Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vandit.: Milyen zenét hallgattok most?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Depression: R.I.P.
- Luck Dragon: Óraátállítás
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Kollégámék keresnek autót, öten vannak a családban, a három gyerek 5, 8 és 12 évesek.
Évi 5-10 családi kirándulás (ilyenkor autópálya), valamint Debrecen melletti településen történő helyi közlekedés és Debrecenbe bejárás (40km oda-vissza országúton). Évente 20 ezer km futásteljesítmény.10 millió ft amit csak az autóra terveznek költeni, ha nagy a szerelem akkor 11, ha nagyon nagy akkor 12. És még így is marad 'tarcsi'.
Superb-eket néztek. Sosem volt hibrid autóm, nem értek hozzájuk. Így hozzátok fordulok.
Linkelek 3 autót amit néztek.Superb L&K
Superb Sportline kombi
Superb L&K kombiHa van más ötlet, szívesen fogadom. Elég sok cuccal szoktak elindulni, így fontos lenne a tágas autó. Illetve a megbízhatóság.
Feltételezem, ha nem töltik a kocsit, akkor 'normál' benzinesként funkcionál. Társasházban laknak, nem tudnak otthon tölteni. DC töltés jöhet szóba néha.Köszönettel,
Dani -
-
-
válasz
fattyu
üzenetére
Dízelekkel én is kemény kézzel bántam, az utolsó (herélt DPF-es) átlaga 8,14. Aztán jött még egy dízel phev, annál napi szinten b.ziskodtam a töltéssel, míg rá nem untam, így csak 4,95 gázolajból, a villanyt nem számoltam, akkoriban jellemzően még ingyen volt.
Amúgy összevethető az összes, változatlan a felhasználói profil.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Egyszerű??? A legkorszerűbb motorok egyike.
Persze, hogy van, eleve más "térkép" alapján működik a motor olyankor. Más befecskendezés más gyújtás, minden sokkal-sokkal optimálisabb. Sokkal kevesebb koksz, nagyobb teljesítmény stb. -
albiosz
őstag
Sziasztok!
Max 5 éves 1.0 tsi-t kivel érdemes átvizsgáltatni vétel előtt Bp/Pest megyében?
-
6030D
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Keresni én is tudtam, láttam azt is, mit rakott előtte bele a márkaszerviz, ő meg elmondta, hogy az is jó lenne, de miért jobb szerinte a másik, és miért javasolja, hogy váltsak. 3000 Ft-tal volt több az 5 l. Ennyi a történet.
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Akku milyen öreg? Feszültsége rendben van?
Kormányvezérlő hiba, 7-es Golfnál találkoztam már ilyennel, ott igazából alacsony akkufesz okozta a hibát. De mechanikai hibánál is lehet ilyen kód. Egy szögjeladó kalibrációt is lehet érdemes csinálni.
-
bnorci71
addikt
válasz
6030D
üzenetére
az olaj nem vallás vagy hit kérdése
mérnök megtervezte valamilyen olajra a motort vagy a motorhoz írt elő valamilyen olajat ez mindegy is.
A lényeg a gyártó meg leírja xyz szabványt teljesítő olaj kell bele.
Na itt jöhet egy pici hit/vallás HA van adott olajspecifikációból több fajta viszkozitás akkor lehet választani. De igazándiból ezt is megadja a gyártó mégpedig éghajlat szerint mit ajánl bele. -
válasz
6030D
üzenetére
Huhh, az mégis milyen vallás az, hogy 5w30 kell bele, amit tudja a VW 507 00 és az ezt teljesítő nagy gyártó termékét vedd?
pl.: Motul 8100 X-Clean+ C3 5W-30, Total Quartz Ineo LongLife 5W-30, Mobil 1 ESP Formula 5W-30.
A szűrőkből is nagy gyártó termékét venném, Mann, Mahle-Knecht, Hengst, UFI, Bosch, Purflux. Nagy alkatrészkereskedő webshopok is elég jól kilistázza, de a gyártók weboldalán is célszerű leellenőrizni, pl.: az UFI kilistázza a kereszthivatkozásokat.
Pollenszűrőből fogsz találni, simát, aktív szenest és antiallergént. Én azt mondom, hogy minimum aktív szenest, de inkább antiallergént vegyél. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Van egy 2012 Skoda Octavia 2.0 CR TDI -m, 140 lóerős. 150.000km van benne. Megtudjátok mondani, hogy milyen olajat rakjak bele, és típusra melyik levegőszűrő/olajszűrő, pollenszűrő lesz bele való? Olajból MOTUL -nál maradnék, esetleg Liqui Moly, bár nem tudom, ehhez van e belevaló Molygen olajukból.
Azért kérdezem, mert a különböző oldalak többfélét hoznak. -
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! 1000km után terveztem ledobni az olajat meg a szűrőt. Nekem is ugyan ezek lettek megcsinálva mint
nálad. Plusz kapott új hajtókar csapágyakat is és vezérlést. Kb fél misi (ft) ráment.
Utána meg ez fogadott mikor takarítottam a kerékjáratokat. Pár hónapos műszakival…. Szerencse h nem szakadt ki a helyéről.
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Mikor fogja megszokni a fordulatot, ha nem most? Nyugi, bírnia kell.

Nálam 6km után ki lett nyomva a szeme, csak, hogy tudja mi vár rá... csak gyűrűzve volt meg a hegerfej lett felújítva, szóval nem új motor ez.
A fordulat nem káros a motornak, sőt többet árt neki ha alacsony fordulaton nagy a terhelés, mint fordítva. Fordulaton nagyobb az olajnyomás, jobb a kenés, nem kell ettől félni.
Teljes terhelést kerülném még, de ha nem húzol valamit, akkor nem tudod olyan szinten terhelni a motort, ami károsítaná. Első olajcserét megejteném hamarabb, de ennyi.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Az való igaz, hogy mióta össze lett rakva azóta direkt nem
nagyon pörgetem. Gondoltam egy 1000km-t csak
lájtosan teszek meg vele. Akkor adjak neki azt mondod?corsa
Szelepvezetőket elvileg nézték, mert volt a hengerfej műhelyben ahol fel is csiszolták. Hidrotőke fészek az passz… -
válasz
atos19881101
üzenetére
Nem hibás az, ahogy írja Mágus is, csak még nem telt fel rendesen olajjal, kell a fordulat.
A hidrótőkék fészkét megnézték amikor felújítva lett? Szelepvezetők? -
válasz
atos19881101
üzenetére
Ina van nekem is. valószínűleg csak kevés olaj volt benne, az enyémek sokat álltak beépítés előtt. Magas fordulaton tartva felfújja olajjal a tőkéket. 2 perc járatás 4000-es fordulaton a gyári légtelenítési eljárás, azt ki kell bírnia egy új motornak is. Ezt próbáld meg, utána ha még mindig előjön a hang, akkor kezdeni kell vele valamit.
Ha nem akarod kínozni terhelés nélkül, akkor elviheted egy karikára és tarthatod ezt a fordulatot mondjuk 3. fokozatban.
-
atos19881101
senior tag
válasz
Mágus2
üzenetére
Köszi! Mi is arra tippelünk. INA ment bele. Lehet kifogtam gyári hibásat. Csak ami érdekes, hogy nem rögtön indítás után csinálja, hanem egy idő után. Úgy néz ki megy vissza a szerelőhöz, hogy cserélje ki újra…

Szerk:
Te mit raktál aztán bele? Az olasz mód után jó lett?
-
válasz
atos19881101
üzenetére
Szerintem hidrotőke volt, nekem így kerepelt összerakás után az első 6 km próbaút uán is. Utána megkapta az olasz autószerelő mesterek bevett bejáratási eljárását. Ami a csövön kifér. Padlógázos gyorsítás 2,3,4. fokozatban szigorúan tiltásig. Csak akkor ajánlom, ha nem vagy szívbajos. Én úgy voltam vele, hogy nincs mit veszteni, ez úgy gáz ahogy van, ha összeakad, úgy is jó...
-
válasz
Szada85
üzenetére
Az igaz, hogy szeretem pukkogtatni a kiput, már amennyire egy OPF-es Euro6E-t lehet 🤗 , ez városban ront a helyzeten (időnként visszahúzom M2-be, M1-be akár, még a gázzal is játszok kicsit).
BBD felvetésére, tuning boxszal igen jól ment a G7 - 98 oktánnal 286 ló és 450 Nm volt az ígéret, én 95-össel használtam, hűvös időben, alulról megindítva rendszeresen megcsúsztatta a kuplungot. Nincs szégyenkeznivalója.
-
BlacKSouL
addikt
Bocs hogy nyelvtannácizok, de [kép]
A Molly az kicsit más, azt inkább a rave bulik felé szokták keresni -
zuchy
őstag
Sziasztok,
megcsináltam a szilikonzsírzást az ablaknál, adni kellett neki rendesen.
Most tökéletes, kicsit foltos az ablak, de parkolásál minden nap egyszer fel-le megy, hadd dolgozzon még rajta... Aztán lemosom/törlöm.Másik téma: Észrevettem, hogy az OMW prémium diesellel többet megy el két regenerálás között, mint a Shell-es prémiummal. Most tankoltam mezeit, de raktam bele Liqui Molly Diesel System Reinigert, szóval az megint beleszól az összehasonlításba. Kíváncsi leszek milyen lesz sima nyállal. Én mindig prémiumot tankoltam bele mióta megvan.
Ja meg a DPF reiniger is segített, ezt írtam már régebben is. 270e km, bontatlan gyári rendszer, (2.0 CRTDI), amíg 300km-t elmegy addig hozzá nem nyúlok. Működő jó gépet nem b@szogatunk.
Ja és 5km-re járok vele melóba (nyáron tavaly is bicóval jártam amúgy, idén is tervezem), de hétévén kapja a 140km-t rendszeresen. -
Szada85
aktív tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Valószínü pedig számottevö lehet a felhasználói szokások hatása is, pl. ott a kipu, a G7 GTI-nek közel sem volt "gyárilag" túlzottan vérmes hangja, a G8.5-nél már állítható a hang, korábbi képen is láttam, hogy "sport" állásban volt, az is "magával tudja rántani az embert" az embert, hogy jobban nyomja picit akár, hadd rotyogjon.
-
tasiadam
veterán
1.4 16V AUA motorkód, még a régi központi trafós.
Hétvégén véltem felfedezni, hogy a motor 3-2 hengerezik.
A gyertyák Denso-k, nincs 1 egész évesek.
A gyertyakábel zsír új, nem javult.
A gyújtótrafó zsír új Hella, nem javult.
MAF szenzor zsír új, semmi hatása nem volt rá.
Lambda szonda 1 hetes, zsír új.
A motor elég nehezen indul, össze vissza jön elő kimaradt égés. A kopogás szenzornál láttam, hogy az 1-es hengerre ad néha jelet.
MOL-os 95-ös benya van benne. A tank első felénél semmiféle probléma nem volt, második felénél jött ez elő.
Mit kéne még megnézzünk? Injektor tisztítás tervben van. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
426os
üzenetére
Az egy dolog, de miközben épp emberek fotózzák a Hold másik oldalát, és színes szagos fullhd kijelzők vannak a kocsikban, nem azt írják ám ki, hogy alacsony az akku feszültség, töltsd fel, vagy ellenőriztesd, és ha szükséges cseréld ki, hanem hogy 'hajtás hiba'. Azt a legkönnyebb.
A céges citrom c4 is azt írta ki mikor pályán a kamiont előztem, hogy hajtás nem menetkész, aztán a kútról már csak 30-al volt hajlandó mozogni, pedig csak a részecskeszűrő kényszerregeneráció, és a fap betöltés után nem tudták rendesen resetelni.
Az Octavia meg azt írta egy 130 km-es út után rükiben: hiba: előválasztó, és nem tette rükvercbe. Később is kiírta, látszólag nem is volt benne, de mégis ment hátrafelé...szerviz meg nem találta a hibakódot, és reprodukálni se tudta. Azóta se tudjuk miért írja ezt ki amikor. De csak hosszú út után. Akksi jó, előválasztó ház vagy minek a hőmérséklete megfelelő, de 130 km-es út után mindig kiírja és csak rükiben.
Vagy túl sokat várunk el: kigyullad a dzsinnlámpa aztán majd a szervíz olvasgatja ha lesz mit. Mint régen. -
Dzsee326
tag
Sziasztok,
Egy 16-os octavia kombi az alany. A hátsó ülést (padot) ki lehet hekkelni valahogy normálisan? Gyerek behányt, egyelőre a nagyját sikerült takarítani, de úgy láttam ment az övdugó mellé is, az nem túl hozzáférhető. Vagy maradjon valaki hozzáértő tisztító?
Köszi -
426os
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez a drámaiság tök jó arra, hogy hozzászokj a hibajelzésekhez, aztán ha valami komolyabb kínja van, akkor is csak legyint az ember, hogy áá, biztos csak a szokásos hiszti
-
426os
őstag
válasz
Corsa02
üzenetére
Gyenge akksi:
Most hétvégén láttam először, hogy kiírta a kocsi a gyenge akksira figyelmeztetést és hogy menni kéne vele, hogy töltődjön. Kicsit többet matattam gyújtáson (megkapta az egyetlen számomra hiányzó extrát végre, az elektromosan behajló tükröket), meg 2x rövid időre be volt indítva, hogy arrébb álljak. Felraktam töltőre fél napra, nem is volt gond azóta. Lehet, hogy idén már tényleg akksit cserélek (novemberben lesz 7 éves).
Amúgy most már összeállt a fejemben, hogyan jelzi a Golf a gyengélkedő akksit (alacsony feszt).
1. szint: indításkor manőverező fék nem elérhető
2. szint: Klíma funkció korlátozás (mondjuk ezt csak obdelevennel vettem észre, mert amúgy is OFFon volt a klíma)
3. szint: sárga hibajel, kiírja, hogy 12v akksi alacsony feszültség, menj az autóval -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mehet a Valent is van Cupra joguk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby rádiós topik
- Lexus, Toyota topik
- OLED monitor topic
- Fogyjunk le!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows Insider Program
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- RÓZSASZÍN! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én mondanám a Ford S-Maxot hibrid hajtással esetleg ami nem konszern termék.

Kanapénkból is simán kikapta a babahányás szagát...