Hirdetés

2020. október 27., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#501) Ted-Mosby


Ted-Mosby
senior tag

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni ebben a két kérdésben:

1. miért nem engedi az xp a 16 gb-os pendrive-mat ntfs-re formázni ?
2. lehet-e 2 részre particionálni?

(#502) Ted-Mosby válasza jootomy (#498) üzenetére


Ted-Mosby
senior tag

így jártam , csak 16 gb-os
csak óvatosan !!

minden utat végigjártam , mit Te, végül egy xp telepítőlemez boot-olása után annyit elértem, hogy particionálni tudtam

fél siker, lett 2 8gb-os partícióm, amiből csak az egyiket látta egy darabig működött,
aztán gondoltam vissza az egész
addig el is jutottam, hogy újra egy lett, de RAW lett belőle, se FAT32, se NTFS
és innentől már nem tehettem semmit, nálam semmilyen megoldás nem működött
most még ha bedugom a gépbe a windows felismeri, de semmit nem tud kezdeni vele

így sajnos kuka :(( :(

nem tudom Te mennyire vagy otthon az informatika terén, de csak óvatosan, mert könnyen kuka lesz a vége

[ Szerkesztve ]

(#503) madage


madage
csendes tag

Sziasztok! Nekem is több pendrive-val gyűlt meg a bajom. Egy 4GB-s Maxell, és egy 512-es Seitec. A Maxellt egyáltalán nem ismeri meg a gép. Nem látja. Egyszer, amikor bekapcsolásnál már rajta volt, akkor elkezdte normálisan használni. Körülbelül egy percig. Utána se kép se hang eltűnt. A Seiteckel csak az a gond, hogy "Az USB-eszközt nem lehet felismerni" üzenet jelenik meg.
Kérdés: Hogy férjek az adatokhoz?

(#504) Vander


Vander
csendes tag

SZiasztok!

Vettem egy Kingmax PD - 07-es 2 GB-os Flasht valakinek (mert megkert) és kb 600 MB felmásolt anyag után (mp3) kiirja, hogy NEM ÍRHATÓ RÁ, SZÜNTESSE MEG AZ ÍRÁSVÉDTTSÉGET.
Újra formáztam, ismét másoltam rá kb.600 MB-ig, ugyanaz...

Valakinek tipp??? Előre is köszönöm... :)

Pax

(#505) dokee78


dokee78
félisten

Mitől válik írásvédetté egy adathordozó és hogyan lehet visszaállítani.(MP3 player az áldozat.)
Oprendszer XP.

(#506) plexi


plexi
tag

Heló! Minap történt, hogy adatmentés céljából telepakoltam egy 16 GB- os pendrive-ot. Nem is volt ezzel probléma, csak miután leformáztam a gépet, csatlakoztattam a pen-t és elkezdtem másolni az adatok kb 20%nál kiírta, hogy nem sikerült a késleltet írás. (winXP) Azóta nem tudom formázni a pendrive-ot(Win7 X64). Lemezkezelőbe se engedi. Csatlakoztatásnál kiírja h formázzam meg de csak azt írja ki rá a windows nem tudja befejezni a formázást. Vlkinek vlmi ötlet? :(

make.believe

(#507) Hetkó


Hetkó
csendes tag

Sziasztok!!

Mai nap vettem egy Silicon Power 16-gb-os Pendriwe-ot működik frankón de Fateromnak az utazó dvd-lejátszója nem ismeri fel pedig rádugtam mán 2db mp3-at is és azt viszi jóvolna egy kis segítség.

Köszi

Dr.

(#508) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten
LOGOUT blog (1)

Hali van nekem egy ismeretlen gyártótól származó pendrive-om. A gond az hogy FAT32-re kéne formáznom amit nem tudok megcsinálni. Az XP hibaüzenettel kiáll hogy nem tudja befejezni blabla.
Mit lehet tenni ilyen esetben?

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#509) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Pendrive javítással foglalkoznak valahol? (Transcend 8GB) Mármint nem ragaszkodom hozzá, hogy ismét működjön, mert fillérekért lehet venni másikat, de az adatok amik rajta voltak sokkal fontosabbak.
Szegény halála úgy történt, hogy mikor az imént bedugtam nem ismerte fel, illetve melegedett nagyon, úgyhogy gyorsan ki is húztam. Utána láttam csak, hogy valami van belül a csatlakozóban. Kipiszkáltam, és egy ilyen fémes papírdarabka volt, amiben a rágók szoktak lenni, biztos a zsebemben mászott bele. :(
Persze az eset óta egyik gép sem tud vele mit kezdeni, ismeretlen eszköz. Le tudom-e nyerni valahogyan róla az adatokat? (kisebbnek tartom rá az esélyt, mint 1 winyónál, mert itt az elektronika tárol..)

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#510) Hatalmaska1


Hatalmaska1
csendes tag

Van 1 512mb-és pendrivom és vannak rajta fontos adatok és a gép mindig meg akarja formázni mikor megakarom nyitni hogy tudnám megnyitni formázás nélkül ha valaki tud segíteni megköszönném!

(#511) Edem777


Edem777
csendes tag

Üdv!

A probléma a következő: Adott egy PQI U273 8GB pendrive első pár alkalommal tökéletesen működött (laptop-on használom) ,aztán egy formázást követően (fat32) szomorúan konstatáltam, hogy nem világít a led rajta , nem látom az eszközök között.

egy kép a hibáról:

[link]

Rádugom a laptopra....rendszerhang megvan érzékeli a gép....hirtelen ezután jön a leválasztást jelző rendszerhang.....majd az eszközkezelőben meg is van a hiba sárga felkiáltójellel ugye....eszközillesztő szoftver miatt kiabál, de nem értem miért....

Már mindent megpróbáltam amit lehet, eltávolítani....majd manuálisan ill. automatikusan újrafelismertetni...de semmi. PQI honlapján van egy Dr.UFD nevezetű szoftver ami elvileg javító funkciókat lát el, de azzal se jutottam előrébb.

A történethez hozzátartozik, hogy a pendrive jó és tökéletesen működik az asztali gépen amin XP SP3 van. (bár a sebessége elég gyenge...5-6 Mb/s, írás és olvasás egyaránt, ez kevés nekem nagyon és nem tudom mi lehet az oka)

Ha valakinek van valami megoldása erre ossza meg, mert már az agyvérzés kerülget :S

Előre is kösz!!

[ Szerkesztve ]

(#512) Scooter86101


Scooter86101
tag

Szia valaki légyszi segítsen nekem adott egy maxell asb e-100 2gb-os pendrive, most lett kibontva a dobozából és voltak rajta valami sz@r hülye programok gyárilag, na én azt sikeres feltelepítettem, valami particióra is emléxem hogy kellett állítani , meg jelszóra is ... és most úgy állok hogy csak 1 gigát lát az egészből :( pontosabban 956 megát :( és sajna sehogy nem tudom visszahozni,

így is próbáltam és semmi :((( ha megpróbálom nyitni a sajátgép-ben akkor kiírja hogy helyezzen be egy lemezt.. és látszik hogy rejtett meghajtó .. a total commander: nincs ilyen meghajtó :( hogy a búbánatba tudom megcsinálni mert tényleg most már darabokra töröm széjjel :((
Valaki PLEASE :((

(#513) K10PA


K10PA
csendes tag

Sziasztok!

Problémám a következő: kaptam egy beazonosíthatatlan gyártmányú "Hello Kitty" burkolatú 16 GB-os pendrive-ot, nem működik jeligével.
Windows XP alatt bedug, "Új hardver...", "USB Flash Disk..." buborékok idáig minden OK.
Kb. ennyit tud! Egy másik XP-s gépben a buborékok után kb. 30 perccel bedobja, hogy az új hardver telepítése sikerült, de biztosa mai biztos indítsam újra. Így teszek, de a pendrive-val az USB-ben nem indul a gép. Pendrive kihúzva, újraindítás a gép indul, pendrive bedugva, de nem érhető el, a leválasztás lehetőségét felkínálja, de ha le akarom választani nem enged, lefagy. Másik XP-s gépben, hardvert felismeri, az új hardver telepítve, használatra kész, de nem használható.
HDD Repair 1.71 20 órai munka után a 33 milliónyi szektorból az első 25 darabot átvizsgálva azt írja mind a 25 sérült - tovább nem próbálkoztam.
GetDataBack - csak a kíváncsiság kedvéért - 64. 128. 192. stb. (ezt most nem tudom vagy LBA, vagy sector) sorra I/O hiba.

A lényeg: az adatok nem érdekelnek ami rajta vannak, csak használhatóvá lessen tenni a pendrive-ot!

Légy' szíves írjatok valami okosságot!

Köszönöm!

(#514) guetta0808


guetta0808
csendes tag

nekem van egy pendivom 4 gigás, de nem lehet megformázni mert az írja ki hogy írásvédett és megnyitni sem tudom, pedig felismeri a gép meg működik is.
Tud valaki vmilyen programot a meggyógyítja?

(#515) Krystal_s


Krystal_s
őstag

van egy új Kingston DT 410 pendrive-om szépen működik, de a Windows7 rendszeren néha kb 5ből 1x csatlakoztatásnál az eseménynaplóban Disk error-okat látok. (ID 11 ) miszerint a vezérlővel van vmi baja. már le is formáztam ,de ua. Xp alatt semmi gondja. asztali gépen és egy másik laptopon is néztem, vmint egy LCD tv-n, mindenhol ok, csak a win7-nek van vele baja,,de a másik pendrive-al szintén Kingston és az usb-s külső vinyónál nincs ilyen hiba.
pár hónapos Netbook...3 usb csati, mindegyiket próbáltam. lehet h a win7 usb drivere kényeskedik ? mi lehet a gond :F

[ Szerkesztve ]

(#516) massatz7 válasza guetta0808 (#514) üzenetére


massatz7
csendes tag

hasonló a problémám, én ubuntu alatt másolás közben hibát kaptam, azóta formázni, törölni, mozgatni sem lehet rajta semmit.

szóval bump, valakinek ötlete?

(#517) vodika


vodika
tag

Üdv Mindenkinek!

Látom döglenek a pendrive-ok rendesen... :(((
Én is beállok a sorba: karácsonyra kaptam a páromtól egy pendrive-ot. Egyem a Drágámat csak jót akart nekem, meg meglepetés meg stb. de vette egy jól sikerült Maxell 8Gb-os pendrive-ot.
Még ki sem bontottam de már gyanúsan nézegettem... Persze amióta megvan csak a gond van vele. Ha elkezdek rá irni akkor vagy rámegy az adat vagy nem. XP alatt szinte eddig soha nem sikerült egy irást sem befejezni. Ha mondjuk elinditom egy Dell Latitude E6400-as lapon (sem a vas sem pedig a rajta lévő XP állapota nem mondható szarnak... ) akkor pl egy 3,7 gb-os állományra ir vagy 40 percet... És most már annak is örülnéák ha ennyi idő alatt menne a dolog!!! De legtöbbször 1-2 perc utén kihal a cucc. De olyan módon hogy eltünik az oprendszer alól... CSak ha újra rárakom akkor látszik...
Eddig talán csak egyszer sikerült nagyobb adatot rányomni azt is Windows7 alatt...
Tapasztalatok, tippek vagy esetleg savazás hogy láma vagyok??? :B :K
Bárminek örülnék... :R

Köszi!

Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!

(#518) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Van egy PQI 4 gigás pendriveom, ami elvileg nem is kompatibilis windows 7-el...
Havernak sikerült leformáznia FAT32-re, működött is egy darabig. Viszont pár napja nagyon lassan lehet írni az eszközt.
Most megpróbáltam átformázni, és kijön egy hibaüzenet, hogy a windows nem tudta befejezni a formázást...
Mi lehet a baj? Lehet az USB portjaimmal nem stimmel valami?
A telefonjaimat gond nélkül felismeri, és elég jó sebességgel tudom is írni rájuk az adatokat.
Válaszokat előre is köszi.

(#519) laikus9609


laikus9609
csendes tag

Sziasztok!
Van egy MAXELL 4 GB pendrive-m. Tökéletesen működött, aztán egyszer azt vettem észre, hogy a számítógépen probléma nélkül tudok rá adatot rakni, ki is jelzi, hogy rajta van. Ha viszont például zenét hallgatnék róla, és bedugom a zenelejátszóba, azt írja ki hogy Nincs rajta fálj. Légyszi segítsetek! Köszi!

(#520) laikus9609


laikus9609
csendes tag

Sziasztok!
Van egy MAXELL 4 GB pendrive-m. Tökéletesen működött, aztán egyszer azt vettem észre, hogy a számítógépen probléma nélkül tudok rá adatot rakni, ki is jelzi, hogy rajta van. Ha viszont például zenét hallgatnék róla, és bedugom a zenelejátszóba, azt írja ki hogy Nincs rajta fálj. Légyszi segítsetek! Köszi!

(#521) K10PA


K10PA
csendes tag

Látom senki nem válaszol senkinek!

Valaki írjon már le néhány, de legalább EGY, olyan helyet a fővárosban ahol megpróbálják szétszedni és remélhetőleg megjavítani a hibás pendrive-omat!

Nagyon köszönöm lennék érte!

(#522) kovkriszk


kovkriszk
csendes tag

baj van a penddrivemel transcend 2gb es mikor betszem a kovetkezo szoveget irja: Helyezzen be egy lemezt a következő meghajtóba:G:. kerlek segitsetek ujj fiu vagyok itt

(#523) joebetyar


joebetyar
csendes tag

Pusztulat van pendrive ügyben? Egy 8GB-s kingston-t megformáztam, azóta csak 196 MB-t lát, de az hibátlan. Ragaszkodnék a többihez. Ha tudnátok segíteni azt megköszönném.

(#524) zzzoli23


zzzoli23
csendes tag

hali!

rendeltem ebayröl 8 gigás kingston pendriveot...telihuzom zenével és néhány mappát 4kb-os ismeretlen fájlként jelenit meg. formáztam azal a HP-s bigyóval felhuzok rá 2.5giga zenét rögtön utána megnézm h jó-e és annak tünik de néhány mappa üres..lehuzom a gépröl ujra visszadugom és már csak 400megányi cuccot jelenit meg.

Ötlet vkinek?

(#525) Ndruu válasza zzzoli23 (#524) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Hamis pendriveot kaptál. 1-2 vagy max. 4GB-os lehet és abszolút megbízhatatlan. eBay-en rengeteg a kamu pendrive és van lista is az ilyet áruló eladókról.

Harrrr!!!!

(#526) zzzoli23 válasza zzzoli23 (#524) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

remek
kösz az infot

(#527) Ludo72


Ludo72
csendes tag

Helló mindenkinek !!
Akinek teljesen behalt a Pendrive-ja , javaslom keresse fel ezt az oldalt :
flashboot.ru
én két pendrive-t is megjavítottam ! Az egyiknél ez volt a hiba üzenet :" A windows nem tudja befejezni a formázást " ! A másiknál ez : " Helyezzen be egy lemezt "
A lényeg , hogy minden pendrive-ban van egy controller és egy tároló chip . A rajtuk lévő szám alapján a fent említett oldalon meg lehet nézni melyik program jó hozzá és le is lehet tölteni ( ingyen)
Remélem tudtam segíteni , de ha valami még nem kerek írjatok.

[ Szerkesztve ]

(#528) Scrym válasza Ludo72 (#527) üzenetére


Scrym
tag

Már csak orosz nyelvtudás szükségeltetik! :DD

(#529) Ludo72 válasza Scrym (#528) üzenetére


Ludo72
csendes tag

Nem kell sok nyelv tudás ! Már én sem tudok egy bü..s szót sem .
egyébként van fordító program a google-ben !
Szóval . A kezdő oldalon fent a logó alatt van 6 db hivatkozás
Kattints az " iFlash "-ra
A keresőbe írd be a chip-eden lévő számot (szétszeded a pendrive-odat vagy használod a chipgenius progit )http://mympx.org/Downloads/p13_sectionid/2/p13_fileid/85
Ha megtalálta a chip-et a sor végén írja a hozzá való program nevét.
Néha több félét is ír mert ugyanazon tárolónak más-más fajta kontrollere is lehet !
A program nevét jelőld ki és jobb klikk majd "másolás"
Most menj az "iFlash"-tól egyel balra lévő " Fájl " hivatkozásra és az ott lévő keresőbe illeszd be a program nevét .
Ha megtalálta katt a címére és a megjelenő kép jobb alsó sarkánál található
" szkacsat " - ra kattintva a kód helyes beírása után letöltheted a programot !!
A ciril betük magyarosítása miatt ELNÉZÉST KÉREK !
Remélem így már sikerül.

(#530) Scrym válasza Ludo72 (#529) üzenetére


Scrym
tag

Köszi köszi! ;)

(#531) embe


embe
nagyúr

Üdv!
Egy nagy kérdés: 8gb-os pndrivot mire érdemes formázni? FAT32-re, vagy NTFS-re?
Köszi a segítőkész válaszokat! :R

".... a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok annak primitív paródiájába beleöregedni.."

(#532) riki


riki
senior tag

Akinek Kingstonal van problémája ezzel próbálkozzon.[link]

Nekem egy Datatraveler g2 16gb-st hozott vissza a halálból. :K

(#533) Messi1983 válasza riki (#532) üzenetére


Messi1983
csendes tag

Szia!

Egy kis segítség kéne kolléga!
Pontosan mit csináljak, ha letöltöttem a progit?
Nekem is már minden bajom van a data traveler g2 8 gigásommal! Írást szakítottam meg és már 1 napja szenvedek de nem tudom megcsinálni!
Világít, felismeri, formáz, másol rá rendesen, de ha kiveszem és újra bedugom kitörli a videót!
Hiába másoltam vissza a fájlokat, amit megszakítottam(valami found mappát is említ),
nem megy!
Előre is köszi a segítséget! :R

(#534) Ludo72


Ludo72
csendes tag

Minden érdeklődő figyelmébe ajánlanám mégegyszer , hogy Pl.: Kingston Datatravel G2 16 GB - os pendrive " riki " esetében a " SSS6690 USB Flash Sorting Ver V5.014 (UltraNet) " programtól javult meg , míg az én esetemben ugyan ez a pendrive a " FC_MpTool_FC8308_FC8508_FC8406_v04.01.00.rar " programtól !!!!!!!!!!
Ez azért van mert a két pendrive-nak más-más a kontrollere ! Tehát ugyanazon tároló riki esetében a 6690-es kontrollerrel míg az én esetemben az FC_8303 számú kontrollerrel van szerelve !!
Ezért is írtam , hogy jobb szétszedni a pendrive -t és megnézni a számot a tárolón (nagyobb méretű chip )
és a kontrolleren ( kisebb méretű chip )
Mindkét szám ismeretében tudjuk letölteni a megfelelő programot.
Nem gáncsoskodni , segíteni szeretnék !

(#535) Ludo72 válasza embe (#531) üzenetére


Ludo72
csendes tag

Fat32 esetén általában 4 GB-nál nagyobb file-t nem tudsz másolni a pendrive-ra !! Ha van rá mód jó (jobb ) szokott lenni az exFat partició !!
De " a puding próbája az evés " !!! :W

[ Szerkesztve ]

(#536) riki válasza Ludo72 (#534) üzenetére


riki
senior tag

Jogos az észrevétel.Pontosan így van. Ezért írtam pontos típust. De szét sem kell szedni,hanem a chipgenius programmal kell kiolvastatni az adatokat.Nálam ezek az értékek.
PnP Device ID: VID = 0951 PID = 1624
Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: SSS
Chip Part-Number: SSS6690/SK6211
r

(#537) Zohan válasza cocka (#409) üzenetére


Zohan
senior tag

köszi a seitséet

Cooler Master, Asus & Corsair User - Powered By AMD

(#538) zzzoli23 válasza Ludo72 (#529) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

Hali!

Ez a cucc chippelt pendrivval is müködik? (8gigára felhuzva 2röl)

(#539) zzzoli23


zzzoli23
csendes tag

Kipróbáltam és vmi nem jó mert 4096 szektort v mit hibásnak talált.
Azt elfelejtettem mondani h a nyák hátsó részén van 1 nagy fekete bigyó, az lenne a chip ami felhuzza 8gigára?
Ha igen akk csak le kell onnan szaggatni?

(#540) zzzoli23


zzzoli23
csendes tag

1 okos szórjon már meg igével....
Segitsen vki nagyon megköszönném.

[ Szerkesztve ]

(#541) Ludo72 válasza zzzoli23 (#540) üzenetére


Ludo72
csendes tag

Helló !
Chippelt pendive-val még nem próbálkoztam de a 16 GB-os pendriv-omat 32-re felhúztam én is ! Az a helyzet , hogy én vissza állítottam mivel nem találtam elég stabilnak !
Magyarul másolhattam rá 32 GB -nyi anyagot de némelyik file-t nem tudtam megnyitni másolás után . így vissza állítottam az egészet.
Nos, mivel azt írod kipróbáltad de nem írod melyik software-t így csak az én esetemre tudok hivatkozni ! Én az FC_MpTool_FC8308_FC8508_FC8406_v04.01.00 nevű progit használtam és ott be kellett állítanom a settings-ben a Flash Type fül alatt a Flash num-ot : 4-re így 4 részre szedte a chippet és kevesebb hibát irt ki majd megcsinálta a frissítést !
Remélem ez segítet ha nem írj .

[ Szerkesztve ]

(#542) zzzoli23 válasza Ludo72 (#541) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

Kösz a segitséget de nem látja a pent.

Lehet ez azért mert nincs jol leformázva? (próbáltam néhány progival de nem engedi a formázást.... még kipróbálom majd az XP telepitő CD-s módszert is)

Amugy úgy csináltam ahogy Ludo irja kicsit fentebb.

(#543) zzzoli23 válasza Ludo72 (#541) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

Upsz sorry nem figyeltem hogy te irtad a kommentet.

2 féle programot is kipróbáltam mert a chipre ez van irva: CBM2093 BE-8907 04
de a ChipGenius vmi V88-at irt, már nem emlékszem... most néztem meg de most ezt irja:

Device Name: +[H:]+USB kompozit eszköz(ChipsBnk Flash Disk USB Device)

PnP Device ID: VID = 09DA PID = 9090
Serial Number: 5&&90C6238&&0&&2
Revision: 5.00

Device Type: Standard USB device - USB2.0 High-Speed

Chip Vendor: (No match record)
Chip Part-Number: (No match record)

Product Vendor: ChipsBnk
Product Model: Flash Disk

Tools on Web: (N/A)

mellesleg a pendrive-ra az van írva h Kingston.....

A cuccról amit irtam a nyák hátsó részén van vmi ötleted mert szerintem az nagyon nem illik oda...

[ Szerkesztve ]

(#544) riki válasza zzzoli23 (#543) üzenetére


riki
senior tag

Sajnos az általam említett program nem ismerte fel a vezérlőt ,de szám alapján ez kéne elméletileg.[link]

(#545) zzzoli23 válasza riki (#544) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

Ezt már próbáltam...

CBM2093_UMPTool_v3.3.8.7

és ezt is

(#546) zzzoli23 válasza zzzoli23 (#545) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

Remek már a windows telepítő se látja

(#547) Ludo72 válasza zzzoli23 (#546) üzenetére


Ludo72
csendes tag

Egy kicsit már elveszítettem a fonalat ! De ha jól látom az adott szám (CBM2093 BE-8907 04 ) a kontroller száma !!!! Ha jól veszem ki az olvasottakból akkor már szétszedted a pendrive - t ha igen akkor nézd meg a nagyobb chip számát is és utána keress rá a " http://flashboot.ru/iflash.html " oldalon a nagy chip számával valószínű hogy több programot is kihoz de ilyenkor kell megnézni hogy a kontrollered és a nagy chip száma melyik esetben egyezik ! És azt leszedni ! Ha nincs ilyen ( a chippelés miatt ) akkor ki kell próbálni a kontrollerhez illeszkedő más programokat is .
Szerintem.
:K

(#548) Ludo72 válasza Ludo72 (#547) üzenetére


Ludo72
csendes tag

Bocsi most olvastam egy kicsit a régebbi dolgokat !
1; " A nagy fekete bigyó " = a tároló chip
2; Ha már egyszer tudtad machinálni a pendrive -ot akkor ugyan azzal a programmal megint tudni kell !!! Csak a beállításoknál kell változtatni , hogy ne legyen Bad Block olyan sok.
Pl.: 1. - 2. -3. -4. Flash ??
single - dual chanel ??
optimize mod ??
...stb

(#549) zzzoli23 válasza Ludo72 (#548) üzenetére


zzzoli23
csendes tag

Már tényleg elég bonyulultak lettek a dolgok ezért leirom az elejétöl:

Kezdetben vala a hamis 8 gigás pendrive... ekkor még felismerte a gép.
próbáltam formázni 1.a sajátgépböl majd a HP progijával végül a Win XP telepítő CD-vel.Ekkor még leformázták bár csak a hamis 8 gigára tudtam.Most már 1ik se tudja formázni, a telepitő nem is látja.

Ezután bukkantam rá a te módszeredre: flashboot.ru

Szétszedtem a pent, hogy lássam azt irja-e amit a ChipGenius
A ChipGenius nem emlékszem mit írt már de a V88 benne volt tuti, szétszedem a pent és ott volt a chipre irva ez: CBM-2093 BE-8907 04

A nagy fekete bigyó:
Van még 1 chip a nyák hátsó részén (kb a 80%-át foglalja el) de azon nincs semmi csak kézzel grafittal van ráirva hogy 62 (ez lenne a nagyobb chip amiröl beszéltél? mert más nincs rajta)

Ezért gondoltam hogy az késöbb lett rárakva.

A flashboot.ru-n ezeket találtam amit hazsnálhatónak láttam:
ChipsBank CBM2093 2 Gb 1E3D 2093 V88 FBNL62ANAK3PG CBM2093 UMPTool v3.3.9.1 091127

Kingston DT 101 2 Gb 1E3D 2093 CBM2093 CHIPSBANK CBM2093_UMPTool_v3.3.9.1_091127

NONAME china V88 4 Gb 1234 2008 CHIPSBANK CBM2093 HYNIX_H27UAG8T2M (?) CBM2093_UMPTool_v3.3.8.7

kipróbáltam mindet de 4096 bad blockot talált a 4096-ból.

[ Szerkesztve ]

(#550) zzzoli23


zzzoli23
csendes tag

Ja és ezt is kiírja: write config table fail

A programmal amit még ajánlottál (FC_MpTool_FC8308_FC8508_FC8406_v04.01.00) az a baj ,hogy csak a stup-ig enged el utána mikor leokézom nem csinál semmit.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.