Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#2801) kerekfej válasza enyan (#2800) üzenetére


kerekfej
addikt

H2testw 1.4

(#2802) enyan válasza kerekfej (#2801) üzenetére


enyan
tag

Próbáltam, de nem volt hiba. Nem is értem, hisz a hibás film felmásolásánál és visszaolvasásánál is kellett volna hibát jeleznie, vagy nem? Mindenesetre a felmásolt filmbe megakad a lejátszás, az eredetiben viszont nem. Másolásnál nem jelzett hibát. Jahh és nem mindig jelentkezik ilyesmi, de nem ez az első csak eddig nem vettem komolyan. Elég hülyén hangzik, de ez van. Ez azért rossz, mert nem tudok biztonságosan szállítani adatot. :/

(#2803) kerekfej válasza enyan (#2802) üzenetére


kerekfej
addikt

Kép van a tesztről?

(#2804) enyan válasza kerekfej (#2803) üzenetére


enyan
tag

Nincs, már régebben csináltam amikor a gyanú felmerült. Ma már nem fog beleférni (64gb usb 2.0), de holnap lefuttatom és elmentem. De ahogy mondtam nem ír hibaüzenetet se a másolásnál sem az olvasásnál, csak egyszerűen nem jó a végeredmény. A H2testw sem csinál mást vagy mégis? Ami biztos nem írt hibát amikor lefuttattam. Egyáltalán hogy vátozhat meg egy fájl úgy, hogy a win nem veszi észre és bitre azonos méretű marad? Ezt se igazán értem. :(

(#2805) kerekfej válasza enyan (#2804) üzenetére


kerekfej
addikt

64gb és usb 2.0 :F Ez gyanús

(#2806) Doky586 válasza enyan (#2800) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha már az eredeti file is hibás akkor nincs mit tenni.
A másolás alatti hibák könnyen kiderülnek ha TotalCommanderben bekapcsolod az ellenőrzést:

Ez nagy filelok esetén persze megnöveli a másolás idejét, de legalább tudod hogy valóban át van másolva.

(#2807) enyan válasza kerekfej (#2805) üzenetére


enyan
tag

(#2808) enyan válasza Doky586 (#2806) üzenetére


enyan
tag

Valami félreértés van. Pont az a gond, hogy csak a felmásolt fájl lesz hibás. Viszont sem a felmásolásnál, sem a visszaolvasásnál nincs hibaüzenet. Végigfut minden hiba nélkül, a visszaolvasott fájl mérete bitre megegyezik csak éppen megakad 1 helyen lejátszáskor. De akkor is, ha visszamásolom vinyóra. Az eredeti viszont továbbra is hibátlan, tehát a pendrive-ra való másolásnál történt valami gebasz. De mi?

(#2809) kerekfej válasza enyan (#2808) üzenetére


kerekfej
addikt

Amíg H2testw képet nem raksz be, addig felesleges találgatni, semmi értelme.

(#2810) Doky586 válasza enyan (#2808) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha ezt nem jelölöd be akkor a file ráírása alatt a tartalma megváltozhat úgy hogy észre se veszed.. Akkor is ha simán intézővel vagy bármi mással másolsz akkor is, byte-ra nyilván nem változik, csak tartalomra. Ha TC-ben ezt bejelölöd akkor legalább tudomást szerzel a másolás közbeni hibáról.

[ Szerkesztve ]

(#2811) enyan válasza kerekfej (#2809) üzenetére


enyan
tag

Lefutott a teszt, itt van a végeredmény. Kiderül ebből valami?

(#2812) kerekfej válasza enyan (#2811) üzenetére


kerekfej
addikt

Ez így jónak tűnik (bár teljesen üresen lett volna a legjobb a teszt). Próbáld ki másik gépben! Próbálj ki másik pendrive-ot a gépedben! Nod32-vel ellenőrizz le mindent!

[ Szerkesztve ]

(#2813) enyan válasza kerekfej (#2812) üzenetére


enyan
tag

Arra gondoltam, hogy zippelve másolok rá. Amikor otthon kitömörítem elméletileg ki kell derülni, hogy jó lett-e a másolás. Vagy nem? Nagyon gáz ez így, hogy mindenféle jelzés nélkül vesznek el, vagy módosulnak adatok egy fájlban. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen lehetséges egyáltalán.

(#2814) kerekfej válasza enyan (#2813) üzenetére


kerekfej
addikt

Winrar-el még jobb.

(#2815) enyan válasza kerekfej (#2814) üzenetére


enyan
tag

A célnak a zip nem felel meg? Nem tudom mi a különbség.

(#2816) Doky586 válasza enyan (#2815) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Ha két file MD5 ujjlenyomata azonos akkor a két file tartalma is azonos. Pont erre találták ki ezt, ellentétben a zip, rar és hasonló marhaságokkal. (szerintem) legegyszerűbb TC-vel, főleg a teljesen automatikus módszerével amit mutattam, de vannak más programok is ezen célra.

(#2817) enyan válasza Doky586 (#2816) üzenetére


enyan
tag

Beállítottam amit ajánlottál, CRC ellenőrzést ír (az kell?). Viszont ezt elvégzi a becsomagolt állományon is. Dupla védelem. A tömörítésre azért gondoltam, mert a kicsomagolás már valamilyen szintű ellenőrzés. Persze ezt csak én gondolom, lehet hogy hülyeség.

kerekfej: üres volt a pendrive, közvetlenül előtte formáztam, de ntfs-nél ennyit tud ellenőrizni. Volt is egy üzenet az elején, hogy ntfs-nél ez normális.

(#2818) kerekfej válasza enyan (#2815) üzenetére


kerekfej
addikt

Winrar-t próbáld meg. Van benne teszt.

(#2819) enyan válasza kerekfej (#2818) üzenetére


enyan
tag

Köszi a tippet, ha nem válik be a zip/tc kombó, megpróbálom winrarral is.

(#2820) kerekfej válasza enyan (#2819) üzenetére


kerekfej
addikt

Elképzelhető, hogy nem magával a drive-al van a probléma, hanem azzal amivel használod (vírus, usb vezérlő hiba, ram hiba, port hiba, stb.). hogy ezeket kizárd, ki kell próbálni egy tökéletes gépben vagy a te gépben egy tökéletes pendrive-ot.

(#2821) enyan válasza kerekfej (#2820) üzenetére


enyan
tag

Szerintem nem a pendrive-val van gond. Azért írtam ide, mert az adatmentés topikban ezt ajánlották a problémámra. Könnyen előfordulhat, hogy a géppel, vagy akár a win7-tel van a gond, de ez nem az én gépem ezért nem állok neki "megszerelni". Viszont adatot meg mindenképp kellene szállítmányoznom róla, úgyhogy ha a fenti megoldás működik biztonságosan, nem variálok vele tovább...

(#2822) APPLE2015


APPLE2015
csendes tag

Sziasztok
Macbook Airen van és Yosemite fut rajta
a problémám az hogy minden külső adattárolót amit rádugok írásvédetté vagy zárolttá teszi,
foglamam sincs hogy kéne ezt feloldani
köszi a segítséget előre is
TL

(#2823) Faterkam


Faterkam
addikt

Sziasztok!
2, 2 1/2 óra kínlódás, hajtépés után hozzátok akartam fordulni egy S.O.S problémával, de az utolsó oldalak hsz.-ei között mazsolázva úgy tűnik rögtön megtaláltam a megoldást is! :K

A problémám leírom, hátha segít valakinek!

Adva van 2db. pendrive. Az 1.-es 32gb.-os, a 2.-es 64Gb.-os. Egy asztali kütyün szerettem volna használni fájlok (iso) tárolására. A 64Gb.-os gyárilag exFat volt szuper sebességgel, de ezt így nem látja a kütyü, ezt tudtam, meg is formáztam (volna) Fat32.-re, ha tudtam volna. De a Win csak exFat és NTFS.-t engedett. Sebaj, Easeus Partition Home.-mal megformáztam, az engedte. A kálváriám innen kezdődött. A kütyü így sem látta. Ekkor gondoltam törlöm a partíciót, mert ilyen már volt egy másik 64Gb.-al, De, NEM lehet törölni a partíciót, mert ez nem Basic MBR.-es, hanem SuperFloppy!!! A 32Gb.-ost megnéztem, ott Basic MBR van írva, az megy is rendesen! Ebben akartam gyors segítséget kérni, de pont olvastam, hogy valakinek ajánlottátok a Rufus prg.-t Na ez segített rajtam is. Úgy néz ki beállította az MBR.-t és a partíciót is!

Köszönöm, hogy elolvastátok! :R

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#2824) muratomi1


muratomi1
senior tag

Sziasztok
Lenne egy égető problémám. Lenne egy stick amiben 2 jelzés van hogy lehet betenni a kártyát. De sajnos az egyik félrevezető én meg pancser lévén persze,hogy rosszul tettem be a simet. De persze nem tudom kiszedni se annyira be toltam. Mi a teendő? Mert gondolom szét kell szerelni de nem tudom hogyan ha nincs rajta csavar se.. Köszi előre is :)

take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad

(#2825) Faterkam válasza muratomi1 (#2824) üzenetére


Faterkam
addikt

Vékony, hegyes csipesz? Én avval szoktam! :K

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#2826) muratomi1 válasza Faterkam (#2825) üzenetére


muratomi1
senior tag

Sajnos az nincs. :/ meg nem merek belepiszkálni de azért köszi :) valaki egyéb ötlet?

take that money watch it burn sink in the river the lessons I learned-Note3,Gear 2, Asus MeMO Pad

(#2827) fecke78


fecke78
senior tag

Sziasztok
Van egy Kingston DT R500 32 gb pen drivom . Amit 3 külömbözö gépen probálva (win 7 64bit) nem látja a sajátgép , az eszközkezelő kiirja , de mikor bedugom a gépbe akkor hallom a kapcsolodó hangot villog a led jelzője , de nem jeleniti meg , Lehet meghalt ?
Egyébként még garanciális (5év) , csak nem akkarok hülye lenni , hogy úgy viszem vissza , hogy jó ??
Valami tipp ötlet ?

[ Szerkesztve ]

(#2828) Faterkam válasza fecke78 (#2827) üzenetére


Faterkam
addikt

Rufus mit mond róla?

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#2829) kerekfej válasza fecke78 (#2827) üzenetére


kerekfej
addikt

Ha rossz vidd vissza, Kingston-t többet ne végy!

(#2830) Orgi


Orgi
őstag

Sziasztok,

egy ebay-es Sandisk Extreme 32 GB-os pendriveot használtam ma napig elégedetten. Mikor megvettem végigment rajta gond nélkül az itt ajánlott tesztelő program, stimmelt a méret is. Ma napon azonban a gép látja ha csatlakoztatom addig, hogy el tudom távolítani, hangjelzés is van ha bedugom, de magát a meghajtót nem látom se TC-ből, se Intézőből, se sehogy. Az érdekes, hogy ez a Rufus nevű program látja és a Device menüben is ott van, de a tartalmát már sehogy sem látom. Ez ilyenkor kuka vagy csak meghülyült? Jópár memóriakártyát és pendriveot is vettem már ugyanattól a személytől ebayen és a többi sok éve gond nélkül működik különben...( ez is megy vagy 1 éve). Előre is köszi a tippeket!

(#2831) szmayer1


szmayer1
senior tag

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy kölcsön adtam egy kedves ismerősömnek egy 64 GB-os pendrive-t. Elmondása szerint a gond ott kezdődött, hogy az XP-s oprendszer nem látta, ezért egy másik gépen megformázta NTFS-re. Visszarakta az XP-s gépre és jó is lett. Elkezdett rá másolni kb 40 gigányi adatot, ment is szépen, de kb 10-15 per után kiíta, hogy a "késleltetett írás nem sikerült" vagy valami ilyesmi, nem tudta pontosan megmondani. A felugrott ablak, csak okézásra adott lehetóséget, amit meg is tett. Ezek után már nincs olyan gép ami felismerné a pendrive-t, csak hangjelzés van mikor rádugom a gépre, de utána semmi. :O

Esetleg meg lehet még valahogy menteni, vagy ennyi volt? :F

iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.

(#2832) Orgi válasza Orgi (#2830) üzenetére


Orgi
őstag

A Sandisk support gyorsan és pozitívan reagált, a küldött kép alapján az ebayen sinceritytrading-től vett pendrive eredeti és lifetime/30 év gari van rá :)

(#2833) fukyu válasza Orgi (#2832) üzenetére


fukyu
tag

Azt elmondanád, hogy hogyan kell gariztatni?

[ Szerkesztve ]

(#2834) Orgi válasza fukyu (#2833) üzenetére


Orgi
őstag

Én kezdésnek írtam a support@sandisk.com címre, aztán válaszol valaki és elmondja a lépéseket, ha lezárul a dolog majd megírom.

(#2835) fukyu válasza Orgi (#2834) üzenetére


fukyu
tag

Köszi, várom!

Nekem az fura, hogy számla nélkül cserélik elvileg

(#2836) Orgi válasza fukyu (#2835) üzenetére


Orgi
őstag

Minden számla nélküli, ebayról vett pendrive, a hátuljáról készített fénykép szerint eredeti:

Dear xy,

We would like to thank you for providing us the requested clarifications and also for the Screenshot, so that we may understand the issue you are facing with your drive.

Since the drive is no longer detected by several devices, It is indeed defected and we apologise for the inconvenience this issue must be causing you.
Naturally, since it is no longer possible to use it, it will need to be replaced and we will be more than happy to do it for you!

If you would like to proceed with replacement through SanDisk please respond to the following questions in order to register your product and verify the warranty entitlement.

Phone number (for shipping & technical support call back only)
Shipping address (no P.O. Box please)
Do you consent to sharing your address with our shipping provider?

Note: Refurbished, physically damaged or non-authentic products are not covered by SanDisk warranty.

We shall be waiting for your update. Thank you for your kind cooperation.

Best regards,

(#2837) Doky586 válasza Orgi (#2836) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

(#2838) Orgi válasza Doky586 (#2837) üzenetére


Orgi
őstag

A Sandisk Extreme pendrive hátulján van 3 hosszú számsor is rányomtatva, gondolom ez a gyár számára jelent vmit:

(#2839) Liliom86


Liliom86
csendes tag

Sziasztok! Valaki tudna valami jó ötletet adni,hogy mit tehetnék,hogy sikerüljön ezzel [link] a módszerrel megcsinálni egy Maxell pendrivert.
Secure-t szeretném kiiktatni végre,de mindig "A lemez írásvédett" szöveget dobja.Ebbe a Mode Converter progiba is.."Device write protect"
Ötlet? Köszi.

(#2840) Doky586 válasza Liliom86 (#2839) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Próbáltad már hogy kiveszed ezt a pipát és utána dugsz csak?

Az a program amit linkeltél nem tudom mit csinál, de szerintem parancssorból diskpart-ból kiválasztva majd clean-t adva töröl róla minden partíciót, ezután már bármivel újra lehet formázni rendesre..

Jópár Maxell 8GB pendriveom van, de sose indítottam el a hozzájuk adott titkosító (vagy inkább bosszantó?) programot.. (nem éreztem rá kéztetést, kapásból töröltem)

(#2841) Liliom86 válasza Doky586 (#2840) üzenetére


Liliom86
csendes tag

Nekem ott ki van véve a pipa.Azt a diskpart dolgot próbáltam már,de nem csinált semmit,legalábbis azt nem amit kellett volna,ugyan úgy írásvédett és így lehetetlen törölni....
Nekem sem lenne rá szükségem,életbe nem használtam azt a dolgot rajta,de nem bírok tőle megszabadulni és elég idegesítő.
Nem nagyon tartozik ide (gondolom én) de Win 8.1 vagy 10 alatt sem tudom rendesen leválasztani ez miatt.Egyenként kell a két partícióját leválasztani,de végül az eredménye,hogy ugyan úgy nincs leválasztva és ott a jele óra mellett,hogy be van dugva egy adathordozó eszköz.... Win7 alatt egybe lehetett a kettőt,ott jó volt.

(#2842) Doky586 válasza Liliom86 (#2841) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Telepítőlemezről diskpart vagy Live Linuxról bootolva is fennáll az írásvédettség?

Ha igen akkor mehet a kukába.. :((

(#2843) Liliom86 válasza Doky586 (#2842) üzenetére


Liliom86
csendes tag

Azért kukába még nem dobom,mert tudom használni.Csak a másik részét (partíciót) ami felesleges azt akartam kiiktatni,de esélytelenek tűnik.
Linux alatt próbáltam már 1x,de az sem jött be,se a telepítőlemezes dolog mivel ha jól rémlik ott nem is látta a pen-t.

(#2844) Ryder1


Ryder1
senior tag

Sziasztok!

Van lassan egy éve egy Kingston DataTraveler 100 G3 16GB-os pendrive-om, aktívan használtam, heti több alkalommal, de ma egyik pillanatról a másikra nem ismeri fel egyik gép és TV sem itthon. Amikor rádugom gépre, pittyeg, hogy csatlakoztattam, de nem jelenik meg semmi. Eszközkezelő látja, de ránézésre nem oké.
Annyi neki, vagy valamit lehet kezdeni vele? Garancia van még rá bőven, szóval csere megoldható, de vannak még rajta adatok is.

(#2845) XrAy19


XrAy19
újonc

Sziasztok! Tegnap újra akartam rakni a Win 7-et az egyik gépemen egy Kingston DataTraveler 100 G3 pendriveról. Láttam egy csomó videót a youtubeon hogy van egy egyszerűbb megoldás mint a biosból bootolni. Úgyhogy, kipróbáltam ezt a cmds megoldást de a pendriveom azóta meghalt... Kérlek segítsetek rajtam!!! :O

(#2846) sonar válasza XrAy19 (#2845) üzenetére


sonar
addikt

Temesd el
Vagy fogalmazd meg pontosan, hogy mit értesz azon, hogy meghalt. :U
Mit próbáltál, mit csináltál előtte...

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#2847) kerekfej válasza XrAy19 (#2845) üzenetére


kerekfej
addikt

Kingston-t felejtsd el máskor!

[ Szerkesztve ]

(#2848) Ryder1 válasza kerekfej (#2847) üzenetére


Ryder1
senior tag

Pont ugyanolyan típusú ment tönkre nekem is tegnap, mint neki. :D Milyen márka ajánlott akkor?

(#2849) kerekfej válasza Ryder1 (#2848) üzenetére


kerekfej
addikt

Sandisk Extreme
Transcend Jetflash
Toshiba Premium

(#2850) sonar válasza kerekfej (#2849) üzenetére


sonar
addikt

Sandisk-et kerülném ha boot-os pendrive-ot is kell belőle gyártani.
USB3-as ADATA-k is nagyon jók. (usb2-t viszont Adataból soha! 10-ből 2 döglött meg 1 héten belül)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.