Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    Eperkutyi:

    Azért kérdezem, mert te második nekifutásra megértetted, de annyian jönnek be olvasás nélkül az arcképes topikba, hogy megkaparjuk magunkat. Ezért is kérdezlek téged is, hogy mi a gond - hogy egyszerűsítsük egymás életét.

    Sajnos azért is van ennyi link, meg magyarázó szöveg, mert ha egyszerűen leírjuk, hogy pl. fotóból nincs avatár, akkor mindenki elkezd hőbörögni, hogy nade ménemhá' régebben vót'! Ezért el kell magyarázni, hogy azért nincs, mert nincs egy művész sem az arcképesek között (sajnos), mi mind photoshop huszárok vagyunk, vagy ügyesebbek (mint Ndruu, Wyll vagy Tamoo), vagy bénábbak (mint pl. én).

    spanyoll: arcképek. Évek óta van egy jól bejáratott arculat a PH!-n, és nagyon remélem hogy még hosszú évekig kiszolgál minket, mert letisztult, átlátható és egyszerű (ellentétben a legtöbb fórummal).

    Ha engedünk ezekből a szabályokból, akkor a legrosszabb phpBB alapú fórumokhoz hasonló katyvasz lesz belőle. Mert onnantól jönnek a csöcsös nők, a telefonok képei, autók, Józsi lefotózta magát a csajával etc. Ismerősök ezek más fórumokból?

    Ha engedjük a non-figuratív alakzatokat, akkor mi tiltaná a fentieket? Ezért ennyire szigorúak a szabályok.

    Amúgy egy magánvélemény:

    A te Bob Marley képeddel simán tudok azonosulni, mert szeretem a zenéjét. Eperkutyus druidájával is, mert gyerekkori szép emlékeket idéz.
    Azzal viszont nem, hogy nem tudnak az emberek választani saját avatart, mert hogy "kevés lehetőség maradt". Ez egy marhaság. Ki kellene lépni sokaknak a beszűkült "halálfej/koponya/ördög/mocsokromboló katona/3D-s játékkarakter" kombinációból, és kitárul a világ.

    Nem képesek csak egy kicsit visszagondolni a gyermekkorukra - és ott nekiállni keresgélni (ráadásul szinte biztosan megoldódna a rajzos alapanyag problémája is). Olyan számomra nevetségesen egyértelmű avatárok nincsenek még lecsapva, mint pl. a Mirr-murr.

    De sorolhatnám gyerekkorunk meséit, ha pl. találsz egy Vuk-ot, és azt már valaki hordja, az nem jelenti azt, hogy pl. Karak is foglalt. De sorolhatnám naphosszat azokat a karaktereket, amik még lecsapásra várnak (Nils Horgersson, Festéktüsszentő úr, a klasszikus Disney mese állatkái és karakterei, vég nélküli a sor).

    Vagy lehet hogy velem van a baj, mert volt gyerekszobám?

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés