Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz bitpork #184363 üzenetére

    Akkor a sztori (próbálom) röviden. (Biztos nem fog sikerülni. :D)

    Múlt hétvégén voltunk megnézni, elötte illedelmesen, normálisan üzenetváltás az alapvetö dolgokról (sérülésmentesség, esetleges kisebb nyomok, karcok, hibák, szervizeltség, téli-nyárikerék, számlák, alap dolgok, árat nem piszkáltam). Picit hektikus volt a kommunikáció, volt, hogy nap telt el két üzenet között, srác müszakban melózik, elnézést is kért, van ilyen persze.

    Szombaton jó hangulatban telt maga a megnézés, próbaút is kimondottan hosszúra nyúlt, amiket találtam azt megmutattam a srácnak is, nem volt semmi cigánykodás.

    Meg is jegyezte, hogy milyen szimpatikusak vagyunk, meg korrekt a hozzáállás is, örült, hogy megismert. Megjegyezte, hogy Ö örülne, ha ilyen jó kezekbe kerülne az autó, de gondoljuk át, és vasárnap beszélünk. (5 éve, újkora óta használják).

    Végén pici tornázás az áron, az ajánlatot abszolút elfogadta a pontok fényében, egyetlen apróság, hogy novemberig ketyeg a hitel az autón (valami 500€-ról volt szó hátralékként), tehát a javaslata, ha megvennénk az autót:

    A.) Kifizetjük, odaadja az autót, adásvétel, forgalmi, és a rendszámát, majd Ö megy a bankba intézni a "törzskönyvet", és elküldi postával, ha egyszer odajut, addig használjuk az autót nyugodtan az Ö rendszámával, semmi gond.

    B.) Elintézi a bankkal a törzskönyvet, és ha megvan akkor megyünk, kifizetjük, átad minden papírt, rendszámát, nyugodtan menjünk haza vele, és én a következö nap intézem az átrendszámozást, átíratást.

    Másnap írtam neki, hogy tetszik az autó, és szerintem a B ösvény egyszerübb lenne neki is, nekünk is, én nem szeretnék napokig/hetekig mászkálni az Ö rendszámával, neki meg a meló miatt is macerás extra köröket futni, stb. Oké, jó szempontok, deal.

    5 nappal késöbb, pénteken délben írt, hogy megjött postán a törzskönyv, mehetünk érte. Kérte küldjem el a személyim fotóját elöre, gépen megírja a szerzödést, mire megyünk.
    Lefotóztam a magyar személyimet (5 év alatt egyszer se volt gond, pedig vettünk már pár autót), elküldtem, majd 5 perccel késöbb írt, hogy "Izé, és a rendszámmal hogy legyen?" "Tudnék-e vinni 06-os piros rendszámot?" (ez a magyar próbarendszám megfelelöje, amit csak cégek használhatnak).

    Kicsit értetlenkedtem, hogy eddig ilyenröl szó se volt, dafuq?
    "Igen, hát sajnos az elözö adásvételnél megszívta, és jobb lenne, ha a rendszáma mégis maradna nála."

    Itt telefonra váltottunk a gyorsabb ügymenet érdekében, a lényeg annyi volt, hogy igaz, hogy egy hete még örömmel adta volna az autót, de most hirtelen eszébe jutott, hogy az elözö vevöje hazafele balesetezett, majd elhajtott, és neki fél évig kellett utána járnia ide-oda, mert Öt nagyon meghurcolták. Innentöl kezdve mondhattam bármit, Ö nem meri odaadni...

    Volt még pár halott ötlet, a végére abban sikerült maradni, hogy hétfö hajnalban bejön melózni, mivel mindketten Frankfurtban dolgozunk, és akkor ott megtörténik az átadás, majd onnan egyenes vonalban el tudok menni az okmányba...

    Ráadásként a végén még felvetette, hogy esetleg vissza tudnám-e vinni még utána neki a rendszámát, mert izé...(csak így bízik meg bennem annyira, hogy tényleg nem hajtottam el a naplementébe vele).. Kedvesen hárítottam, hogy nem, max postán vagyok hajlandó elküldeni, ennyi idöm nincs ide-oda futkorászni a városban neki, így is szükségtelenül el lett nyújtva a sztori, szóval ha úgy oké, akkor kell az autó, ha nem, akkor elállnék a vásárlástól.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés