Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
outsiders
üzenetére
Én a 2.0TSi 4Drive vásárlásán gondolkozom, aminek hátul Multilink futóműve van, nem a csatolt lengőkaros. Ez a hátsó futómű nincs a Leonban. Elöl mind a kettő MacPherson és Cupra Leonban más/keményebb a gátló és már karakterisztika a rugó is.
Köszi mindenkinek a segítséget, nem untatlak tovább vele titeket, majd a végén leírom, hogy mi lett

(apám egyébként is azt mondta: Luxusproblémáid vannak gyerek
) -
bandi0000
nagyúr
válasz
outsiders
üzenetére
Nem akarom annyira túltólni, az igazság az, hogy volt gyárilag rajta egy kb 25*10 es filc szerű valami, és mivel le kellett szednem így gondotlam rakok valamit. Vettem comfort mat integra-t, gondoltam kivágok egy ugyan akkora darabot. Aztán telt múlt az idő és most úgy vagyok vele, hogy ha már kint van, akkor bevonom nagyjából és szánok 1-1 lapot az 1-1 ívre. Lehet semmit nem fogok észrevenni belőle, de tiszta a lelkiismeretem.
Amúgy találtam egy cikket, ahol ugye a fémet bevonták + a dobbetétet, azt kicsit feleslegesnek érzem, eddig sem zavart engem. Bár ha normálisan meg lenne csinálva, gondolom ég és föld. Csak ezt lehetve a végtelenségig művelni minden porcikájával
-
válasz
outsiders
üzenetére
Cimborám volt 2 napja az Óbudánál Kodiaq 1.5 TSI-vel:
- első fékbetétek csere (féktárcsa maradt a régi)
- ablaktörlőlapátok (3 db) csere
- akkumulátor ellenőrzés
Szumma: 161 ezer Ft [kép]Mondták, cserés az AGM akksi, ajánlat: 150 e. Ft.
Lestinél cserélték 70 k-ért Varta AGM 70Ah, én pedig 30 kreditet beáldozva OBD11-gyel feltanítottam. -
tibbike01
addikt
válasz
outsiders
üzenetére
2 féle kötelező szerviz van. Olajcsere szerviz és ellenőrző szerviz. Mindkettő 30k km/2 év (amelyik hanarabb jön). Ez két külön futó intervallum, amit külön is nulláznak le (neked 2ezer kmnél 0-ázták az olajcsere intervallumot).
Olajcsere szerviz alkalmával motorolajat és fékolajat cserélnek (ezt 2 évente).
Ellenőrző szerviz esetén minden mást cserélnek, pl levegő, pollen, gyertya...stb.1.5tsi esetében az alábbi gyári intervallumokon belül cserélhetnek bármit (ami épp eszébe jut az ajánlat készítőnek).
Olaj: 30ezer km vagy 2 év
Levegőszűrő: 90ezer km vagy 5 év
Pollenszűrő: 2 év
Gyertya: 60ezer km vagy 4 évPollenszűrőt és levegőszűrőt magadnak is cserélhetsz amúgy 10 perc alatt fillérekért gyári alkatrészekkel.
A legjobb, ha nem "észtelenül" hivatkozol a szervizre, hanem tudatosan kérsz/nem kérsz alkatrész cseréket, amikor az árajánltatod kéred.
U.i.: pollenszűrőből majd próbáld ki a Mahle Caremetix-et. Nálam number one.
-
válasz
outsiders
üzenetére
Ezeknél a modern dízeleknél nincs semmi kerregés vagy rezonancia. A hangja árulja csak el nagy terhelésen. Morog kicsit, ha meghajtod.
Corsa02: a regenerálástól ém is kikészülök. A váltó áttételezése ami igazán meglepett. Olyan, mint a régi volt, csak a megnövelt kerék átmérövel még nehétkesebbé tették a gyorsítást, cserébe tényleg jól fogyaszt. Pálya tempómá´ fogyasztja a legkevesebbet, ami elég fura, de ez ilyen
-
426os
őstag
válasz
outsiders
üzenetére
Tervezek a korábbi írásod nyomán én is hangszigetelni kicsit a kocsin (G7.5 Variant). Utólag is köszi, hogy megosztottad a részletes leírást
Én is kicsit hangosnak találom hidegindítás után, illetve én pályán 140km/h/3000Rpm felett kezdem hallani kicsit a motort, de itt már erősödik a gördülési zaj is a szélzajjal egyetemben. 2 hengerezés nálam ki van írva, így egy zajforrással kevesebb, illetve mióta meg lett szüntetve a wastegate kar csörgése, mintha halkabb lenne a motor menet közben is (lehet, hogy csak placebo). Lesz ehhez is update-em hamarosan. -
válasz
outsiders
üzenetére
Igazából sokszor megszokás kérdése ez, én nehezen viselem a dízel karaktert, meg a regenerálós marhaságot. (pedig volt több is) Na jó a V6TDi jó volt

Szeretem, hogy az 1.5T-is húz 1600-tól 5500-ig. Persze a dízelben a +90Nm jobban hátba vág. Ja és a fogyasztás is ahogy írod, könnyedén 5L környékén tartható, még tempós haladás során is. -
válasz
outsiders
üzenetére
Jó motor az 1.5, a hangjával kellene még valamit kezdeni. Alapjáraton hangos mint egy dízel, fordulaton meg túl csendes…., de rz csak a magánvélemény.

volt szerencsém egymás után vezetni az 1.5tsi és a 2.0tdi O4-et. Sokkal könnyebb és emiatt könnyedebb az 1.5. A megengedett sebességhatáron belül szerintem jobb volt menni az 1.5-el, de olyan sokat vezettem már dízelt, hogy nekem hiányzott az a 100Nm.
-
válasz
outsiders
üzenetére
A 8 év / 200 000 km valóban jól hangzik.

tibbike01: Tapasztalati úton eddig arra jutottam, amit írtam. (Kauffernél / Németo.-ból megveszem az alkatrészt, szerelő örül, én fizet -> olajcsere 1/3 ár, egyebek max. 1/2 ár.)
Persze minden változhat, ehhez most aranyárban van a fék, azt tuti alternatívban oldom majd meg. -
válasz
outsiders
üzenetére
Nem kínáltak ilyent, lehet, hogy nincs, vagy úgy érezték immunis vagyok rá.
VW-re 4 évet adnak, ami valójában 2 év gyári gari +2 év valami pótlólagos. Simán eltudom képzelni, hogy a Cargarantie nyújtja, régebben az Opelnél is ők adtak spéci kiterjesztett garanciát.Amilyen horror márkaszervizes árakat olvasok itt, valószínűleg az autó 2, de legkésőbb 4 éves kora után független helyre fogom vinni. Illetve van régebbi rossz tapasztalatom a +2 évről, nem igazán akartak helytállni - feltehetően valami katasztrofális hiba esetén azért persze fizetnének.
Az enyémben 2 évesen kb. 30, 4 évesen kb. 60 ezer km lesz. A 60-nál esedékes gyertyacserét már független szervizben tervezem, ahogy majd a DSG olajcserét, fékek cseréjét is. -
-
rbalint88
veterán
válasz
outsiders
üzenetére
Teljesen jo a felszereltseg, csak meglepett, nem kritika volt

Felni szett festese passz, technologiatol is fugg (szinter vagy fenyezes). Sztem 50-100k kozott -> jovanazugy
Kolcson szett lehet van olyan cegnel, aki felnikrr van szakosodva, azert elegge sztenderd felni/gumi megy ezekre.
Nekem Csillaghegy mar kiesik, vagy bevasarlassal egybekotve szoktam mosni a Husztin vagy melobol hazafele a Habgeneralisban az Alkotason, esetleg budaorsi Auchan vagy Tesco moso. -
rbalint88
veterán
válasz
outsiders
üzenetére
Szep joszag, gratu! Azt jol latom, hogy FR, de az alap fenyszoros? Azt hittem ahhoz a felszereltseghez mar a projektoros led jar. Huszti uti Lidl-nel fotoztam anno en is az uj verdat a kezdo mosas utan, az is feher kombi, de itt offos
Felnihez: szvsz eloszor photoshopban probalkozz, utana meg ezen a felnin plastidippel, aztan ha jo az arnyalat, akkor meg le lehet fenyezni. En a lokharitokban levo diszbetetek szurkejere fujnam, ha mar mindenkepp mokolni kell
-
-
válasz
outsiders
üzenetére
Köszi szépen ránézek! Filc belegondolva tényleg jobb lehet. A T-crossban meglepetésemre motorháztetőn van valami szigetelés, és első 400 kilométer alapján azt mondanám nem rosszabb hangszigetelésben mint az újonnan elhozott rav4 volt (ami nagyon ciki azért Toyotának). Azóta megcsináltattam a rav4-et azóta jelentősen halkabb (ha kéri feleségem lenne hova vinni, egyetlen negatívum hogy tudomásom szerint nincs hangszigetelt oldalüveg T-crosshoz, Rav4-hez van, a plug in változaté az, azt tetettem bele).
Szerk: sajna nincs nekik, de könyvjelzőztem majd ránézek időnként. T-rochoz már lenne.
-
válasz
outsiders
üzenetére
Kérj korai időpontot és érkezz hamarabb.
Az enyém olyan volt, hogy a legelső indítást követően már nem csörgött - akkor sem ha csak 10 másodpercet járattam és újra indítottam. Csak reggel, ill. a délutáni hazainduláskor adott hangot, akkor is 50% eséllyel. Több órát kellett állni hagyni, hogy esetleg kerregjen (elég ronda hang 1-2 másodpercig).Alapjáraton mindegyik TSI ketyeg, de ezt nem lehet összekeverni az indításkori kerregéssel.
Szívesen!

-
válasz
outsiders
üzenetére
Szia!
Kb. mindegyik érintett a láncnyúlásban valamennyire - minél későbbi, talán annál kevésbé. Ettől még tök jó motor.
Egy tippem van a próbakörre, ami jó eséllyel működik:
1. Próbáld úgy intézni, hogy az aznapi legelső motorindításra odaérsz. Ha kereskedés, akkor jobbak az esélyeid, menj nyitáskor vagy korán. Ha privát eladó, akkor kérj reggeli időpontot és érkezz mondjuk 20 perccel hamarabb.
2. Ha ez sikerült, akkor kérd meg, hogy indítsák el az autót - nagyon fülelj, csak egy esélyed van általában - ha kerreg a lánc pár másodpercig, az azt jelenti, hogy megindult már a romlás útján. Ez nem tragédia, de tudd, hogy már nem tökéletes. Én így használtam az enyémet 2 év / 4X ezer km-t.
3. Ha második indításra is kerreg vagy ha folyamatosan kerreg (=csörög) a lánc, akkor sürgősen cserélni kell. Ha csak a láncot cserélik, az nem olyan horror, tippre megáll 50 ezerből, ha a vezérlésmódosító kereket és egyéb cullangot is cserélik az 200+. Ebay-en lehet találni jó árban komplett szettet (70-100 ezer).
4. Ha nagyon megnyúlt a lánc, azt elvileg hibakódként is jelzi az autó.Szóval fülelj!

-
válasz
outsiders
üzenetére
Pl BKC Octiban jó. Nincs semmi macera vele. De kellő odafigyeléssel a BXE is jó, de ezek 1.9 pd-k. A cr-ben arra kell figyuzni h a 2009 második felében gyártottak közül legyen valami, aminek már nem lekváros az olajpumpa tengelye.
1.4 tsi nál motorkód kell h tuggyuk lazulós láncos v se. -
válasz
outsiders
üzenetére
Az 1.4 TSI-ről tudok nyilatkozni, volt belőle 2. Nekem bejött, Octiban simán megáll 7,5 alatt a fogyasztás haladós tempó mellett. Óvatosan (100-110) 6 alatti országúti fogyasztást tud.
1 probléma fordulhat elő: vezérműlánc megnyúlik. Úgy tudod legbiztosabban megállapítani, hogy amikor mész megnézni, kérd hogy indítsák be a motort, nagyon fülelj, ha az első indításnál kerreg, akkor sanszos, hogy cserélni kell. A második indításnál jó eséllyel nem fog kerregni, viszont ha akkor is, ez esetben szinte biztosan cserélni kell. (annyira nem olcsó...)
@bitpork: CAXA lesz a 2012-es Octi egynégycsi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Secretlab Omega gaming chair, gamer szék
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Bontatlan Új iScooter W7 elektromos roller
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- HP ProBook 440 G6,14,FHD,i5-8265U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest