Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Nem ugyanaz a két motor. A köbcenti csak egy dolog.
A 204Le-s az a B-Zyiklus. Teljesen más karakter. Magasabb sűrítési arány, megnyújtott munkavégzési ütem.
Részterhelésen sokkal kevesebbet fogyaszt, viszont nyomaték 1500-4500 között a maximum.
Az erősebb motork más karakterek. -
Emunem
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
pontosan. Szabály szerint nem legális, ha 200m-n belül nincs autó a középsöben haladni (120-5000€ és jogsi elvonás, szabadságvesztés) tehát kötelezö lenne neki jobbra tartania. H balról lehet elözni, miért ne, de ha vonat van belsöben, akkor villantok néha álomszuszékra, hogy merre van az arra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
bnorci71
üzenetére
Én értem amit írsz.
De a legtöbb esetben a belsőben telefont nyomkodva, félig aludva, világukat nem tudva közlekednek az emberek, sz@rnak bele mi megy mögöttük.
Lehet villantatni, indexelni, akár hevesen villogni egyik sem tűnik fel.
Pár hete jártam otthon az autót rámhúzó vagy éppen kanyarban elém vágó a duda szót nem vette észre, ennek aztán villogtathatsz.
A linkjeid ritka rosszak

-
426os
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
A középen menők nagyon tudnak bosszantani, amikor a külső üres...
Általában én is balra indexel jelzem, hogy mennék, úgy gondolom ez egy udvariasabb és kevésbé agresszív jelzés, mint a villogás. Általában működik, de van, hogy rászoktam villantani is egyet, ha nem vesz észre. Hozzáteszem, hogy ha épp előzésben van előttem valaki, vagy nincs hova behúzódnia, sosem villogom le, max ha nagyon indokolatlanul lassan megy. Aki csak szimplán kintfelejtette magát az általában az indexre vagy már anélkül is lehúzódik.
Aztán átérek a határon, felmegyek egy magyar autópályára és teljesen mindegy mennyivel megyek, letudok-e húzódni vagy sem, mindig 10 centire van valaki mögöttem és vadul villog... -
szabonagyur
félisten
válasz
bnorci71
üzenetére
Nem hinném, hogy a balra index szabályosabb, mint a villantás.
Aki nem akarja megérteni nem fogja.
Utolérem a szélsőbe és szabályosan elmegyek mellette.
Formentor ezt pl. nem is engedte ha tempomattal mentem. Utólérte a belül menőt és az autó végénél megállt szépen. Mutatta is szépen, hogy a bal oldalon levő autóhoz állt be.
-
Emunem
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Villogtam én rendes rendőrre is, bent felejtette magát a belső sávban, visszament külsőbe, elnézést kért, ennyi.

Nem a rendőrrel van baj, hanem az önjelölt rendőrökkel. Akiknek valamilyen flusztrációt “kell” ki adniuk magukból azzal, hogy bent maradnak annak ellenére, hogy az összes külső sáv üres. Az ilyen birkáktól a falra mászok!
roadmovie: az ideiglenes rendszám egyenesen arányos módon vonzza a police-t minden országban.
-
szőröscica
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Akkor o nem rendeltetesszeruen hasznalja az Alfa Romeojat.

A Leonert 8-an jonnek, elso korben diagoljak a valtot, megcsinaljak a zorgo kipufogo hovedolemezt es meghallgatjak a nyikkanast leallitaskor/ujrainditaskor.
Gyanum az, hogy a zorgesen kivul semmi nem fog valtozni.
-
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Nincs semmi villany benne.
#238798BigBlackDog: 245-ös a guma. (245/40 R19)
#238799Qru: Még nagyon lábujjhegyen közlekedünk vele, és ezzel nem is lesz gond, de az tuti a következő nem ez a típus lesz. Egyébként nagyon "friss" gumit kaptunk. Január 29.-én lett kész a kocsi, az abroncsok DOT száma pedig 2603!
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Üzemállapothoz van vonatkoztatva, erre van egy komoly befecskendezési térkép és ez alapján van a füsthatár-leképezés (smoke limiter): szabályozza, hogy mennyi gázolaj mehet be anélkül, hogy füstölne az éppen aktuális üzemállapotban. (hideg, meleg, terhelés, nyomások, páratartalom, üzemanyag minősége stb. stb , ezzel mind kalkulál)
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Azt jelenti, hogy a motor az elérhető maximális befecskendezett üzemanyag‑mennyiséggel jár anélkül, hogy már látható füst keletkezne.
A keverékképzés felső határán üzemel, ahol még éppen nem kezd el füstölni.Nem ugyanaz a két motor: az erősebbik nagyobb turbot, nagyon coolert, jobb hűtést, más befecskendezést kapott.
Egyébként igaza van a többiben.
2020 után én már venném bátran őket, előtte is, csak ott még jobban utána kell nézni. Jelenleg az EA888 GEN3 EVO4 nagyon kellemes darab, főleg a 204Le-s B-Zyklus változat, jól megy, keveset fogyaszt.
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Ez amit leírtál ez mind így van. A kisebb és kevesebb részecskék vannak előírva, ami miatt a DPF szerkezete már másabb "sűrűbb", sokkal jobban fojtja a motort. A dízelek ebben a 4 hengeres kategóriában füsthatáron járnak ahhoz, hogy tudják a 150Le-t pl. Ez több korommal jár.
-
norrberth
addikt
-
imyourfriend
őstag
-
vlevi
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Jobb, mint konditerembe menni autóval, és ott a spinning bicajt tekerni

Kinek mi a kikapcsolódás.
Van, aki semmi másra nem vágyik, mint, hogy a napernyő alatt heverésszen, van, aki kicsit aktívabban szeretné eltölteni azt a pár hetet, amikor nem kell melóznia.
Az én lábam is legfeljebb az irodai görgős szék tologatására alkalmas, de szívesebben bicajozok a Bükkben, Zemplénben, minthogy strandra menjek. Nekem abból elég 1 óra. -
t72killer
titán
válasz
bnorci71
üzenetére
Rákerestem: a Lada Riva 1300 motorja 72 lóerő/100Nm nyomatékkal, kocsi önsúlya kicsivel 1 tonna felett: pont olyan arányszámok, mint az MPI Fabiával. Kb ez volt a norma a 90es évek elején, aztán persze a falu gazdagjának volt "nyugati kocsija".
El vagyunk kényeztetve manapság a mindenféle turbóval

