesz egy éves a Leon, most van benne kerek 16k futás összesen. Eddig egy köztes olajcsere volt 2k futás körül. A Seat app szerint "ellenőrző szerviz" még 399 nap múlva esedékes csak, olajcserénél pedig én a 15k periódust lőttem be, szóval az esedékes lenne. Az ellenőrző szerviz az mit takar? Az szükséges a gari fenntartásához 2 naptári évente? Olajcserét pedig ettől függetlenül igényli a vas? Hívtam volna a Seat Schillert, de természetesen nem vették fel, hogy ezt kiderítsem. Köszi ha tudtok adni tanácsot, hogy igényeljek-e most "ellenőrző szervizt" is, vagy csak olajcserére vigyem az autót.
-
outsiders
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
2017es 1.6 crdi Hyundaiom volt, egy fokkal halkabb és kulturáltabb szerintem a 2.0 cr-hez képest, szomszédnak az volt az mk3 Octaviaban és most az 1 éves Atecában is. Zajcsillapítással amúgy szerintem sokat lehet fogni rajta, mivel amennyire néztem az újabb Vag kocsikba se raknak igazán túl sokat belőle... Sajnos már csak nagyon kevés új és elérhetőbb árú autóban nem spórolják el. Néztem szalonban Kodiaqot, Superbet is, úgy kongott az ajtó, mint a tamtam dob
ajtónként spóroltak fél kilót, minőségérzet és zajkomfort téren meg visszaléptek 2 kategóriát... -
outsiders
aktív tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Nekem amikor kéthengerezik bántó a hang egyedül, de azon kívül rendben van teljesen. A dízel rezonencia és kerepelés nem hiányzik, ennek meg adtam hangszigetelést pluszban a géptetőn is, 80 fölött kb csak a szél hallatszik már ha nem trepnizi az ember. Más a dízel karakter, én is kifejezetten szeretem a plusz nyomatékot, de a dpf-ből és a regenerálásból elég volt
-
outsiders
aktív tag
Inkább egy népszerű téma. Olasz nyaralás 2200km egyben, 5.2es átlaggal hozta le a Leon 1.5 etsi
Tavaly ugyanezen az úton 1 decivel evett kevesebbet az 1.6 crdi Hyundai i30. Tényleg rohadt jól optimalizált ez a blokk plusz váltó együtt, nagyon szeretem. -
outsiders
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Nincs benne nívó sajnos, marad a fedkomp.
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
24-es Leon, szintén nem csinálja
-
outsiders
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Elvileg igen, de szerintem csak a Cupra Leon VZ hoz extrát egy fr csomagos Seat Leonhoz képest. Nekem van benne az FR csomag miatt xds plusz elvileg más gátlók egy Stylehoz képest. Teljesen ugyanaz a bele a Seatnak és a Cuprànak, az ülések mások csak és a kárpitok itt-ott, de zajszigetelés és minden egyéb azonos.
-
outsiders
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ajtónként 1-1.5 óra kb, de neked nem céges?
Vagy rosszul emlékszem? Anyagköltség olyan 50k a 4 ajtó hozzávetőlegesen. Nálam ennyi kellett hozzá az ajtókra:- 4 lap Comfortmat Cobra 700 x 500 mm
- 3lap Comfortmat Soft Wave Expert az ajtók műanyag részére
-2 lap Comfortmat Tsunami a hangszórók mögé -
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
3 féle dizájn van (nekem is ugyanez a kocsi van, csak FR felszereltség ahogy látom kormány alapján ez nem az), view gomb valóban amivel tudsz váltani
A körműszer mérete változik kicsit az egyik nézetben, másikra nem emlékszem mert kb egyszer kattingattam végig. Pillanatnyi fogyit kijelzi természetesen...... 
-
-
outsiders
aktív tag
válasz
fiFika
üzenetére
Az tök jó ár, utoljára szeptember körül volt ennyiért oktáv. Ki kell próbálni, ha nem senyvedsz sokat dugóban akkor simán jó a kézi. Legalább nem kell állandóan sportba tenni a kocsit, hogy megelőzd a vitorlázàst a városban két lámpa között ahogy gurítod az autót
Nekem ha nem ingáznék munkába akkor kézi lett volna. -
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Én egyelőre olyan 4-5 évet tervezek vele, meglátjuk akkor mit hoz az élet. Úgy voltam vele, hogy eladásnál majd behozza ez a 200k költség a 4 év plusz jótállásra
Ha fejlődik annyit a technológia, lehet váltok villanyosra majd, de ezt megjósolni nem lehet szerintem. Akkutechnológia fejlődésben ha lesz komolyabb előrelépés, akkor realitás tud lenni, engem nem zavar, ha nincsen hangja, így is pakoltam bele a plusz zajszigetelést
Itthon tudnám tölteni, ha lesz kocsi akkor fázisbővítés, falitöltő is jönne mellé. -
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Komoly a választék a 18asban, szoktam nézni. Csak majd 1 centivel húsosabb a gumi a 17-esen, azért félek tőle
Ha más nem (és még nálam lesz a verda) 4 év múlva ha csereérett a gumi fentebb lépek egy méretet. Vettem hozzá 4 év plusz garit, egyfajta biztosítási szolgáltatásként nyújtják, Cargarantie Biztosító. VW-nél nem ajánlották fel Neked, vagy csak a Seat kereskedők tolják ezt? Nagyjából ugyanazt tudja, mint a gyári 4 éves gari, összenéztem a feltételrendszerét. 200k futásig vállalják, előfeltételei is ugyanazok (márkaszervizbe kell hordani). -
outsiders
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Nem is vettem annak
Dilemmáztam rajta, de heroin áron van egy ilyen fényszóró, ha bármi gondja lenne. Én is oda lőttem árban, talán jobban jön ki egy szett új felni fb csoportokból 200k körül, meglévő is karcmentes szett az is 100k fölött menne el. OZ ultaleggera szett van egy elmentve marketplaceről kb 2 hónapja, de a fekete színével 17-es méretben eléggé semmilyen lenne úgy gondolom, pedig stílusra nagy kedvenc a sűrűküllős ralli stílus. -
outsiders
aktív tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszönöm!
Ahamm, alap ledes lámpa van elöl az FR felszereltség mellett. Volt led-mátrix is meg nagyobb tabletes 900-k-val többért amikor vettem, nekem annyit nem ért a dolog. Ha a fullos kárpit lett volna akkor ráfizetek miatta, de ez a két dolog nem igazán hiányzik a felhasználásom mellett, inkább eltankolom a különbözetet. Az alap felszereltségen felül van benne Biztonsági és Vezetői csomag M, Connectivity box, Full Link, Praktikum csomag, Téli csomag, Vision Plus csomag.
Még hétvégén mostam, nálam itt a 3kerben jobban bejött a Csillaghegyi hév mellett Ehrle mosó a Huszti útinál. Ha jobb az idő akkor meg mosok otthon, van magasnyomásúm, habágyúm, minden ami kell.
Mennyi lehet egy szett felni festése? Az a bajom vele, hogy addig le hetet támasztani a verdát, mert nincs rá másik szettem. Így utólag lehet jobban jártam volna ha az első szerelés nyárigumit megtartom és mellé veszek egy téli szettet, de nem nagyon tudom pakolászni (tele van így is a kisház
), az éves 15k futásomra meg jó a négyévszakos, az előző i30 kombin (pont, mint a tiéd: fehér kombi csak nem facelift, 2017-es 1.6. crdi volt) bevált a michelin cc2. -
outsiders
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Rendszámtáblatartó jó ötlet, azt lövök egyet az ahifi-n, nézegettem már korábban. Felniméret maradna ez a 17-es, amilyen utak vannak eléggé kemény így is számomra a futómű plusz a Conti AllSeasonContact 2 abroncsoktól se szívesen válnék meg

syC: köszi, ezt az oldalt nem is ismertem
Van pár felni amit néztem már korábban, de ez sokat segít tényleg. Sima fekete felnit nem vennék alá, mert az szerintem csak igazán nagy méretben mutatna valamennyire, de az ezüst szín helyett valami sötétebb talán jobban mutatna rajta.Egy ideje én is sport módban használom a városban, mert ha bemelegszik akkor minden lámpánál, lassításnál ha elveszem a gázt egyből vitorlázgatni kezd és lelövi a motort ha simán D-ben használom. Ami fura viszont, hogy sport módban a kicsivel magasabb fordulat mellett úgy kezd ez spórolni a technika, hogy gyakrabban kéthengerezget.
-
outsiders
aktív tag
Két kép a vasról, nekem jobban tetszett a kiállása, mint a golfnak és az oktávnak, kevesebb is mozog belőle az utakon. Gyári felni cseréjén gondolkodom valami gunmetal színű, kicsit filigránabb darabra.

-
outsiders
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nagy szakértelem nem kell hozzá, inkább csak precizitás. Plusz javallott inkább melegben csinálni mert egyrészt jobban tapad az anyag, másrészt pedig a műanyag elemek, patentek sem törnek. Octavia a legjobb talán gyárilag zajszigetelés szempontjából, Leon és Golf rosszabb.... (2020 utáni generáció). De érdemi nagyobb különbségek nincsenek.
-
outsiders
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Ebben van gyárilag mankókerék, akkora lyuk van neki, hogy igazi sámándobként puffog hátul ha nincsen kiszigetelve

Én egyszer elkezdtem a zajszigetelést és az összes kocsimban csinálom azóta... Egy autó olyan 2 munkanap nekem, plusz pár nap amíg kifekszem a derékfájást ami a sok órás görnyedéssel jár. Az a baj, ha egyszer megcsinálod akkor tudod, hogy mekkora előrelépést lehet hozni nem túlzottan sok pénzből ha magad csinálod.
Egy köztes olajcserét kapott eddig a Porsche Pestnél 2k futás körül, 115k volt az olaj és olajszűrő plusz munkadíj.... Jövőre az éves szervizre tuti nem ide viszem, inkább bekérek pár árajánlatot vidékről is. Óbudai Autójavítónál az ajtókat állíttattam be december közepén, kicsit szélzajosak voltak. Velük nagyon elégedett voltam, szépen dolgoztak, kedvesek (legalábbis a karosszériás csapat akikkel kontaktáltam). -
outsiders
aktív tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Nézheted a közvetlen weboldalt is az eladónak, hátha ott hamarabb megjelenik. Látva a portfóliót, jönni fog hamarosan szerintem.
Focvis: Köszönöm, féltem tőle eléggé, de megkedveltem elég gyorsan
Előtte 2017-es 1.6 crdi Hyundai I30 kombi volt, más világ. Az is modern autó volt, de ez sokkal finomabban működik. DSG-re figyelek, sok okosságot magamévá tettem innen Tőletek. Súlyban egyben max 40 kiló ha lehet, igyekeztem nem a legvastagabb anyagokkal dolgozni, többet ér a kombinált rétegrend. Eddig a Hyundait, egy Scrosst és egy Vitarát csináltam meg ezen kívül, mind családon belüli. Az eredmények pozitívak mindenhol, főleg a két suzuki lépett előre sokat. Az én Seatom is fehér mellesleg, de a feláras gleccer-fehér metál
Kaposvárról hoztam el, Spirit Autó. Készletes nullkilométeres majd 4m kedvezmény volt rá.
Néztem előtte Octaviát és Golfot is, nekem kívül-belül összességében ez tetszett legjobban. Octavia zajszigetelt első ablakait irigylem összesen
Az ebbe nem volt opciósan sem. -
outsiders
aktív tag
válasz
Corsa02
üzenetére
Mivel kicsit kényszeres vagyok, így össze van írva

Első dobbetét és doblemez:
- 1 lap SGM Dual Prime 800 x 500 mm, 4 mm, MLF 0,66, 5,85 kg/m² a dobbetét fém részére
- 1.5 lap Comfortmat Blockator 700 x 500 mm, 3 mm, 35 dB, 4,65 kg/m² a műanyag betétre
Első ajtók:
- 2 lap Comfortmat Cobra 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,40, súly 2,71 kg/m²- - 1.5 lap Comfortmat Soft Wave Expert az ajtók műanyag részére 700 x 500 mm, 15 mm
- 1 lap Comfortmat Tsunami a hangszórók mögött 500 x 350 mm, 18 mm, súly 1,22 kg/m²Hátsó ajtók:
- 1 lap Comfortmat Cobra 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,40, súly 2,71 kg/m²
- 1 lap Comfortmat Vespa 700 x 500 mm, 2,5 mm, MLF 0,36, 3,51 kg/m² súly
- 1.5 lap Comfortmat Soft Wave Expert az ajtók műanyag részére 700 x 500 mm, 15 mm
- 1 lap Comfortmat Tsunami a hangszórók mögött 500 x 350 mm, 18 mm, súly 1,22 kg/m²Csomagtér ajtó:
- 1 lap Comfortmat Soft Wave Expert az ajtók műanyag részére 700 x 500 mm, 15 mm
Csomagtér rész:
- 5 lap Comfortmat Cobra 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,40, súly 2,71 kg/m²
- 3 lap SGM Dual Prime 800 x 500 mm, 4 mm, MLF 0,66, 5,85 kg/m² - 5 lap Comfortmat Raptor 700 x 480 mm, vastagság 4 mm, szigetelés 30 dB, súly 3,57 Kg / m²
- 1.5 lap Comfortmat Blockator 700 x 500 mm, 3 mm, 35 dB, 4,65 kg/m² súly
- 1 lap Comfortmat Soft Wave Expert 700 x 500 mm, vastagság 15 mmGéptető:
- 2 lap Comfortmat Cobra 700 x 500 mm, vastagság 2,3 mm, MLF 0,40, súly 2,71 kg/m²
- gyári filc szigetelést is vettem rá, csak a dízelekre tesznek már. -
outsiders
aktív tag
válasz
Tom1939
üzenetére
Szia, nekem mk4 Leon ST van szeptember közepe óta (eddig read-only módban voltam csak, 1.5 etsi dsg, FR felszereltség és még pár extra), török barátainktól rendeltem aliexpressen filc anyagot, amit autóra specifikálva készítenek. Ahogy nézem a tiédhez nincsen, de nézz rá néha, bővül a kínálatuk folyamatosan [link] . Ilyen gumizás nekem van benne gyárilag, de a filc sokat hoz még ezen, így tényleg semmi zörgés.
Én ezen kívül olyan 140k értékben zajszigetelést tettem bele, elég kellemes lett a végeredmény (gyárilag kb semmi benne, de ahogy néztem youtubeon az Octavia és a Golf sem jobb e téren) plusz a hangrendszer is megtáltosodott, pedig abból az alap 5 hangszórós van benne nem a beats rendszer. -
outsiders
aktív tag
Ehhez mit szóltok Urak? Tudom beteg vagyok, de nekem tetszik ebben a színben a paszuly [link]
-
outsiders
aktív tag
Sziasztok,
2008-as Octaviát nézek, találtam egy ígéretes példányt 1.8 TFSI 150k futással. Van arra mód, hogy az esetleges olajfogyasztást ellenőrizni tudja valaki? Lehetőség szerint inkább benzinest szeretnék venni, nem tudom, hogy pl. az 1.4 TSI mennyivel jobb konstrukció ennél. 1.9. pdtdi akad még úgy ahogy (1.6 crtdi-t nem szabad venni használtan, tudom... XD), de kicsit indokolatlanul túlárazottnak tartom úgy, hogy a legtöbb full fapad.... A vicc az, hogy B6-os Passat nagyjából egy árban mozog az Octaviával legtöbbször (ebből pl 2.0. TFSI akad, tudom az se ajánlott
).
Mit tudtok tanácsolni? Érdemes belevágni a tfsi-be vagy keressek pdtdi-t? Nagyobb családcipelésre is alkalmas autót szeretnék 500 lityi körüli csomagtérrel 2 milla körül. Használat módja leginkább országút, évi 10-15k futás. Mondeót azt bezzeg lehet találni kazallal...
Balázs
-
outsiders
aktív tag
Sziasztok,
korábban már voltam itt VAG témában, kinéztem egy 2008. 6. havi Seat Alteát 1.4 tsi 125 pacis variáns, ezek elvileg a "CAXC" motorkódosok. Ajánlható ez a motor, mennyire érintett a láncnyúlásban? Mikre érdemes figyelni próbakörön? Köszi a segítséget

Balázs
-
outsiders
aktív tag
Sziasztok VAG-os Urak,
kérdezném tőletek, hogy facelift octavia 2-t melyik motorral érdemes nézni? 1.6 crtdi és 1.4 tsi a legtöbb, amit találok. Rengeteg volt flottás autót találtam nem meglepő módon, itt a Duna Autónál a 3kerben van most 3 darab 1.6. cr is azonos felszereltség, eltérő futásteljesítmény, 2012-esek, ránézésre egyben vannak a 200k feletti futás ellenére.
Ami alternatíva még és nagyjából azonos árban be tudnám szerezni (ugyan külföldi behozatallal) az a seat exeo 2.0 crtdi és vw golf VI. 1.6 crtdi, mindkettő kombi. Árban 2-2.5 milla között nézelődök.
Köszönöm, ha tudtok szolgálni tanáccsal
Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- AKCIÓ! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- 27% - Dell S2721NX IPS Monitor! 1920x1080 / 75Hz / 4ms / FreeSync
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kanapénkból is simán kikapta a babahányás szagát...
Kíváncsi vagyok jövőre az éves revízióval karöltve mennyivel lesz több (az plusz egy fékfolyadék-csere elvileg).
Meglátom ebből eszeget-e majd kicsit (előtte Castrolt kapott, abból fél litert bekajált 15k futás alatt). Ha eszegeti akkor gyanítom szerencsésebb lenne venni ebből az olajból is egy lityis flakont, nem a maradék Castrolt beletöltögetni. Nem azon a plusz 4k összegen múlik a világ dicsősége
Dilemmáztam rajta, de heroin áron van egy ilyen fényszóró, ha bármi gondja lenne. Én is oda lőttem árban, talán jobban jön ki egy szett új felni fb csoportokból 200k körül, meglévő is karcmentes szett az is 100k fölött menne el. OZ ultaleggera szett van egy elmentve marketplaceről kb 2 hónapja, de a fekete színével 17-es méretben eléggé semmilyen lenne úgy gondolom, pedig stílusra nagy kedvenc a sűrűküllős ralli stílus.

).