- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisskd
tag
Szia!
Nem mintha én a tervezgetésnél, és némi hardver felhalmozásánál tovább jutottam volna, de pár észrevétel a tervvel kapcsolatban:- AFAIK pfSense (vagy bármi *BSD alapú, pl OPNsense) nem barátja a wifinek (AC nincs, N is megkötésekkel), szóval vagy openWRT alapon csinálod meg az x86-os router/tűzfalat, vagy az AP feladatkört kívül hagyod, a jelenlegi eszközökön
- a wifi/NAS sebesség problémáidon nem fog segíteni a csere (wifi nem benne lesz+amúgy is környezet+kliens+széljárásfüggő, nem irreális a 150mbit), a NAS sebességprobléma pedig bőven indokolatlan mind a NAS, mind a router oldaláról, ott meg kéne lelni a hiba okát
- virtualizált router: elég sokan ágálnak ellene, főleg mert kellemetlen, ha a host lelövésével elmúlik az internetelérésed, vagy ha egy elkonfigolt router VM miatt nem jutsz be a hostba se csak bill+monitor kombinációval (bár ezen segíthet ha a 4 portos kártya egyik portját meghagyni neki fix IP-vel mint safe mode)
- ha már van külön router gép/VM akkor NAS-nak (torrentezni) van az openWRT-nél ideálisabb rendszer is (OMV, FreeNAS, stb.)Ami nekem most a megoldásnak látszik: router (openWRT/pfSense ízlés, és hardver kérdése, egy mini gépen, pl. PCEngines APU, HP T620+/T730, Fujitsu S920 vékonykliensek) + AP-k openWRT-vel + vmi alacsonyabb TDP-jű kicsi SFF/HTPC házas PC-n proxmoxx, azon NAS VM (meg amivel még játszanál).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest