Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Jahno #82947 üzenetére

    Nézd, ha egyszer azt látod, hogy mások IT-s tevékenységre szépen prosperáló cégeket húznak fel miközben körülötted ennyire szarul mennek a dolgok, akkor ideje elgondolkodni mit csinálsz rosszul. Mert valamit biztosan.

    "Nem teljesen a profi szakácson akadtam fent, hanem a nagy átlagon és a többin is, de ezt már kétszer megpróbáltam körbeírni."

    Nézd, vannak dolgok, amik meglehetősen egyértelműek és csak akkor lehet értelmes vitát folytatni, ha ezt mindenki képes elfogadni. Az átlagbér például csak úgy tud kijönni, ha nem csak alacsonyabb fizetések vannak, hanem nagy számban vannak magasabbak is. Az átlag így tud kijönni.

    Hogy milyen a cdl által említett szakács bruttó 500-ért nem tudjuk, de egy biztos: elfelejtetted, hogy a szervizdijat is megkapja, ami nem lesz kevés. Ha beválik, akkor emelést fog kapni (akár jelentőset), mert a főnöke meg akarja akadályozni, hogy a cég szempontjából kulcsfontosságú munkaerő elmenjen. Hasonló példaként hoztam fel a velünk kapcsolatban álló, turistákkal teli reggelizőket: a jól teljesítő, bevált munkaerő 450-500 nettót visz haza. Cserébe pörög egész nap, képes (minimum) angolul elegendő színvonalon kommunikálni a vendégekkel, rutinos, gyors, önálló. A legtöbb jelentkező egy hét után vagy maga megy el, vagy a többiek mondják a főnöknek, hogy hozzon egy normálisat, mert nem akarnak helyette dolgozni. A másik véglet az iskolai menzán nettó 140 ezerért dolgozó konyhai kisegítőé. A kettő együtt adja ki az átlagot. Na most ha valaki csak az iskolai menzán dolgozó konyhai kisegítőt veszi ebből észre, akkor nyilván nem érti az egészet. Mint mondjuk Csizmás és Gorgo.

    Ugyanígy le kell szakadni a propagandasajtóról (akár jobb- akár baloldali) és időnként olvasgatni mást is, azonnal megnyílik a világ. Kiderül, hogy egy csomó dolog, amit magyar abszurditásnak hittünk, hasonlóan, vagy akár sokkal súlyosabban van jelen a világ legfejlettebb országainak életében. Vagy éppen kiderül, hogy bizonyos dolgok itthon egyszerűen jobban működnek. De ha nem akarjuk észrevenni ezeket, csak a szar dolgokat, azzal csak magunknak teszünk rosszat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés