Hirdetés

Aktív témák

• BluEyes

őstag

A PH ( és a többi nyilvános fórum is ) elavult struktúrával működik. Ugrásszerűen megnőtt az internethasználók száma, a PH ha jól láttam túl van a 26000. regisztráción, ekkora felhasználói tömeget ugyanolyan szerkezettel akar kiszolgálni, mint egykor a néhány száz vagy egy-két ezres tagságot. Nem csak a felesleges témanyitások, hanem a még feleslegesebb, és egyre gyakrabban totális hozzánemértésről árulkodó hozzászólások is nehezítik a fórum átláthatóságát.
    Sajnos nem tudok ötletet adni a megoldáshoz, az azonban jól látható, hogy bizonyos felhasználók diszkriminatív kirekesztése ideiglenesen a topicnyitásból, bármilyen szempontok szerint, csak halottmosdatás,ráadásul éppen a fórum demokratikus voltát illetné pofonnal. Nem old meg semmit, hisz nem ez a probléma gyökere.
    Talán a ''többlépcsős'' fórum, a témakörök több alkategóriába sorolása esetleg javíthatna valamit, bár ha a madár már most sem tudja eldönteni, hogy hova írjon, akkor még tanácstalanabb lenne. Esetleg egy ''fokozott moderátori felügyelet'' is szóba jöhetne,szigorúan, kőkeményen ledorongolni, zárni, áthelyezni stb. azonnal, kérdés, lehetséges-e, és mekkora létszámmal? Esetleg ''aktív moderálás'', az új témáknak először egy szűrőn kellene átmenniük (magyarul a modok elolvassák, és eldöntik,hogy mehet-e, ha nem ok, visszadobják).
    Mint mondtam, nem tudok megoldást, ezek csak ötletcsírák itten, de előbb vagy utóbb a Házigazdák el kell hogy gondolkodjanak. Sok sikert kívánok nekik.

A téma címére reagáltam, bocs, ha közben másról szól a topic :)

[Szerkesztve]

Aktív témák