Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fattyu
üzenetére
Dízelekkel én is kemény kézzel bántam, az utolsó (herélt DPF-es) átlaga 8,14. Aztán jött még egy dízel phev, annál napi szinten b.ziskodtam a töltéssel, míg rá nem untam, így csak 4,95 gázolajból, a villanyt nem számoltam, akkoriban jellemzően még ingyen volt.
Amúgy összevethető az összes, változatlan a felhasználói profil.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Nekem 3000 alatt forgott 200 km/h körül a 140 kW-os tdi, ezzel együtt tartósan haladva is 8l alatt maradt. Nem erőlködött, szerintem németországig megcsinálta volna, nekem olaj sem melegedett extrém hőmérsékletre. Iszonyat jó motor tartós haladásra, imádtam. Csak ilyen nálunk van egy évben 10 nap, a maradék ~350 nap meg szüttyögés a városban, dugóban, pályán feltrolódva, stb.
Mikor hoztuk haza az elektromost, Tata után felhítam a feleségemet, hogy akkor én most elkezdenék sietni, mire hazaérne addigra leveretném az autót a kézimosóban. Győrig kikormoltam a rendszert, kényelmesen lemostam az autót mire hazaért.
-
-
rbalint88
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Hat ha dizelt es raadasul osszkerekest akarsz, akkor mashol se lesz problemamentesebb a dolog. Foleg Octavia (ar)kategoriaban, mert annak nincs direkt konkurenciaja ilyen hajtaslanccal. Kb Toyota HSD van azonos arkategoriaban, ami nagyon megbizhato, de az mas teruleteken szenved hianyossagokat, amit viszont minden nap erzel. Ulesek, zajszigeteles, kisebb hely, stb.
-
válasz
fattyu
üzenetére
Tudom, sokat ilyen motoros autót hajtottam összkerékkel, elsőkerékkel, automatával, manuallal, Skodaban, Audiban, VW-ban. A gázreakciója sokkal tohonyább mint az elsőkerekes verziónak, plusz súlyt is cipel ami pl egy folyamatos autópályás haladás esetén teljesen felesleges. Ezért kérdeztem, hogy milyen felhasználás lesz?!
-
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Fékek nekem is lassan elköszönnek 96k km-nél, szerintem engem már az új ki fog szolgálni, nem tervezem még 100k-ig megtartani. De nagyobb gondom ne legyen...
Viszont az elektromos gyerekzár néha (ritkán) megbolondul és kikapcsol. Létezik, hogy nincs a kocsimban manuális gyerekzár? Kotorásztam a lyukban a kulccsal, de mintha nem lenne ott semmi... kikapcsolnám a csába az elektromosat, valahogy jobban bízom a mechanikusban.
-
válasz
fattyu
üzenetére
Nekünk 8 hónapja van egy újonnan vett T-cross, ami nem egy új model, ráncfelvarrás után van stb. Azt is értem hogy miért vesz valaki VW-t (amikor jó akkor pöpec, jó a hangszigetelés, a motor stb) de azt is hogy miért nem (augusztus végén viszem harmadik garis "körére", egy motorháztető nem csukódik plusz 2 fényszóró hiba panasz az autó részéről...).
-
válasz
fattyu
üzenetére
Klíma gyenge volt. ment szervízbe, azóta se délceg. Volt nálam egy másik octavia td meg egy benzines superb is. léptékekkel erősebb a klíma
--> Ezt pedig reklamálni kell tovább, akár másik szervizben isAdaptív fény használhatatlan gyengén érzékeli a távolabbról szembe jövőket. Járt szervízben nem lett jobb.
--> ez pedig összefügg a 82e km-nél "behányt" világításvezérlővel
Fékbetét és tárcsa csere már volt mert elfogyott.
--> ez teljesen normális
76k nál turbó elköszönt, cserélték. ( 5 nap alatt ami azért azt indikálja hogy volt a polcon egy kifejezetten drága nagy alkatrész, ami arra utal nekem hogy nem elszigetelt eset lehet)
--> Ha Európában volt raktáron 48 órán belül odaér, nem nagyon ismerek tömeges hibát vele -
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
Egyértelmű, részben van rálátásom, igaz, mi nem gyártunk látható helyre épülő alkatrészeket (hála)
Meg nem is vagyunk tier beszállítók, csak amolyan kisebb komponenseket adunk a partnereknek. Jobb is ez így…Bár azért éppen most csinálhatnak velem egy 8d-t, csak azért, hogy érezzem a törődést. Mindezt egy elvetemült,saját felületen…
-
Reggie0
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
Amugy valoban, de a DRL mogott az a logika, hogy jol lehet latni, csak 2*90-nel azert megis elonyosebb, ha hamarabb eszreveszik a szembejovot. Szoval az egy nagysebessegu jo latasi viszonyokhoz szukseges dolog.
A hatsolampa be nem kapcsolasaval akar evi 1 gram CO2-ot is meg tudnak sporolni a gyartok autonkent. 1 millio autonal ezzel megsporoljak egy portas beret.
-
bul07
nagyúr
válasz
fattyu
üzenetére
Értem már utol ilyen nagy drl huszárt esőben nappal autópályán, majdnem letoltam az útról
Ép kamion ment a jobba ő meg a belsőbe ép halad el mellette tényleg haladt mert ép kicsit gyorsabban ment mint a kamion, én meg jöttem megengedettel
Hátul semmije nem világított, a kamion vízfelverése meg eltakarta
Hát villogtam neki hogy mi az anyát csinál, csak nézet ki bambán a fejéből és nem értetteDe hányszor értem utol ilyen lopakodó drl autót nem megfelelő látási körülmények között ahol már a vak is látná hogy indokolt lenne a hátsó lámpa is
-
Faby
senior tag
válasz
fattyu
üzenetére
, drl is szabályos már.
Úgy 15 éve már kb.
továbbra se értem DRL miért nem kapcsol hátsó lámpát alapból.
Mert a DRL-t elsősorban a szemből észlelhetőség javítására találták ki. Ezért nem irányított a fénye. Valamint a szabály nagyon világosan és egyértelműen fogalmaz:
A DRL használata NAPPAL, JÓ LÁTÁSI VISZONYOK KÖZÖTT megengedett. A neve is beszédes Daylight Running Lights, azaz Nappali menetfény.
Verőfényes napsütésben az a 2*5 W teljesítményű lámpa igazából nem is látszik.
Bármi egyéb esetben már a tompított kell:
Köd
Szürkület, este, éjszaka
Eső
HóAz már a vezető felelőssége és feladata, hogy felismerje, hogy a körülmények már igénylik a tompított fényszóró kapcsolását, és ennek megfelelően cselekedjen.
Ráadásul az emberek nem ismerik az autójukat, nem veszik a fáradságot, hogy kitapasztalják, mikor mit csinál, hogy világít a kocsijuk. Nyilván tisztelet a kivételnek.
Plusz, még sz@rnak is bele. Aztán csodálkoznak, hogy miért villogok rájuk, amikor este nincs világítása, vagy utolérem, és kifolyik a szemem a hátsó ködzárótól, mert nincs az az isten, hogy ő azt lekapcsolja.
-
enddav
aktív tag
válasz
fattyu
üzenetére
Dehooogy, napközben jó látási viszonyok között szabályos a menetfény mindenhol.
Én amelyik autóval jártam(jetta, golf, karoq, i30, ceed, astra, crossland) és volt benne auto mód mindig azt használtam, pedig amelyikben lehetett, abban mindig a legkésőbbre állítottam az érzékenységet.
Egyedül napközben ködben kell belenyúlni, vagy esőben amelyik nem tudja az automata világítás esőben funkciót.
Olyat, hogy éjszaka a városban ne kapcsolna fel a közvilágítás miatt még nem is hallottam. ¯\_(ツ)_/¯ -
BigBlackDog
veterán
válasz
fattyu
üzenetére
Nálam szintén van mátrix LED (Octavia, 2024). Előtte lévő Golfban (2021) szebben dolgozott, kevésbé tűnt darabosnak, de szemből jövőkre ugyanolyan gyorsan reagál és ugyanúgy követi le kitakarással a "célpontot" az Octavia is. Ha a másik autó "félszemű", vagy nagyon gyenge a világítása szürkületben, esetleg 500-600 méternél távolabb van, akkor néha rá szokták dobni a refit, de nem túl sűrűn fordul elő.
Szerintem, az új tapasztalatokkal fuss még egy kört a szervizben és jelezd, hogy rosszabb lett a helyzet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Parfüm topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Vízszűrő kancsók, szűrőbetétek, Laica, Brita, etc.-
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 5G 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).És asszem, az 1.5-ök is, ha nem hosszabbat.

Ahogy bitpork is írja, előfordul, hogy nagyon messziről villant valaki. Ha gondolod később rakhatok fel róla videót.