Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#1051) kukinyo válasza sonar (#1050) üzenetére


kukinyo
addikt

Tegnap este elvitte egy haverom.Elmondása szerint ő már találkozott ilyennel és sikerült helyre állítania.Ha minden sikerül természetesen megosztom veletek a megoldást. :)

(#1052) ngabor2


ngabor2
nagyúr

van 2 db 256GB-os Sony pendrive, amit meg kellene formázni NTFS-re. először linux alatt próbáltam, fdiskkel, vagy gparteddel megcsináltam rajta a partíciót, majd mkfs.ntfs-sel formáztam. kiírta, hogy rendben van minden. mikor megpróbáltam mountolni, a köv. hiba fogadott:

kipróbáltam az chkdsk /f e: parancsot is, ott először azt mondta, hogy nincs elég hely a javításra. aztán még 2x lefuttattam, utána már azt írta, hogy nem súlyos hiba javítása egy fájlban, majd ki is lépett. próbáltam újraformázni, sima wines formázással, a végén közölte, hogy nem tudja befejezni. leszedtem a hp formázóprogramját, amit itt is, és más fórumokon is ajánlottak. a végén az is kiírta, hogy nem sikerült.

a pendrive elvileg valóban 256GB-os, linux alatt badblocks-szal ellenőriztem írás-olvasásos módban, nem volt rajta hiba.

(#1053) sonar válasza ngabor2 (#1052) üzenetére


sonar
addikt

csak nem vmi csájna biznic :)
Irtál már rá vmikor 256G-t és vissza is olvastad?
Szerintem átverés áldozata lettél

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1054) ngabor2 válasza sonar (#1053) üzenetére


ngabor2
nagyúr

a badblocks írt és olvasott. nem hinném, hogy a hivatalos Sony disztribútorok megengednék maguknak azt, hogy hamis pendrive-okat adjanak el.

(#1055) ngabor2 válasza ngabor2 (#1054) üzenetére


ngabor2
nagyúr

az egyiket kicsit tovább gyúrtam. csináltam rá új part. táblát, és az egyetlen partícióra egy ext2 fs-t. ezt mountoltam, és másoltam rá. kb. 60GB-ot sikerült is felmásolni, de mikor továbbit akartam, akkor azt mondta, hogy érvénytelen argumentum. a df szerint 25%-a használt a tárhelynek, tehát lehet, hogy itt is valóban a "negyedelés" módszerével állunk szemben. Elég szomorú, hogy hivatalos helyről is ilyenek jönnek be :(

a másik pendrive-on is hasonlót akarok csinálni, kíváncsi leszek az eredményre. azt a meghajtót szét lehetett szedni, a flash chippen nincs semmilyen írás, ami eleve érdekes.

(#1056) sonar válasza ngabor2 (#1054) üzenetére


sonar
addikt

Nem igy néz ki: [link]

Ne csak irni, hanem olvasni is próbálj meg róla
Próbáld ki ezt:[link] megmondja, hogy ténylegesen mekkora

[ Szerkesztve ]

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1057) ngabor2 válasza sonar (#1056) üzenetére


ngabor2
nagyúr

nem így néz ki, de a linket követve le tudtam szedni egy ellenőrző progit linux alá. az írás megvolt, most olvassa visszafele, elég sok eldobással :( még szerencse, hogy nem vettem meg egyiket se.

(#1058) kirusz1


kirusz1
őstag

Üdv. adott egy uj pendrive.5 gépen ki lett próbálva.mindegyik azt irja ismeretlen ezköz.akkor valószinű hibás?

(#1059) sonar válasza kirusz1 (#1058) üzenetére


sonar
addikt

Nagy a valószínűsége. De nem irtad milyen OS-ek alatt próbáltad.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1060) kirusz1 válasza sonar (#1059) üzenetére


kirusz1
őstag

Hello.win7,xp,

(#1061) sonar válasza kirusz1 (#1060) üzenetére


sonar
addikt

Esetleg egy live ubuntuval próbáld meg ezt [link] és ott van formázási opció

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1062) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Halott(nak tűnő) pendriveot vissza lehet valahogy hozni? Jelenleg semmi nem ismeri fel, sem a gép, sem az LCD TV.

Köszi!

Aquila non captat muscas.

(#1063) SAOneill69 válasza Hegyirabló (#1062) üzenetére


SAOneill69
csendes tag

Szerintem mehanikus a hiba oka! Szét kellene szedni a forrasztásokat átnézni, de előtte néz azért + easeus partition-nal, ha nem látja akkor=> forrasztás!! Ha hibás a progival sikerűlni fog!

(#1064) Hegyirabló válasza SAOneill69 (#1063) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Az volt, hogy egy "ügyes" emberke bedugta a gépébe. Három másodperc múlva "Hát ez nem jó!" felkiáltással kihúzta a gépből a pendriveot, mire a gép azonnal ki is írta, hogy "Nem sikerült az eszköz telepítése!". A korábban tökéletesen működő drive azóta halott.

Hozzáteszem, abban az irodában olyan számítógépes antitalentumok dolgoznak, hogy hallomás szerint nem az első külső meghajtó, amit tönkrevágnak. Egyesek még mindig nem értik meg, hogy a "leválasztás" funkciót nem véletlenül találták ki.

Aquila non captat muscas.

(#1065) SAOneill69 válasza Hegyirabló (#1064) üzenetére


SAOneill69
csendes tag

Easeus partition master progival meg lehet particionálni és utána működni fog, nekem egy teljesen halott pendrive volt amit helyrerakott. Ha ntfs-re van formázva akkor mindig le kell választani a gépről, de ha fat vagy fat32 akkor nem szükséges nyugodtan ki lehet húzni a gépből. :K

(#1066) smog86


smog86
senior tag

Sziasztok!

Adott egy Samsung DVD lejátszó USB porttal, van egy új 4GB-os pendrive-om amiről ha lejászok filmeket mindig megállnak valahol a film közben, van amikor 3perc után, van amikor fél óra után, más pendrive-al sosem volt ilyen gondja. Flash ellenőrzést csináltam a pendrive-on, de hiba nélkül lefutott. Ötlet?

(#1067) sonar válasza smog86 (#1066) üzenetére


sonar
addikt

Esetleg próbáld meg más más sector méretűre formázni.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1068) pikollllo


pikollllo
csendes tag

helló 32 Gb emtec C400 pendrive be van dugva és nem látja a gépem se meg a laptop sem lenne valami ötlet?

(#1069) liqquid


liqquid
tag

üdv

2 hete vettem egy Corsair Flash Voyager GT USB 3.0 32GB-ot.
Elsősorban itthoni zenélésre vettem a pendrive-os DJ Konzolomhoz (Stanton SCS.4DJ) . Na most előljáróban illik annyit tudni erről a cuccról, hogy ez 1 digitális eszköz, mely analizálja a számokat lejátszás előtt illetve közben is akár, és ehhez igazíthatóak az effektek stb. ebbe most nem mennék bele...
A lényeg, hogy van hozzá 1 szoftver ami gyorsabb analizálásra képes pc-n keresztül.
Fel is raktam a pendrive-ra elősször 1 giga zenét, és elkezdtem analizálni, semmi gond nem volt. Aztán használtam pár napig és összeszedtem jópár zenét még melléjük, és felraktam rá 19GB-ot, ezután rányomtam a programban az analizálásra és pár szám után megakadt a dolog, le is fagyott minden a pendrive-ot nem is tudtam kezelni, csak miután kihúztam a gépből állt helyre minden, és mikor újra bedugram hibát írt a fájlrendszerében a Win7 és azt javítottam, aztán megpróbáltam még1x és ugyanaz történt újból... az elakadt számba belehallgattam és hibás volt, de eredetileg meg nem! Kitörölrem az egész adott mappát és újra próbálkoztam, de megintcsak elakadt a dolog 1 kis idő után ugyanúgy...
PC-n próbáltam ezeket a zenéket analizálni, úgy simán ment...
Aztán volt hogy ide oda másolgattam fájlokat a pendrive-on és 1x csak megállt megint minden, és csak ki-be rakás után állt vissza de ugyanúgy scandisk-el nyitott a Win...
Szóval valami baj lehet a pendrive-al vagy nem tudom, próbáltam NTFS-el is, de ugyanaz történt... exFAT-al nem szarakodtam mert a lejátszó azzal nem ismerte fel...
Szóval nem tudom, hogy van e erre valami program amivel ellenőrizhető lenne, hogy mi lehet a baja, esetlegesen ki is tudná javítani, vagy mi lehet a gond, de ez így nem kóser, garanciába visszaküldeni meg kicsit macerás (Pixmániából származik...) de ha sehogy nem bírom megcsinálni akkor kénytelen leszek elindítani a tortúrát, de hátha van rá valami megoldás :( azért nem 1 olcsó kategória és nem ezt várná az ember, a noname 4gb-os pendrive-ommal még sose volt ilyen baj, csak akartam már 1 nagyot és gyorsat...
(ja és még annyi, hogy Check Disk-el elkezdtem lefuttatni 1 bad sector ellenőrzést/"helyreállítást" is de ment 1 picit és megállt több alkalommal is, volt hogy el se indult... ez is érdekes...)

[ Szerkesztve ]

(#1070) sonar válasza liqquid (#1069) üzenetére


sonar
addikt

Hi,
Check Flash-t próbáld ki
HD Speed

#1068 - kicsit olvass vissza. Linuxos live cd etc...

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1071) kirusz1 válasza liqquid (#1069) üzenetére


kirusz1
őstag

Hello.[link] olvasd el a tesztet gondok vannak ezzel a tipussal

(#1072) liqquid válasza kirusz1 (#1071) üzenetére


liqquid
tag

Csúcs, ilyen esetben legszívesebben felakasztanám magam, főleg ebben az országban... Iszonyatosan pipa vagyok, és vehetjük saját hülyeségemnek és balszerencsémnek is, de iszonyat bosszantó, főleg, hogy nem 1 alsó kategória... 1x már megszívtam márkás Ram-okkal is... rám jár a rúd, többet asszem nem veszek Budapestről messzebbről :( , azért megpróbálom tesztelni vagy valami, de akkor valószínűleg nem sok esélyem van saját javításra... :O

(#1073) liqquid válasza sonar (#1070) üzenetére


liqquid
tag

A teszt is lefagyott az olvasásnál, akkor vannak a gondok... szóval olvasási hibás, pedig sebességre a maximum 135MB/s-et vitte volna :( most küldhetem vissza, ez kemény tortúra lesz, és költség + még1x megszívhatom :( nem is tudom mi tévő legyek, valakinek esetleg nem volt Corsair terméke? Mi a legcélszerűbb és árhatékonyabb megoldás?

(#1074) raziel01


raziel01
veterán

Sziasztok

A probléma: 8 Gb-os pendrive, be lett dugva a sulis gépbe de mivel nem ismerte fel ezért kihúztam majd visszadugtam. A hibajelenség az, hogy felismeri a gép itthon de formázni akarja. De nekem meg ugye volt rajta adat. Valamivel vissza lehetne hozni? Gondolom a partíciós tábla sérülhetett meg talán bár nem értek hozzá.

(#1075) smog86 válasza raziel01 (#1074) üzenetére


smog86
senior tag

Ugyanabban a gépben lett utoljára formázva, ahol most nem ismeri fel?

(#1076) raziel01 válasza smog86 (#1075) üzenetére


raziel01
veterán

Recuva File Recovery-vel sikerült visszahozni a fájlokat. :)
Bár 1-2 fájl nem lett tökéletes de nem is érdekel, szerencsére nem volt rajta semmi nagyon nagyon fontos.

(#1077) petiked


petiked
tag

Sziasztok!

Új-kibontatlan pendrive vásárlása volt: DataTraveler C10 KINGSTON 32GB
Kibontás után és USB-be bedugva hibaüzenet: (ha másolni szeretnék rá)
A lemez írásvédett. Szüntesse meg az írásvédettséget, vagy használjon másik lemezt.

A pendrive kuka vagy még menthető? Nem tudtam formázni eddig 1-2 okosabb programmal sem, de hátha tudtok vmi jó tanácsot adni, mivel? Meg mi ez az írásvédettség?? (nincs rajta fizikai gomb)

Köszönöm szépen!
(próbáltam visszaolvasni, a problémát megtaláltam, de választ rá nem, kérek segítséget)

˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸

(#1078) sonar válasza petiked (#1077) üzenetére


sonar
addikt

Én múlt héten egy ADATA USB 3.0 pendrive-val jártam így. Win alatt semmit se tudtam vele csinálni, de a linux lemezkezelője megoldotta a dolgot. Azzal meg tudtam formázni és utána már tudtam használni.
Ubuntu alatt:
System->Administration->Disk Utility
Először Unmount aztán próbáld meg formázni.
(majd írd meg, hogy mi lett az eredménye)

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1079) petiked válasza sonar (#1078) üzenetére


petiked
tag

Szia,
jó megpróbálom, rakok fel ilyen op rendszert (XP mellé) és ott USB bedug és ...-> Disk Utility.
Jelentkezni fogok, amint kipróbáltam, addig ha bármilyen egyéb más hasznos tanács lenne, szívesen várom, köszönöm szépen!
Üdv.
Peti

˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸

(#1080) sonar válasza petiked (#1079) üzenetére


sonar
addikt

Nem feltétlen kell feltelepiteni, lehet Live Módban futtani lemezről.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1081) petiked válasza sonar (#1080) üzenetére


petiked
tag

jó, köszi, szerintem pénteken lesz rá időm és megcsinálom

˘°°°˘ Californication ˘°°°˘ The people vs. Hank Moody ˛˛Creator: Tom Kapinos¸¸

(#1082) karesz123


karesz123
csendes tag

Sziasztok!Nem tudom,hogy tutoke segiteni de meg kel,hogy kérdezem,hogy ha egy adathordozot leformázunk az adatokat visza lehete hozni formázás utan?

(#1083) sonar válasza karesz123 (#1082) üzenetére


sonar
addikt

Amíg nem írtad felül addig van rá esély.
Google barátod segíteni fog. Varázsszó: recover formatted pen drive

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1084) apatyas


apatyas
Korrektor

Üdv!
(A-data N005 16G NTFS, és ASUS E35M1-M a főszereplők.)
A frissen telepített win7-64 gépen semmilyen pen-driveot nem lehetett leválasztani, a tálcáról indítva azt írta h használatban van, a mappában jobbklikkel pedig nem volt leválasztás opció a pendriveokon. (kettővel próbáltam) (az A-DATA bootolható volt erről telepítettem, és aztán readyboost-ként is használtam amit később letiltottam a siker reményében)
Itt ajánlották az Unlocker-t. Első indításkor azt írta, nincs leíró. Később már talált futó folyamatokat amiket kilőttem illetve nem vagyok benne biztos hogy tényleg kilőttem, mert ezzel egyből magától becsukódott az unlocker ablaka. De továbbra se lehetett leválasztani.
Mióta unlockert használtam, nem férek hozzá a fájlokhoz ezen a pen-driveon, mert azt írta kíndóz őméltósága h nincs jogosultságom rá. És láss csodát, ugyanezt írta aztán egy másik win7-es és az XP-s gépen is.
Mit évő legyek? Egy probléma az eredeti gép windowsa, és most már maga a pen-drive is kell hogy hordozzon valamit. Utóbbi a nagyobb probléma. A formázást egyelőre elkerülném. A file-ok megvannak, látszanak, csak nem engedi olvasni.

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#1085) apatyas válasza apatyas (#1084) üzenetére


apatyas
Korrektor

Az eredeti gépen, a kérdéses meghajtó Tulajdonságok/Biztonság/Speciális/Tulajdonos -nál a SYSTEM helyett beállítottam a saját felhasználómat. Most hozzáférek a fileokhoz, de mindegyik ikonján egy kis lakatocska látszik. A többi gépen továbbra is access denied.
Meguntam a sz@..st. Lemásoltam mindent, mindjárt formázom újra.

pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)

(#1086) sonar válasza apatyas (#1084) üzenetére


sonar
addikt

Bootolj be egy live linux-al ([link]) Install helyett a Try-t válaszd ki.
Majd miután felállt az OS csatlakoztasd a pendrive-ot és oda másolod ahová akarod.
Linux nem fog foglalkozni a te beállított ntfs jogosultságaiddal.

Vagy pedig a file-okra vonatkozó acl bejegyzéseket kell módosítanod win alatt
[link] ehhez tudni kell a userek nevét passwordjét. Macerásabb.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1087) smog86 válasza smog86 (#1066) üzenetére


smog86
senior tag

"Sziasztok!

Adott egy Samsung DVD lejátszó USB porttal, van egy új 4GB-os pendrive-om amiről ha lejászok filmeket mindig megállnak valahol a film közben, van amikor 3perc után, van amikor fél óra után, más pendrive-al sosem volt ilyen gondja. Flash ellenőrzést csináltam a pendrive-on, de hiba nélkül lefutott. Ötlet?"

Erre valaki valamit? :F

(#1088) sonar válasza smog86 (#1087) üzenetére


sonar
addikt

Esetleg próbáld meg más filerendszerűre formázni és kipróbálni.
FAT32, exFAT, NTFS

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1089) smog86 válasza sonar (#1088) üzenetére


smog86
senior tag

exFAT-ot nem ismeri a lejátszó, a másik kettőt már próbáltam.

(#1090) sonar válasza smog86 (#1089) üzenetére


sonar
addikt

És más cuccban müxik rendesen?

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1091) smog86 válasza sonar (#1090) üzenetére


smog86
senior tag

Máshol nem szoktunk videót nézni pendrive-ról. De adatokat szépen lehet rá írni/olvasni.

(#1092) sonar válasza smog86 (#1091) üzenetére


sonar
addikt

Másra nem tudok gondolni, hogy háklis a lejátszó.
Vagy rohadt ritkán előfordul, hogy vmi fizikailag nem stimmel. Más a pendrive háza és azért nem érintkezik stabilan abban a készülékben.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1093) NOD


NOD
senior tag

Üdv, lenne egy villámkérdésem a témában jártasokhoz.

Az NTFS-nél a naplózás az minden egyes fájl után van?
Példa : 32GB-s pendrive-ot akarok használni kizárólag sorozatok illetve filmek tárolására (tehát 300mb-nál nagyobb minden egyes fájl).
Ilyen esetben az én értelmezésem szerint a naplózás miatt létrejött '+írás' a pendrive-on elenyésző (vagy legalábbis kevesebb a 40-50 xvid után mint mondjuk 5000 kép után).

(#1094) pnagy7


pnagy7
aktív tag

hali. adott egy TDK 8gb-os pendrive és nemtudok rátenni egy 7,3gigás filmet. de mostmár egy 4,3-asat sem. miért? ja és neeem, nincs telipakolva. most formáztam meg és a 8giga szabad helyre nemlehet 4,3gigás filmet másolni. miért?

Mr. Hóember

(#1095) smog86 válasza pnagy7 (#1094) üzenetére


smog86
senior tag

Formázd NTFS-re és jó lesz.

(#1096) pnagy7 válasza smog86 (#1095) üzenetére


pnagy7
aktív tag

köszönöm. sikerült.

Mr. Hóember

(#1097) default.


default.
őstag

sziasztok.

adott egy Kingston DataTraveler 100 G2 16GB pendrive, amit eddig minden gond nélkül használtam.
Ma bedugtam a gépembe, és a windows (win 7) nem ismeri fel.

Mi lehet a gond?

köszönöm előre is !
üdv

(#1098) default. válasza default. (#1097) üzenetére


default.
őstag

annyi kiegészítést írnék, hogy most kipróbáltam az mp3 lejátszómmal is, és ki-be kapcsolgat kb másodpercenként.. ezek az előlapi usb portok.
a hátsókkal működik.
nagyon gyanús a dolog

(#1099) sonar válasza default. (#1098) üzenetére


sonar
addikt

Hát akkor kapd szét a házat és nézd meg, hogy jól van-e csatlakoztatva az alaplapba.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#1100) default. válasza sonar (#1099) üzenetére


default.
őstag

á, nagyon kösz a tippet !
csak le volt csúszva félig a csati!

köszi! :R

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.