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Maximálisan egyetértek. Golfnál cseréltem már, 20k alatt volt a komplett szett (tekercs hiba miatt, de érezhetően fáradt volt a csapágy is, vékony kopóréteg a tárcsán, stb). Azon túl, hogy gáz lefejtése nélkül cserélhető, még akár hibás kompresszorral is mehet tovább az autó, további károsodás nélkül.
-
válasz
bnorci71
üzenetére
Nálam is ki van nyomva az AC, ventilátor fix 1-es fokozaton, hőfok télen 22, nyáron 24-re állítva, ritkán bizergálva. Nem párásodik, kivéve ha a feleségem vizes esernyővel a kezében száll be.
Hetente megjáratom 2-5 percet, illetve kánikulában természetesen megy az AC.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
bnorci71
üzenetére
Mondjuk amikor nagy hidegek voltak/vannak akkor nem lenne rossz az autó elejére maszkot feltenni(nem tudom minek hívják, még lada-wartburg korszakban volt inkább), hogy ne engedje be a hideg levegőt és akkor "kevesebb" lenne a hideg üzem. Tudom tudom a mérnökök mindenre gondoltak és ilyenek nem kellenek.
Újabb verdáknál már olvastam, hogy van valami mozgó rostély vagy mi ami szabályozza de a régi autók ezzel nem mennek semmire ha nincs benne. Én sokszor rövid távozok és jó lenne de nem kapni semmi ilyesmit. -
t72killer
titán
válasz
bnorci71
üzenetére
Vérzik a szivem kidobni, mert 13éve vigyázott ránk, de itt ember nem lesz, aki bontó ár felett elviszi.
Erős hobbi lenne pöccre felhozni és tovább hajtani - és akkor van egy kocsid, amivel megbüntetnek, ha behajtasz Edinburgh, Glasgow vagy London belterületére.Mindenki villanyt akar már errefelé.
-
imyourfriend
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
+2 millióért megérteném, úgy vélem ez a nagy eltérés az új bódék árában már túlzott.. motortér ugyanaz lehet a passatnál vannak modellek +10LE-vel csak ez nem a belépő 1.5tsi kategória.. talán a 2.0 cr tdi-nél lehet eltérés de ott már gondolom 10 millió a különbség az meg szinte mégegy octavia ára.
-
Gyula84
veterán
válasz
bnorci71
üzenetére
Mondjuk be lehet állni autóval annyira nem vészes
#237187 norrberth
Én sokat agyaltam rajta, mindig a szomszédba mentem át az aknára, kiszedni a deszkát visszarakni, meg ki kellett húzni egy pótkocsit kézzel mindig. Egyszer a kiskereke a sárba belement alig bírtuk eltolni, na akkor mondtam elég és jön a csápos
-
-
bnorci71
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
csak ne így
ez lemaradt -
-
A Zéé
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
Jólvan akkor nem csak én akarom emiatt minden reggel ott hagyni az árok szélén a Citant... Megnyugodtam
Engem kiborít az összes "vezetéstámogató" rendszere. Szerencsére az Octaviában nincs egyik sem.#236811 Reggie0
Ha egy nagyobb esőcsepp esik oda, már akkor nyekereg. A minap olvadt le a hó a tetejéről, mindig, ahogy elindult a csorgás lefelé, jött a figyelmeztető. De az automata ablaktörlőt is el kell felejteni, mert össze-vissza kalimpál, és egy csomószor akkor meg nem töröl, amikor kellene. Agyrém... -
6030D
addikt
válasz
bnorci71
üzenetére
3F szabályt azért tartsuk be.
Viccet félre téve, köszi, nem tudtam, hogy ebből is van 1,6. Viszont kb 100 kg-val nehezebb alapból (amit mondjuk ellensúlyoz a lóerő) és 25 centivel hosszabb, 15 centivel nagyobb a tengelytávja.
Meg ez mennyivel cukibb már.
Amúgy motor és hűtés ügyileg melyik lehet jobb mondjuk 10-15 perc folyamatos, sík pályás nyígatásra (tehát nem Nordschleife)? 1,4 szívó benzin vagy 1,4 pd? -
válasz
bnorci71
üzenetére
Gázpedál állással ezt szépen lehet vezérelni. Manuál után megszokást igényel ez a része. És még mostanában is van, hogy kicsit jobban odalépek majd jön a katapult. Én úgy szabályozom magam, hogy ECO módban megyek és kevésbé érzékeny ilyesmire... D-ben, az igazi. Ott szerintem nagyon szépen pakolgatja a sebességeket... S-ben meg leforgatja a világot... De hátbavágás csak akkor van, ha kisebb sebességnél hirtelen nagyobbat nyomok... de szerintem ez a normális reakció mindentől függetlenül.
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
bnorci71
üzenetére
Évek óta nem járok már Pestre semmi dolgom ott. De volt idő hogy napi 120 km-t mentem csak városhatáron belül a Barkassal . Az igazi kihívás a Kraz kuplung. Mikor azzal dolgoztam Dunakiliti zsilipnél kapaszkodni kellet a kormányban hogy a pedál menjen be ne én az ülésből ki
-
Gombinyó
őstag
válasz
bnorci71
üzenetére
Leonból egyébként bekerült a konfigurátorba az Entry, ami úgy látom a Stlye csak nem konfigurálható hozzá motor/váltó, ha valakinek megfelel az 1.5 TSI 6MT-vel magánszemélyként gyak. adja a flotta kedvezményt. Annyi, hogy így a plusz extrákra már nincs extra kedvezmény, de így is jó ár jön ki.
-
Gombinyó
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- E-book olvasók
- Óra topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Horgász topik
- Temu
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GAMER PC! i5-11400F / RTX 4060 TI / B560M-K / 16GB DDR4 / SSD 512GB BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én mondanám a Ford S-Maxot hibrid hajtással esetleg ami nem konszern termék.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)