Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kcsa
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
hát igen, csak ugye mk4 octaviaban már szivargyújtó aljzat sincs

szerk.: de ugyanígy gond van a tükörházba épített usb-c aljzattal is, 70mai kamerám van, gondoltam mekkora áldás lesz ez, nem kell végigkábelezni az autót, erre a natív usb-c kamera nem megy usb-c aljzatról (csak ha bedugok egy usb c -> usb a átalakítót majd ebbe egy usb a -> usb c kábelt. Agyrém)
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
De Neked MK3-ad van nem? Ő meg Mk4-et szeretne venni, vagy nem is tudom, de mindenesetre arról érdeklődik.
Még pár kérdés (ahol nem írom is: Superb L&K kombi 2.0tsi):
-Mért már valaki akár telefonos appal, akár más módon ténylegesen elérhető teljesítményt a phone box illetve a tükörház névleges max 45/15 Watt aljzatain?
- Én nem.
-A kesztyűtartó hűtött, külön lámpa van benne? Azt gondolnám naná, de nem láttam erre vonatkozó leírást.
- Van benne LED.
-Van különbség aközt, ha BT/Wifi kapcsolattal, vagy ha kábellel kapcsolódik a telefon, AndroidAutoval?
- Az autó AA funkciói hibátlanul mennek vezeték nélkül, nincs különbség.
-L&K kombinál is csak a sofőroldalon van esernyő? Néhány videón anyós oldalon is van. Helye akkoris megvan, ha nincs benne alapból?
- Ez rendelhető extra, hogy a jobb oldaliban is legyen.
-A kombinál a változtatható magasságú csomagtérpadló mitől függ, hogy van vagy nincs? (2.0tsi L&K, canton hifi, acél szükségpót) És melyik állásban mérik a 690 litert? A 'Rejtett rekesz a csomagtérpadlóban' felszereltségopció mit takar, és az alu rendezőléc csak ehhez van?
- Ez is rendelhető extra, vagy kéred a duplát vagy nem. Mindig a legnagyobb "litert" írják ki a katalógusokban.
-A Connect care mennyire megbízható? A G.Play értékelések alapján nem annyira, de azok valós problémák, vagy csak confirmation bias?
- Nálam a Scalaban hibátlanul működik, MK4 Superb-el nincs tapasztalatom.
-A térképolvasó lámpa esetében meg lehet azt oldani, hogy eleve alacsony fényerővel kapcsoljon be? Vagyis ne a maxról kelljen lehúzni?
- Fogalmam sincs
-A külső tükör és a belső tükör fényérzékelője ugyanott van, egyszerre dimmelnek?
- Nem ugyanott van és nem is egyszerre dimmelnek.
-A talajvilágítás/kilépőfény a tükörben mindig ez a csíkos, homogén fény nincs? Illetve a tükrön kívül az ajtó aljában nincs külön talajfény?
- Fogalmam sincs.Szerintem szánj erre pár órát, menj be egy kereskedésbe és jól nyomkodd meg a dolgokat, nézd végig. Én is motorokkal, hajtásláncokkal foglalkozom, minden modell ilyen részletesen nincs meg fejben

-
kcsa
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
"
-Mért már valaki akár telefonos appal, akár más módon ténylegesen elérhető teljesítményt a phone box illetve a tükörház névleges max 45/15 Watt aljzatain?
Hogy, hol? Ha direktben az autó USB-re kötöd a telefont az nagyon lassan tölt. Nem tudom mennyivel, de még a fast charge-ot sem dobja fel. S24 Ultraval használom"Octavianál megjártam már a témát, még USB szabványokat detektáló cuccot is bedugtam, és tényleg nem tud semmit. De némi guglizás után megtalálható, hogy felszereltségtől, évjárattól függően több USB megoldás van, és van olyan ami tud 45W-ot is. Persze az enyémben sem ez van, retrofittelhető, de nem kezdtem bele.
-
Atish19
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
14 év alatt egyszer láttam őket mérni szóval nem olyan vészes az
Egyébként nagyritkán a gyártó csarnokon belül is mérnek pisztollyal. Ott ugye a 30 is már elég komoly gyorshajtásnak számít
Német gyárban ahol voltam kiküldetésen helyszíni bírságot is adtak egyik kollégámnak idehaza "csak" ejnyebejnye meg belső vezetői engedély pápá 
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
anno az Alcoa-ban volt az hogy aki gyorsan megy azt kitiltják. A vámos fiúk persze nem törődtek vele. Aztán eljött a pillanat amikor hiába kértek vámost helyszínre, csak egy rövid válasz ment hogy már nincs olyan ember a hivatalban aki ne lenne kitiltva ..... és elég sok vagonállást kellet fizetniük hogy a hatóság hatósága akartak lenni
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Én úgy mentem oda, hogy csak az volt a kérésem, az autó egy kicsit reszponzívabb legyen a hirtelen gázadásra. Amikor kész lett a nyomatékcsúcs csak nagyon rövid tartományban volt elérhető, azt kértem még, h a lehetőség szerint ez egy kicsit tovább tartson. Ennyi. A beállítás után tényleg dinamikusabb és robbanékony volt. A fogyasztásról kérdeztem, azt mondta az első pár hónapban magasabb lesz, és mosolygott. Tényleg úgy volt, mert élveztem a megváltozott karakterisztikát, jobban toltam neki, ezáltal nagyobb is lett a fogyi, kb. fél évig. Majd visszaállt a szokásos alacsony átlagra, ahogy "kiéltem" magam vele. Ez egy kétezres CRTDI volt. A beállítás után nem regenerált sűrűbben, nem lett kormos a kipöffentő, nem ette az olajat, a befecskendezők is közel gyári értéken üzemeltek. A nagynyomásúról nem tudok nyilatkozni mert azzal nem volt gond sosem. 380k km-el, adtam el, gyári kuplung-kettőstümegű, a motor kifogástalan állapotban. 10k km-es olajcsere, olaj max 1-2 dcl hiányzott a cserekor, de az is csak akkor ha tartósan 160km/h fölött pályáztam vele.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Long story short... Nem volt időm elmenni az akkut megnézetni annyira szoros volt a program, de tegnap reggel Bécsben bár simán indult a motor 0 fokban, a különböző asszisztens rendszerek dobálták a karácsonyfaégő szindrómát. Kb 10 perc után restart, és minden frankó.
Szóval nem várok tovább akkut cserélek. Most nem tudom milyen kell bele, de később megyek le úgyis...megnézem. Mit érdemes nézni ami biztosan jó lesz? Most talán exide van benne.
Létezik nagyobb kapacitású mint a gyári? Itt már jelen vannak az újabb akku technológiák, vagy a hagyományos akkunál ugyanúgy savas van még mindig? -
-
426os
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Hehe, ismerős kép, mi is így pakoljuk sokszor a Golfot, bár minden alkalommal lobbizzok a kevés cucc mellett (de ugye szülőktől mindig sokkal több a cucc visszafelé...)
Ha nem döntögeted a hátsó támlákat sűrűn, akkor javaslom, hogy fontold meg egy térelválasztó rács beszerzését (ha nem lenne alapból a Superbben), mert egy nagyobb fékezésnél a plafonig pakolt cuccok tudnak meglepit okozni. -
Emunem
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nekem a piros turanra a VW márkaszerviz fordítva rakta fel (menetirány) a gumit, amit eladáskor az új vevő vett észre. (Én bíztam bennük) Ciki volt, beszéltem a muhelyfonökkel, kiderült, hogy tanulóra bízták, csinálnak egy ingyenes kerekcserét+ centírt. Mondanom sem kell, azóta is még él a “kuponom”.
-
Asbee
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Figyu. Tehát azért mert béna vagy és nem tudtál utána nézni, hol vannak a jól bevállt helyek, rossz tapasztalataid lettek, ebből már az következik, hogy a gyári utasítások nem jók.
Önigazolást keresel, mert szembesültél vele egy nem ajánlott módon cserélték le az olajat a váltódban. Ennek is utána nézhettél volna előbb, mint hogy most tedd a kicsinyes megjegyzéseid, csak hogy nyugtatsd magad milyen jót tettél. A tények azok tények, szembe mehetsz velük, de attól még azok maradnak. Legközelebb előre tájékozódj, informálódj, sok helyen fellelhetőek már az ajánlott helyek, módszerek és társai. Itt is szívesen segítenek. Tényleg engedjük el. -
Asbee
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Csűrheted csavarhatod, 99%-ban a gyári javítási és szervíz utasítások, előírások a legjobbak legpontosabbak. Egyre több szervíz, szerelő van az országban akik már specializálódnak márkákra és így végeznek normális munkát. Az árát megkérik, de valamit valamiért. És ahogy a gyári alkatrészek úgy ezek is változnak, módosulnak, javulnak az évek alatt.
-
Asbee
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ezért kell olyan helyre vinni ahol értenek hozzá, becsületesen dolgoznak és betartják a gyári előírásokat. Mai világban már nem olyan nehéz informálódni. Nem, nem kell feltüntetni ami tiltott, hanem azt kell betartani amit előír. Persze lehetnek kivételek,
pl 30k/2 év olajcsere. Akkor szerinted minden egyes csavarra pl írják oda hogy tilos más nyomatékra fokra húzni, meg más sorrendben meghúzni mint az előírás? Végtelen történet…. -
4D4M
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Már hogyne kéne feltűntetni az autógyártónak ha nem javasol egy adott eljárást...
~
Pl úgy, hogy végtelenhez közelít az elképzelhető eljárások száma...és ha esetleg lennének is olyan hülyék, hogy elkezdik felsorolni, akkor a szükségszerűen idővel hiányossá váló, de létező lista is azt a benyomást kelti, hogy ami nem szerepel rajta az oké. -
Asbee
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Azért létezik ez az eljárás mert hagyományos automata váltóhoz jó és érdemes, dsg-hez nem. Tapasztalatok alapján okozhat kárt igen. Miért kellene bármilyen gyártónak ezt feltüntetni? A VW-nek megvan a gyári szervíz előírása tartsd be, ennyi. Ha nem, az a te bajod. De ez bármilyen javításra, egyébre igaz. Nem fogják egyesével mindenre felhívni a figyelmedet, hogy ne, ne. Tartsd be ami elő van írva...
Hiába értetlenkedsz, én nem javaslom, ahogy nagyon sokan valóban szakemberek sem, aki akarja mosassa. -
Asbee
veterán
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szerintem egy dsg-kre specializálódott ember, megtudja mondani, hogy volt-e értelme az átmosásnak vagy sem, szétszedés után. A dsg működése, felépítése tény, főleg mikor emelőn van a kocsi, szeparátorban nem jár az olaj, szolenoidok "állnak", így aztán moshatod. Mechanika részen, ha nincs valami extra baj, 60 ezres sima olajcsere melett, nem keletkezik olyan kopadék, ami gondot okozna vagy a mágnesek ne fognának fel. Ezek nem nagy ívű kijelentések, hanem tapasztalatok, tények. Amióta elterjedt jobban a mosás, nem hiába mondják a korrekt váltósok, hogy egyenesen nem ajánlott. Persze jó lóvé annak a csinálja, aki korrekt azt meg elmondja, hogy ne. 60 ezrenként lekell dobni szűrővel, gyári cuccokkal, gyári utasítást betartva és ez a legjobb a váltónak. De tőlem az mosatja aki akarja, meg olyan utángyártottat rak bele amit akar, végülis egy új mecha filléres tétel, hiába újítgatják javítgatják sokan, az sosem lesz olyan mint egy gyári új.
-
Asbee
veterán
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ezen csak a márkaszerviz fog tudni segíteni, általában kell egy reset online is amit ODIS-al tudnak elindítani, felhasználokat törölni, stb.
Nekem 2023 óta van Skoda fiókom, de nem volt vele gond a Scalaval soha, az app tavaly év elején néha bedobott kommunikációs hibát, de idén ilyet sem láttam.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple MacBook
- Horgász topik
- Apple Watch
- Parfüm topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- 200 x 60 cm Ikea Lagkapten asztallap
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Autós kamera eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- AKCIÓ! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Létezik nagyobb kapacitású mint a gyári? Itt már jelen vannak az újabb akku technológiák, vagy a hagyományos akkunál ugyanúgy savas van még mindig?