- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-28 16:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
veterán
VAG termekeknel van kulon memoria gomb. Biztonsagi szempontbol szerencsesebb, ha nyomni kell vegig, amig pozicioba beall. Igy biztos nem szoritja oda a kormanyhoz a 2m-es 150 kilos apucit a 160centis 50 kilos anyucira allitott ules.
Jovoben en is torekedni fogok ra, hogy legyen minden autonkban (felesegemeben legalabb), mert sokszor vezetem az o autojat, aztan csak hatra tolom az ulest, mast nem allitok el es ugy ulok, mint majom a koszorukovon a felemelt ulesen
-
426os
őstag
Nem érzem egyelőre szükségét másik cseréjének. Ezen az oldalon van a motor (másikon a váltó), így ez van leginkább kitéve terhelésnek ebből a szempontból. Felesleges lenne őket cserélni szvsz, ha jók. Persze, ha maximalista vagy, akkor mehetnek egyszerre, csak az sokkal több meló és költség. Volt egy régi cimborám, aki x évente rutinszerűen cserélte az összeset, kb mint más az olajat. Kicsit overkill volt (nem VAG autó volt).
-
426os
őstag
-
tibbike01
addikt
-
bandi0000
nagyúr
-
szabzoltan1
tag
Igen,de gyárilag a műszerfal alatt vannak kábelek amik szivacs a vannak behúzva.
Olyan valami kellene.
Hülyét kapok hogy az utólagos kábelek hozzáérnek valamihez és rétegnek.pl.szellőzőcsőhöz -
simonjoe
őstag
Évek óta horgon szállítok, de akkor kivételesen a seggem alatt!
Soha többet! Szép volt, de annyira szar kaptatós, hogy sokszor attól féltem rámegyek a nyelvemre az első kerékkel.
Lefele meg majd be sz@...rtam. De, ez még megboldogult fiatal koromban, vagy 20 évvel ezelőtt, ma már képtelen lennék rá. -
bnorci71
addikt
nekem 99%télen ki van kacsolva a klíma
CO2 kibocsájtás
egy lófütyöt csak bennem maradt ne menjen feleslegesen bár ez a B8-nál pont felesleges mert forog szerencsétlen ha kell ha nem.Ép ma hoztam el a szervizből kompresszor csere+kondenzátor csere
200-270eKm futott autóim voltak - ScenicI, Scenic II, XC60- egyiken se kellett kompreszort cserélni eddig na a német csodán 180eKm-nél igen
Senkiháziak kezében van a popszakma.
-
Corsa02
őstag
-
Corsa02
őstag
Nem, 13L-es a Superb 2020MY-ben az Adblue tartály.
-
Qru
MODERÁTOR
-
MunezXBK
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok,
AdBlue témában a következőt nem értem.
A kocsim leírása szerint 16,3 literes a tartálya.
Tegnap még úgy írta, hogy kb 3500 km-re való van benne, de olyan helyen jártam, ahol szoktam venni bele "pisztolyosat" ezért megtöltöttem. Ment bele 8 liter.
Létezhet az, hogy nem engedi csak kicsivel a fele alá csökkenni a szintet? Vagy mégsem akkora a tartály?Használat függő, hogy mennyi AB-t használ el, ezért a megtehető táv csak egy becslés. Jellemzően pesszimistább mint ami a valós távot illeti.
-
bnorci71
addikt
-
outsiders
aktív tag
Én kettő trapézemelővel szoktam emelni egy oldalt (1-1 mindkét emelési ponton), ha cserélem a tengelyek között a kerekeket, oda-vissza szaladozok és szépen szinkronban emelgetem fel. Amint az égben van, be szoktam tenni egy tuskót alá pluszban, ha véletlen gond adódna, biztos ami tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
-
molnarpeter
nagyúr
-
6030D
addikt
-
kcsa
veterán
-
simonjoe
őstag
-
Jimmy66
őstag
-
simonjoe
őstag
Én ezt néztem ki rá:
[link]
...de nem biztos, hogy befér ezzel a helyére. Én sem szeretném ha rozsdásodna, mert sokat nem lenne használva, tavasztól őszig, kerékpárszállítóval csak. Tartok tőle, ha nem teszel rá valami védelmet akkor jön a rozsda, ha meg teszel, akkor nem fog bemenni a helyére.
-
Corsa02
őstag
Akkor nem vagyok vaksi...
Igen, engem is az ilyen dolgai zavarnak. Nekem is az a fő problémám, hogy fékez és nem a motorféket használja
Ha valakit elengedek balról és ki akarok menni mögé, akkor is ráfékez. Ha valaki előttem kisorol jobbra, mert elhagyja az autópályát, akkor is. Akkor marad az nálam is, hogy ki-be kapcsolgatomDe ha a Fahrprogram-ot nem normalon hagyod, hanem Eco-n vagy Sport-on akkor máshogy viselkedik. Nekem Eco-pont azt csinálja amit akarnál, szépen rágurul. Én sporton használom, ilyenkor pályán jobban rámegy az előtte lévőre.
-
426os
őstag
Akkor nem vagyok vaksi...
Igen, engem is az ilyen dolgai zavarnak. Nekem is az a fő problémám, hogy fékez és nem a motorféket használja
Ha valakit elengedek balról és ki akarok menni mögé, akkor is ráfékez. Ha valaki előttem kisorol jobbra, mert elhagyja az autópályát, akkor is. Akkor marad az nálam is, hogy ki-be kapcsolgatomUgyanez nálam is. Ha kanyarodik a pálya, akkor az néha extra kihívás. 1,5 év alatt azért már kiismertem és tudom mikor kell gázt nyomni, illetve az ujjam is ráállt a gombnyomogatásra, de azért még most is előfordul 1-1 kisebb indokolatlan fékezés... Lehetne jobb is. Az az igazság, hogy összességében többet kell miatta gépészkednem, mint egy sima tempomattal. Nem értem, hogy miért nem hagyták meg a simát is mellé. Az újabbaknál benne van, legrosszabb esetben is csak engedélyezni kell kódolással.
-
426os
őstag
A tiedben még nem lehet átállítani, csak az újabb modellekben. Itt vagy ACC van vagy sima tempomat vagy semmi. Ha ACC van, akkor nem tudod sima tempomatként használni. A központi kijelzőn tudod kicsit finomhangolni, de alapvetően nem működik tökéletesen, picit bele kell nyúlkálni mindig (nekem pl, amikor utolérek valakit, akkor ahelyett, hogy "rágurítaná", megy a beállított távolságig, aztán fékezve veszi fel a sebességét a másik autónak, ezért én ilyenkor mindig deaktiválom, hogy guruljon kicsit, aztán visszakapcsolom)
-
stvnppp
senior tag
-
Dot
őstag
Eddig total commander-rel csomagoltam ki, most 7z-pel ahogy a guide-ban van.
Sajnos még mindig nem jó, felimseri, ha bedugom az SD-kártyát, de a frissítéskor ugyan ezt a hibát doba kb 1-2 perc karikázás után.
Ahogy olvastam neked nem történt semmi az SD-kártya behelyezés után.Ami fura, hogy az 1. slot egyáltalán nem működik. Se a Zene SD kártyával, se egy másik, az update kártyával. (erről a kártyáról már 2x sikeresen telepítettem frissítést korábban.)
A következő is feltűn. Most máshonnan töltöttem le a térképet, eddig ki kellett választani az autót, majd a fejegységet ami nem volt a profilomhoz linkelve (persze be kellett jelentkezni a letöltéshez).
De most bejelentkezés után az autóm alatt van egyből a térképfrissítés.
Illetve méret is régen mintha nagyobb lett volna 20+GB, most az oldalon 18GB-at ír, letöltve 14GB kicsomagolva sincs 17GB. -
dellfanboy
őstag
-
MunezXBK
nagyúr
-
Reggie0
titán
En regi verziot hasznalok, de logolas abban meg nincs. Nem tudom, hogy az ujban van-e. Viszont a regi verzional erdekes modon uj androidon kevesebb infot jelenit meg, de nem tudom miert.
-
Qru
MODERÁTOR
Hamár kisfesz akku a téma....
Nálunk is van egy PHEV kocsi (off típus, ezért általában kérdezem)
Ha tisztán elektromos üzemmódban használjuk, megy az ülés-, kormányfűtés, lámpák stb akkor az ugye meríti az akkut. Rátölt erre a vezérlő a nagyfesz-ről vagy ha túl merülne, akkor inkább beindítja a benzinmotort? Illetve ha este töltöm a kocsit, akkor töltődik a kisfesz akku is?Ez típustól függ.
-
focvis
veterán
Hamár kisfesz akku a téma....
Nálunk is van egy PHEV kocsi (off típus, ezért általában kérdezem)
Ha tisztán elektromos üzemmódban használjuk, megy az ülés-, kormányfűtés, lámpák stb akkor az ugye meríti az akkut. Rátölt erre a vezérlő a nagyfesz-ről vagy ha túl merülne, akkor inkább beindítja a benzinmotort? Illetve ha este töltöm a kocsit, akkor töltődik a kisfesz akku is?Nekem volt egy Volvo PHEV-em, teletöltettem az autót, ha utána feltettem a 12V-os akkutöltőt, akkor még vidáman ment bele 1-2 órán át a delej. Ehhez képest, állítólag autó töltés közben a 12 V-s akkut is tölti.
426os: Megnyugtató!
-
szpeti40
addikt
-
Audience
aktív tag
Nekem lefrissíti magát időnként ez meg az, de többnyire felkapaszkodik a telefon hotspot-jára és azon lóg nem a saját modemjén.
-
gyulaszu
senior tag
A CarStick LTE-vel kapcsolatban sem láttam reakciót, ezért megkérdezem ezt is másként.
Van közöttetek olyan, akinek az autója rendelkezik állandó internet eléréssel?
Ha igen, akkor mire használjátok az ilyen kapcsolatot? -
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
jól gondolom, hogy a 3V0093860B cikkszámú készlet a Superb kombi csomagtér alatti üregébe betett 16" kerék belsejébe illik bele pontosan úgy, hogy a padló is pont elfér fölötte?
Jelenleg csak pannenset van benne, de inkább tennék be egy pótkereket és egy ilyen készletet.
Esetleg tud valaki 120 eur-nál olcsóbb beszerzési forrást vagy használt eladót, az jelezze.
Sajnos nem találtam cikkszámot, vagy betették az aljába.
-
Corsa02
őstag
Nem láttam reakciót erre a kérdésemre, ezért megpróbálom még egyszer, kicsit másképp.
Van közöttünk olyan, akinek van 16"-os pótkerék a kocsijában és van benne ilyen készlet? Megtenné, hogy megnézze nekem a rajta levő cikkszámot?
Esetleg van valahol hozzáférhető adatbázis, ahol én is ki tunám keresni?Ment Pü a témában.
-
molnarpeter
nagyúr
Nem láttam reakciót erre a kérdésemre, ezért megpróbálom még egyszer, kicsit másképp.
Van közöttünk olyan, akinek van 16"-os pótkerék a kocsijában és van benne ilyen készlet? Megtenné, hogy megnézze nekem a rajta levő cikkszámot?
Esetleg van valahol hozzáférhető adatbázis, ahol én is ki tunám keresni?Kauffernél van gyári katalógus
bonto pláza (vagy esetleg még Galape ha volt ugyanez a szett Golfban is)
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
jól gondolom, hogy a 3V0093860B cikkszámú készlet a Superb kombi csomagtér alatti üregébe betett 16" kerék belsejébe illik bele pontosan úgy, hogy a padló is pont elfér fölötte?
Jelenleg csak pannenset van benne, de inkább tennék be egy pótkereket és egy ilyen készletet.
Esetleg tud valaki 120 eur-nál olcsóbb beszerzési forrást vagy használt eladót, az jelezze.
Megpróbálom ma megnézni neked
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
Esetleg van valahol hozzáférhető adatbázis, ahol én is ki tunám keresni? -
Emunem
őstag
+1 a gázra, de azzal is csak óvatosan, mert ha már nincs abban a pozicióban, amivel felül bírálja az ACC-t, akkor viszont satuzik is... az meg még kellemetlenebb...
