Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2117) King Unique válasza NoX (#2116) üzenetére


King Unique
titán

A gyárilag megadott referenciaértékektől a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete függvényében (is) előfordulhat -/+ irányú eltérés. Sok esetben az előbbi (-) jellemző, de nálad pont az utóbbi (+), ami nyilván jó hír.

Ez a pendrive igen, csak USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 típus nemcsak papíron, hanem gyakorlatilag is. Sőt, jelenleg kb. az összes ehhez hasonló pendrive ilyen, hiába reklámozzák őket EZT kihasználva USB 3.1-esként a gyártók. Vagyis ezekhez elég a gépen az USB 3.0 port is, nem létszükséglet az USB 3.1 (Gen 2).

Az olyan flash tárolóknál, mint a pendrive-ok és a memóriakártyák, elsődleges a nem naplózó fájlrendszerek használata javasolt. Ilyen pl. a FAT32 és az exFAT, gyárilag is rendszerint ezek valamelyikére vannak formázva. A Windows a formázásnál azért csak az exFAT és NTFS fájlrendszereket ajánlja fel, mert FAT32-re max. 32 GB-ig enged formázni. Viszont külső programmal (pl. FAT32 Format) lehet az annál nagyobb méretű partíciókat, meghajtókat is.

Azok a ~0,01 4K írási értékek mondhatni normálisak, másnál is hasonló. A SanDisk Extreme Pro valamivel jobb, de igazából az sem nagy szám. A pendrive-ok ilyen téren általában eleve gyengék és inkább csak a szekvenciális értékeknél villognak, már amelyik... Ellenben a külső SSD-k mindkettőnél jobban teljesítenek, amit a Corsair Flash Voyager GTX-ről készült teszt is jól szemléltet. Valamint azoknál az USB 3.1 Gen 2 is reális, sőt teljesen ki is tudják használni a szabvány maximumát, ami egy másik tesztnél szintén jól látszik.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.