Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 09:49:59

LOGOUT.hu

A tippjáték saját oldalra költözött: YourF1Team.com

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Qorthral


Qorthral
őstag

Sziasztok!

Készítettem egy F1 témájú, a teljes évadot felölelő játékot.
Bátran csatlakozz, ha a Forma-1 követése mellett van kedved játékos közegben és tét nélkül megmérkőzni fórumtársaiddal.

A játék alapvetően minimális időráfordítást igényel, ugyanakkor komolyabb agyalásra is teret nyújt az érdeklődőbbek számára, így bárki számára játszható.

Játékmenet, regisztráció

A játék minden évben kb 20 fordulóból áll. Minden F1-es futam előtt elérhetővé teszem az adott futamhoz tartozó kérdéssort. Ennek kitöltésével tudtok nevezni az adott fordulóra.

Fontos, hogy a pontos azonosítás érdekében minden játékos egyedi, négyjegyű azonosítót kap, melyet minden kérdéssorban meg kell adnia. Így arra kérek minden új jelentkezőt, hogy először írjon nekem privátban, és jelezze részvételi szándékát. Ezután elküldöm az azonosítóját, és onnantól már minden futamra tud gond nélkül nevezni.
(Sajnos az esetleges csalás, illetve a játékunk elrontására irányuló szándék kizárása érdekében kénytelen vagyok ennyiben bonyolítani a részvételt.)

A játékban való részvételt megkönnyítendő, az egyes kérdéssorokat, illetve a játék állását mindig közzéteszem majd a Logouton, a blogomban. Akinek nincs ideje/kedve ezt a topikot folyamatosan követni, ott is megtalálja majd (legkésőbb) a futam hetének hétfőjén a kérdéssort.

Fontos: A kérdéssorok leadási határideje mindig az időmérő edzés kezdete előtt fél órával van. Ha nem zárok le egy kérdőívet pontosan ekkor, akkor sem fogadom majd el az időn túli nevezéseket, így kérlek figyeljetek a határidőre.

A leadott nevezéseteket egyébként a határidőig bármikor módosíthatjátok a leadáskor elmentett link segítségével. Ha nem vagytok biztosak a csapatotokban a nevezéskor, inkább mentsétek el tehát a módosító linket. Végső esetben nekem küldött privát üzenetben is megírhatjátok a végleges válaszaitokat, de ezt a lehetőséget lehetőleg ne sokszor használjátok.

Kérdéssor felépítése

Minden kérdéssor két részből áll.
Az első rész mindig fix: itt az időmérő, illetve a futam győztesére, illetve a legtöbb pontot gyűjtő csapatra tippelhettek. A nehézséget az jelenti, hogy fix költségvetésből kell mindhárom kérdést megválaszolni, miközben az egyes pilóták és csapatok erősségük függvényében vannak árazva. Egy jó csapat összerakásához tehát kompromisszumra van szükség, de a játék pont ettől érdekes.

A második rész neve: Random kérdések. Ezek a kérdések nem túl meglepő módon (majdnem) mindig eltérőek a korábbiaktól. Ismétlődés persze elő fog fordulni, de viszonylag ritkán. Ebben a részben tipikusan 3 vagy 4 kérdésre kell minden fordulóban válaszolni.

Pontozás

Minden fordulóban maximum 40 pont gyűjthető.

Az első rész kérdéseinek pontozása:
Verseny győztese (a választottad első tíz közé kerülése esetén kapsz pontot): 12 - 10 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 pont
Időmérő győztese (a választottad első nyolc közé kerülése esetén kapsz pontot): 10 - 8 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 pont
Legtöbb pontot szerző csapat (a választottad első hat közé kerülése esetén kapsz pontot): 8 - 6 - 4 - 3 - 2 - 1 pont

A második rész pontozása:
Az egyes kérdések helyes megválaszolásáért jellemzően 2-3 pont jár, együttesen pedig mindig maximum 10 pont szerezhető. Bizonyos kérdéseknél részpontszám is gyűjthető.

Egyéb tudnivalók

Természetesen év közben is lehet csatlakozni. Persze ekkor nyilván hátrányban leszel a többiekhez képest, de a játékban szándékosan nincs fejlődés (mint pl az F1ligában, ami ezáltal túlságosan is szerencsejátékká válik), így reális cél lehet a lemaradásod csökkentése, vagy akár a teljes ledolgozása is.
Nyugodtan kihagyhatsz futamokat, ha épp nincs időd, semmi retorzió nem jár érte.

Várok minden kedves érdeklődőt! :)

[ Szerkesztve ]

PH!antasy F1 Liga! 2010: 2nd :), 2012: 1st + overall 1st :))

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.