- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Google Pay használata Magyarországon
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
yeee nagy lépés történt részemről. Sikerült proxmox alatt végre beröffentenem az opnsense-t, egyenlőre 1 lanporttal.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
eljött a pillanat amikor feladom az opnsense-t.... fórumhoz híven megpróbálkozok a pf.-el
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
No, pf sense telepítés pipa. elvileg hozzáadtam jól a külsős netkártyát is.
kezdek agyvérzést kapnisimán kiajánlom a gyári netcard-ot erre a pf telepítő aztmondja not ethernet devices... @nyád...
-
MasterHUn
senior tag
WAN porton nem fog IP-t osztani, ez így helyes. A modemből kellene a WAN-ba majd.
digi ONT->opensense WAN
opnsense LAN-ból dugd a switch-be oda, ahova eddig a TP-link routert dugtad, már opnsense a router akkor.
opnsense LAN2 -> tplink 24 uplinkgyakorlatilag ezt tettem. azt a hálózati kábelt amivel a router volt összeköve a switch-el azt a kábelt dutam rá az OPN WAN portjára (ahol a bejövő-kimenő forgalom van).
a Lan2 portra pedig bedugtam egy kábelt és bedugtam a 24.-es UPLINK portba.gyakorlatilag az a tplinkswitch és a router közé raktam be ezáltal az opnsense-t. de amint ezt megtettem még a webes felületet se értem el.
-
MasterHUn
senior tag
na megpróbáltam a következőt.
UTP ami a routerből jön switchből ki húz, opnsense wan portra rádug.
LAN2 portba kábel bedug másik vége a switch-be.végeredmény:
semmit nem értem el, de a hálózati konfig legalább látta félig az opn-sense-tNem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
interfaces/WAN alatt beállítod a netre kapcsolódás adatait, az egyszerűség miatt most a régi routered maradjon a switch-ről kábel az opnsense WAN-ba és hagyd DHCP-n.
Enable interface be, block privete networks ki, block bogon be, és upstream gateway-t kiválasztod.System/Gateway: lehet ezt kell előbb, nem tudom... Nem sok dolog van itt, upstream gateway legyen pipálva.
Ezt előbb kell beállítani.
Ha minden igaz, úgy állítottam be mindent ahogy leírtad.Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
Ameddig eljutottam saját kútfőből.
jelenleg a LAN(bge0) porton fix ip-n vagyok benn az opnsensbe. (192.168.0.21)/24
LAN2(bge1) statikusra beállítva. (192.168.12.1) /24
ISC DHCPv4 -> LAN2
- subnet: 192.168.12.0
- mask: 255.255.255.0
- range : 192.168.12.50 - 192.168.12.100
DNS servers: 8.8.8.8, 8.8.4.4
más nincs beállítva.Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
válaszolok
Első körben kellene egy rövid leírás, h hogy néz ki "jelenlegi" a hálózatod,
digi ONT bridge módba -> TP-link router->tp-link tl2424 switch->eszközök
rövid leírás, h hogy néz ki "jelenlegi" a hálózatod
az új hálózat elgondolásom pedig a köetkező lenne:
DIGI ONT->opnsense->tp-link switch->eszközök
min fut az opnsense,
Dell7040 (I5 6500, 4gb ram, 240gb M2.ssd
milyen interfészek vannak
plusz pci-e 4x broadcom dual GBE netkártya.
mik a hibák.
Azt szeretném elérni, hogy az alaplapi gigabit lankártya legyen a WAN port. (ez oké)
a GBE0 és a GBE1 portok lan portok. ebből az egyik port fix ip-s, hogy eltudjam érni a gépet. a másik DHCP-n szórná a megadott tartományt.A hiba mivel hálózati tudásom nagyon mély még nincs, ott elbukok, hogy, ha beállítom mit hogyan szeretnék, akkor 2 verzió áll elő.
A: vagy nem érem el onnantól az opnsese webes felületét
B: elérem, de nem látok ki vele a netre.A segítség kérésem jelenleg az volna, hogy egy mezei NATolás meglegyen, hogy a tp-link routert ki lehessen rakni végre. egyszerűen nem értem mit rontok el az átfordításoknál, vagy mit hagyok ki. Többi viedót is megnéztem és az alapján próbáltam beállítani de sajna nem sikerült még.
Netem jelenleg van a tp-link routeren keresztül
[ Szerkesztve ]
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, mostmár kb a 100adik factory reset után inkább segítséget kérek.
Valaki tudna nekem segíteni távoli eléréssel beállítani ezt az opnsense-t
-
MasterHUn
senior tag
válasz MasterMark #1292 üzenetére
megyek és utána olvasok, hogy azt hogyan smint
-
MasterHUn
senior tag
tehát akkor ez a NATolás így jónak kellene legyen ha jól értem.
LAN 2 statik ip-t átlöktem 192.168.12.1 re.
dhcp 12.100-12.200ig szór.Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
válasz MasterMark #1278 üzenetére
Akkor 192.168.12.1 el lehet játszani.
hazaérek és nekiesek ujra
-
MasterHUn
senior tag
A Lan1.-en külön szeretnék futtatni egy fizikai szervert, gyakorlatilag elkülönítve.
A lan2 meg lenne a normál otthoni lába amiről menne minden mint eddig.amit biztos beállitottam és megy.
PPPoE. Csatlakozik és ip-t is kapok a szolgáltatótól.
lan1-en elétem az opnsenset mivel 0.99et adtam neki ipnek.viszont lan2 nél direkt teljesen másik tartományt szeretnék használni ez a 12.28.1.1.
a LAN2 DHCP megy, a gépem kapott egy 12.28.1.x ip-t.
a tűzfal része még picit homályos, ott ha minden igaz jelenleg minden átmegy 80-443 portig.
minden Lan port /24
MasterMark:
ha jól értem akkor ugyanugy csak 192.168.x.x ből építhetek másik privát halót?
nem úgy van, hogy belül olyan számozással építek hálózatot gyakorlatilag amilyennel akarok?Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
válasz MasterHUn #1272 üzenetére
Sziasztok,
nost IP-t már oszt a szépség, de nem látok ki az internetre még.
A PPPoE működik látom, hogy a szolgáltatótól jön IP.
3 portom van
alaplapi [WAN]
broadcom [bge0][LAN] [fix IP. 192.168.1.1]
broadcom[bge1][LAN2][fix IP: 12.28.1.1]+ DHCPv4 server enabled ezen a porton.jól sejtem, hogy tűzfal vagy port forward hiányzik? Mivel nekem ez még tanuló fázisba van, így ha valaki segitene a beállításban, vagy elmondaná mit kellene beállítanom kezdésnek, hogy ip-t adjon és netre is kilásson hálás volnék
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, na végre össze állt a gép.
kapott egy dual gigabites lan kártyát pluszba.
az alaplapit beállítottam PPPoE -re és csatlakozik is.
a bge0 lábát statikra állitottam
a bge1 lábát pedig DHCP-re, de valami okmál fogva nem szór ip-t és netet. Mit rontottam el?Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
válasz Multibit #1262 üzenetére
sima standard Dell. 1 venti van benne a proci hűtésére illetve ha jól emlékszem az elejében van egy másik, de a hűtésre mindig figyelek gépépítéskor a műanyag fekete burkolat alatt a proci mellett van az M2 slot eldugva
Ezen a képen látszik is:
[ Szerkesztve ]
-
MasterHUn
senior tag
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok,
Érdeklődnék a Pfsense iránt szeretném megtanulni. Az lenne az első kérdésem, hogy egy Dell 7040 SFF gép(g4400 proci +4gb ddr4 + 500gb hdd) +1 hálókártya elég lenne-e otthoni tűzfalazásra és tanulásra ?Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Napelem
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 14.2 M4 16GB / 512GB
- iPhone 14 Plus 128GB Starlight Gyönyörű állapot, karcmentes, eredeti tartozékokkal
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Samsung S22 128 / garancia
- iPhone 14 Pro Max, 128GB, Space Black, 3 hónap Apple garancia