-
MunezXBK
nagyúr
Nálam a következő is előfordult már egyszer:
Én szeretem használni a sávtartót. Az Octavia esetén nem is volt probléma, ha a szokásosnál lazábban fogtam vagy elengedtem a kormányt, akkor 15-20 másodperc után szólt, hogy vegyem át a kormányzást. Ekkor kicsit mozdítottam rajrta és mindenki megnyugodott...
Most a Superb esetén akkor is jelez elég gyakran, ha két kézzel fogom a kormányt. Gondoltam egyszer kipróbálom, meddig megy el a riogatással. Először csak szöveget írt, aztán piros ábra és csipogás, végül pedig belefékezett...
Na ekkor kikapcsoltam a sávtartót.
Szerintetek van erre beállítás, hogy ne kegyen ilyen "érzékeny"?Én rühellem, csak ködben használom.
-
szabonagyur
félisten
Nálam a következő is előfordult már egyszer:
Én szeretem használni a sávtartót. Az Octavia esetén nem is volt probléma, ha a szokásosnál lazábban fogtam vagy elengedtem a kormányt, akkor 15-20 másodperc után szólt, hogy vegyem át a kormányzást. Ekkor kicsit mozdítottam rajrta és mindenki megnyugodott...
Most a Superb esetén akkor is jelez elég gyakran, ha két kézzel fogom a kormányt. Gondoltam egyszer kipróbálom, meddig megy el a riogatással. Először csak szöveget írt, aztán piros ábra és csipogás, végül pedig belefékezett...
Na ekkor kikapcsoltam a sávtartót.
Szerintetek van erre beállítás, hogy ne kegyen ilyen "érzékeny"?Hát ez érdekes, nincs ilyen gondom.
-
Corsa02
őstag
FL-től már alap volt a LED, a Tied is az:

-
enddav
aktív tag
Már az alap active felszereltségi szint is tartalmazza a led főfényszórót.
-
enddav
aktív tag
Örömmel jelentem nektek is, hogy sikerült "elcserélnem" az Octaviat [kép] erre a Superbre.
Külsőre és belsőre is majdnem megegyezik, ez 190 lovas
Az első négyszáz kilométer után nagyon meg vagyok elégedve vele. Van pár kozmetikai szépséghibája, de műszakilag rendben van (kop-kop-kop)Az alap led mennyivel világít jobban, mint az előző halogén?
Én tuti mátrix ledeset választottam volna. ¯\_(ツ)_/¯ -
daniel2121
őstag
Köszönöm. Ez már remélem kiszolgál egy darabig. (nyugdíjig
)
DSG7-es, elsőkerék hajtás
Ezen a távolságtartó tempomat van, amit még szoknom/tanulnom kell. Egyelőre a legjobban zavar, hogy a tempomatot kapcsolgatja a felismert sebességkorlátozás táblák esetében is. Elég sokszor hibázik, hogy a másik sávból meglát egy táblát és fékez
Van erre valami beállítás, hogy ne így legyen?190LE az nem csak 4x4-ben van?
-
focvis
veterán
Köszönöm. Ez már remélem kiszolgál egy darabig. (nyugdíjig
)
DSG7-es, elsőkerék hajtás
Ezen a távolságtartó tempomat van, amit még szoknom/tanulnom kell. Egyelőre a legjobban zavar, hogy a tempomatot kapcsolgatja a felismert sebességkorlátozás táblák esetében is. Elég sokszor hibázik, hogy a másik sávból meglát egy táblát és fékez
Van erre valami beállítás, hogy ne így legyen?Ki tudod kapcsolni a menüben, a pontos helyére nem emlékszem, de meg fogod találni.
-
focvis
veterán
Örömmel jelentem nektek is, hogy sikerült "elcserélnem" az Octaviat [kép] erre a Superbre.
Az első négyszáz kilométer után nagyon meg vagyok elégedve vele. Van pár kozmetikai szépséghibája, de műszakilag rendben van (kop-kop-kop)Gratulálok!👍
-
Qru
MODERÁTOR
Az első négyszáz kilométer után nagyon meg vagyok elégedve vele. Van pár kozmetikai szépséghibája, de műszakilag rendben van (kop-kop-kop)Gratula! 5 ajtosban volt ilyen nalunk. Akkor nem szerettem (Passatbol atulve finnyogtam sokat itt is). Most egy uj van, azota visszasirom.m az mk3.5-ot).
Dsg-s? 4x4? -
BigBlackDog
veterán
-
szabonagyur
félisten
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
-
Rive
veterán
-
imyourfriend
őstag
2022 augusztusában vettem akkor 1890 pénz volt, van mellé egy carista adapter mert az olcsó vackok nem mindig kapcsolódnak az ECU-hoz így most nagyritkán tervezek ránézni, hogy mi a helyzet.. futott a járgány 650km-t két regen között úgy, hogy nem volt autópálya sikerült rendbetenni.
-
Reggie0
titán
Nekem nem az araval van a bajom, hanem a playstore-val. En ott nem fogok regelni, foleg nem sajat neven es adatokat megadni.
-
Reggie0
titán
-
imyourfriend
őstag
-
Reggie0
titán
Nem, fullos verzio, viszont az uj telefonon nem mutatja, de a regin igen, ugyanazzal az ELM modullal.
Azt gondolnam, hogy ha egyszer kommunikall az ELM-el, akkor tok mindegy, hogy milyen telefonon fut, nem kene ettol fuggenie.
-
molnarpeter
nagyúr
-
yodamester10
őstag
-
Sza_Sa
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Tipik női autó: tűsarkú + kézkrém kombó. Egyik sem vészes a váltógomb cserélhető vagy simán újra lehet bőrözni (extrém low cost ha megfested bőrfestékkel).
-
focvis
veterán
Mikor öltönyös helyen dolgoztam, a férfi (keményebb sarkú) öltönycipő nálam is kinyírta a szőnyeget ennyi idő alatt.
De a váltógomb... gyűrű(k)ben, kézkrémben azon pihentette a kezét?
Ha amúgy rendben van az autó, új szőnyeget és váltókart is lehet kapni.
-
bnorci71
addikt
én is női sofőr+tűsarkú cipő és gyűrűs kéz bár akkor nagyujjon is hordott ami érdekesség vagy kézkrém, bár azt meg azért nem értem ha a kéznek jó a bőrt miért eszi meg

érdekes mert nálunk pont az volt megfigyelhető egy utólagos bőr kormányt az én kezem 80eKm alatt elkoptatott, utána következő autókat Scenic II XC60 gyári bőr kormányok a nejem vezette 100-250eKm és a kormány hibátlan volt.
De lehet ez az utólagos bőrözés gyengébb ami tényleg bőr... Kadafalva -
Corsa02
őstag
-
Big_Boss
senior tag
Necces.
Női sofőr? A szőnyeget lehet magyarázni azzal, hogy magassarkúban vezetett, de a váltógomb, ami ráadásul automata is nem is kell használni folyamatosan... talán valamilyen "kézkrém" megmarhatta.
Én elengedném. -
lalibatyo
csendes tag
-
lalibatyo
csendes tag
Azt hiszem volt már erről szó, de bocs nem emlékszem mire jutottunk.
A Superb és a Passat is van 2.0 literes dízelmotorral 150 és 190 lóerős kivitelben. Ezekben ugyanaz a motor van csak más "programozással" vagy vannak eltérések? Amennyiben én öregurasan 135-el tempomattal autópályázok, akkor a 190 lóerős többet fogyaszt, vagy ugyanannyit mint a 150-es?
Tartósságban van különbség?Jobban jársz ha 150 est veszel aztán megcsináltatod hozzáértő és korrekt helyen, hogy ugrósabb legyen. Amúgy sem tövig nyomva használod éjjel nappal de ha megnyomod neki nem mindegy hogy gondolkodik előtte vagy megy is. Állítólag a régebbi 190 es szereti az olajat.... De itt a fogyasztásom ha megmondod meddig volt 150 es küldök egy sört
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1167828.html -
Corsa02
őstag
Azt hiszem volt már erről szó, de bocs nem emlékszem mire jutottunk.
A Superb és a Passat is van 2.0 literes dízelmotorral 150 és 190 lóerős kivitelben. Ezekben ugyanaz a motor van csak más "programozással" vagy vannak eltérések? Amennyiben én öregurasan 135-el tempomattal autópályázok, akkor a 190 lóerős többet fogyaszt, vagy ugyanannyit mint a 150-es?
