Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandee0817
tag
na megnéztem linux alatt..... ezt kaptam, nem tudom ezzel mit tudok kezdeni. egyébként se a gparted se disk utility szintén nem látta a pendrive-ot (amint a terminal is írta, webkey-nek látja):
[ 984.148586] sd 9:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk
[ 989.955732] usb 3-1: USB disconnect, device number 5
[ 1001.208425] usb 2-1.2: new low-speed USB device number 4 using ehci_hcd
[ 1001.304727] usb 2-1.2: New USB device found, idVendor=05ac, idProduct=020b
[ 1001.304738] usb 2-1.2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 1001.304743] usb 2-1.2: Product: USB Webkey
[ 1001.304748] usb 2-1.2: Manufacturer: USB Webkey
[ 1001.308372] input: USB Webkey USB Webkey as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.2/2-1.2:1.0/input/input13
[ 1001.308816] hid-generic 0003:05AC:020B.0002: input,hidraw0: USB HID v1.10 Keyboard [USB Webkey USB Webkey] on usb-0000:00:1d.0-1.2/input0 -
gyorfy
csendes tag
Köszi a tippet!
Megpróbáltam UBUNTU-val.
(Az is kész szerencse, hogy összejött, mert a DVD íróm is meg fogja adni magát.)Szóval, megpróbáltam, de semmi eredmény.
Viszont, azért vannak fejlemények.
Van egy Kindle 3-asom, arra simán rá tudtam másolni 1,3 GB-ot az új alaplapomról.
Az új alaplapról az 1,3 GB 11 perc alatt ment föl, a régiről 12 perc alatt.
Az 1,3 GB, a régi alaplapról, a régi pendrive-ra kb. 3 perc....ha ez mondd valamit.

Később kaptam egy USB stick-et, amibe bele lehet rakni XD memória kártyát.
Az is simán működött.Végül, eljutottam oda, hogy a BIOS-ban letiltottam az USB 2 támogatását.
Ahogy bedugtam a pendrive-omat, ki is írta, hogy "Az eszköz nagyobb teljesítményre is képes, keressen egy másik portot!" ...vagy ezzel egyenértékűt.És láss csodát, így bazi lassan, de fölmásolt egy 300 MB-s fájlt.
...megpróbálok szerezni egy másik pendrive-ot.
Egyébként a probléma ismert...
...de ezekkel nem jutottam eredményre.

-
angyalpc2
aktív tag
Hát őszintén megmondom, reggel 9 óta csak az ubuntut próbálom telepíteni egy másik pendrájvról....(nem majd szét baszom a win partíciót is mint jó múltkoriban)...szóval eddig az egyik pendrjvról elindul, felvillannak az előbb újraindított windows és Mozilla böngészési képei! NEM VICC! aztán valami VGA hibával végtelen ciklusba fut....penge a rendszer
... ok újra, még odáig se jut... ok másik pendrive..hát ha az a baj...bootot se tudom össze kaparni rajta...naccerű
most leszedem a 11.04-et hátha ...most őszintén? a linux meghalt a desktop kategóriában és nem megbántani akarlak, de 2005 tájékán megmondták hogy vagy változtatnak a koncepción az elvi felépítésen vagy marad minden a régiben...maradt minden a régiben, ugyan az a fostalicska rendszer maradt.Azóta se sikerült összekupálni egy normális rendszert.Persze nyitott vagyok az alternatív megoldásokra, Szóval valami más?
-
Estére megpróbálok, addig is tudok egy ilyet mutatni amikor partíciót szeretnék törölni:
Error erasing: helper exited with exit code 1: In part_del_partition: device_file=/dev/sda, offset=4128768
Entering MS-DOS parser (offset=0, size=15504900096)
MSDOS_MAGIC found
looking at part 0 (offset 4128768, size 15500771328, type 0x07)
new part entry
looking at part 1 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
looking at part 2 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
looking at part 3 (offset 0, size 0, type 0x00)
new part entry
Exiting MS-DOS parser
MSDOS partition table detected
Warning: Unable to open /dev/sda read-write (Read-only file system). /dev/sda has been opened read-only.
got it
Warning: Unable to open /dev/sda read-write (Read-only file system). /dev/sda has been opened read-only.
got disk
got partition - part->type=0
Error: Can't write to /dev/sda, because it is opened read-only.
ped_disk_commit_to_dev() failed -
Ton-ton
tag
Egy picit más az SSD. A pen-ben gyengébb a vezérlő, és a memóriák élettartama is rövidebb. Valamint lassabbak is töbnyire.
Cserébe viszont olcsóbb.A mai merevlemezek már felveszik a versenyt sebességben az olcsó pendriv-al. (Fogyasztásban és zajban persze nem, ebben igazad van)
-
Bandesz87
csendes tag
Sajnos egy ugyan ilyen, ugyan akkor vásárolt /Tehát egymás mögül levett./ pendrive dupla ilyen gyors ugyan abban a portban, sőt mind a 4 portban hozza a csomagoláson lévő ~5k-t. Míg ez csak a felét mind a 4 ben, legyen szó bármely windows verzióban. Linuxot nem próbáltam.
Illetve a 16GB-s is "gyors" -
Krystal_s
addikt
Mindkettő FAT32. A Kingston volt formázva NTFS-re is, de akkor még egy kicsit lassabb volt. Próbáltam a partíció törlést is...
Lehetséges, hogy ennek gyárilag ilyen a sebessége ?
Pont a fele, mint ,aminek elvileg lenne kéne. 10Mb/s olvasás 5Mb/s írás helyett, 5Mb/s olvasás és 2-3Mb/s írás.A SanDisk, pedig a leírás szerint 15/5, azaz a teszt alapján még néha túl teljesít önmagán ?
-
Moonwolf
senior tag
Noxy: Hogy érted hogy (mini xp)?
sonar: Win7 bit, magyar nyelvű. Alapból fat32 es volt, viszont volt crystal disk markal megnéztem lassúnak találtam az írását ezért formáztam le, ugyanúgy fat32 re, na meg volt rajta pár mb nyi adat, amit formázás után eltünt.
Ezenkívül még van két pendrive azok pedig szépen mennek.
Egyébként meg megnéztem két különböző oprendszeren ismerősöknél is és ugyan az volt a helyzet.
-
playnsmile
csendes tag
Bocs, jobban szétnézhettem volna
Lefut mind a két program és sérült fájlrendszert ír, a chkdsk-et szinte csak feldobja, elolvasni képtelenség, a windows-os ellenőrző progi meg 45 perc után sem csinált semmit, majd befagyott. Kuka vagy esetleg még lehet vele kezdeni valamit?
-
Greg Lacy
csendes tag
-
MR!!
aktív tag
Próbáltam, HDD Low level format-semmi
másik prg h2testw se műxik

semmi semmi semmi, se csökkentett mód parancssorral semmi .... hmmm
ennyi infó a pen drive-ról everest:
Illesztőprogram leírása Generic Flash Disk USB Device
Illesztőprogram verziója 6.1.7600.16385
Kötet Kötet típusa Meghajtó Kezdő ofszet Kötet hossza
#1 (Aktív) NTFS G: 0 MB 7808 MBgyártó oldalát így hogy vegyem elő ??
-
MR!!
aktív tag
Sajnos nincs nálam (még) a PenDrive.
Én is csak chat-en próbáltam segíteni...
Komolyabb dolgok kilőve (Linux ilyesmi) max egy-két progit fel tud rakni meg elmagyarázom hova klikklejen. Majd max ha nálam lesz próbálok meg tovább lépni. Esetleg everest-el megnézetem pontosan milyen gyártmány.
Thx
-
Varoz
addikt
Nem tudom mit műveltek vele, ugyanis nem saját. Valószínűleg kuka.
Azért lát kevesebbet mert az egy hülye marketing trükk. A számitástechnikában 1024 a váltószám.
Nem teljesen igaz amit írsz. Ezt ajánlatos elolvasni.A Kiló mindig is 1000 marad. Tehát 1KB az 1000 Byte. Akkor lenne 1024 a váltószám, ha kibi-ről beszélünk. Tehát 1 KiB az 1024 Byte.
-
mirra1
tag
Nekem ezt irta ki.
writing
44032 MByte
35:51 min
20.51 MByte/sError creating file 'E:\44.h2w'.
(A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható. Code 1392)
Warning: Only 255990 of 255991 MByte tested.
Writing speed: 20.5 MByte/s
H2testw v1.4Akkor ez most mekkora, és hogyan tudnám használhatóvá tenni?
-
-
petiked
tag
Szia!
Vmiért nem tudtam telepiteni az Ubuntut - most proballtam, sem live modban futtatni, lehet h rossz verzióm volt/van.. de ez elvileg segitett:
"Microsoft has introduced some changes into Windows XP Service Pack 2 that allow an administrator slightly more granular control over how USB removable drives are handled. A new storage device policy named WriteProtect makes it possible to prevent all removable USB drives from being written to. They will still act as readable devices, but they cannot be written to.
The new policy is set in the Registry inHKEY_LOCAL_MACHINE\System Current\ControlSet\Control\StorageDevice\Policies, as a DWORD named WriteProtect.
When set to 1, all USB removable drives are write-protected. When set to 0 (or when the DWORD entry is removed entirely), USB drives can once again be written to. This is a machine-level setting and not a user-level setting."
Köszi azért és még ha szerzek normális ubuntut, és sikerül akkor kiproballom, mert már 1x tudtam másolni a pen drive-ra, de most megy a teljes formázás, mert a gyorsformázásnál kiírta a win 7: sajnos nem tudta befejezni a formazast...Köszi és üdv.
Peti - hátha segit a link másoknak is -
liqquid
tag
A teszt is lefagyott az olvasásnál, akkor vannak a gondok... szóval olvasási hibás, pedig sebességre a maximum 135MB/s-et vitte volna
most küldhetem vissza, ez kemény tortúra lesz, és költség + még1x megszívhatom
nem is tudom mi tévő legyek, valakinek esetleg nem volt Corsair terméke? Mi a legcélszerűbb és árhatékonyabb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Mikrotik routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Battlefield 6
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Windows 11
- További aktív témák...
- Lenovo TAB M11 tablet
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

köszönöm a segítséget, így is tanultam pár dolgot 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)