Tartósságban van különbség?Van köztük különbség, az alapok hasonlóak. Szerintem nincs jelentős eltérés 135km/h-nál fogyasztásban. Mind a kettő vehető, alapvetően jó motor. Nyílván a dízel motor velejáró dolgaival együtt, főleg, ha 200e km fölé ér.
-
bandi0000
nagyúr
Köszi, mondták is hogy géppel + kézzel légtelenítik, de valószínű, hogy után kell majd tölteni, és adják
-
tibbike01
addikt
Ahogy írtam, nem foglalkoztam eddig a témával. Amikor már nagyon reklamál, akkor feltöltöm. Volt amikor a Lidl-ben vettem 5 literest, de legtöbbször kúton első kattanásig. Ha a kupakot jól lezárom, akkor remélem hogy nem kap fals levegőt sehol...
Más:
Múlt héten volt olajcsere és inspekció. Csodálkoztam, de a "gép" szerint nem volt esedékes a levegőszűrő, csak az utastérben cserélték. Ma szétszedtem megnézni. Eléggé koszos, ezért kiporszívóztam és kompresszorral kifúvattam.
Persze holnap megyek és veszek egy újat, de a kérdésem:
Jelezne valahogyan a komputer, ha már nagyon el van tömődve és nehezen szív?Dehogy jelezne. A levegőszűrő csereintervalluma 5 év vagy 90 ezer km. Ezen időszakon belől, akkor cserélik, ha a munkafelvevőnek eszébe jut és ráírja a munkalapra. Amúgy örülj, hogy nem cserélték neked 50 ezer ft-ért mert 10 ezer ft a gyári szűrő és 10 perc kicserélni magadnak otthon.

Pollenszűrő szintén, csak ott 2 év az intervallum.
-
dozó
tag
Ahogy írtam, nem foglalkoztam eddig a témával. Amikor már nagyon reklamál, akkor feltöltöm. Volt amikor a Lidl-ben vettem 5 literest, de legtöbbször kúton első kattanásig. Ha a kupakot jól lezárom, akkor remélem hogy nem kap fals levegőt sehol...
Más:
Múlt héten volt olajcsere és inspekció. Csodálkoztam, de a "gép" szerint nem volt esedékes a levegőszűrő, csak az utastérben cserélték. Ma szétszedtem megnézni. Eléggé koszos, ezért kiporszívóztam és kompresszorral kifúvattam.
Persze holnap megyek és veszek egy újat, de a kérdésem:
Jelezne valahogyan a komputer, ha már nagyon el van tömődve és nehezen szív?Ha a kupakot jól lezárom, akkor remélem hogy nem kap fals levegőt sehol...
Levegőt kap, mert ha nem kapna nem tudna ürülni a tartályból, a kifogyott mennyiség levegővel pótlódik. -
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
-
Corsa02
őstag
Nekem kicsit kevés az infó, a Skoda csak Ambient felszereltség, a Business emlékeim szerint felszereltebb. Ha flottás volt és nem vették meg az importőri garit akkor a Skodara sincs gar.
-
Atish19
őstag
-
imyourfriend
őstag
-
Faby
senior tag
Nem a táv dupláját (oda-vissza) kellene tudnia biztonságosan? Van lehetőség gyorstöltésre a "látogatás" helyén?
Mi is vettünk egy OFF-os phev-t, ami tud ~60km-t. Munkába járás tisztán megoldható vele. A hosszabb távokra meg ott a benzin a tankban.
Azt is vedd figyelembe, hogy konnektorból töltés sem 2 perc, hanem több óra.Ha a táv duplájával számolok, az már 300 km feletti hatótávot jelentene, ami nem fér bele a keretbe. Nem is tudom, mi tudná ezt, talán Model 3? Vagy nyilván újabb, drágább típusok.
Mivel általában full 7végére megyünk, így lenne idő normál konnektorról is feltölteni, de akár nyilvános töltő is szóba jöhet.
Illetve hosszabb távra, azonnali indulásra megmarad a Octavia II 1,6 benzin. -
st6969
őstag
-
focvis
veterán
-
imyourfriend
őstag
Rábafüzesnél nyugatra haladva ez a helyzet igen ha Bécs felé ha Graz felé halad az ember mindig emelkedik az út múltkoriban Schneebergnél voltam túrázni kifelé 4.7 hazafelé 4.2 volt a fogyasztás. Érdekesség kerekezve határtól kifelé főúton is ezt mutatja az óra, bizonyos szempontból jó is hiszen odafelé még jobb erőben van az ember visszafelé meg "lejt".
-
focvis
veterán
-
Tom1939
őstag
-
bnorci71
addikt
és Qru
Ja, persze nem feltétlen arra gondoltam, hogy itthon ez lett volna a zöld rendszám feltétele. Inkább arra emlékeztem, mintha olvastam volna valahol egy cikket, vagy törvény javaslatot, vagy hogy a gyártók kötelesek ezt az adatot rögzíteni, hogy ilyen célokból ki lehessen értékelni, stb. Az is lehet hogy nem itthon volt ez, hanem Németországban.
Bár az sincs kizárva, hogy álmodtam vagy egy scifiben olvastam
nem álmodtad volt valami ötlet, hogy kiolvassák , de hogy miért az már nem rémlik csak elkaszálták ötlet szinten talán GDPR dolgok miatt.
-
Qru
MODERÁTOR
Itthon tuti nem. Egy szabályozott teszt keretében kellett tudnia a 25 km-t EV módban. Ha tudta akkor kaphatott csak zöld rendszámot.
-
yodamester10
őstag
Nem,a gyártó által megadott 50 km hatótáv a mérvadó.De már mindegy mert PHEV már nem kap zöld rendszámot.Nekem is le kell cserélnem 2026 nov végéig addig nincs teljesítmény adóm.
-
yodamester10
őstag
-
vlevi
nagyúr
"Meg az a tablet is minek?"
Én is odaraktam a telefont, amíg nem volt Android Auto a kocsiban.
Azóta elő se veszem, mert drótnélkül azonnal kapcsolódik, amint a gyújtást ráadom.
Hívás, zene, térkép működik, mást meg nem nagyon akarok a telefonról elérni vezetés közben.
Az, hogy mekkora lapostévét teszen oda, az már ízlés kérdése. Akármennyire is dizájn, meg izé, szerintem mindegyik úgy néz ki, ahogy te is írtad, mintha valami alis/temus tartóval odaraknék egy ipaded
Nem bírták még megoldani, hogy ne álljon ki annyira a műszerfalból. -
szabonagyur
félisten
Minek rakná oda a telefonját? Eszembe nincs kirakni, mióta van olyan autóm aminél van gyári megoldás.
-
gyulaszu
senior tag
Tudom, hogy koncepció, de akkoris.
Most itt mutogatják hogy így 19" meg ilyen olyan tablet meg full bőr és 20 kEUR-ért tervezik piacra dobni.
Aztán meg majd jó esetben a fapados lesz annyi, ha egyáltalán...
Miért nem lehet egy igazán olcsó "koncepció"-t prezentálni?(na abba is hagytam
) -
Corsa02
őstag
Ahogy Qru is írja ez csak itt egy concept kép, az alap 16"-al van és van kisebb tablet is középre, a képen a 40-45e eurós modell van.
-
BigBlackDog
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Ez még csak egy koncepció autó meg a hirdetésekben sem alapfelszereltségű autót szoktak mutogatni. Érthető, hogy nem 16"-os vasfelnivel próbálják bepromózni.

Tablet: (sajnos) erre van igény manapság...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iPhone 15 Plus 512GB Pink- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5301
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- Új Dell 14 Latitude 7450 Touch Ultra7 165H 16mag 32GB 512GB SSD Intel Arc iGPU Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R5 7500X3D 32GB DDR5 500GB SSD RTX 5070 Ti 16GB Zalman I3 NEO Black 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kipróbáltam és megemeli az egyik oldalt teljesen, szóval simán ledobom mind2 gumit egyszerre/oldal

Az első négyszáz kilométer után nagyon meg vagyok elégedve vele. Van pár kozmetikai szépséghibája, de műszakilag rendben van (kop-kop-kop)
)

Át kellett váltanom másik megjelenítésre
Tudtommal nincs,legalábbis a Porsche Pestnél nekem ilyen infót nem tudtak adni aksi cserekor.